| "Pacatele" mele progresive. | |
|
+6andu GentleG pagan's mind Aldi Piotr Buendia Cristi 10 participan?i |
Autor | Mesaj |
---|
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: "Pacatele" mele progresive. Vin Sept 07, 2007 4:26 pm | |
| Stiu ca titlul suna vag dar am sa explic imediat la ce ma refer. Fac mereu pacatul sa ma "atasez' de asa zisele albume non-esentiale sau "departe de a fi capodopere" ale marilor trupe progresive sau albume care sunt "un acquired taste" pt multi. Evident imi dau seama ca ce poate fi "exceptional" pt unii poate fi "rateu muzical" pt altii. Sa dam exemple (de cat de pacatos pot fi eu) - sa incepem cu Marillion (de altfel trupa mea favorita): Holidays In Eden, Radiation si mai nou Marillion.com; Genesis - And Then There Were Three; Yes - albumul de debut mi se pare extraordinar, Going for the One (am citit multe cronici negative la acest album, pe net mai ales); Manfred Mann's Earth Band - Chance; Uriah Heep - High and Mighty; Jethro Tull - Roots to Branches, Broadsword and the Beast; albumele anilor 80 a celor de la Rush. Lista mea e lunga, am sa revin. intrebarea mea: aveti si voi pacate din astea sau ma duc sa ma verific la cap? | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Vin Sept 07, 2007 4:42 pm | |
| ma intersectez cu tine la Yes (unde adaug pe Tormato, Talk si pe Magnification), la Marillion cu Holidays In Eden, si la Rush.
as mai adauga The Final Cut (Pink Floyd), 1984 (Rick Wakeman), Pablo Honey (Radiohead), In umbra marelui urs si Baba Novak (Phoenix), War Child (Jethro Tull), Tres Lunas (Mike Oldfield)... oare mai sunt? cu siguranta - DA! | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Vin Sept 07, 2007 9:20 pm | |
| Daca e vorba de albume non-esentiale, adica de 3 stele sau mai putin, atunci ar fi “Too Old…” a lui Jethro Tull, “Messin” a lui Manfred Mann’s si “From Genesis to Revelation” a lui Genesis. Mai pun un album foarte criticat al lui Dream Theater “Falling Into Infinity”. Trebuie sa spun ca nu sunt, totusi, un impatimit al niciunuia dintre acestea.
Nu pun aici “This Was” (Jethro Tull) si nici “Aerosol Grey Machine” (VDGG), pentru ca eu le socotesc aproape esentiale (undeva pe la 3,5 stele). Pe astea chiar le iubesc. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Vin Sept 07, 2007 9:25 pm | |
| - Aldi a scris:
- Daca e vorba de albume non-esentiale, adica de 3 stele sau mai putin, atunci ar fi “Too Old…” a lui Jethro Tull, “Messin” a lui Manfred Mann’s si “From Genesis to Revelation” a lui Genesis.
Mai pun un album foarte criticat al lui Dream Theater “Falling Into Infinity”. Trebuie sa spun ca nu sunt, totusi, un impatimit al niciunuia dintre acestea.
Nu pun aici “This Was” (Jethro Tull) si nici “Aerosol Grey Machine” (VDGG), pentru ca eu le socotesc aproape esentiale (undeva pe la 3,5 stele). Pe astea chiar le iubesc. debutul Van der Graaf Generator e extraordinar! Lui"This was"nu am ce-i reprosa. | |
|
| |
pagan's mind acord
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 47 Localisation : Carei Data de inscriere : 02/08/2010
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 9:24 am | |
| Da avem si noi si eu bineinteles mici pacate, fiecare cu cel doare after all. De ex mie imi place la nebunie cum suna Jethro Tull - A, considerat cel mai slab dupa Under wraps. Sa-ti placa Broad sword nu e un pacat, albumu e foarte bun zic eu. Suna a altceva ce a facut JT in trecut cu toate ca unii zic ca e prea electronic. Alt ex este Duke de la Genesis, mie mi se pare printre cele mai bune ale lor Duke's travels si end sint bestiale. Altu Manfred Mann's Earth Band (una din preferatele mele din todeauna) si anume Chance din 1980. mai spre pop dar eu il vad foarte bun si cite si mai cite. Nu fac parte din gasca care are ca preferinte numai Close to the edge, Selling sau primu Crimson. Deci si eu sint cu fixurile mele, ca oricare. Apropo Going for the one e foarte bun si preferatu meu impreuna cu Drama si The yes album ca sa inchei un top neconventional sa zic | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 9:46 am | |
| prea multe ca sa mai pomenesc de ele | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| |
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 12:59 pm | |
| Doua thumbs up si din partea mea pentru A si Roots to Branches, doua albume de mare clasa. Si inca unul pentru j-tull dot com. Falling into Infinity e cam preferatul meu de la Dream Theater impreuna cu Awake, si probabil singurul pe care il pot asculta fara sa am momente de "ugh, skip" in ziua de azi. Mie imi place mult Beat de la Kc de exemplu, desi inteleg de ce unii nu-s asa de incantati de el in ansamblu. De ConstruKction of Light nu mai zic - am vazut niste "recenzii" la albumul ala de mi s-a facut parul maciuca, albumul e genial din punctul meu de vedere (nu stiu daca e cazul cuiva de aici ). Nu-mi mia vine in minte nimic acuma, dar mai sunt cu siguranta. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 1:21 pm | |
| De-acord cu ConstruKction of Light. (dar...cam atat ) | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 1:26 pm | |
| under wraps, nimeni? eu unul, nu prea. stormwatch insa, excelent. avem multe. talk- yes. pink floydul anilor 80. genesis- duke, intr-adevar. si abacab, in buna parte. e, l si powell, precum si 3 (e, berry si p). cred ca si elp-ul original tinde sa devina o guilty pleasure. ia sa ascultam ceva din under wraps. https://www.youtube.com/watch?v=MR_Bls_OBuU . magie curata la 3'15'' | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 1:32 pm | |
| ^ Acuma hai sa fim seriosi, nu exista Jethro Tull naspa. Rico: pacatul tau e ca nu-ti place CttE. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 1:41 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 1:53 pm | |
| sa nu inversam subiectul!
eu nu-mi mai stiu pacatele, nu mai ascult asa de mult si la cele cotate slab ajung si mai greu. tin minte ca imi placea mai mult In The Wake of Poseidon decat ITCHYCOCK, dar acum m-am sucit. ah, da, Metanoia a lui Porcupine Tree e pusa intr-o lumina atat de proasta, mi-e place foarte mult. mai sunt si altele, de exemplu Cyclone de Tangerine Dream, respins uneori pentru ca are vocals, ceea ce-i opinie de gheu, albumul e tonic. | |
|
| |
pagan's mind acord
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 47 Localisation : Carei Data de inscriere : 02/08/2010
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 5:44 pm | |
| under wraps nu prea, ala chiar e slabut, cit despre Stormwatch, ala e excelent, exact nu exista JT naspa poate cu o exceptie aia de mai sus din 84 Si pentru Andu ce vrei sa zici de metale Vreau sa se stie pe aici ca sint mare fan progresiv metal, asta zic ca fapt divers si inca ceva din metalele vechi inca mai ascult mai rar ca acum 12-15 ani , fiecare isi are partea buna si rea ca orice gen. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 6:02 pm | |
| ^ Il completam pe Uroboros in ceea ce zicea despre Rico. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Sam Aug 07, 2010 7:18 pm | |
| Ok, Bogdan, atunci bag un "disclaimer", ca sa te linistesc:
Pe acest forum precum si pe oricare altul, eu personal nu ma lansez in nicio diatriba la adresa muzicii de metal (progresive sau de alta culoare). Orice mentiune cu conotatii negative, care se intampla totusi sa se regaseasca scrisa de mine, va face parte aproape in mod sigur din registrul comic sau ironic (daca nu, inseamnand ca e un argument critic pe care-l doresc sa-l folosesc, la modul serios, intr-o dezbatere), in timp ce orice mentiune cu conotatii pozitive se va referi aproape in mod sigur la Sleepytime Gorilla Museum.
Implicit, cei care fac aluzii sau referiri la relatia mea cu muzica de metal o fac in acelasi registru comic sau ironic. | |
|
| |
pagan's mind acord
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Lun Aug 09, 2010 12:40 pm | |
| Am inteles Rico de la inceput cum sta treaba, nu-s de ieri in muzica si pe forumuri . Normal sa glumeasca lumea | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Joi Aug 12, 2010 10:37 am | |
| Dintre pacatele mele e ca nu am reusit sa ma apropii (inca) de Jetro Tull , Marillion sau de progul metalizat. Asta e. Caut (dar va rog sa nu luati ad litteram cuvintele, ca in zona preferintelor se invart si Deep Purple sau Queen) linistea creativa (chiar si de Rush...greu m-am apropiat de ei, s-a rezolvat ascultand cateva discuri de vinyl, nu CD-uri , la care vocea lui Geddy Lee -inalta de felul ei- suna nornal, nu spart). De ma nasteam in Vest cred ca acuma aveam o colectie buna de discuri de vinyl... ca si aia de vorbesc pe forumurile despre muzica din capitalismul putred. | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. Vin Aug 27, 2010 6:46 pm | |
| ...si nici de Angelus Novus- John Zorn | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: "Pacatele" mele progresive. | |
| |
|
| |
| "Pacatele" mele progresive. | |
|