Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Weather Report - Mysterious Treveller (1974)

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Weather Report - Mysterious Treveller (1974) Empty
MesajSubiect: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) EmptyDum Dec 24, 2006 9:24 pm

Weather Report - Mysterious Treveller (1974) Picturelm8

1.Nubian Sundance
2.American Tango
3.Cucumber Slumber
4.Mysterious Traveller
5.Blackthorn Rose
6.Scarlet Woman
7.Jungle Book

Joe Zawinul este un geniu, care a adus muzicieni de exceptie alaturi de Weather Report. Cel mai bun exemplu ar fi aducerea lui Jaco Pastorius. Dar pana acolo, in 1974 lanseaza Mysterious Traveller. Albumul e construit pe teme de pian si percutie, demonstrandu-se libertatea jazzului prin multitudinea genurilor abordate. Astfel se intalneste muzica tribala Africana, cu sintetizatorul, cu traditia japoneza si plansul copilului lui Zawinul etc. Nubian Sundance se poate numi uvertura, intrucat te introduce in spatiul menit materialului, intr-o stare de spirit in care totul curge, simtind bucuria muzicii. Este singura piesa care are vocal – un cor ce da o pata de culoare in plus, pe langa elementele funky (argumente ale bucuriei libertatii). American Tango are un ritm lent, in care Miroslav Vitous isi demonstreaza maiestria. Cucumber Slumber si Mysterious Traveller sunt apogeul discului, un fusion de clasa, percutia uimeste, lasandu-mi impresia de aventura stelara, o descoperire a Pamantului din ochii unui strain. Din acest punct de vedere, Weather Report devin ambasadori ai Terrei. Finalul este unul experimental (ca intregul de altfel), conducand ascultatorul in inima unui free jazz ce tinde spre perfectiune, o opera de arta pe care o apreciez la aceeasi inaltime cu Birds Of Fire (Mahavishnu Orchestra) si Elegant Gypsy (Al Di Meola). Jungle Book ne releva (daca mai era nevoie) un Joe Zawinul multi-instrumentist care incheie Mysterious Traveller in aceasi maniera optimista.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) EmptyMar Iun 26, 2007 7:36 pm

Tocmai l-am ascultat.
Excelent !
Ca o briza racoroasa in aceste zile toride.
Sus In jos
Kreator
nota
Kreator

Numarul mesajelor : 19
Varsta : 34
Data de inscriere : 02/07/2007

MesajSubiect: Re: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) EmptyLun Iul 02, 2007 4:24 pm

baietii astia i-am ascultat acu cateva zile in masina. La inceput am fost atent la disc, dar pe urma m-a furat peisajul si am adormit. Cat am fost treaz am incercat sa fiu atent si mi-a placut basul. Jaco Pastorius este cu adevarat un maestru.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) EmptyLun Iul 02, 2007 4:27 pm

Paco a venit pe Black Market, aici e maestrul ceh Vitous (Magical Shepherd e demential! toate stilurile pe care le poate aborda un muzician de clasa!)
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Kreator
nota
Kreator

Numarul mesajelor : 19
Varsta : 34
Data de inscriere : 02/07/2007

MesajSubiect: Re: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) EmptyLun Iul 02, 2007 8:08 pm

aa... scz, eu nu ma refeream la album. In general, avea un prieten un cd in masina si am fost curios.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Weather Report - Mysterious Treveller (1974)   Weather Report - Mysterious Treveller (1974) Empty

Sus In jos

Weather Report - Mysterious Treveller (1974)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Dirty Shirt Studio Report - Same SHIrT Different Day

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: ALBUME-
Mergi direct la: