Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ce ascultati chiar acum?

In jos 
+14
seripigari
Candice Night`
badmech
Khron
GentleG
Cristi
Aldi
andu
yuli_capone
Ricochet
Zarec
Faust
Piotr Buendia
amadeus
18 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Empty
MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 5:07 pm

andu a scris:
Glenn Gould - Clavecinul bine temperat

oooooooooo!!!!!!!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 5:09 pm

Nu trageti in pianist! Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 5:13 pm

ce sa trag? te felicit!!
Gould este AS in Bach. E, de fapt, atat de bun si inegalabil (de cele mai multe ori) incat, cum trece la un repertoriu clasic (Beethoven in special) i se pierde din stralucire...

very, very, very good choice...
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 5:55 pm

Gould e pianistul meu preferat, si intr-adevar ceea ce face pe Bach e varful lui. Parca despre Variatiunile Goldberg isi expunea atat de frumos poetica lui tarzie, definitiva, pe care o definea ca pe "a kind of autumnal repose". Ce voia el sa zica era cu atat mai clar cu cat isi incepuse cariera fulminant, in 1955 parca, cu un concert al Variatiunilor lung de doar 28 de minute si si-o incheia (din pacate) in 1985 (parca) cu aceste Variatiuni lungi de peste 50 de minute (!!!). Interesant de notat e si ca a stralucit cel mai tare pe compozitii scrise, initial, pentru clavecin...
Pe Bach, singurul care mi-a oferit satisfactii la fel de puternice (nu ca as fi ascultat prea mult) a mai fost doar Dinu Lipatti... Ce geniu si ala!
Gould imi place mult si pe ce am mai ascultat pe el Haydn, Handel si Scarlatti. Alte recomandari?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 5:57 pm

Omar Rodriguez Lopez - 2007 - Se Dice Bisonte, No Bufalo

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Gsl129cdre6

Puternic!
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 6:28 pm

andu a scris:
Gould e pianistul meu preferat, si intr-adevar ceea ce face pe Bach e varful lui. Parca despre Variatiunile Goldberg isi expunea atat de frumos poetica lui tarzie, definitiva, pe care o definea ca pe "a kind of autumnal repose". Ce voia el sa zica era cu atat mai clar cu cat isi incepuse cariera fulminant, in 1955 parca, cu un concert al Variatiunilor lung de doar 28 de minute si si-o incheia (din pacate) in 1985 (parca) cu aceste Variatiuni lungi de peste 50 de minute (!!!). Interesant de notat e si ca a stralucit cel mai tare pe compozitii scrise, initial, pentru clavecin...
Pe Bach, singurul care mi-a oferit satisfactii la fel de puternice (nu ca as fi ascultat prea mult) a mai fost doar Dinu Lipatti... Ce geniu si ala!
Gould imi place mult si pe ce am mai ascultat pe el Haydn, Handel si Scarlatti. Alte recomandari?

Nu inteleg fraza ce ti-am "italicizat-o". Cine straluceste, Gould? In cazul ala, da. Piesele lui Bach pentru pian, desi initial pentru clavecin, nu strica deloc rafinamentul extraordinar si maiestria componistica. Este o adevarata placere sa-l auzi pe Bach in sunetul sau original (orga, clavecin, coral, cameral etc.), totusi lucrarile sale, transpuse si acceptate la nivelul pianului, sunt la fel de enorm de valoroase.

Fac si eu cateva Preludii si Fugi din Clavecin (heck, am inceput sa fac din clasa a 7-a), nu stiu cum le ai numerotate, dar, hai sa-ncerc, ce crezi despre Nr. 4 si Nr. 22 din caietul I si Nr. 4 din caietul II. Astea le fac eu, acum.

Handel si Scarlatti sunt preclasici la randul lor, iar Haydn poate fi numai pe nesimtite un clasic in toata firea, altfel cristalizeaza minunatele elemente clasice cu rigoarea si stilul nou. Nu ma-ndoiesc, asadar, ca Gould ar canta foarte bine pe acestia. Mai incolo, insa, in special la Beethoven, se considera si se sopteste ca nu a aratat acelasi talent - sau ca nu a priceput muzica, la fel de bine ca cea a Barocului si perlat-clasicului. Mai departe, in romantici, nici sa nu speri. Ma chiar deranjeaza ca i-a displacut Chopin atat de mult, totusi a sarit cu admiratia fix la Schonberg si la dodecafonism. hmm... In concluzie, un geniu a lui Bach, un pianist mai "altfel", altundeva...
Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 6:29 pm

andu a scris:
Omar Rodriguez Lopez - 2007 - Se Dice Bisonte, No Bufalo

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Gsl129cdre6

Puternic!

Heavy sau Eclectic? (Aceiasi intrebare care a fost si-n cazul Mars Volta, de fapt... Smile )
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 6:42 pm

Nu e foarte Heavy, parerea mea. Nu e nici foarte Eclectic... Dar e Prog... Hope that helps Laughing

Ai inteles perfect ce ziceam acolo cu Glenn. Si zic ca paleta lui a fost suficient de larga, dupa criteriile mele. Imi plac mai mult artistii restransi, care aprofundeaza o entitate de stil, care sa strabata tot ce fac. Si mi se pare normal sa fie greu ca o artisticitate clasica (chiar preclasica de fapt) sa strabata cu succes si printr-o muzica romantica... Ori iese ceva doar ok, ori o da in bara rau, ori in cel mai bun caz se adapteaza mediumul la o finalitate irelevanta pentru intentiile sale originare.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 7:00 pm

andu a scris:
Nu e foarte Heavy, parerea mea. Nu e nici foarte Eclectic... Dar e Prog... Hope that helps Laughing

Ai inteles perfect ce ziceam acolo cu Glenn. Si zic ca paleta lui a fost suficient de larga, dupa criteriile mele. Imi plac mai mult artistii restransi, care aprofundeaza o entitate de stil, care sa strabata tot ce fac. Si mi se pare normal sa fie greu ca o artisticitate clasica (chiar preclasica de fapt) sa strabata cu succes si printr-o muzica romantica... Ori iese ceva doar ok, ori o da in bara rau, ori in cel mai bun caz se adapteaza mediumul la o finalitate irelevanta pentru intentiile sale originare.

Well, daca punem la socoteala Xover... Laughing it helps!!

Am mare respect pentru pianisti care ajung legendari pentru anumite interpretari, dar nu cred intr-o prea mare restrangere care sa consacre un pianist (sau un muzician, ce mai). Nu vorbim, pana la urma, de trupe care canta mixuri de hard rock, simfonic, folk, fusion si acoustic, ajungand sa nu se consacre nici unui stil... Laughing Laughing Cum ziceam, prin urmare, Gould e un pianist perfect, dar, paradoxal, doar datorita lui Bach.

Sustin ca un pianist exceptional este un muzician, un suflet si stapan al muzicii, un cunoscator al multor subtilitati abordabile (cat si a unora ascunse). Asa, ca repertoriu, sustin si ca un pianist poate sa aiba o paleta incredibila. Ideea e, bineinteles, nu sa nu combini multi artisti, din multe perioade, ci sa nu combini muzica acestor artisti, incat sa le estompezi caracterul special si unic (si pe tine, ca interpret). Prin urmare, nu sa canti Bach, Beethoven, Brahms, Debussy, Britten si Gerswin intr-un recital e problema, ci sa nu tii cont de stilul si cultul fiecarora dintre acestia, ratandu-te, astfel, ca un artist stapan pe arta ce o canta.

Smile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 7:39 pm

Ricochet a scris:
Cum ziceam, prin urmare, Gould e un pianist perfect, dar, paradoxal, doar datorita lui Bach.

Parca ziceai ca nu l-ai ascultat cu Haydn si Handel Wink

Apropo de pianisti si muzicieni, tu ai standardele tale pe care nu le comentez, eu insa nu pot cere asa ceva. Cer mult si eu de la artistii mei, dar in alta directie.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 8:59 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 StopLookAndListen

Ca Wishbone Ash, doar ca mai bine. Si mai prog.

Epitaph - 1972 - Stop, Look, and Listen
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 9:05 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Mezzo10

Best Of Jazz
On The Road With Lonnie Liston Smith
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 9:21 pm

coruri crestine cu duiumu
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 9:34 pm

Enrico Pieranunzi, Marc Johnson & Paul Motian - 1994 - Untold Story

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Untoldstory

mi-a mai trecut enervarea cu jazz-ul asta minunat si calm
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 10:28 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Katatonia_-_The_Black_Sessions
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 10:56 pm

andu a scris:
Ricochet a scris:
Cum ziceam, prin urmare, Gould e un pianist perfect, dar, paradoxal, doar datorita lui Bach.

of, n-am ascultat, dar stiu cat de bine si pana unde a putut canta. Wink
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptySam Noi 17, 2007 10:57 pm

am fost la concertul Filarmonicii

Ceaikovski - Romeo Si Julieta
Prokofiev - Concertul Nr. 1 pentru vioara si orchestra
Ceaikovski - Simfonia nr. 5

(un bis: Ceaikovski - Vals, absolut ratat)
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 1:00 am

Rough Diamond - s/t - 1977
Sus In jos
amadeus
Tommy Baron
amadeus

Numarul mesajelor : 168
Data de inscriere : 24/01/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 1:03 am

voivod-clouds in my house
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 1:13 am

Ricochet a scris:
andu a scris:
Ricochet a scris:

of, n-am ascultat, dar stiu cat de bine si pana unde a putut canta. Wink

eu cred ca ar trebui sa nu ne bazam pe asta si sa facem ceva Wink

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Ommadawn-couverture

"Grazie Davvero", Rico!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 2:00 am

Smile Smile Smile Smile ... Laughing

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Satanic_lg
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 9:25 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Soft_m10
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 9:35 am

si tu esti matinal, aldi Smile

ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 DiscouragedOnes
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 11:10 am

Azi e zi de melotroane:
MORTE MACABRE-Symphonic Holocaust
SINKADUS-Aurum Nostrum
SINKADUS-Cirkus
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Zarec
Trent Reznor
Zarec

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 EmptyDum Noi 18, 2007 11:12 am

Classical hits of Bach
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 25 Empty

Sus In jos

ce ascultati chiar acum?
Sus 
Pagina 25 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ce ascultati chiar acum?
» La ce ascultati chiar acum ??

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: