| Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Mier Feb 28, 2007 9:23 pm | |
| sau se trage din porc (terminus paradis - Lucian Pintilie 1998) | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 10:43 am | |
| se trage din maimuta. asta nu exclude posibilitatea creatie divine. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 10:48 am | |
| nu se poate dom'le si sa-ti zic si de ce:spune-mi o specie pe lumea asta care odata evoluata sa mai ramana in urma ei specia din care a evoluat. si 2 la mana, unde scrie in biblie chestia asta? | |
|
| |
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 10:57 am | |
| nu ma intind la vorba lunga, dau doar 3 argumente: 1.la prima intrebare: la asta a raspuns darwin. e foarte simplu. arunca o privire la insula galapagos. plus ca specia propriu zisa, nu mai exista. australopiteci si pongide nu prea intalnesti. 2.unde scrie in biblie contrariul? asta daca ar fi sa luam biblia ca un argument real 3.nenea kant zicea ca astfel de probleme nu se pot discuta, ajungandu-se la un punct comun. in sensul ca eu am dreptate, si tu gresesti. dar in acelasi timp tu ai dreptate si eu gresesc. omu e prea prost sa vada altfel lucrurile decat cum crede el ca e corect. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 11:45 am | |
| du-te-n geneza si scrie colo ca Dumnezeu l-a facut pe om ca sa stapaneasca peste toate celelalte creaturi. tot in biblie zice ca adam, primul om, a dat nume tuturor celoralte animale deci avea intelepciune=>ca nu a fost adam mai intai australopitec sau mai stiu eu ce fiindca ma indosiesc ca astia aveau intelepeciune, constiinta sau atribute rationale in genere. acum vei zice ca adam a fost primul om evoluat din maimuta.nu fiindca nu se poate ca o creatura sa evolueze singura ci asta e facuta de specie. cu alte cuvinte, daca adamul din geneza ar fi rezultatul unei evolutii inseamna catrebuie sa mai fi fost alte creaturi in urma sa astfel incat specia sa fi evoluat.ori biblia spune ca dumnezeu l-a creat direct pe adam din tarana , nu prin intermediari de specie. | |
|
| |
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 11:49 am | |
| mai arunca odata privirea la pct.3 eu nu cred in adam, ca personalitate. daca interpretarea ta despre adam e in manierea asta, foarte bine. eu prefer varianta lui rousseau. + ca omu nu-i asa de intelept.el distruge cam tot ce e pe planeta asta. asa ca faza cu stapanirea planetei e indoielnica. de mana noastra murim, nu e nicio alta apocalipsa. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 12:03 pm | |
| da ,pai nu crezi in adam ca personalitate.. si daca l-ai interpreta ca un personaj istoric ce-ai mai zice.adica, spre exe cum te raportaezi matale la existenta sodomei si gomorei? si la faza cu intelepciunea.. omul nu e intelept dar era.dar asta inseamna sa crezi in existenta personala a lui adam si a evei ca sa poti crede in pacatul primordial care a decazut pe om din starea de intelepciune. gandeste-te ca omul foloseste 10% din capacitatea creierului. de ce oare?e clar ca initial folosea 100% cum si oamenii traiau mai mult, fapt dovedit de o decadere morala si intelectuala progresiva de la origini incoace.mergand pe acest fir si intorcandu-ne in timp cu mintea, nu e clar ca omul provine dintr-o stare initiala de suprematie morala si intelectuala? tre sa fi la inaltime ca sa ia de unde cadea.(truism a la dafina) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mar 31, 2007 12:38 pm | |
| citind am dat de o chestie:chipul lui Dumnezeu. pai daca omul la inceput a fost maimuta si omul e creat dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca Dumnezeu e un fel de maimuta?!!! | |
|
| |
TESTICULMALFORMAT nota
Numarul mesajelor : 3 Data de inscriere : 05/05/2007
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mai 05, 2007 7:32 pm | |
| Ca si My Dying Bride, Dumnezeu suge pula. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Sam Mai 05, 2007 10:02 pm | |
| - TESTICULMALFORMAT a scris:
- Ca si My Dying Bride, Dumnezeu suge pula.
Si asa testiculul frustrat iese din scrot si intra in curu lui kido creandu-i incapacitatea de cacare, akas defecare dar nu stie kido ce e aia. | |
|
| |
Kreator nota
Numarul mesajelor : 19 Varsta : 34 Data de inscriere : 02/07/2007
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Mier Iul 04, 2007 2:49 pm | |
| - Citat :
- Ca si My Dying Bride, Dumnezeu suge pula.
adevar graiesti, coimea ta. si on: de cand a devenit biblia un argument real ? sunt animale care au venit inaintea omului...si animale venite dupa om. Omul nu e ultima specie creata, asa cum spune biblia. Asta e doar un mic argument ce duce la ideea ca biblia este o carte ce manipuleaza si induce idei gresite. | |
|
| |
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Mier Iul 04, 2007 2:51 pm | |
| nu biblia manipuleaza si induce idei gresite. ci oamenii care se folosesesc de ea pt scopurile lor | |
|
| |
prowler nota
Numarul mesajelor : 7 Data de inscriere : 26/09/2006
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Mar Iul 10, 2007 11:23 am | |
| toate post-urile de aici in afara de ale lui piotr sunt hilare | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Joi Sept 06, 2007 1:06 am | |
| acest topic mi se pare pueril!!!!intr-un fel face de cacao forumul asta!!! | |
|
| |
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Joi Sept 06, 2007 10:42 am | |
| eu in niciun caz nu imi permit sa sterg ceva. in schimb, voi inchide topicuri, daca initiaturul doreste acest lucru, in masura in care topicul nu duce niciunde (cum e acesta). | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? Joi Sept 06, 2007 11:30 am | |
| dea, poti sa il inchizi. nu cred ca mai e cineva interesat sa posteze. daca cineva doreste sa posteze , pai sa posteze la sugestii si probleme ca cred ca se poate redeschide. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? | |
| |
|
| |
| Este omul creatie divina sau se trage din maimuta? | |
|