|
| Top albume | |
|
+19cozmik_bluez muzicadevest H to He whiterune ae QueenOfProg romanbun Negru Voda GentleG Delly badmech Kraut amadeus Bogdan Uilecan Aldi Zarec andu echoes Piotr Buendia 23 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
QueenOfProg nota
Numarul mesajelor : 49 Localisation : Cyberspace Data de inscriere : 09/01/2008
| Subiect: Re: Top albume Dum Ian 27, 2008 12:31 am | |
| 1. Sweet Smoke - Just A Poke 2. Focus - Hamburger Concerto 3. If - Europe 1972 4. Caravan - In The Land of the Grey and Pink 5. Jethro Tull - Thick as a Brick 6. Phoenix - Cantafabule 7. Los Jaivas - Alturas De Macchu Picchu 8. Mahavishnu Orchestra - Birds of Fire 9. Sweet Smoke - Darkness to Light 10. Phideaux - Doomsday Afternoon 11. Frank Zappa - Hot Rats 12. Renaissance - Scheherazade 13. Moody Blues - Days of Future Passed 14. Rush - A Farewell To Kings 15. Rhetorica - Ganduri 16. Uriah Heep - Salisbury 17. Kogaion - Kogaion 18. Wishbone Ash - Argus 19. Camel - Moonmadness 20. It's a Beautiful Day - Live At Carnegie Hall | |
| | | ae Don Ellis
Numarul mesajelor : 38 Data de inscriere : 13/10/2007
| Subiect: Re: Top albume Lun Ian 28, 2008 7:17 am | |
| Colorless green ideas sleep furiously
Ultima editare efectuata de catre ae in Lun Dec 10, 2012 6:25 pm, editata de 1 ori | |
| | | whiterune nota
Numarul mesajelor : 23 Varsta : 37 Localisation : Iasi Data de inscriere : 10/02/2008
| Subiect: Re: Top albume Lun Feb 11, 2008 2:27 am | |
| E clar ca orice lista as posta eu se regaseste in propunerile voastre... Ceea ce, totusi, nu am regasit de nicio culoare [sau poate sunt eu obosita] e albumul 666 - Aphrodite's Child. Eu zic ca isi merita locul in orice top 20 prog. | |
| | | H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Top albume Vin Mai 01, 2009 8:42 pm | |
| prog-ul este foarte vast, insa cum este vorba de un top personal,fiecare include ce-i place lui mai mult. si sa nu uitam ca gustul se educa si este influentat mult. eu de exemplu acum doar 6 ani in top 10, as fi pus doar un singur album de prog (2 daca ii includem si pe Phoenix in categoria prog). The Wall... primul Pink Floyd pe care l-am ascultat, si care mi-a placut foarte mult ar fi fost atunci pe locul 1. 2, 3 si 4 ar fi fost albume Nirvana. Nevermind, In Utero si MTV Unplugged. orice s-ar spune despre aceasta trupe, mie imi place si recunosc ca o vreme a fost o trupa de referinta in ce priveste muzica rock pt mine. cu timpul insa am cautat si altceva si n-am mai ascultat muzica lor de 2-3 ani deloc. 5 - un album Queen, probabil un "best of". nu-l mai am. 6, 7, 8 - albume Phoenix (aveam Mugur de Fluier, compilatia ani 60 - Vremuri si Symphoenix. 9, 10, 11 - albume Vama Veche (au fost o trupa buna candva) mai departe as pune tot trupe romanesti, insa nu prea au de-a face cu progul (Iris, Cargo - cu Kempes la voce, Pasarea Colibri). acum 3 ani ar fi fost doar metal extrem in acest top (si poate The Dark Side of the Moon si The Wall). Anathema (albumele Eternity si The Silent Enigma), My Dying Bride (primele 4 albume), Mayhem (antologicul De Mysteriis Dom Sathanas dar si Wolf's Lair Abyss "sa moara vecini de palier de ciuda" si experimentalul Grand Declaration of War), Emperor - IX Equilibrium, Tiamat - Clouds si Whildhoney care este un album de prog veritabil parerea mea), Sepultura (Arise, Chaos A.D., Roots)... anul acesta... ascult de 3 ani Radiohead, la inceput nu prea ma prindeau apoi... inca ii ascult si o sa-i reascult cu mare placere. asa ca in top 10 trebuie sa intre 3 albume ale lor, OK Computer, Kid A si Amnesiac. apoi Porcupine Tree/No Man/Blackfield - muzica lui Steven Wilson (si nu doar a lui). The Sky Moves Sideways, Stupid Dream, Fear of a Blank Planet si ar mai fi. trupe de post-rock/experimental - Sigur Rose, Mogwai, GSYBE, etc. Ulver nu prea intra in categoria asta, insa este una din trupele mele favorite cu orice ocazie. aproape oricare din albumele scoase de aceste trupe. dintre clasici: Pink Floyd si King Crimson, ca sa enumar doar 2 trupe. mai putin conventional: Can, Amon Duul (primele 2 albume), Faust, Magma, Art Zoid. mai trebuie sa exploatez mult acest domeniu. mai conventional (pop): Peter Gabriel (albumul Up imi place foarte mult), Kate Bush (Hounds of Love), Sting (Nothing Like the Sun), Tom Waits (toate albumele au un farmec aparte, Swordfishtrombones si Rain Dogs sunt capodopere). metalul nu prea mai ma preocupa, in schimb jazz-ul imi place tot mai mult. din albumele ce le am acasa (original), de departe cel mai valoros si mai dificil este A Love Supreme - live in concert, J. Coltrane. sper sa-l tot ascult cat o sa traiesc (si ca sa-mi revin dupa ceasta experienta o sa ascult My Favorite Things, varianta modal-jazz, studio 1961). - whiterune a scris:
- E clar ca orice lista as posta eu se regaseste in propunerile voastre... Ceea ce, totusi, nu am regasit de nicio culoare [sau poate sunt eu obosita] e albumul 666 - Aphrodite's Child. Eu zic ca isi merita locul in orice top 20 prog.
| |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Top albume Sam Iul 04, 2009 10:53 am | |
| am si eu o rugmaminte, pentru cei care cunosc multa muzica. daca ar fi sa prezinti acest mod de a gandi/compune/interpreta muzica despre care se discuta pe acest forum, ce albume ai alege? 5 albume pentru cei care pot sa se limiteze la atat, dar merge si mai multe. pana in 10 insa. si un alt lucru, trebuie sa fie vorba de o muzica mai accesibila (Close to the Edge sau Red sunt albume monumentale, insa am mai incercat sa le prezint unei alte persoane acum cateva luni si nu prea am reusit prea multe. poate nu am stiut eu cum sa fac asta), sa fie rock progresiv (nu metal, jazz, hard-rcok, alternativ, electronic sau altele), simfonic sau cu influente de folk/psihedelic rock. si partea cea mai dificila, trebuie sa prezinti aceste albume unei persoane de sex feminin care asculta in general rock alternativ (The Killers, Muse, Hooverphonic). o persoana inteligenta evident, care insa nu are timp si rabdare sa aprecieze muzica, si nici nu cunoaste prea multa muzica. am incercat cu In The Court of the Crimson King insa am avut impresia ca nu a functionat. | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Top albume Sam Iul 04, 2009 11:48 am | |
| incearca cu Renaissance , Supertramp ,Alan Parsons Project ,poate chiar niste PFM si Banco Renaissance-Turn of the Cards /Scheherezade and Other Stories/Novella/A Song for All Seasons-(test obligatoriu si eliminatoriu) Supertramp-Crisis? What Crisis? /Even In The Quietest Moments... Alan Parsons Project-Tales of Mystery and Imagination/The Turn of a Friendly Card/Eye in the Sky daca nu functioneaza las-o balta ...incercarea adica progrockul ori esti facut pentru el ori nu eu nu am avut "cultura muzicala" in 1972 si totusi am ramas "lipit" de el pana azi | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Top albume Sam Iul 04, 2009 2:57 pm | |
| Alan Parson Project este prea pop. La fel si Supertramp. Supertram le place pana si prietenilor mei care in mod normal nu vor sa auda muzica mea. Renaissance inca nu am ascultat, dar o sa ascult cat mai repede. ii place T-Rex (si varianta veche acid-folk) si Tim Buckley (doar albumul Goodbye and Hello). ascultam eu intr-o seara si a remarcat muzica si m-a rugat sa-i scriu pe un DVD albume de-ale lor. multumesc pentru recomandari! | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Top albume Dum Iul 05, 2009 12:18 am | |
| Compilatiile introductive trebuie facute intotdeauna avand in vedere gusturile celui caruia i se adreseaza. De exemplu, selectia lui GG e foarte buna pentru cineva caruia ii place rockul clasic, insa cred ca nu merge deloc pentru cineva care asculta rockul alternativ / indie contemporan.
Ar fi fain daca amica ta ar putea trece de la Muse la Mars Volta de exemplu. Tranzitia ar fi naturala. Ai mai putea-o ajuta cu albumele mai experimentale ale Radiohead. Prin Mars Volta, ea ar putea incepe sa aprecieze rockul psihedelic si King Crimson. Eventual poti incerca si cu Tool, pe care eu nu ii cunosc mai deloc, dar stiu ca multi au intrat asa in prog. Ar mai putea merge Mar de Robles daca ii stii. The Decemberist (cu "The Hazards Of Love" ar fi iarasi o idee buna (indie/prog-folk). Pentru un rock atat progresiv cat si alternativ poti incerca Anekdoten (doar ca e mai heavy). Ah, si fireste, cum am putut uita de Porcupine Tree?
Alta posibilitate ar fi ca pentru gusturile ei sa mearga post-rock-ul si rockul experimental contemporan. Da-i Explosions In The Sky, GYBE!, Tortoise, Eivind Aarset, apoi da-i si Math Rock (trupa mea preferata din genul asta e Russian Circles). Poti incerca si niste post-metal/experimental metal daca te pricepi, nu e punctul meu forte. Poate Maudlin Of The Well "Part The Second"? | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Top albume Dum Iul 05, 2009 12:34 pm | |
| - andu a scris:
- Compilatiile introductive trebuie facute intotdeauna avand in vedere gusturile celui caruia i se adreseaza. De exemplu, selectia lui GG e foarte buna pentru cineva caruia ii place rockul clasic, insa cred ca nu merge deloc pentru cineva care asculta rockul alternativ / indie contemporan.
Ar fi fain daca amica ta ar putea trece de la Muse la Mars Volta de exemplu. Tranzitia ar fi naturala. Ai mai putea-o ajuta cu albumele mai experimentale ale Radiohead. Prin Mars Volta, ea ar putea incepe sa aprecieze rockul psihedelic si King Crimson. Eventual poti incerca si cu Tool, pe care eu nu ii cunosc mai deloc, dar stiu ca multi au intrat asa in prog. Ar mai putea merge Mar de Robles daca ii stii. The Decemberist (cu "The Hazards Of Love" ar fi iarasi o idee buna (indie/prog-folk). Pentru un rock atat progresiv cat si alternativ poti incerca Anekdoten (doar ca e mai heavy). Ah, si fireste, cum am putut uita de Porcupine Tree?
Alta posibilitate ar fi ca pentru gusturile ei sa mearga post-rock-ul si rockul experimental contemporan. Da-i Explosions In The Sky, GYBE!, Tortoise, Eivind Aarset, apoi da-i si Math Rock (trupa mea preferata din genul asta e Russian Circles). Poti incerca si niste post-metal/experimental metal daca te pricepi, nu e punctul meu forte. Poate Maudlin Of The Well "Part The Second"? ii cunoaste pe Radiohead. si pe Porcupine Tree (insa nu cred ca a ascultat cu adevarat album, eventual 2-3 piese). eu cred insa ca daca vrea sa asculte rock progresiv trebuie sa inceapa cu perioada clasica, eventual si ceva neo-prog. cum eu nu am ascultat chiar asa de mult prog clasic, nu pot sa-i spun cateva albume foarte reprezentative ale genului, albume care insa sa nu fie prea mult pentru un incepator. albumele Genesis din perioada Gabriel mi se par destul de accesibile, la fel si primele albume Mike Oldfield , de exemplu. | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Top albume Dum Iul 05, 2009 7:26 pm | |
| Pink Floyd-Meddle/ Dark side Jethro Tull-Thick As A Brick /Minstrel In The Gallery/Songs From The Wood VDGG-Godbluff/Still Life/World Record Genesis-Foxtrot/Selling England By The Pound Mike Oldfield-Tubular Bells/Ommadawn Yes-Fragile/Close to the edge/Tales Barclay James Harvest-Octoberon Procol Harum-Grand Hotel/Live In Concert With The Edmonton Symphony Orchestra FOCUS-Focus III/ ELP-Trilogy/Brain Salad Surgery MARILLION-Script For A Jester's Tear/Fugazi/Misplaced Childhood CAMEL-Mirage/Moonmadness Uriah Heep('71-'73) Deep Purple('70-'73) Led Zeppelin('69-'73) plus inca vreo 200 de albume chestii noi: PHIDEAUX-Doomsday Afternoon/Number 7 THE FLOWER KINGS-Stardust We Are AMAROK(Spania)-Mujer Luna/Quentadharken plus inca vreo 200 de albume | |
| | | Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Top albume Dum Iul 05, 2009 8:03 pm | |
| - H to He a scris:
- am si eu o rugmaminte, pentru cei care cunosc multa muzica.
daca ar fi sa prezinti acest mod de a gandi/compune/interpreta muzica despre care se discuta pe acest forum, ce albume ai alege? 5 albume pentru cei care pot sa se limiteze la atat, dar merge si mai multe. pana in 10 insa. si un alt lucru, trebuie sa fie vorba de o muzica mai accesibila (Close to the Edge sau Red sunt albume monumentale, insa am mai incercat sa le prezint unei alte persoane acum cateva luni si nu prea am reusit prea multe. poate nu am stiut eu cum sa fac asta), sa fie rock progresiv (nu metal, jazz, hard-rcok, alternativ, electronic sau altele), simfonic sau cu influente de folk/psihedelic rock. si partea cea mai dificila, trebuie sa prezinti aceste albume unei persoane de sex feminin care asculta in general rock alternativ (The Killers, Muse, Hooverphonic). o persoana inteligenta evident, care insa nu are timp si rabdare sa aprecieze muzica, si nici nu cunoaste prea multa muzica. am incercat cu In The Court of the Crimson King insa am avut impresia ca nu a functionat. Interesanta provocare. Hai sa-mi dau si eu cu parerea. 5 superclasice care s-ar putea sa mearga: Pink Floyd - "Wish You Were Here"Deep Purple - "Deep Purple" (e cat se poate de progresiv, orga lui Lord il duce bine spre symphonic si in plus e strabatut de o unda de tristete - probabil ca asta merge bine la o ascultatoare de alternativ) Jethro Tull - "Heavy Horses" (o singura piesa - No Lullaby, mai dificila) Renaissance - "Ashes Are Burning" ("Scheherazade" are o epica de 20 minute care s-ar putea sa nu mearga) Focus - "Moving Waves"2 variante de rezerva: The Flower Kings - "Space Revolver"Carpe Diem - "En regardant passer le temps" (mai greu de gasit) "In the Court" e un album greu chiar daca are 3 piese ceva mai accesibile. 21st Century si mai ales Moonchild sunt foarte grele. Daca ii placea din prima probabil ca nu aveai altceva de facut decat sa-i tot dai alte albume. | |
| | | muzicadevest acord
Numarul mesajelor : 57 Varsta : 49 Localisation : Oradea Data de inscriere : 07/07/2009
| Subiect: Re: Top albume Mar Iul 07, 2009 5:58 pm | |
| vad ca preferintele sunt cam aceleasi, nici nu avea cum sa fie altfel, eu propun doua banduri cult: Pere Ubu si Red Krayola. Merita cam orice disc de la ei. Si nu ziceti nu nici pentru The Residents, o sa merite intalnirile. | |
| | | cozmik_bluez ritm
Numarul mesajelor : 100 Varsta : 36 Localisation : on an island Data de inscriere : 20/02/2008
| Subiect: Re: Top albume Mar Iul 07, 2009 7:07 pm | |
| - muzicadevest a scris:
- vad ca preferintele sunt cam aceleasi, nici nu avea cum sa fie altfel, eu propun doua banduri cult: Pere Ubu si Red Krayola. Merita cam orice disc de la ei. Si nu ziceti nu nici pentru The Residents, o sa merite intalnirile.
Cam greu sa intri în prog direct prin avangardă, dar dacă-i plac chestiile mai electro sau nu wave s-ar putea să-i placa și Red Krayola, care mi se par cei mai acesibili dintre trupele enumerate de tine. | |
| | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Top albume Mar Iul 07, 2009 7:17 pm | |
| Eu zic să treci la chestii cît se poate de serioase - take it or leave it - poate nu trebuie neapărat să asculte muzici progresive (și nu o spun în conotație negativă). Decît să încerci cu chestii introductive și să rămînă cu o impresie greșită despre subiectul problemei, mai bine treci direct la Relayer sau Larks Tongues și vezi ce iese.
Primul Killers nu e un album rău. | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 4:08 pm | |
| S-a scurs si ianuarie, iar eu tot dupa topuri am fost ahtiat. Asta a iesit. | |
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 4:30 pm | |
| Extraordinar top! Sunt multe pe care vreau sa le ascult, moaama ce pofta mi-ai facut! | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 6:23 pm | |
| Haha, ma bucur ca Wadada/Satoko Fujii/The Thing au intrat direct in top (banuiesc ca-s auditii recente, nu?) - yay! Imi place si ca ai Crashing Icons pe undeva pe sus de tot - un album de care n-a auzit nici dracu. Sunt curios de Under the Sign of the Hourglass - trupa imi place (si klezmer-ul in general), dar Zorn in ultimul deceniu mi se pare atat de obosit (sau diluat in cel mai bun caz) incat tind sa renunt sa mai incerc. Poate asta e o varianta buna... Aber wo ist The ConstruKction of Light? LE: Si Choirs of the Eye. | |
| | | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 7:29 pm | |
| - Uroboros a scris:
- Haha, ma bucur ca Wadada/Satoko Fujii/The Thing au intrat direct in top (banuiesc ca-s auditii recente, nu?) - yay! Imi place si ca ai Crashing Icons pe undeva pe sus de tot - un album de care n-a auzit nici dracu. Sunt curios de Under the Sign of the Hourglass - trupa imi place (si klezmer-ul in general), dar Zorn in ultimul deceniu mi se pare atat de obosit (sau diluat in cel mai bun caz) incat tind sa renunt sa mai incerc. Poate asta e o varianta buna...
Pai auditii de saptamana asta (ascultate totusi de mai multe ori), luate la rand imediat dupa ce le-ai mentionat. Mersi - of course! Satoko Fujii e pe muchie de cutit, are bune calitati "math"/avant, totusi era sa nu-l includ. Am ales totusi intre el si Vijay Iyer, care canta chiar jazz frumos. Cracow Klezmer sunt excelenti, da. Albumul din seria Book Of Angels este cel care mi se pare slab (un Cracow Klezmer obositi ei insisi, ca sa nu-l invinuim pe Zorn). Sanatorium, in schimb, e demential, sa treci cu bine de primele piese (care sunt foarte caracteristice si pur-animate), si de-acolo pana la sfarsit .... - Uroboros a scris:
- Aber wo ist The ConstruKction of Light?
nah. Adica, sunt fan (in schimb, pare sa fie constant invinetit de altii), dar nu-i chiar excelent. - Uroboros a scris:
- LE: Si Choirs of the Eye.
Ti-a raspuns andu. I don't metal. Exceptia am mentionat-o in link, fiindca Of Natural History este la baza metal, chiar daca si contine si doza de avantgarda. Interesant, totusi, s-a intamplat sa ascult si Fantomas, asa din senin. Dar n-a mers. Iar daca nici Zorn/Moonchild Trio, cu Astronome (m-a intrigat faptul ca e foarte bine apreciat), nu m-a consolat, atunci e clar clarissim. Cu Kayo Dot insa mai vedem, poate tin cont de faptul ca-s avangardisti. | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 8:14 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Ti-a raspuns andu. I don't metal.
(...) Cu Kayo Dot insa mai vedem, poate tin cont de faptul ca-s avangardisti. Logica asta nu face nici un sens whatsoever, ca sa ma exprim intr-o limba universala. Dar nah, fiecare cu piticii sai. | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Top albume Sam Ian 30, 2010 8:35 pm | |
| Metal ca gen = no. Metal ca stil integrat = yes. Dar ai si tu partea ta de dreptate, mai bine sa ma lasi cu piticii mei. | |
| | | H to He capodopera
| Subiect: Re: Top albume Dum Ian 31, 2010 12:10 pm | |
| fain topul, cand o sa am timp o sa ascult si eu albumele pe care nu le stiu de acolo. albumele pe care le stiu de acolo toate imi plac. eu unul n-as putea face niciodata asa ceva, la cat imi sunt de schimbatoare gusturile. pe de alta parte incerc de cateva lunii sa fac o lista cu piesele mele favorite, cat sa intre pe unul-doua CD-uri. am ajuns pana acum la un anumit rezultat cu cateva piesa care raman acolo si altele care fluctueaza mult. mai este cineva interesat? orice gen de muzica se accepta, din toate timpurile posibile. ce spuneti de asta? eventual sa fie 2 CD-uri, unul cu piese relativ cunoscute si altul cu chestii obscure. poate gasim ceva muzica noua. | |
| | | korovamilkbar nota
Numarul mesajelor : 5 Data de inscriere : 01/06/2010
| Subiect: Re: Top albume Mar Iun 01, 2010 11:41 pm | |
| King Crimson - In the Court of the Crimson King - Islands - Larks' Tongues in Aspic ELP - ELP - Tarkus - Trilogy - Pictures at an Exhibition Moody Blues - Days of Future Passed Pink Floyd - (cam tot) Rick Wakeman- The Six Wives of Henry VIII Uriah Heep - Looka t Yourself - Demons and Wizards Soft Machine - Third Rush - 2112 Egg - Egg - The Civil Surface Can - Tago Mago Ash Ra Tempel-Schwingungen Jethro Tull - Thick as a Brick Yes - The Yes Album Robert Wyatt - Rock Bottom | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Top albume | |
| |
| | | | Top albume | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |