| Death / Control Denied | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
okt31 nota
Numarul mesajelor : 38 Data de inscriere : 17/08/2007
| Subiect: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 5:59 pm | |
| Nu e metal progresiv in adevaratul sens al cuvantului dar e muzica f complexa si bine gandita cu elemente serioase de prog pe ultimele albume. Preferat nu stiu care ar fi, probabil Human, Individual, Symbolic sau Sound. Human e cel mai dens album de death. 34 minute de excelenta muzicala. PE ITP e genialul Andy LaRocque, Symbolic e cel mai melodic, cred.. Si Sound e cel mai bine lucrat, cu line-upul cel mai durabil.
Mare trupa, printre cele mai importante din aria metalului extrem (care in viziunea mea atunci e bun cand e tehnic si/sau old-school)..
RiP Chuck Schuldiner
Dati cu parerea! | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 6:20 pm | |
| Spre rusinea mea nu am ascultat decat Scream Bloody Gore, Leprosy si Symbolic. Symbolic mi se pare prog in adevaratul sens al cuvantului deoarece compozitiile au un rafinament si o acuratete de zile mari. Andy LaRocque vine cu inspiratia de solouri caracteristica trupei King Diamond relizand de multe ori un duo ritm / solo interesant si naucitor. Death in 1995 este punctul culminant al death-ului tehnic si inca nu imi pot aminti de vreo trupa care sa-i fi egalat la capitolul de echilibru intre intensitate si tehnica CURATA. Primele doua produse figureaza o trecere rapida de la old school death metal la brutal death metal (desi cred ca aci s-ar putea ca nu toata lumea sa imi impartaseasca viziunea) atingand in 88 un nou nivel de agresivitate dar care nu suprima tehnica, fapt ce ar trebui sa le dea de gandit trupelor care in 2007 sacrifica tehnica pentru a dobandi brutalitatea.
Nu in ultimul rand , Death se serveste rece cu aroma de Atheist si garnitura de Cynic. | |
|
| |
okt31 nota
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 6:37 pm | |
| Vezi ca LaRocque a cantat pe Individual Thought Patterns (album ce-ti recomand cu caldura, si sa te uiti la videoclipul Philosopher - una dintre preferatele mele piese de death metal, in clip canta cetateanul Ralph Santolla, fost in Iced Earth, Deicide si acum in Obituary). Iar Human e un album definitoriu pt death metal. Si pt cel tehnic si pt cel old-school. E o realizare unica. Nu se mai poate repeta dar nici nu se putea mai devreme (in anii 80 un asemenea death era destul de anacronic, cu toate ca debutul Atheist seamana cu el) f buna formularea cu Death, Atheist si Cynic. Primele doua imi sunt la corazon (merge o vorba spaniola, doua, nu, Zarec? ).. Cynic is greu de ascultat din cauza vocii procesate, afirm in continuare, dar is muzicieni de valoare.. Alta treaba.. 2 dintre cinici au prestat pe Human, deci chiar e un album demential. Control Denied serveste cineva? Are un iz de us power metal (vocea clara din trupa Pharaoh si instrumentatia mai usoara deci mai putin deathish dar mai elaborata din perioada tarzie a lui Death) ... E exceptional! | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 6:45 pm | |
| dom´le , eu am vazut pe un documentar despre death metal luandu-se interviu lui Andy LaRocque alaturi de Chuck Schuldiner care tocmai ieseau de la o sesiune de inregistrari pt Symbolic. Nu incurc albumul fiindca tipa care lua interviul l-a intrebat pe Andy despre noul album de pe atunci de la King Diamond care se numea Spider´s Lullabye. Acesta fusese lansat inainte de Symbolic si tot in acelasi an.. deci Andy LaRocque a inregistrat si pe Symbolic, sunt absolut cert de asta. Pacat ca nu sunt acasa ca as fi verificat informatia dar garantez. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 7:27 pm | |
| Symbolic:
* Chuck Schuldiner - Guitar, Vocals, Producer * Gene Hoglan - Drums * Bobby Koelble - Guitar * Kelly Conlon - Bass * George Marino - Mastering * Jim Morris - Producer, Engineer * Patricia Mooney - Design * Rene Miville - Cover Art | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 01, 2007 7:54 pm | |
| mi-am amintit ca producatorul era Scott Burns care era pe Individual Through Patterns. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Death / Control Denied Joi Sept 13, 2007 10:08 pm | |
| am ascultat cred ca primele 7 piese de pe Human (pt ca iar am adormit ascultand) si recunosc ca este o evolutie si o patrundere intr-un teritoriu mai tehnic. Nu e un album marcant pentru gen, nici progresiv sub nicio forma. Productia este scapata, chiar reprosabila. | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Death / Control Denied Vin Sept 21, 2007 9:22 am | |
| marturisesc ca n-am ascultat Death mai vechi de Human, iar mai nou imi place destul de mult. In special Symbolic si Sound of Perseverance. Control Denied e o adevarata bijuterie, pacat ca n-au apucat sa scoata mai mult. Mi-ar fi placut sa continue dar probabil ca n-au mai facut-o din respect pentru Chuck. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Sept 22, 2007 12:10 pm | |
| In opinia ta, "The Fragile Art of Existence" e power metal sau progressive metal? | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Death / Control Denied Mar Sept 25, 2007 4:43 pm | |
| - Zarec a scris:
- In opinia ta, "The Fragile Art of Existence" e power metal sau progressive metal?
Nu-s expert in power, si cu toate astea mi se pare destul de departe de asa ceva. Poate se apropie mai mult de prog metal, din zona mai putin bombastica, gen perioada tarzie Psychotic Waltz sau Conception. Toate trei trupe de mare finete. | |
|
| |
okt31 nota
| Subiect: Re: Death / Control Denied Sam Oct 13, 2007 10:39 pm | |
| CD are ceva faze de us power metal, mai ales la voce (vezi, Pharaoh - trupa lui Aymar, e us power) Eu ii zic ca undeva e heavy metal: muzica Death mai recenta combinata cu voce melodica da practic un album bestial de heavy metal tehnic... Iar referitor la Human, nu ca e album de referinta, e si tehnic, si compact, si inteligent si dur, si de toate. Cel mai cel mai album de death metal sau chiar daca nu e, prinde top5ul lejer. | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Death / Control Denied Vin Oct 19, 2007 9:14 pm | |
| Si eu ma numar printre cei care prefera cele mai recente creatii ale regretatului domn Schuldiner, chiar daca m-am "apucat" de dansul abia anul trecut. Atat songwriting cat si executii "jos cu palaria", intr-adevar piese de referinta in domeniul muzicii brutale c-un picior in luntrea progresivului (sau invers ) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Death / Control Denied Dum Dec 02, 2007 10:36 am | |
| dar despre Voodoocult ce puteti spune? este un proiect de thrash metal al carui chitarist a fost Chuck Schuldiner. Au 2 albume dintre care mi se pare ca Chuck a inregistrat doar pe primul si anume "Jesus Killing Machine" | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Death / Control Denied | |
| |
|
| |
| Death / Control Denied | |
|