Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

"Pacatele" mele progresive.

In jos 
+6
andu
GentleG
pagan's mind
Aldi
Piotr Buendia
Cristi
10 participan?i
AutorMesaj
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

"Pacatele" mele progresive. Empty
MesajSubiect: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyVin Sept 07, 2007 4:26 pm

Stiu ca titlul suna vag dar am sa explic imediat la ce ma refer. Fac mereu pacatul sa ma "atasez' de asa zisele albume non-esentiale sau "departe de a fi capodopere" ale marilor trupe progresive sau albume care sunt "un acquired taste" pt multi. Evident imi dau seama ca ce poate fi "exceptional" pt unii poate fi "rateu muzical" pt altii. Sa dam exemple (de cat de pacatos pot fi eu) - sa incepem cu Marillion (de altfel trupa mea favorita): Holidays In Eden, Radiation si mai nou Marillion.com; Genesis - And Then There Were Three; Yes - albumul de debut mi se pare extraordinar, Going for the One (am citit multe cronici negative la acest album, pe net mai ales); Manfred Mann's Earth Band - Chance; Uriah Heep - High and Mighty; Jethro Tull - Roots to Branches, Broadsword and the Beast; albumele anilor 80 a celor de la Rush. Lista mea e lunga, am sa revin. Very Happy

intrebarea mea: aveti si voi pacate din astea sau ma duc sa ma verific la cap? scratch
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyVin Sept 07, 2007 4:42 pm

ma intersectez cu tine la Yes (unde adaug pe Tormato, Talk si pe Magnification), la Marillion cu Holidays In Eden, si la Rush.

as mai adauga The Final Cut (Pink Floyd), 1984 (Rick Wakeman), Pablo Honey (Radiohead), In umbra marelui urs si Baba Novak (Phoenix), War Child (Jethro Tull), Tres Lunas (Mike Oldfield)... oare mai sunt?
cu siguranta - DA!
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyVin Sept 07, 2007 9:20 pm

Daca e vorba de albume non-esentiale, adica de 3 stele sau mai putin, atunci ar fi “Too Old…” a lui Jethro Tull, “Messin” a lui Manfred Mann’s si “From Genesis to Revelation” a lui Genesis.
Mai pun un album foarte criticat al lui Dream Theater “Falling Into Infinity”.
Trebuie sa spun ca nu sunt, totusi, un impatimit al niciunuia dintre acestea.

Nu pun aici “This Was” (Jethro Tull) si nici “Aerosol Grey Machine” (VDGG), pentru ca eu le socotesc aproape esentiale (undeva pe la 3,5 stele). Pe astea chiar le iubesc.
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyVin Sept 07, 2007 9:25 pm

Aldi a scris:
Daca e vorba de albume non-esentiale, adica de 3 stele sau mai putin, atunci ar fi “Too Old…” a lui Jethro Tull, “Messin” a lui Manfred Mann’s si “From Genesis to Revelation” a lui Genesis.
Mai pun un album foarte criticat al lui Dream Theater “Falling Into Infinity”.
Trebuie sa spun ca nu sunt, totusi, un impatimit al niciunuia dintre acestea.

Nu pun aici “This Was” (Jethro Tull) si nici “Aerosol Grey Machine” (VDGG), pentru ca eu le socotesc aproape esentiale (undeva pe la 3,5 stele). Pe astea chiar le iubesc.

debutul Van der Graaf Generator e extraordinar! Lui"This was"nu am ce-i reprosa.
Sus In jos
pagan's mind
acord
pagan's mind

Numarul mesajelor : 60
Varsta : 47
Data de inscriere : 02/08/2010

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 9:24 am

Da avem si noi si eu bineinteles mici pacate, fiecare cu cel doare after all. De ex mie imi place la nebunie cum suna Jethro Tull - A, considerat cel mai slab dupa Under wraps. Sa-ti placa Broad sword nu e un pacat, albumu e foarte bun zic eu. Suna a altceva ce a facut JT in trecut cu toate ca unii zic ca e prea electronic. Rolling Eyes Alt ex este Duke de la Genesis, mie mi se pare printre cele mai bune ale lor Duke's travels si end sint bestiale. Altu Manfred Mann's Earth Band (una din preferatele mele din todeauna) si anume Chance din 1980. mai spre pop dar eu il vad foarte bun si cite si mai cite. Nu fac parte din gasca care are ca preferinte numai Close to the edge, Selling sau primu Crimson. Deci si eu sint cu fixurile mele, ca oricare. Apropo Going for the one e foarte bun si preferatu meu impreuna cu Drama si The yes album ca sa inchei un top neconventional sa zic Very Happy
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 9:46 am

prea multe ca sa mai pomenesc de ele Razz
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 12:40 pm

pagan's mind a scris:
Apropo Going for the one e foarte bun si preferatu meu impreuna cu Drama si The yes album ca sa inchei un top neconventional sa zic Very Happy

poi astea-s prog canonic, stai sa vezi ca mie imi plac la marele greu big generator si 90125 Smile
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 12:59 pm

Doua thumbs up si din partea mea pentru A si Roots to Branches, doua albume de mare clasa. Si inca unul pentru j-tull dot com. Falling into Infinity e cam preferatul meu de la Dream Theater impreuna cu Awake, si probabil singurul pe care il pot asculta fara sa am momente de "ugh, skip" in ziua de azi.

Mie imi place mult Beat de la Kc de exemplu, desi inteleg de ce unii nu-s asa de incantati de el in ansamblu. De ConstruKction of Light nu mai zic - am vazut niste "recenzii" la albumul ala de mi s-a facut parul maciuca, albumul e genial din punctul meu de vedere (nu stiu daca e cazul cuiva de aici Smile ). Nu-mi mia vine in minte nimic acuma, dar mai sunt cu siguranta.
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 1:21 pm

De-acord cu ConstruKction of Light. (dar...cam atat Laughing )
Sus In jos
radu
ritm

Numarul mesajelor : 148
Data de inscriere : 04/03/2008

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 1:26 pm

under wraps, nimeni? eu unul, nu prea. stormwatch insa, excelent.

avem multe. talk- yes. pink floydul anilor 80. genesis- duke, intr-adevar. si abacab, in buna parte. e, l si powell, precum si 3 (e, berry si p). cred ca si elp-ul original tinde sa devina o guilty pleasure.
ia sa ascultam ceva din under wraps. https://www.youtube.com/watch?v=MR_Bls_OBuU . magie curata la 3'15''
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 1:32 pm

^ Acuma hai sa fim seriosi, nu exista Jethro Tull naspa. king

Rico: pacatul tau e ca nu-ti place CttE.
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 1:41 pm

^ si metalele
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 1:53 pm

sa nu inversam subiectul!

eu nu-mi mai stiu pacatele, nu mai ascult asa de mult si la cele cotate slab ajung si mai greu. tin minte ca imi placea mai mult In The Wake of Poseidon decat ITCHYCOCK, dar acum m-am sucit. ah, da, Metanoia a lui Porcupine Tree e pusa intr-o lumina atat de proasta, mi-e place foarte mult. mai sunt si altele, de exemplu Cyclone de Tangerine Dream, respins uneori pentru ca are vocals, ceea ce-i opinie de gheu, albumul e tonic.
Sus In jos
pagan's mind
acord
pagan's mind

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 5:44 pm

under wraps nu prea, ala chiar e slabut, cit despre Stormwatch, ala e excelent, exact nu exista JT naspa poate cu o exceptie aia de mai sus din 84

Si pentru Andu ce vrei sa zici de metale confused Rolling Eyes

Vreau sa se stie pe aici ca sint mare fan progresiv metal, asta zic ca fapt divers si inca ceva din metalele vechi inca mai ascult mai rar ca acum 12-15 ani , fiecare isi are partea buna si rea ca orice gen.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 6:02 pm

^ Il completam pe Uroboros in ceea ce zicea despre Rico.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptySam Aug 07, 2010 7:18 pm

Ok, Bogdan, atunci bag un "disclaimer", ca sa te linistesc:

Pe acest forum precum si pe oricare altul, eu personal nu ma lansez in nicio diatriba la adresa muzicii de metal (progresive sau de alta culoare). Orice mentiune cu conotatii negative, care se intampla totusi sa se regaseasca scrisa de mine, va face parte aproape in mod sigur din registrul comic sau ironic (daca nu, inseamnand ca e un argument critic pe care-l doresc sa-l folosesc, la modul serios, intr-o dezbatere), in timp ce orice mentiune cu conotatii pozitive se va referi aproape in mod sigur la Sleepytime Gorilla Museum.

Implicit, cei care fac aluzii sau referiri la relatia mea cu muzica de metal o fac in acelasi registru comic sau ironic.
Sus In jos
pagan's mind
acord
pagan's mind

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyLun Aug 09, 2010 12:40 pm

Am inteles Rico de la inceput cum sta treaba, nu-s de ieri in muzica si pe forumuri Laughing . Normal sa glumeasca lumea lol!
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyJoi Aug 12, 2010 10:37 am

Dintre pacatele mele e ca nu am reusit sa ma apropii (inca) de Jetro Tull , Marillion sau de progul metalizat. Asta e. Caut (dar va rog sa nu luati ad litteram cuvintele, ca in zona preferintelor se invart si Deep Purple sau Queen) linistea creativa (chiar si de Rush...greu m-am apropiat de ei, s-a rezolvat ascultand cateva discuri de vinyl, nu CD-uri , la care vocea lui Geddy Lee -inalta de felul ei- suna nornal, nu spart). De ma nasteam in Vest cred ca acuma aveam o colectie buna de discuri de vinyl... ca si aia de vorbesc pe forumurile despre muzica din capitalismul putred. Mad
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. EmptyVin Aug 27, 2010 6:46 pm

...si nici de Angelus Novus- John Zorn Sad
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: "Pacatele" mele progresive.   "Pacatele" mele progresive. Empty

Sus In jos

"Pacatele" mele progresive.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» "Cine iubeste si lasa", versiunea Industriala
» Marillion 2008 - "Happiness Is The Road"
» John Mayhew (Genesis "Trespass") R.I.P.
» Interviu cu mine : "La o poveste cu Matei"
» In topul europenilor "cetitori"

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: ALBUME-
Mergi direct la: