| Voci feminine in rock-ul progresiv | |
|
+13Kraut GentleG auslander Khron ae seripigari P.Matei yuli_capone Piotr Buendia Ricochet Zarec andu Aldi 17 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Voci feminine in rock-ul progresiv Lun Sept 03, 2007 5:52 pm | |
| Annie Haslam (Renaissance) Jane Relf (Renaissance) Sonja Kristina (Curved Air) Henriette Kroetenschwanz (Amon Duul II) Pattie Santos (It’s A Beautiful Day) Grace Slick (Jefferson Airplane) Sandy Denny (Fairport Convention) Jacqui McShee (The Pentangle)
Mai stiti si altele? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Lun Sept 03, 2007 6:30 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Lun Sept 03, 2007 7:47 pm | |
| Anneke van Giersbergen de la The Gatheing. Activitatea incepe 1995 pe Mandylion si se incheie pe Alone ultimul ei turneu find cel din care a facut parte si festivalul Artmania de anul acesta. Mie imi place vocea cucoanei mai putin pe Mandylion unde se vede ca proaspata. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Lun Sept 03, 2007 7:54 pm | |
| De putin timp imi place sa ascult mult trupa spaniola Amarok, un foarte talentata si artistica. De cele mai multe ori, Marta Segura, cu of voce mistuitoare si puternica, ma incalzeste la sufletul. Desigur, iubesc dive prog precum Annie Haslam sau Sonja Kristina. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Dum Sept 09, 2007 1:25 pm | |
| in ultimul timp ma preocupa Trude Eidtang (White Willow) si Heather Findlay (Mostly Autumn) | |
|
| |
yuli_capone nota
Numarul mesajelor : 40 Data de inscriere : 16/12/2006
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Lun Sept 10, 2007 1:52 pm | |
| Mai e Diana Serra de la Aghora. | |
|
| |
P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mier Sept 12, 2007 10:44 pm | |
| Mirabela Dauer si Angela Similea. Cele doua mari doamne ale progresivului romanesc. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Oct 02, 2007 12:01 am | |
| Le-a ascultat cineva pe Joni Mitchell si pe Kate Bush? Despre prima am auzit ca a contribuit la formarea genului progresiv (chiar daca nu apare in PA) iar pe Kate pana nu demult o stiam drept o artista de discoteca, dar am vazut ca ea apare in PA. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Oct 02, 2007 1:37 pm | |
| da,eu am ascultat Kate Bush dar nu stiam ca are tangente cu progul | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Vin Oct 12, 2007 8:01 pm | |
| Pe antologia “Punk Jazz” a lui Jaco Pastorius, pe care am ascultat-o zilele trecute, se gasesc si doua inregistrari realizate impreuna cu Joni Mitchell. Nu e nici prog si nici fusion ci jazz curat, vocal jazz. Interpretarile sunt minunate (si compozitiile ii apartin tot lui Mitchell) si asta ma face sa o am in vedere in planurile mele de auditii. Iata ce am gasit despre ea pe allmusic:
When the dust settles, Joni Mitchell may stand as the most important and influential female recording artist of the late 20th century. Uncompromising and iconoclastic, Mitchell confounded expectations at every turn; restlessly innovative, her music evolved from deeply personal folk stylings into pop, jazz, avant-garde, and even world music, presaging the multicultural experimentation of the 1980s and 1990s by over a decade.
si inca
Since rock often emphasized directness and simplicity over virtuosity, jazz-rock generally grew out of the most artistically ambitious rock subgenres of the late '60s and early '70s: psychedelia, progressive rock, and the singer/songwriter movement. The latter drew from the mellower, more cerebral side of jazz, often employing vocal as well as instrumental improvisation; this school's major figures included Joni Mitchell, Van Morrison, and Tim Buckley.
Poate ca nu e prog, dar cumva Joni Mitchell a influentat miscarea, in special pe cea jazz-rock. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Sam Noi 10, 2007 10:28 am | |
| Flora PurimSotia bateristului si percutionistului Airto Moreira este una dintre marile cantarete de jazz ale Braziliei, si nu numai. A imbogatit si ea fusion-ul cu vocea sa, pe albumele “Return To Forever” (1972) al lui Chick Corea si “Light As A Feather” (1972) al lui Return to Forever. Din cate stiu eu nu mai are alte contributii in fusion, ulterior dedicandu-se jazz-ului. | |
|
| |
seripigari nota
Numarul mesajelor : 18 Varsta : 35 Localisation : București Data de inscriere : 14/11/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mier Noi 14, 2007 10:56 pm | |
| Marie Yacoub, solista trupei Malicorne. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mier Noi 14, 2007 10:59 pm | |
| - Aldi a scris:
- Flora Purim
Sotia bateristului si percutionistului Airto Moreira este una dintre marile cantarete de jazz ale Braziliei, si nu numai. A imbogatit si ea fusion-ul cu vocea sa, pe albumele “Return To Forever” (1972) al lui Chick Corea si “Light As A Feather” (1972) al lui Return to Forever. Din cate stiu eu nu mai are alte contributii in fusion, ulterior dedicandu-se jazz-ului.
hell yeah, Light As A Feather este un album perfect pentru mine, iar jumate din credit straluceste asupra Florei Purim; ce voce, ce senzatie/senzualitate, ce latin voice!! | |
|
| |
seripigari nota
Numarul mesajelor : 18 Varsta : 35 Localisation : București Data de inscriere : 14/11/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Joi Noi 15, 2007 1:12 am | |
| | |
|
| |
ae Don Ellis
Numarul mesajelor : 38 Data de inscriere : 13/10/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Joi Noi 15, 2007 12:29 pm | |
| Colorless green ideas sleep furiously
Ultima editare efectuata de catre ae in Lun Dec 10, 2012 6:45 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Joi Noi 15, 2007 2:39 pm | |
| - seripigari a scris:
- Sonja Kristina
Ai ascultat si alte albume decat cele Curved Air? Sunt tare curios cum suna lucrarile ei solo. | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Feb 05, 2008 11:31 pm | |
| A auzit cineva de d-ra (sau d-na?) Annette Kienzle ?
Dansa s-a ocupat de treburile vocale din trupa germana Charisma (infiintata din cenusa ramasa dupa destramarea Ivanhoe). | |
|
| |
auslander Fish
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 40 Data de inscriere : 17/01/2008
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mier Feb 06, 2008 2:57 pm | |
| Tracy Hitchings [Landmarq] Saskia van Heugten [Morning] Emilia Derkowska [Quidam] Agnieszka Swita [Caamora] Simone Simons [Epica] | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mier Feb 06, 2008 3:15 pm | |
| cateva din zeci Anna Meek -(Catapilla) Janita Jenny Haan-( Babe Ruth) Linda Hoyle-( Affinity) Inga Rumpf-( Frumpy) Cat Ellen-( Forever Twelve) Frances Pearless-( Edge) Christina Murphy-( Magenta) | |
|
| |
Kraut ritm
Numarul mesajelor : 130 Varsta : 43 Data de inscriere : 10/10/2007
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Joi Feb 07, 2008 10:01 am | |
| Renate Knaup - Amon Duul II | |
|
| |
Velkan acord
Numarul mesajelor : 52 Varsta : 38 Data de inscriere : 10/02/2008
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Feb 12, 2008 1:36 pm | |
| Mie îmi place Anneke van Giersbergen. şi, dacă ar fi să mă iau după PA, care zice că After Forever e prog, aş spune şi Floor Jansen.
Ultima editare efectuata de catre in Mar Feb 12, 2008 10:09 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
auslander Fish
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 40 Data de inscriere : 17/01/2008
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Feb 12, 2008 7:53 pm | |
| Adica tu pui la indoiala biblia noastra, sau cum? | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Mar Feb 12, 2008 8:27 pm | |
| - Velkan a scris:
- Mie îmi place Anneke van Giersbergen. Și, dacă ar fi să mă iau după PA, care zice că After Forever e prog, aș spune și Floor Jansen.
after forever au un album care ar fi un prog metal, dar mai fortat, anume invisible circles si un element progresiv ar fi tocmai vocea feminina | |
|
| |
QueenOfProg nota
Numarul mesajelor : 49 Localisation : Cyberspace Data de inscriere : 09/01/2008
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Sam Feb 16, 2008 8:38 pm | |
| | |
|
| |
radu61 nota
Numarul mesajelor : 4 Data de inscriere : 15/03/2008
| Subiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv Sam Mar 15, 2008 10:13 pm | |
| Babe Ruth are o voce de senzatie: