Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

COLȚU' LUI GURU

In jos 
+8
oaspetele
vidor
andu
Piotr Buendia
Kraut
Cristi
Aldi
GentleG
12 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMar Noi 06, 2007 5:06 pm

Fiecare din membrii acestui forum suntem un mic guru al muzicii neconvenționale(sau ar trebui!?).In acest threat postati albumele reprezentative esentiale in ordinea importanței(de exemplu pt. cineva care vrea sa patrunda in "the progland") al unei trupe din orice subgen al rockului modern.Pot fii incluse si cele din grupa asa zisa
"one album band".Acest threat se constituie un fel de "va recomand"Daca ideea acestui threat este cuprinsa in altul de pe acest forum,sau nu prezinta interes pt.membrii, admin-ul de forum poate sa-i dea
delete...pana atunci cine incepe? Cool
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMar Noi 06, 2007 5:36 pm

Sa inceapa GentleG.
Ca sa avem si un exemplu.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMar Noi 06, 2007 5:40 pm

KANSAS
1.Leftoverture
2.Song for America
3.Masque
4.Point of know return
5.Same(1st album)
one band album
REFUGEE-Same
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMar Noi 06, 2007 6:03 pm

Santana
1. Caravanserai
2. Abraxas
3. Love Devotion Surrender
4. Santana III
5. Santana

Agitation Free
1. Malesch
2. 2nd
3. Last
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMar Noi 06, 2007 6:52 pm

MARILLION

Script of the Jester's Tear
Misplaced Childhood
Clutching at Straws
Brave
Marbles
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

Numarul mesajelor : 130
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/10/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMier Noi 07, 2007 1:07 am

Robert Wyatt
- Rock Bottom
- Shleep

Daevid Allen
- e²x10=tenure (University of Errors)

Holger Czukay
- Movies
- Time and Tide (with U-She)
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMier Noi 21, 2007 1:22 pm

The Flower Kings

1.Space Revolver
2.Flower Power
3.The Sum Of No Evil
4.Retropolis
5.Unfold The Future
6.Paradox Hotel
7.Back In The World Of Adventures
8.Scanning The Greenhouse
-lui Adam & Eve i-am acordat mai putina atentie (din neatentie) asa ca ar fi incorect sa il includ in top

Ozric Tentacles

1.Strangeitude
2.Jurassic Shift
3.Erpland
4.Arborescence
5.Sliding Gliding Worlds
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Cristi
Steve Rothery
Cristi

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyMier Noi 21, 2007 6:00 pm

URIAH HEEP

Demons and Wizards
Salisbury
Look at Yourself
Sweet Freedom
High and Mighty
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyDum Ian 06, 2008 3:37 pm

Cine imi face o propunere de intrare in Omega? Smile
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyDum Ian 06, 2008 3:42 pm

^
200 years after the last war-1974
Time robber-1976
The hall of floaters in the sky-1975
Gammapolis-1979
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyDum Ian 06, 2008 4:19 pm

yay, multumesc, stiam eu ca gasesc un guru! bom
Sus In jos
vidor
acord
vidor

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 41
Data de inscriere : 21/11/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyDum Ian 06, 2008 5:35 pm

Ayreon

1. Into The Electric Casstle (1998)
2. The Human Equation (2004)
3. Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer (2000)
4. Universal Migrator Part 2: Flight of the Migrator (2000)
5. The Final Experiment (1995)
6. Actual Fantasy (1996)

mai e si 01011001 care va aparea oficial anul asta in zilele ce urmeaza. Album foarte bun dar inca nu stiu unde sa il adaug in acest top.

PS: Albumele de pe locurile 3, 4 si 5 au legatura intre ele a se asculta in urmatoarea ordine; (5, 3, 4). Smile

Mi multe des]pre albume si despre concept vizitati pagina asta:

http://www.ayreon.com/ayreon/ay_albums.html
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 6:13 am

scurt si la obiect
VDGG si Tangerine Dream

VDGG am destul de mult, la TD inca n-am inceput sa adun, vazand cat de mult e de adunat.
Razz
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 9:25 am

do not fear, guru Rico is here! king

Van Der Graaf Generator

1. Pawn Hearts (1971)
2. Still Life (1976)
3. Godbluff (1975)
4. H To He Who Am The Only One (1970)
5. World Record (1977)
6. The Least We Can Do Is Wave To Each Other (1969)

ordinea 5-6 o gasesc subiectiva, pentru ca 6 e si el un mod frumos de a reusi in VdGG, cateodata chiar si a intra!

asemenea, personal H To He ar fi nr. 2 sau 3, dar vorbim de o ordine a importantei

asadar, mai o data lista, de data asta in ordinea un "bune intrari" in VdGG, ca cu Pawn Hearts sansele sa incepi bine odiseea sunt de 20% (ce sa-i faci...)

1. The Least We Can Do Is Wave To Each Other
2. H To He Who Am The Only One
3. Godbluff
4. Still Life
5. Pawn Hearts
6. World Record

acu'...TD merge asa...

si ca importanta si ca buna intrare (desi nu suta la suta)

1. Rubycon/Phaedra (1975/1974) - nu degeaba un tandem, fiindca daca te cucereste Rubycon, vezi deja partea artistica in TD, si poti incerca un album si mai si, cum e Phaedra, fara sa incerci de fapt (sau sa sari intre timp) intr-un alt stil
2. Ricochet (stilul sequences, flashes, electronic rock; stilul super!!)
3. Encore - albumul live clasic
4. Force Majeure/Tangram - din nou un tandem, fiindca se schimba stilul si trupa (raman doar doi, apoi un nou membru face un nou trio; Force
Majeure are o piesa de experiment excelenta, Tangram, overall, e sclipitor
6. Cyclone - TD mai usor, and with vocals
7. Stratosfear - ti-am recomandat numai anii 70 pana acum, deci asta a ramas la urma

cum nu stiu cata alergie sau placere ai in perioada si mai devreme a anilor electronici 70s - perioada kraut, drone, experimental - nu ma simt sigur sa-ti recomand albume ca Alpha Centauri, Zeit - desi pot fi gustate; chiar pot.

8. Logos/Poland - mai un tandem, caci, live, TD in 80 merita!
9. Livemiles - inca un live, si singurul lucru ce ti-l recomand din anii de mijloc si de sfarsit '80
10. Goblin's Club (1996)
11. Mars Polaris (1999)
12. Inferno/Purgatorio/Paradiso (2002/2004/2006) - o trilogie in, 70%, adevaratul sens al cuvantului.

astea fiind zise, TD au 130 albume + la activ, iti dai seama ca nu-ti pot recomanda decat standardul, clasicul (si asa compus foarte bine, din peste 15 albume ce clar merita)

succes!
Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 10:16 am

Multumim!
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 10:31 am

asta da recomandare !!
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Aldi
Bill Bruford
Aldi

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 10:08 pm

Excelent Rico. La Tangerine Dream simteam si eu nevoia de recomandari. Mereu i-am neglijat. Ii asociam, de regula, cu Vangelis si cu JMJ, iar cand i-am abandonat pe astia, am uitat si de TD. A sosit timpul reconsiderarii.
Acuma zi drept Rico, cate albume dintre cele peste 130 ai ascultat?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyLun Feb 18, 2008 11:08 pm

Aldi a scris:

toate. Laughing
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Feb 21, 2008 12:52 am

Rolling Eyes m-ai lasat fara cuvinte Rico
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Feb 21, 2008 12:54 am

Ricochet a scris:
Aldi a scris:

toate. Laughing
alo, tovarasi, in cat timp ai ascultat tu toate astea???
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Feb 21, 2008 8:55 am

Zarec a scris:
Ricochet a scris:
Aldi a scris:

toate. Laughing
alo, tovarasi, in cat timp ai ascultat tu toate astea???

cam in cei cinci ani de cand tipii astia mi-s aproape trupa favorita de muzica electronica (de fapt, sunt trupa favorita, ca Schulze e mai mult un *artist*)
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Feb 21, 2008 8:38 pm

Deep Purple

Machine Head
In Rock
Fireball
Burn
Book of Taliesyn
Purpendicular

si evident Made in Japan, unul din cele mai faine albume live!
Sus In jos
Negru Voda
nota
Negru Voda

Numarul mesajelor : 45
Varsta : 38
Data de inscriere : 17/11/2007

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Feb 21, 2008 8:52 pm

Magma

MDK - absolut esential. Reprezinta insasi esenta zeuhl-ului. este PERFECT
Live(Hhai) - mai usor de ascultat mai ales pentru fanii fusion
1001 Centigrades - prima piesa este "epic"-ul meu favorit in prog
Magma(Kobaia) - albumul lor de debut este de fapt o colectie de piese jazz si avant-jazz
De Futura - nu chiar asa de bun, dar interesant.

KhontarkoszZZZzzzZZZz..... title trackul suna muuuuuuuuuuuuuuult mai bine pe Live(Hhai) poate si datorita viorii.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyVin Feb 22, 2008 11:49 pm

Anton Bruckner

Twisted Evil

Cine-ar fi dansul si cum s-o spun in cuvinte putine? Facand referire la Brahms, considerat cel mai mare si inegalabil simfonist german romantic, poate cu exceptia unui alt compozitor. Acesta.

Bruckner, acum, e post-romantic in toate punctele de vedere. Cronologic marea lui arta e compusa prin ultimele decenii ale secolului XIX, asteptandu-se, de aici incolo, sa-si faca doar intrarea herr Gustav Mahler. Stilistic, simfoniile sale sunt o minunata reintoarcere la puritatea (si credinta cu limba de foc in) formelor, cele mai important simfonii purtand marca clasica si contrapunctica, dar, per ansamblu, toata demonstrand chestii tipice: o simplitate si eleganta simfonica, un refuz in a programatiza/romanticiza excesiv, o putere marita de amplitudinea compozitiilor dar si de subtilitatea muzicala, uneori provenita din "nothing special at all".

De retinut ca,intr-o perioada in care Brahms e clasicul romanticismului si Wagner sparge toate tiparele (de scria simfonii si nu doar opere...oh la la!), Bruckner a fost un om modest, un geniu retras si partinitor, un umil muzician, adorandu-i chiar pe cei doi compozitori care tocmai i-am mentionat mai sus. Dar astea sunt povesti, expert in Bruckner (sau Brucknerian) inca nu sunt, nicidecum pe plan biografic, pot insa sa va spun ce ma face sa-l ador, cand multi - asa simt - il mai retrag din cand in cand in spatele altor nume grandioase: maretia simfoniei (motivul simplu de a asculta muzica simfonica pe durata a 70-80 de minute mi-e destul), compozitia si stilul (am citit si cateva partituri, armonii, contrapuncturi, teme si reflectii precise, dar si impresionante), tenta clasica de muzica clasica - si altele, emotiile le lasa in sectorul subiectiv...

Mai un lucru, inainte sa intru in recomandarile ce se cer. Intotdeauna mi-a placut cum Bruckner re-analizeaza si re-dimensioneaza formele muzicale simfonice, unele procesate inca din Baroc si Clasic dar (nu greu de imaginat) reformate in Romantism. E, Bruckner revine, cateodata cu piosenie cum am zis, asupra formelor clasice, ceea ce amplifica maretia stilului si da repetabilitate intre simfonii (niciuna speciala, dar toate ca niste perle). Allegro ca forma de Sonata, Andante, Scherzo (partea de divertisment si stil restrans, intotdeauna) si Finale ca forma de rondo, sonata sau mai complex.

Bruckner nu este "spectaculosul", "reformatorul", "genialul", dar este Bruckner "artistul", "ganditorul", "directul", iar simfoniile sale - 11 in total - sunt mari realizari simfonice si le consider un deliciu. Cu alte cuvinte, ma bucur ca sunt Bruckner-maniac. Smile Va recomand cu caldura orice gasiti cu Celibidache (a inregistrat de la Simf. III in sus), fiindca e parca o chimie aparte in viziunea maestrului asupra acestor lucrari ce, in esenta, uimesc si revolutioneaza din interior. Klemperer, Baremboim, Karajan, Giulini closely recommended.

Recomandari (evident, nu toate, caci care ar fi atunci rostul recomandarii unora Wink ).

Simfonia nr. 0 in re minor - da, doamnelor si domnilor, o premiera si o surpriza aceasta simfonie "zero",ce-i practic doar a treia simfonie compusa de Bruckner (intre 1 si 2 Laughing ), dar retrasa. E "sarmanta", asta va va spune si Wikipedia, in timp ce, scrisa la scala mica, are totusi o mare muzicalitate si emotie. E simfonia timpurie ce-mi place cel mai mult.

Simfonia nr. 3 in re minor - dupa doua simfonii (luate dupa numar) care incearca teme diverse dar au un puls comun, Simfonia asta are deja o greutate. Din nou, parti si teme sunt foarte frumoase.

Simfonia nr. 4 in Mib - cea mai populara si, din cate pot sa-mi dau cu parerea, cantata simfonie, chiar si eu o stiu cel mai bine in urma "ascultarilor" si "studierilor". Numita si "Romantica", are intr-adevar un mare efect romantic, emotional, tragic sau doar dramatic. Scherzo (partea a III-a) este de mare impact, dar si partile I sau IV (a patra variind tematica primei) sunt deja exemple maiastre in muzica Bruckneriana. Recommended.

Simfonia nr. 5 in SiB - o simfonie ce incheie ciclul primelor cinci (sau sase). Remarcabila prin compozitie (contrapunctica) si prin dimensiuni deja concluzive, este o simfonie pretioasa si foarte dominanta. Numita si "Pizzicato", fiindca toate partile (cu exceptia Scherzo-ului) incep cu "pizzicato" de corzi. Una din favoritele mele, mai mult nu pot sa va spun, trebuie ascultat.

Simfonia nr. 6 in La - nu e chiar cea mai cea, dar ma opresc sa mentionez complexitatea si, cumva, sensibilitatea abstracta ce o are. E mult speciala fata de toate simfoniile, dar si mult ciudata.

Simfonia nr. 7 in mi - intr-o logica prin care noile simfonii ar deveni din ce in ce mai ample si mai grele, Bruckner scrie a 7-a cu o usurinta foarte neasteptata, punand greutatea pe primele doua parti, in timp ce celelalte doua sunt chiar surprinzator reduse. Initial am trecut peste ea cu emotii uzuale, dar la o reascultare am gasit momentul-capodopera absolut: partea a II-a. Fantastic, simply fantastic, sensibil, rafinat.

Simfonia nr. 8 in do - monumentala si capodopera (desi nr. VII e parca mai populara, iar V ar merita laudele). Multe schimbari "bruckneriene" in plan simfonic, inclusiv in lungime (30 de minute per parti, partea 1, 3 si 4), in cel mai grozav Scherzo din tot ciclu simfoniilor si in muzica incarcata, dar tot sobra, directa, frumoasa. O minunatie!

Simfonia nr. 9 in re - neterminata, dar oricum in trei parti care insumeaza cam o ora jumate de muzica, plus o supra-maturitate ce a devenit constanta inca din Simfonia a Opta. E dedicata lui "Dumnezeu", deci va puteti imagina "nesiguranta" lui Bruckner ca va mai scrie altceva in afara de asta. Cum nici n-am terminat-o, putem doar spune ca are forta, drama si complexitate. Ceea ce inseamna o mare satisfactie si placere.

Sper ca v-a placut lectura si sper ca, intr-o zi, sa va placa si muzica simfonia a lui Bruckner.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU EmptyJoi Mar 20, 2008 11:48 pm

am un prieten foarte bun - sau, sa-i zic asa, al doilea prieten "cel mai bun". e amator de rock alternativ si muzica clasica ("preclasica" mai ales - Bach, Scarlatti, Monteverdi, Vivaldi, Haydn, Haendel, etc), fost metalist prin tinereti indepartate in negura timpului. cum arata o disponibilitate de principiu excelenta fata de propunerile mele, i-am facut o compilatie de roc progresif cu tema sintezei intre rock si muzica clasica (cea mai ... "preclasica", deci fara ELP de exemplu).

compilatia arata asa:

1. King Crimson - [Islands (Remaster) #01] Formentera Lady
2. Grobschnitt - [Grobschnitt #02] Wonderful Music
3. Collegium Musicum - [Collegium Musicum & Marian Varga #03] Prelúdium C Dur A Cast' Z Baletu Rómea A Júlia
4. Premiata Forneria Marconi (P.F.M.) - [Per Un Amico #04] Il Banchetto
5. Gentle Giant - [Octopus #05] The Boys In The Band
6. Jethro Tull - [Stand Up #06] Bourée
7. Skywhale - [The World At Minds End #07] Eternal Optimist, (Therat)
8. Steve Hackett - [Voyage of the Acolyte #08] Shadow of the Hierophant
9. Focus - [Hamburger Concerto #09] Birth

1 - singura piesa in care tema sintezei cu muzica clasica vine nu prin clape sau chitara acustica, ci instrumente de muzica de camera. mai e singura piesa care, impreuna cu nr. 8, contine o componenta vocala de tip clasic.

2 - ce-mi place la piesa asta (lipsita de calitati deosebite si total nereprezentativa pt Grobschnitt) este ca e o mini ars poetica a prog-ului. ascultati cu atentie versurile! rockerii vor sa faca muzica clasica...

3 - raiul iubitorului de clape si muzica clasica.

4 - cred ca e trupa cea mai completa din punct de vedere al influentelor muzicale pe care le foloseste: clasica (mai multe stiluri majore), medievala, pop, jazz, opera si alte teatralisme, avangarda, folk, etc. muzica lor e atat de complexa incat nici o piesa nu poate contine mai mult de 20-30% din diferetele ei fatete. cred ca in conditiile astea am ales cum s-a putut mai bine.

5 - trupa asta trece mult dincolo de conceptul compilatiei mele, de ideea de a pune impreuna rock si muzica clasica. rock-ul lor ESTE muzica clasica. indescriptibil.

6 - o demonstratie simpla dar atat de eficienta a tezei

7 - o delicioasa combinatie de chitara acusticasi flaut de inspiratie clasica intr-un context jazz-rock de mare angajament

9 - final glorios. CLAVECIN!!!

Ultima editare efectuata de catre andu in Vin Mar 21, 2008 12:27 am, editata de 3 ori
Sus In jos
Continut sponsorizat

COLȚU' LUI GURU Empty
MesajSubiect: Re: COLȚU' LUI GURU   COLȚU' LUI GURU Empty

Sus In jos

COLȚU' LUI GURU
Sus 
Pagina 1 din 3Mergi la pagina : 1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: