Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Golden Globes

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 14, 2008 11:25 am

Hai un mic post despre ce s-a intamplat.

O conferinta de presa de 30 de minute, din cauza grevei scriitorilor ce dureaza de mai bine de trei luni. In mod curios, unii s-au plans ca, dupa ce ca ceremonia fastuoasa a fost doborata la pamant de greva, acu' domnii de la Hollywood Foreign Press s-au grabit repede sa anunte castigatorii si nimic altceva.

Dar, in fine.

Best Motion Picture - Drama
Atonement
American Gangster, Eastern Promises, The Great Debaters, Michael Clayton, No Country For Old Men, There Will Be Blood

Nu neaparat "cel mai bun" as in "cel mai extraordinar", totusi Atonement, impreuna cu No Country, erau cele mai vizate si merituoase. Eu am vazut sase din cele sapte (!) filme, as zice ca American Gangster a fost bun, Eastern Promises o porcarie, The Great Debaters bun si el (dar mai comod americanesc), Michael Clayton asa-si-asa (adica nu indeajuns de inspirat sa merite multe, altfel se rotesc ceva rotite si in el).

Intr-un final, eu personal as fi premiat pe No Country For Old Men, dar Atonement nu este o mare surpriza.

Best Actress - Drama
Julie Christie - Away From Her
Cate Blanchett (Elisabeth), Jodie Foster (The Brave One), Angelina Jolie (A Mighty Heart), Keira Knightley (Atonement)

O surpriza, pentru ca filmul e un mic thing, pronuntand rolurile de actori si personificatori ale personajelor principale. O surpriza si pentru ca Blanchett pentru "Elisabeth" sau chiar Knightley din "Atonement" erau preferate. O surpriza si pentru ca actori de genul acesta, interpretand roluri (melo)dramatice de bolnavi cronici sau batrani speciali, au fost foarte evitati anii trecuti (Nicholson - All About Schmidt; Peter O'Toole - Venus...)

Ideea personala este ca actritele principale, in mod surprinzator, nu m-au incantat foarte mult, adica nu a fost iesit din comun. Eu personal am votat pe Blanchett, de placere, fiindca Foster si Jolie nu au facut nimic spectaculos, iar rolul lui Knightley, desi bine jucat, nu e de cea mai mare distinctie.

The bad news - nu cred ca, la momentul fuziunii dintre drama si comedie pentru Oscar, multe de aici vor pleca - poate doar Foster.

Best Actor - Drama
Daniel Day-Lewis - There Will Be Blood
George Clooney (M. Clayton), James McAvoy (Atonement), Viggo Mortensen (Eastern Promises), Denzel Washington (American Gangster)

Yeah!! E timpul sa mai inhate un Oscar. S-o zic de fapt sincer, apucam sa vad There Will Be Blood daca Globurile se tineau azi, nu ieri. Dar, oricum, am dat cu presupusul, auzind pareri, si ceva mi-a spus ca Day-Lewis ar fi inegalabil.

Sa vad totusi cat de inegalabil, rolul se anunta foarte bun, dar in general nici actorii principali de drama nu au fost la 100% asteptari. Clooney n-are ce face, n-are rol extraordinar, McAvoy era iar favorit prin Atonement, mie mi-a placut in ansamblu, displacandu-mi Eastern Promises mi-a displacut si Mortensen (mult) iar My Man! Washington a jucat bine (de fapt va spune Andu cat de bine), dar stiam ca nu intra in carti.

Best Motion Picture - Musical, Comedy
Sweeny Todd
Across The Universe, Charlie Wilson's War, Hairspray, Juno

Am vazut doua filme din cinci, deci nu ma pronunt, nici n-am marcat nimic in prealabil. Juno va fi dezamagirea aici, altfel Hairspray nu ar fi meritat, Charlie Wilson's War e, ca si film de sine, ceva mai banal decat ca si film de actor, mai mult nu pot spune.

Astept cu bucurie sa vad Sweeney Todd, oricum Burton si Depp vor mai face inca 29 de filme impreuna.

Best Actress - M, Comedy
Marion Cotillard - La Vie En Rose
Amy Adams (Enchanted), Nikky Blonsky (Hairspray), H.B.Carter (Sweeney Todd), Ellen Page (Juno)

Tot doua actrite din cinci am apucat sa vad, Cotillard merita pentru portretul Edith Piaf. Mare dezamagire e din nou omiterea lui Page din Juno, numit "Little Miss Sunshine" al acestui an ca film si efect. Cred ca joaca bine in film, astept sa vad. Nepremierea lui Blonsky va crea, ici-colo, tot un pic de "upset",dar sa fim seriosi, nu merita.

Tata crede ca Marion Cotillard intra ca actrita la Oscar si va castiga. Abia astept sa vad. Ideea e interesanta, pana acum autobiografiile muzicale (Ray Charles, Johnny Cash, Bob Dylan) n-au uzat gustul pentru stil. Portretul Edith Piaf nu a 100% exceptional, dar, deh, se merita.

Best Actor - Musical, Comedy
Johnny Depp - Sweeny Todd
Ryan Gosling (Lars and ... ceva), Tom Hanks (Charlie Wilson's War), Philip Seymour Hoffman (The Savages), John C. Reilly (Walk Hard)

Eu l-am vazut doar pe Hanks, care nu e nu stiu ce. In rest, mucles la comentarii. Stiam ca Depp e favorit si ca Hoffman e singurul care mai face rol ce iese in evidenta. In rest, parca slaba categoria asta, anul asta.

Nu cred ca din acesti cinci careva ar intra la Oscar, odata ce se fuzioneaza actorii dramatici cu cei secundari, dar hai sa zicem ca s-ar renunta la Viggo pentru Depp, din moment ce rareori un actor ce a castigat la musical/comedy nu s-a aflat printre cei cinci de la Oscar.

Urmeaza actrite actori secundari, foarte ciudat ca aici s-au ales doar cinci, indiferent daca-i drama sau comedie, Pepsi sau cola...

Best Supporting Actress
Cate Blanchett - I'm Not There
Julia Roberts (Charlie Wilson), Saoirse Ronan (Atonement), Amy Ryan (Gone Baby Gone), Tilda Swinton (Michael Clayton)

Exact actrita care n-am vazut-o, din toate, a luat premiul. Nu-i nimic, se vede post-premiere. Blanchett suna o alegere potrivita, dat fiind rolul (Bob Dylan!), in rest stimatii de la Hollywood inca nu au curajul sa dea premii mari unor actrite foarte, foarte tinere - aka S. Ronan, care face cel mai bun rol din Atonement, macar in partea ce o are.

Altfel, Swinton n-a facut deloc ceva in Clayton care sa merite numit, Amy Ryan e OK, iar Julia Roberts are ceva "sec" in rolul ei.

Best Supporting Actor
Javier Bardem - No Country For Old Men
Casey Affleck (Assassination Of Jesse James), Philip Seymour Hoffmann (Charlie Wilson's War), John Travolta (Hairspray), Tom Wilkinson (Clayton)

mama,mama! cea mai dura "categorie", din moment ce numai John Travolta a fost crap. Chiar asteptam sa vad cine iesea premiat, fiindca Bardem si Hoffmann au jucat briliant, iar, dupa auzite, Casey Affleck nu a fost un outside prin rolul sau.

Evident, am tinut cu Bardem, in filmul ce m-a impresionat cel mai mult. Ca rol, am mentionat deja ce si cum joaca Bardem - fantastic. Ma bucur ca a castigat, felicitari insa si lui Hoffmann - rol de artagos, sadist, "fuck you-ist", cocky politician sau ce e. Sigur, Capote i-a fost magnum rol...

Best Foreign Language Film
Diving Bell And The Butterfly
4 Saptamani, 3 Luni si 2 Zile, The Kite Runner, Lust,Caution, Persepolis

E, iata ca nu ne-a iesit. Si asta inseamna ca si Oscarul e "bye-bye".
Stiam de forta lui Diving Bell si chiar Lust,Caution, din pacate nu am apucat sa le vad pana in ziua asta. De notat Persepolis care, ca film animat, poveste si substrat, merita.

Pacat pentru 432. Deocamdata, la stiri, n-am auzit decat comentarii foarte naive gen "n-a fost sa fie", de parca Steaua a jucat cu Arsenal si 'n-a fost sa fie sa bage mingea in poarta" (dar in fine prezentatoarea era mai fumata la cap sa comenteze in asa fel stirea)

Best Director
Julian Schnabel - Diving Bell And The Butterfly
Tim Burton (Sweeney Todd), Fratii Coen (No Country For Old Men), Ridley Scott (American Gangster), Joe Wright (Atonement)

Surpriza mare, cu siguranta, mai ales fiindca Wright si Coen-ii erau in carti. Eu personal mizam pe Coeni sau chiar Ridley Scott sa fie apreciati, pe cand lui Wright nu i-as fi dat premiul de regie, iata ca asa a iesit.

Best Screenplay
No Country For Old Men
Atonement, Charlie Wilson's War, The Diving Bell And The Butterfly, Juno

In lupta dintre Atonement si No Country, aici chiar invers am votat, scenariul din Atonement e parca mai bun. Dar in fine, cu acest premiu, patru filme au deci acelasi numar de premii - 2 - ceea ce-i tipic Globes-Oscar de multa vreme (exceptie porcaria ce s-a facut cu Lord Of The Rings, in 2004).

Din nou, filmul "indie" complet uitat...va suna a mare 'upset'.

Atat pot raporta. Ma scuzati daca am pus prea mult suflet in chestia asta, in caz ca sunteti de parere ca Hollywood/GG/Oscar sucks Laughing
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyJoi Ian 17, 2008 10:35 am

nu sucks, dar acorda prea mare unui cinematograf care nu mai este de ceva timp in frunte, decat financiar. ei au condus intr-adevar ostilitatile in perioada anilor '30-'50, revenind cu un val impresionant de regizori si actori in anii '70, ce care au ramas si in ziua de astazi "cei mari". dar in momentul actual dpdv artistic filmul american traieste din trecut (vezi Tarantino, fratii Coen, poate chiar si Cronenberg). asa ca Palme d'Orul a fost de ajuns si nu trebuie sa se puna suflet in premii gen "cel mai bun film strain", cum ai spus si tu, ca la fotbal.
de fapt in Romania orice eveniment se raporteaza la fotbal. de la o lansare de moda (unde se intreaba cati straini au fost impresionati/intrecuti), la (dupa cum bine se vede) la cinema.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 4:20 pm

Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 5:44 pm

Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 6:54 pm

whoa, nici nu mai tineam minte ca am creat asa un topic. acum trei ani!!

Gervais a fost destul de nebun toata seara.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 7:18 pm

Te-ai uitat?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 7:30 pm

Romania n-a mai cumparat, asa ca am inregistrat de pe ProSieben. Acum ma uit.

Imi place ca s-au trezit romanasii avizati, in frunte cu Arhi, ca Social Network sux. Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 7:31 pm

LOL, nu mai prea urmaresc romanasi avizati. Singurul blogger generalist care mi-a ramas in reader e zoso, care din fericire n-a mai fost critic de film de-o vreme.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 7:36 pm

andu a scris:
LOL, nu mai prea urmaresc romanasi avizati. Singurul blogger generalist care mi-a ramas in reader e zoso, care din fericire n-a mai fost critic de film de-o vreme.

Vine si el odata pe luna cu un "movie batch" de patru randuri cu opinii care mi se par la fel de "avizate". S-a numit odata critic de film numindu-i pe toti insipizi, dupa care se trezeste ca un C-movie e tare de tot? Ce chestie.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes EmptyLun Ian 17, 2011 8:34 pm

Si acum dupa ce m-am enervat pe romanasi si am terminat de vazut si gala, sa zic ca, desi mi-a placut Social Network, nu i-as fi dat Glob pe altceva decat scenariu. Regia a fost mai dificila in alte filme, in timp ce toate nominalizarile la "Best Picture" nu m-au incantat oricum.

S-a reconfirmat si tendinta de a nu premia actrite prea tinere, precum Jennifer Lawrence din Winter's Bone (a luat Portman pe Black Swan. meh) - nici nu mai merita sa-ti bati capul cu schemele acestor jurii, sa le arati obrazul sau ceva. Aceeasi tendinta il va laurea pe Colin Firth anul asta, dupa ce anul trecut l-au furat - dar aici, probabil, Firth a meritat (n-am vazut King's Speech).
Sus In jos
Continut sponsorizat

Golden Globes Empty
MesajSubiect: Re: Golden Globes   Golden Globes Empty

Sus In jos

Golden Globes
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: ARTA VIZUALA-
Mergi direct la: