Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Progmetal vs Metalprog

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

Progmetal vs Metalprog Empty
MesajSubiect: Progmetal vs Metalprog   Progmetal vs Metalprog EmptySam Oct 20, 2007 10:40 am

Salutare la toti.
Azi e sambata,zi plumburie taman buna de ascultat(important) sau de discutat discutii(mai putin important)
Arunc in arena o tema(ca sa ma aflu in treaba).Cum considerati urmatoarea idee:
Progmetal=sub gen al progului.Trupe de prog cantind prog cu insertii de metal
Metalprog=sub gen al metalului.Trupe de metal cantind metal cu insertii de prog
Problema observata de mine in ultimii 2-3 ani e ca sunt multe trupe de metal cu influente de prog catalogate ca "progmetal"si viceversa sau totul e
numai un joc de cuvinte derivate din lb.engleza
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Progmetal vs Metalprog   Progmetal vs Metalprog EmptySam Oct 20, 2007 11:52 am

Problema pusa foarte corect. Abundenta de trupe metalifere, a fost una dintre mirarile mele, la intrarea in arhiva canadiana. Ma rog, nu sunt eu un mare expert in metal, dar parca, atunci cand muzica este predominant metalica, nu mai vorbesc de cea agresiva, o incadrare mult mai corecta ar fi Metalprog. Poate le da cineva idea celor de la PA.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Progmetal vs Metalprog   Progmetal vs Metalprog EmptySam Oct 20, 2007 8:26 pm

problema e inteligent pusa insa sa nu uitam ca post-modernismul merge departe...
in opinia mea, "influente progresive" e impropriu spus deoarece muzica ori progreseaza ori nu. Sa nu uitam ca prog metal-ul are un gen de baza pe care trupa il depaseste ori ba... limita depasirii este subiectiva dar simultan revelanta pentru cultura si perceptia muzicala a individului..
Nu sunt de acord cu termenul de metalprog deaorece acesta nu denota nimic in afar faptului ca o trupa incorporeaz a mai multe genuri dar produsul final nu este destul de complex si elaborat. Asa ceva nu spune nimic fiindca o definire nu se face prin negare (asta e o regula de baza in logica).
Desigur aici mai intervine un factor, anume "eruditia" metalifera a ascultatorului. Va dau un exemplu...
Daca un proger normal asculta albumul Donw to earth al lui Ozzy Osbourne va spune ca e un heavy metal tipic care nu progreseaza pe niciun plan.. In aceeasi masura eu pot sa va aduc 1000 de motive progresive ale acelui disc incat ori ma veti crede dus cu pluta ori imi veti da dreptate. NU.. albumul nu e prog (si nici nu il consider)dar, obiectiv, cred ca as gasi destule argumente ca sa il bag macar la prog related...
Ca sa merg pe un exemplu clar de "metalprog", invoc trupa Cradle of Filth care:
- inoveaza metalul extrem;
- este varianta black metal a trupei Morbid Angel;
- combina cam tot ce exista in metal de la heavy metal pana la black;
- prioritatea in muzica lor este inversata, atmosfera gotica luand fata metalului greu;
- vocea este in continuare unicata;
- are cele mai drastcie pendulari intre romante gotice si brutalitate death metal totul sub atmosfera blasfemica blackului;
- este prima trupa d emetal extrem care aduce voci feminine candde in melodie;
- este prima trupa de metal extrem care aduce in muzica vocea bivalenta (f groasa si f ascutita);
- are cele mai profunde si poetice verusri din toata scena black
- muzica are un substrat conceptual complex si profund
- productia ar fi in stare sa puna multe semne de intrebare oricarui ascultator de metal;
- au un album in care trupa experimenteaza;
- au un album conceptual cap-coada bine gandit;
- fiecare album propune o muzica diferita;
etc.. (mai sunt multe aspecte dar nu imi vin acu in minte)..
de ce e metalprog.. nimic nu progreseaza ci este doar creativ si original.. desigur , socant, dar nu in deasjuns de experimental pentru a fi numit prog rock..
are rost clasificarea "Metalprog"? NU.

@Aldi..
cu tot respectul, e absurd sa invoci agresivitatea ca element peiorativ pentru pt o trupa de prog.. daca prog-ul e asa de expansiv, de ce nu ar acaptara si melodii mai incizionale si grele? Ce te face sa crezi ca inestetica nu poate fi reprezentata si ea prin muzica la randul ei..este doar o abordare contrara principiilor estectice vechi de cand e lumea si pamantul.. (nu spun ca ar fi rele, domane fereste, dar diversitatea nu strica). si, desi nu sunt un de acord cu multe aspecte ale psot-modernsimului, ii recunosc si avantajele acestei relativizarii culturale si hibridizari artistice..
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Progmetal vs Metalprog   Progmetal vs Metalprog Empty

Sus In jos

Progmetal vs Metalprog
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: