Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Voci feminine in rock-ul progresiv

In jos 
+13
Kraut
GentleG
auslander
Khron
ae
seripigari
P.Matei
yuli_capone
Piotr Buendia
Ricochet
Zarec
andu
Aldi
17 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Voci feminine in rock-ul progresiv Empty
MesajSubiect: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyLun Sept 03, 2007 5:52 pm

Annie Haslam (Renaissance)
Jane Relf (Renaissance)
Sonja Kristina (Curved Air)
Henriette Kroetenschwanz (Amon Duul II)
Pattie Santos (It’s A Beautiful Day)
Grace Slick (Jefferson Airplane)
Sandy Denny (Fairport Convention)
Jacqui McShee (The Pentangle)

Mai stiti si altele?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyLun Sept 03, 2007 6:30 pm

Yesterdays, de care am mai vorbit aici:

https://progressiveforum.forumgratuit.ro/ALBUME-f3/Top-ul-meu-de-progresiv-romanesc-p665.htm#665

are o sectiune vocala superba.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyLun Sept 03, 2007 7:47 pm

Anneke van Giersbergen de la The Gatheing.
Activitatea incepe 1995 pe Mandylion si se incheie pe Alone ultimul ei turneu find cel din care a facut parte si festivalul Artmania de anul acesta. Mie imi place vocea cucoanei mai putin pe Mandylion unde se vede ca proaspata.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyLun Sept 03, 2007 7:54 pm

De putin timp imi place sa ascult mult trupa spaniola Amarok, un foarte talentata si artistica. De cele mai multe ori, Marta Segura, cu of voce mistuitoare si puternica, ma incalzeste la sufletul.

Desigur, iubesc dive prog precum Annie Haslam sau Sonja Kristina. Smile
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyDum Sept 09, 2007 1:25 pm

in ultimul timp ma preocupa Trude Eidtang (White Willow) si Heather Findlay (Mostly Autumn)
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
yuli_capone
nota
yuli_capone

Numarul mesajelor : 40
Data de inscriere : 16/12/2006

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyLun Sept 10, 2007 1:52 pm

Mai e Diana Serra de la Aghora.
Sus In jos
P.Matei
Devin Townsend
P.Matei

Numarul mesajelor : 66
Varsta : 32
Data de inscriere : 17/12/2006

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMier Sept 12, 2007 10:44 pm

Mirabela Dauer si Angela Similea. Cele doua mari doamne ale progresivului romanesc.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Oct 02, 2007 12:01 am

Le-a ascultat cineva pe Joni Mitchell si pe Kate Bush?
Despre prima am auzit ca a contribuit la formarea genului progresiv (chiar daca nu apare in PA) iar pe Kate pana nu demult o stiam drept o artista de discoteca, dar am vazut ca ea apare in PA.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Oct 02, 2007 1:37 pm

da,eu am ascultat Kate Bush dar nu stiam ca are tangente cu progul
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyVin Oct 12, 2007 8:01 pm

Pe antologia “Punk Jazz” a lui Jaco Pastorius, pe care am ascultat-o zilele trecute, se gasesc si doua inregistrari realizate impreuna cu Joni Mitchell. Nu e nici prog si nici fusion ci jazz curat, vocal jazz. Interpretarile sunt minunate (si compozitiile ii apartin tot lui Mitchell) si asta ma face sa o am in vedere in planurile mele de auditii.
Iata ce am gasit despre ea pe allmusic:

When the dust settles, Joni Mitchell may stand as the most important and influential female recording artist of the late 20th century. Uncompromising and iconoclastic, Mitchell confounded expectations at every turn; restlessly innovative, her music evolved from deeply personal folk stylings into pop, jazz, avant-garde, and even world music, presaging the multicultural experimentation of the 1980s and 1990s by over a decade.

si inca

Since rock often emphasized directness and simplicity over virtuosity, jazz-rock generally grew out of the most artistically ambitious rock subgenres of the late '60s and early '70s: psychedelia, progressive rock, and the singer/songwriter movement. The latter drew from the mellower, more cerebral side of jazz, often employing vocal as well as instrumental improvisation; this school's major figures included Joni Mitchell, Van Morrison, and Tim Buckley.

Poate ca nu e prog, dar cumva Joni Mitchell a influentat miscarea, in special pe cea jazz-rock.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptySam Noi 10, 2007 10:28 am

Flora Purim
Sotia bateristului si percutionistului Airto Moreira este una dintre marile cantarete de jazz ale Braziliei, si nu numai.
A imbogatit si ea fusion-ul cu vocea sa, pe albumele “Return To Forever” (1972) al lui Chick Corea si “Light As A Feather” (1972) al lui Return to Forever. Din cate stiu eu nu mai are alte contributii in fusion, ulterior dedicandu-se jazz-ului.

Voci feminine in rock-ul progresiv Flora_10
Sus In jos
seripigari
nota
seripigari

Numarul mesajelor : 18
Data de inscriere : 14/11/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMier Noi 14, 2007 10:56 pm

Marie Yacoub, solista trupei Malicorne.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMier Noi 14, 2007 10:59 pm

Aldi a scris:
Flora Purim
Sotia bateristului si percutionistului Airto Moreira este una dintre marile cantarete de jazz ale Braziliei, si nu numai.
A imbogatit si ea fusion-ul cu vocea sa, pe albumele “Return To Forever” (1972) al lui Chick Corea si “Light As A Feather” (1972) al lui Return to Forever. Din cate stiu eu nu mai are alte contributii in fusion, ulterior dedicandu-se jazz-ului.

Voci feminine in rock-ul progresiv Flora_10

hell yeah, Light As A Feather este un album perfect pentru mine, iar jumate din credit straluceste asupra Florei Purim; ce voce, ce senzatie/senzualitate, ce latin voice!! Smile
Sus In jos
seripigari
nota
seripigari

Numarul mesajelor : 18
Data de inscriere : 14/11/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyJoi Noi 15, 2007 1:12 am

Sonja Kristina
Sus In jos
ae
Don Ellis
ae

Numarul mesajelor : 38
Data de inscriere : 13/10/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyJoi Noi 15, 2007 12:29 pm

Colorless green ideas sleep furiously

Ultima editare efectuata de catre ae in Lun Dec 10, 2012 6:45 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyJoi Noi 15, 2007 2:39 pm

seripigari a scris:
Sonja Kristina
Ai ascultat si alte albume decat cele Curved Air? Sunt tare curios cum suna lucrarile ei solo.
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Feb 05, 2008 11:31 pm

A auzit cineva de d-ra (sau d-na?) Annette Kienzle ?

Dansa s-a ocupat de treburile vocale din trupa germana Charisma (infiintata din cenusa ramasa dupa destramarea Ivanhoe).
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMier Feb 06, 2008 2:57 pm

Tracy Hitchings [Landmarq]
Saskia van Heugten [Morning]
Emilia Derkowska [Quidam]
Agnieszka Swita [Caamora]
Simone Simons [Epica]
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMier Feb 06, 2008 3:15 pm

cateva din zeci
Anna Meek -(Catapilla)
Janita Jenny Haan-( Babe Ruth)
Linda Hoyle-( Affinity)
Inga Rumpf-( Frumpy)
Cat Ellen-( Forever Twelve)
Frances Pearless-( Edge)
Christina Murphy-( Magenta)
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Kraut
ritm
Kraut

Numarul mesajelor : 130
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/10/2007

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyJoi Feb 07, 2008 10:01 am

Renate Knaup - Amon Duul II
Sus In jos
Velkan
acord

Numarul mesajelor : 52
Varsta : 38
Data de inscriere : 10/02/2008

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Feb 12, 2008 1:36 pm

Mie îmi place Anneke van Giersbergen. şi, dacă ar fi să mă iau după PA, care zice că After Forever e prog, aş spune şi Floor Jansen.

Ultima editare efectuata de catre in Mar Feb 12, 2008 10:09 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
auslander
Fish
auslander

Numarul mesajelor : 147
Varsta : 40
Data de inscriere : 17/01/2008

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Feb 12, 2008 7:53 pm

Adica tu pui la indoiala biblia noastra, sau cum? Laughing
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptyMar Feb 12, 2008 8:27 pm

Velkan a scris:
Mie îmi place Anneke van Giersbergen. Și, dacă ar fi să mă iau după PA, care zice că After Forever e prog, aș spune și Floor Jansen.

after forever au un album care ar fi un prog metal, dar mai fortat, anume invisible circles si un element progresiv ar fi tocmai vocea feminina
Sus In jos
QueenOfProg
nota
QueenOfProg

Numarul mesajelor : 49
Data de inscriere : 09/01/2008

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptySam Feb 16, 2008 8:38 pm

Valerie Gracious - Phideaux

queen queen queen
Sus In jos
radu61
nota

Numarul mesajelor : 4
Data de inscriere : 15/03/2008

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv EmptySam Mar 15, 2008 10:13 pm

Babe Ruth are o voce de senzatie:

JANITA HAAN

merita !
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Voci feminine in rock-ul progresiv   Voci feminine in rock-ul progresiv Empty

Sus In jos

Voci feminine in rock-ul progresiv
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: