| ce ascultati chiar acum? | |
|
+14seripigari Candice Night` badmech Khron GentleG Cristi Aldi andu yuli_capone Ricochet Zarec Faust Piotr Buendia amadeus 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 5:07 pm | |
| - andu a scris:
- Glenn Gould - Clavecinul bine temperat
oooooooooo!!!!!!! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 5:09 pm | |
| Nu trageti in pianist! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 5:13 pm | |
| ce sa trag? te felicit!! Gould este AS in Bach. E, de fapt, atat de bun si inegalabil (de cele mai multe ori) incat, cum trece la un repertoriu clasic (Beethoven in special) i se pierde din stralucire...
very, very, very good choice... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 5:55 pm | |
| Gould e pianistul meu preferat, si intr-adevar ceea ce face pe Bach e varful lui. Parca despre Variatiunile Goldberg isi expunea atat de frumos poetica lui tarzie, definitiva, pe care o definea ca pe "a kind of autumnal repose". Ce voia el sa zica era cu atat mai clar cu cat isi incepuse cariera fulminant, in 1955 parca, cu un concert al Variatiunilor lung de doar 28 de minute si si-o incheia (din pacate) in 1985 (parca) cu aceste Variatiuni lungi de peste 50 de minute (!!!). Interesant de notat e si ca a stralucit cel mai tare pe compozitii scrise, initial, pentru clavecin... Pe Bach, singurul care mi-a oferit satisfactii la fel de puternice (nu ca as fi ascultat prea mult) a mai fost doar Dinu Lipatti... Ce geniu si ala! Gould imi place mult si pe ce am mai ascultat pe el Haydn, Handel si Scarlatti. Alte recomandari? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 5:57 pm | |
| Omar Rodriguez Lopez - 2007 - Se Dice Bisonte, No Bufalo Puternic! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 6:28 pm | |
| - andu a scris:
- Gould e pianistul meu preferat, si intr-adevar ceea ce face pe Bach e varful lui. Parca despre Variatiunile Goldberg isi expunea atat de frumos poetica lui tarzie, definitiva, pe care o definea ca pe "a kind of autumnal repose". Ce voia el sa zica era cu atat mai clar cu cat isi incepuse cariera fulminant, in 1955 parca, cu un concert al Variatiunilor lung de doar 28 de minute si si-o incheia (din pacate) in 1985 (parca) cu aceste Variatiuni lungi de peste 50 de minute (!!!). Interesant de notat e si ca a stralucit cel mai tare pe compozitii scrise, initial, pentru clavecin...
Pe Bach, singurul care mi-a oferit satisfactii la fel de puternice (nu ca as fi ascultat prea mult) a mai fost doar Dinu Lipatti... Ce geniu si ala! Gould imi place mult si pe ce am mai ascultat pe el Haydn, Handel si Scarlatti. Alte recomandari? Nu inteleg fraza ce ti-am "italicizat-o". Cine straluceste, Gould? In cazul ala, da. Piesele lui Bach pentru pian, desi initial pentru clavecin, nu strica deloc rafinamentul extraordinar si maiestria componistica. Este o adevarata placere sa-l auzi pe Bach in sunetul sau original (orga, clavecin, coral, cameral etc.), totusi lucrarile sale, transpuse si acceptate la nivelul pianului, sunt la fel de enorm de valoroase. Fac si eu cateva Preludii si Fugi din Clavecin (heck, am inceput sa fac din clasa a 7-a), nu stiu cum le ai numerotate, dar, hai sa-ncerc, ce crezi despre Nr. 4 si Nr. 22 din caietul I si Nr. 4 din caietul II. Astea le fac eu, acum. Handel si Scarlatti sunt preclasici la randul lor, iar Haydn poate fi numai pe nesimtite un clasic in toata firea, altfel cristalizeaza minunatele elemente clasice cu rigoarea si stilul nou. Nu ma-ndoiesc, asadar, ca Gould ar canta foarte bine pe acestia. Mai incolo, insa, in special la Beethoven, se considera si se sopteste ca nu a aratat acelasi talent - sau ca nu a priceput muzica, la fel de bine ca cea a Barocului si perlat-clasicului. Mai departe, in romantici, nici sa nu speri. Ma chiar deranjeaza ca i-a displacut Chopin atat de mult, totusi a sarit cu admiratia fix la Schonberg si la dodecafonism. hmm... In concluzie, un geniu a lui Bach, un pianist mai "altfel", altundeva... | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 6:29 pm | |
| - andu a scris:
- Omar Rodriguez Lopez - 2007 - Se Dice Bisonte, No Bufalo
Puternic! Heavy sau Eclectic? (Aceiasi intrebare care a fost si-n cazul Mars Volta, de fapt... ) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 6:42 pm | |
| Nu e foarte Heavy, parerea mea. Nu e nici foarte Eclectic... Dar e Prog... Hope that helps Ai inteles perfect ce ziceam acolo cu Glenn. Si zic ca paleta lui a fost suficient de larga, dupa criteriile mele. Imi plac mai mult artistii restransi, care aprofundeaza o entitate de stil, care sa strabata tot ce fac. Si mi se pare normal sa fie greu ca o artisticitate clasica (chiar preclasica de fapt) sa strabata cu succes si printr-o muzica romantica... Ori iese ceva doar ok, ori o da in bara rau, ori in cel mai bun caz se adapteaza mediumul la o finalitate irelevanta pentru intentiile sale originare. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 7:00 pm | |
| - andu a scris:
- Nu e foarte Heavy, parerea mea. Nu e nici foarte Eclectic... Dar e Prog... Hope that helps
Ai inteles perfect ce ziceam acolo cu Glenn. Si zic ca paleta lui a fost suficient de larga, dupa criteriile mele. Imi plac mai mult artistii restransi, care aprofundeaza o entitate de stil, care sa strabata tot ce fac. Si mi se pare normal sa fie greu ca o artisticitate clasica (chiar preclasica de fapt) sa strabata cu succes si printr-o muzica romantica... Ori iese ceva doar ok, ori o da in bara rau, ori in cel mai bun caz se adapteaza mediumul la o finalitate irelevanta pentru intentiile sale originare. Well, daca punem la socoteala Xover... it helps!! Am mare respect pentru pianisti care ajung legendari pentru anumite interpretari, dar nu cred intr-o prea mare restrangere care sa consacre un pianist (sau un muzician, ce mai). Nu vorbim, pana la urma, de trupe care canta mixuri de hard rock, simfonic, folk, fusion si acoustic, ajungand sa nu se consacre nici unui stil... Cum ziceam, prin urmare, Gould e un pianist perfect, dar, paradoxal, doar datorita lui Bach. Sustin ca un pianist exceptional este un muzician, un suflet si stapan al muzicii, un cunoscator al multor subtilitati abordabile (cat si a unora ascunse). Asa, ca repertoriu, sustin si ca un pianist poate sa aiba o paleta incredibila. Ideea e, bineinteles, nu sa nu combini multi artisti, din multe perioade, ci sa nu combini muzica acestor artisti, incat sa le estompezi caracterul special si unic (si pe tine, ca interpret). Prin urmare, nu sa canti Bach, Beethoven, Brahms, Debussy, Britten si Gerswin intr-un recital e problema, ci sa nu tii cont de stilul si cultul fiecarora dintre acestia, ratandu-te, astfel, ca un artist stapan pe arta ce o canta. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 7:39 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Cum ziceam, prin urmare, Gould e un pianist perfect, dar, paradoxal, doar datorita lui Bach.
Parca ziceai ca nu l-ai ascultat cu Haydn si Handel Apropo de pianisti si muzicieni, tu ai standardele tale pe care nu le comentez, eu insa nu pot cere asa ceva. Cer mult si eu de la artistii mei, dar in alta directie. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 8:59 pm | |
| Ca Wishbone Ash, doar ca mai bine. Si mai prog. Epitaph - 1972 - Stop, Look, and Listen | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 9:05 pm | |
| Best Of Jazz On The Road With Lonnie Liston Smith | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 9:21 pm | |
| coruri crestine cu duiumu | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 9:34 pm | |
| Enrico Pieranunzi, Marc Johnson & Paul Motian - 1994 - Untold Story mi-a mai trecut enervarea cu jazz-ul asta minunat si calm | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 10:28 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Noi 17, 2007 10:57 pm | |
| am fost la concertul Filarmonicii
Ceaikovski - Romeo Si Julieta Prokofiev - Concertul Nr. 1 pentru vioara si orchestra Ceaikovski - Simfonia nr. 5
(un bis: Ceaikovski - Vals, absolut ratat) | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 1:00 am | |
| Rough Diamond - s/t - 1977 | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 1:03 am | |
| voivod-clouds in my house | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 1:13 am | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 2:00 am | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 9:25 am | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| |
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 11:10 am | |
| Azi e zi de melotroane: MORTE MACABRE-Symphonic Holocaust SINKADUS-Aurum Nostrum SINKADUS-Cirkus | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Noi 18, 2007 11:12 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|