Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Gryphon

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Gryphon Empty
MesajSubiect: Gryphon   Gryphon EmptySam Sept 08, 2007 1:05 pm

De cate ori v-ati intrebat cum aratau menestrelii evului mediu? Cat de mult seamana ei cu hippiotii anilor 60-70?
Jethro Tull ne-a aratat ceva. Mult mai aproape de imaginea lor, au fost insa cei care au format Gryphon.
Mari pasionati de muzica medievala si renascentista, Richard Harvey si Brian Gulland s-au intalnit la Royal College of Music si impreuna cu alti, la inceput doi, apoi trei, muzicieni ce proveneau din rock au format Gryphon. Au inceput sa concerteze prin biserici, catedrale si muzee si, incet incet, si-au facut un public al lor. In 1974, la solicitarea celor de la Yes, au colindat cu acestia America, cantand in deschiderea concertelor lor. Ce minunatie de turneu o fi fost !
Cele mai importante albume ale lor sunt primele patru “Gryphon” (1973), “Midnight Mushrumps” (1974), “Red Queen to Gryphon Three” (1974) si “Raindance” (1975). Instrumentele pe care le folosesc sunt krumhorn, harmonium, bassoon, bass krumhorn, winds, mandolina, la care au mai adaugat, chitara, tobele si, din cand in cand, orga si flautul. Nu toata muzica lor este acustica, folosesc si instrumente electrice.
“Crossing The Styles” (2004) este o antologie care contine muzica de pe primele patru albume (exceptand doua bucati) adica 2,5 ore de muzica exceptionala. Multe dintre melodii sunt lungi si extrem de elaborate, Midnight Mushrumps are 18:59 minute, iar (Ein Klein) Heldenleben 16 minute.
Un fapt inedit, Pastime with Good Company este compozitia lui King Henry VIII.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptySam Sept 08, 2007 1:16 pm

O trupa de folk ce abia astept sa ajung sa o ascult. Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptySam Sept 22, 2007 11:01 am

Am ascultat Red Queen to Gryphon Three si Raindance de multe ori si tot n-au reusit sa ma impresioneze. Nici macar n-am reusit sa retin melodia vreunei piese. Ce ar trebui sa fac?

Am sa mai incerc, dar pana acum Cantafabulele raman cel mai bun si mai puternic prog-folk pe care l-am ascultat, cu exceptia acelor albume Tull care transced genurile... Si am auzit si Strawbs, si Comus, una-alta...
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptySam Sept 22, 2007 12:30 pm

Nu trebuie sa faci nimic. Asta este.
Uneori placerea vine si cu timpul, alteori deloc.
Mai incearca, eventual, primele doua albume.
Antologia "Crossing the Styles" este interesanta si pentru ca, pe linga faptul ca ea contine, aproape integral, primele 4 albume (lipsesc doar doua piese), bucatile sunt asezate in alta ordine, amestecand toate cele 4 albume, de parca ar fi dorit sa schimbe cumva, conceptul.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptyVin Sept 28, 2007 7:35 pm

N-aduce anul ce aduce ziua!

Heh.

Nu stiu cum s-a intamplat, dar m-a prins "Red Queen To Gryphon Three"! Imi place mult. Dintr-odata. De fapt cred ca stiu ce s-a intamplat. Aveam "Red Queen To Gryphon Three & Raindance" (http://www.progarchives.com/album.asp?id=484), si l-am ascultat la inceput de cateva ori crezand ca asa e albumul, si in capul meu s-a facut varza. Acu vreo doua zile mi-am dat seama de faza, am separat cele doua albume, si am tras cateva ascultari la "Red Queen". Superb.

Se integreaza perfect in suita de auditii prog folk pe care o fac de-o vreme, cu Strawbs si Comus mai ales.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptyVin Sept 28, 2007 8:29 pm

Ei, ai vazut?
Nu ma mira ca te-a incurcat "Raindance". Intr-un top personal este pe ultima pozitie la albumele care conteaza, adica primele patru. “Gryphon” si “Midnight Mushrumps” sunt la nivelul lui "Red Queen..."
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptySam Oct 06, 2007 12:26 am

Apropo, cred ca ati vazut asta:

Gryphon News

Gryphon to make new album!

After a silence of thirty one years the
band have finally decided to produce a new album. Whilst there is no
timescale planned, it is envisaged that it will be released in the
Summer of 2008. There is the possibility of one live performance in
London which is currently being discussed and will be announced nearer
the time, but no further dates are planned as yet, although this may
change closer to the time of the album's release.

Thanks to all our fans for their constant support and encouragement.... watch this space!

Gryphon.

(September 11th, 2007)
http://www.gaudela.net/gryphon/
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptySam Oct 06, 2007 10:10 am

O veste buna.
Nu intotdeauna albumele de dupa lungi intreruperi au fost reusite dar, sa speram ca, Gryphon-ul va fi la inaltime.

Gryphon C-gull10Gryphon C-harv10Gryphon C-ober10Gryphon C-nest10Gryphon C-tayl10
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptyVin Oct 12, 2007 8:49 am

O recomandare excelenta pentru orice amator de Gryphon (si cu flaut a la Songs From The Wood, parti simfonice si polifonii a la Gentle Giant), si pentru Aldi in primul rand Smile este Oaksenham, o excelenta trupa armeana. Se poate consulta aici: http://undercoverman-kc.blogspot.com/2007/09/oaksenham-conquest-of-pacific-armenia.html

Sunt curios de impresii.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptyVin Oct 12, 2007 6:01 pm

Dupa cum ii descrii, trebuie sa sune bine. Am sa caut.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Gryphon Empty
MesajSubiect: Re: Gryphon   Gryphon EmptyVin Oct 12, 2007 6:14 pm

Look no further, gasesti acolo in link Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat