| Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) | |
|
+5Cristi Zarec P.Matei Piotr Buendia didu_PF_fan 9 participan?i |
Autor | Mesaj |
---|
didu_PF_fan nota
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 04/06/2007
| Subiect: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Iun 04, 2007 8:48 pm | |
| Probabil unul dintre cele mai cunoscute albume ale istoriei muzici TDSOTM este un album care merita ascultat (dar de mai multe ori ca sa il intelegi ) . Cu acest album, Pink Floyd au spart toate recordurile de vanzari ale anului si a ocupat un loc in topul Billboard timp de 741 de saptamani. Piesele: 1.Speak to Me/Breathe - prima parte "Speak to Me" este doar o reproducere a batailor inimii, in timp ce "Breathe" este o piesa frumoasa cu versuri foarte frumoase 2.On the Run - primul instrumental de pe album, este foarte reusit din punct de vedere al muzicii electronice (in concertul PULSE, aceasta piesa a fost urmata la final de explozia unui avion in miniatura deasupra publicului ) 3.Time/Breathe reprise - dupa mine, "Time" este cea mai interesanta piesa de pe album,si chiar si "Breathe reprise" este interesanta (chiar daca e cam repetitiva) 4.The Great Gig in the Sky - este genul de piesa care te trimite cu gandul la o alta lume, o lume mai buna decat aceasta, piesa in sine nu are versuri,dar este destul de reusita 5.Money - probabil cea mai cunoscuta piesa de pe album, foarte reusita 6.Us and Them - o melodie frumoasa (un fel de balada) care pe mine pur si simplu m-a uimit 7.Any Colour You Like - cel de al doilea instrumental de pe album,este dominat de un sound magnific al clapelor 8.Brain Damage - piesa pe care este mentionat titlul albumului, o piesa foarte psihedelica,in care se pot auzi niste rasete ce se pot auzi si la inceputul albumului 9.Eclipse - piesa care inchide albumul, este si cea mai scurta de pe album, o piesa care imi place la nebunie Nota pentru album: 10/10 PS:e adevarata chestia aia cu sincronizarea dintre acest album si filmul "Vrajitorul din OZ"?[img][/img]
Ultima editare efectuata de catre in Lun Iun 04, 2007 9:19 pm, editata de 2 ori | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Iun 04, 2007 9:15 pm | |
| rasetele alea provin de la dementa personagiului | |
|
| |
didu_PF_fan nota
Numarul mesajelor : 12 Data de inscriere : 04/06/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Iun 04, 2007 9:23 pm | |
| - Piotr Buendia a scris:
- rasetele alea provin de la dementa personagiului
pai albumul este pe tema dementei nu? | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Mar Iun 05, 2007 11:54 am | |
| in principal da. dar mai sunt teme ca moartea, timpul, razboiul, materialismul etc.
sincronizarea se pare ca exista, dar cel mai probabil e accidentala, asa cum au zis si floyzii. ma rog, conteaza ma putin. cert e ca muzica e divina. de adaugat ca la munca din studio a participat si Alan Parsons, ca inginer de sunet. magnific om. a si primit grammy pt dsodm | |
|
| |
P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Dum Iul 01, 2007 2:25 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| |
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| |
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Oct 15, 2007 7:20 pm | |
| Da. dar stai calm.. a trecut repede.. The Dark Side of the Moon este cel mai profund album pi cari l-am ascultat de cand am urechi | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Oct 15, 2007 7:21 pm | |
| - Zarec a scris:
- Da. dar stai calm.. a trecut repede..
The Dark Side of the Moon este cel mai profund album pi cari l-am ascultat de cand am urechi corect | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Lun Oct 15, 2007 8:17 pm | |
| - Piotr Buendia a scris:
- in principal da. dar mai sunt teme ca moartea, timpul, razboiul, materialismul etc.
sunt intr-adevar mai multe teme, care sunt de fapt fetele feliate ale aceluiasi, unic, subiect: alienarea. toate sunt forme (diferite, dar convergente) ale alienarii. | |
|
| |
Negru Voda nota
Numarul mesajelor : 45 Varsta : 38 Data de inscriere : 17/11/2007
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Mier Noi 21, 2007 3:52 pm | |
| Am ascultat prea mult acest album iar acum imi e greu sa ii mai dau drumul. Poate peste ceva vreme o sa imi placa din nou. Btw asta e albumul care m-a atras spre rockul progresiv. De fapt nu el in sine, ci versiunea lui live de pe PULSE. Ati observat cum prima piesa incepe cu bataile unei inimi, iar ultima se farseste tot cu aceleasi batai? O idee similara o intalnim si pe Animals cu cele doua "Pigs on a Wing". Am citit ca PF faceau acest lucru ca sa dea impresia albumului ca are o structura circulara astfel incat ascultatorul sa il asculte de mai multe ori consecutiv. | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: TDSOTM Joi Ian 17, 2008 1:20 pm | |
| Tema alienarii umane in aceasta lume materialista, care a pierdut in buna parte legatura cu spiritualul si plange prin muzica dupa Cer, este prezenta si la alti artisti :Genesis , Frank Zappa, Yes , Kink Crimson. Fiecare o face in felul sau. Pink Floyd are cred eu cautari in psihicul afectiv , observa DISPERAREA omului (adica si a lor proprie) pt. ca No one told you when to run... Isi dau seama ca And after all we're only ordinary men. Me, and you. si ca nu e nimeni sa te ajute Waiting for someone or something to show you the way TU trebuie sa gasesti in TINE ajutorul Breathe, breathe in the air. Don't be afraid to care. Leave but don't leave me. Look around and choose your own ground. Eu mie imi mi personal inteleg foarte bine de unde vine acest sentiment pe care il traiesc , e drept fara sa fac . Rasul lui "mad man" este o reactie fireasca la ce se petrece , in loc sa mai bine sa . Vorba lu' Motu' : Toti suntem putin luati. Asa ca hai sa ne luam de mana si sa mergem cu grupa mare in Progland. | |
|
| |
nasti Roger Waters
Numarul mesajelor : 159 Varsta : 63 Localisation : Romania Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) Joi Ian 17, 2008 6:23 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) | |
| |
|
| |
| Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) | |
|