Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) Empty
MesajSubiect: It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)   It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) EmptySam Sept 08, 2007 12:36 pm

Am aflat prima data de ei de pe discul "Flying High – Rare Elements Of The San Francisco Sound”, unde apar, alaturi de Scott McKenzie, Crosby & Nash, The Mamas & The Papas, Steely Dan, Jefferson Airplane si altii. Muzica folk-rock din perioada hippie San Francisco.
Inainte de a asculta albumul ma asteptam la ceva destul de usor dar, am dat de un adevarat rock progresiv. 7 melodii una si una.
Grupul este dominat de personalitatea sotilor LaFlamme, David (vioara, flaut si vocal) si Linda (claviaturi). Foarte interesant duetul vocal David LaFlammePattie Santos, o voce masculina si un feminina.
Albumul incepe cu o complexa melodie folk-rock White Bird, merge spre blues-folk A Hot Summer Day si rock-blues electric Wasted Union Blues, ajungand apoi la foarte frumoasa si melodioasa Girl With No Eyes. A cincea piesa Bombay Calling m-a uimit cel mai mult. Este o melodie instrumentala cu multe elemente hard-rock, cu un intro a carui tema muzicala este, fara absolut nici un dubiu, identica cu cea din Child In Time!
Bulgaria este stranie, trista, lenta dar si complexa iar, ultima melodie si cea mai lunga (9:31), Time Is aduce aminte foarte mult de The Doors.
Excelent album. Ca o zi frumoasa !
Sus In jos
QueenOfProg
nota
QueenOfProg

Numarul mesajelor : 49
Data de inscriere : 09/01/2008

MesajSubiect: Re: It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)   It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) EmptyJoi Ian 17, 2008 1:11 am

Am albumul acesta si sunt de acord cu tine ca este un album superb! Si eu am observat ca piesa are un intro identic cu cea din Child in Time. Este o piesa foarte buna! Am albumul "It's a Beautiful Day at Carnegie Hall" (live), este excelent.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)   It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) EmptyDum Ian 20, 2008 10:30 pm

Nu am ascultat pana acum live-ul "At Carnegie Hall", dar vad ca are trei piese de pe primul album, iar pe PA am citit ca varianta la Bombay Calling e chiar mai buna decat cea de pe albumul de studio.
Albumul 2, "Marrying Maiden" din 1970, trebuie sa spun ca m-a dezamagit total. Pe cat de mult m-a incantat albumul din 69, pe atat de mult m-a lasat rece cel din 70. La un singur an diferenta, "Marrying..." nu mai are nimic in comun cu progu. E un fel de melanj de pop cu country. Banal si comercial.
Sus In jos
QueenOfProg
nota
QueenOfProg

Numarul mesajelor : 49
Data de inscriere : 09/01/2008

MesajSubiect: Re: It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)   It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) EmptyLun Ian 21, 2008 2:49 pm

Aldi a scris:
Nu am ascultat pana acum live-ul "At Carnegie Hall", dar vad ca are trei piese de pe primul album, iar pe PA am citit ca varianta la Bombay Calling e chiar mai buna decat cea de pe albumul de studio.
Asa este! Imi place mai mult piesa "Bombay Calling" din albumul "At Carnegie Hall." Nu am ascultat albumul "Marrying Maiden," nu stiu cum este asta. Albumul "At Carnegie Hall" are numai 2.83 stele pe PA, dar dupa parerea mea merita 4 stele. Ce dezamagire!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)   It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969) Empty

Sus In jos

It's A Beautiful Day - It's A Beautiful Day (1969)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: ALBUME-
Mergi direct la: