Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Slayer

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Slayer Empty
MesajSubiect: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 03, 2008 12:19 pm

Influentati de artizani ai speed metal-ului precum Motorhead si Venom, Slayer e trupa care a incercat sa duca muzica pe cat de departe posibil. Hanneman, King, Araya si Lombardo vor fi membri constanti ai trupei intr-o perioada in care metal-ul explodase, thrash metal-ul inflorea si metalul extrem era inca embrion.

In 1983, Slayer debuteaza cu "Show No Mercy", un disc de thrash/speed metal despre care se poate spune ca e cel mai putin iesit din comun disc Slayer. Inca de pe aici Tom se dovedeste a fi un vocal care nu are nicio tangenta cu ceea ce se putea numi interpretare vocala. Tipetele sale proeminente ii vor defini ulterior stilul vocal al lui Dani Filth de la Cradle of Filth.

Dupa un foarte bun EP, intitulat "Haunting the Chapel", care este ca un rezumat al tuturor momentelor reusite de pe debut, Slayer lanseaza in 1995 "Hell Awaits". Tematica oculta nu este o noutate pentru grupul "muzical", Show No Mercy remarcandu-se la randul sau prin piese precum "The Antichrist" si "Black Magic". Cat despre Hell Awaits, este cel un album neasteptat de elaborat pentru acea vreme cu piese lungi si marcate de o atmosfera unica care ii va caracteriza pe americani pe toate discurile lor pana in 1990 inclusiv. Slayer s-au remarcat la capitolul solouri initial pentru tehnica si ulterior pentru haos. Hell Awaits marcheaza frontiera dintre aceste doua stiluri de solouri.

Ridicand stafeta, cerand mai mult de la muzica, Slayer lanseaza in 1986 capodopera "Reign in Blood", un disc executat la o viteza uluitoare de o agresivitate rara care nu uita insa de atmosfera morbida si infernala. Considerat de unii critici drept cel mai dur album al tuturor timpurilor, acesta este de fapt primul disc de metal extrem. Cat despre texte, ele devin mai controversate, piese precum "Angel of Death" fiind catalogota drept elogiu adus Holocaustului fapt ce determina luarea unor masuri de cenzura. O alta piesa cu un renume aparte este "Raining Blood", fapt dovedit de numarul impresionant de artisti care au realizat coveruri printre care se numara si Tori Amos.

Considerand ca Regin in Blood nu poate fi depasit, cei de la Slayer opteaza pentru o noua filosofie a muzicii. "South of Heaven" este evident mai putin rapid si mult mai melodic decat precedentul. Lansat in 1988, dovedeste ca cvartetul de thrash metal poate elabora si piese mai "umane". Desi initial a dezamagit, de-a lungul timpului a ajuns sa fie foarte bine receptat de catre fani si nu numai.

"Seasons in the Abyss" este o combinatie intre cele Reing in Blood si South of Heaven prezentand aceasi melodicitate din 1988 interpretata la viteza din 1986. In al doilea rand, este un disc nemonoton, diferenta dintre prima si ultima piesa fiind evidenta, spre exemplu.

Plecarea lui Lombardo determina si o schimbare de stil. "Divine Intervention", care vede lumina reflectoarelor din magazinele de muzica in 1994, este un disc greu si haotic in care, desi King se intrece pe sine uneori, Araya reuseste sa strice totul cu vocea. Cu toate acestea, albumul contine piese cu un nivel de calitate constant si bun.

Dupa 4 ani, influentati precum alti exponenti ai thrash metal-ului (vezi Sepultura), Slayer lanseaza "Diabolus in Musica" care e de natura moderna cu influente nu-metal dar care rezolva unele probleme de Divine Intervention.

Abordarea evidenta a groove metal-ului (o combinatie de tharsh metal cu nu-metal) se realizeaza in 2001 pe "God Hates Us All", acesta fiind ultimul disc cu Tom Bostaph la tobe.

Revenirea lui Lombardo se concretizeaza muzical pe ultimul album intitulat "Christ Illusion" (2006, relansat in 2007). Stilul aminteste de anii 80 dar nu cred ca poate fi comparat cu vreunul din discurile acelor vremuri. Este de apreciat cum Slayer au reusit sa revina la stilul vechi fara sa se autocopieze.

In ultimul rand, as vrea sa mai adaug ca Slayer este o trupa care a influentat enorm scena metalului extrem. Cele mai "reusite" progenituri le consider drept fiind Morbid Angel si Cradle of Filth. Nu trebuie uitat si faptul ca alaturi de Metallica, Anthrax si Megadeth, au pus bazele thrash metal-ului .
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 03, 2008 1:22 pm

prin vara lui 87, daca imi aduc bine aminte, intru in posesia unei casete, nici nu mai retin ce trupa si ce album, esential este ca in "completare" era prima parte a lui Reign in Blood.
pe atunci ascultam Iron Maiden si pusesem mana pe primele albume Metallica. lasand caseta sa ruleze dupa terminarea albumului 'principal', am fost zguduit de muzica (?) trupei ce avea sa-si puna amprenta pe evolutia mea muzicala timp de cativa ani buni.
ce viteza, ce agresivitate, ce riff-uri, ce mai, eram terminat. am facut rost cu greutate de tot albumul si de atunci Slayer a devenit trupa numero unu pentru mine. cu timpul, prioritatile s-au mai schimbat, dar in ceea ce priveste metalele dure, e clar cine e vioara inatai !
desi pot fi acuzati ca nu au cine stie ce substanta in compozitie, ca vocalul putea fi foarte bine inlocuit de un caraus de boxe, ca le lipseste rafinamentul (ma refer la Reign si perioada pana la el), ca temele rulate in album sint pe alocuri puerile, Slayer pot fi catalogati drept pionierii thrash-ului, dar si a death metal-ului, zic eu. asa trebuie sa sune un album thrash. punct.

ulterior, cu urmatoarele albume, Slayer au dezvaluit si o alta fata, mai tehnico-melodioasa. Dave Lombardo fiind, dupa mine, poate cel mai tare baterist din lumea metalului. Kerry King, dar si Jeff fiind niste chitaristi foarte potriviti pentru ceea ce canta. saracu Araya ce ar mai putea primi critici, dar si la el am observat un progres pe parcursul timpului. desi e clar ca nu e un vocalist cu veleitati deosebite, vocea lui suna foarte bine in ansamblul vocal instrumental Slayer.

Slayer-ul 'contemporan' nu e 100% pe gustul meu, dar cu ultimul album si-au spalat toate pacatele. oricum, spre deosebire de trupe precum Metallica, nu si-au aplecat drapelul in bataia vantului. doar l-au orientat altfel, un pic.
Very Happy

Embryonic death,
Embedded in your brain.
Suffocation, strangulation,
Death is fucking you insane.

Twisted Evil
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 03, 2008 2:59 pm

Zarec, tu stii cam toate metalele pe care le ascult eu, crezi ca ar merita sa-i incerc?
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 03, 2008 3:26 pm

acu Reign in Blood are doar 29 de minute. Pentru cultura ta generala ai putea sa incerci dar sa nu-ti faci mari sperante. Slayer isi au un rol bine stabilit in istoria muzicii, de asta sa fi sigur, ma gandesc ca din acest punct de vedere ai putea fi interesat.
ps: Slayer vine de la Satan Laughs As You Eternally Rot lol!
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 03, 2008 5:56 pm

ceva interesant pentru tine, andule, ar fi south of heaven sau seasons in the abyss. inceraca macar piesele ce dau titlul albumelor, se gasesc pe youtube.
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer EmptyDum Feb 10, 2008 12:59 am

tin sa fac o rectificare. primul disc de metal extrem se pare ca este Seven Churches de la Possessed care fu lansat in 1985 (eu credeam ca 86). oricum, asta nu diminueaza cu nimic importanta Slayer pt metal extrem si nu numai
Sus In jos
Continut sponsorizat

Slayer Empty
MesajSubiect: Re: Slayer   Slayer Empty

Sus In jos

Slayer
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: NON-PROG-
Mergi direct la: