Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Meshuggah

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
Khron
Virgil Donati
Khron

Numarul mesajelor : 141
Varsta : 37
Data de inscriere : 19/10/2007

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:25 pm

Oare de unde sa incep?

Din Suedia par sa vina trupe destul de neobisnuite, dar destul de impresionante in sinea lor (vezi Pain Of Salvation, Flower Kings, Andromeda etc). Tot de-acolo vin si "extremistii" care-si spun de cativa anisori incoace Meshuggah.

Un stil total aparte... O executie tehnica desavarsita, precedata de o compozitie destul de "sarita de pe fix". Poliritmuri aproape neintrerupte, riff-uri apasatoare, necontenite, dar cu o ritmicit naucitoare, bass distorsionat, dar totusi cu mult "cojones", si o voce care pe undeva imi aduce aminte de Tom Araya (Slayer).

Albumele lor, chiar daca urmeaza acelasi stil inconfundabil, au fiecare o individualitate clara.

(Momentan, pauza, ca n-am multa inspiratie... Nici cele de mai sus nu-s sigur cum de le-am "strans laolalta Laughing )
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:28 pm

eu in Meshuggah vad un Alchemist cu mai putine clape, dar cu mai mult avangadism, mai haotic dar mai lent si desigur, mai greu si rigid
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:31 pm

Lent? Smile Poate doar ritmurile executate cu mainile de nenea Haake, fiindca restul trupei, respectiv picioarele sus-numitului, muncesc din greu Twisted Evil

Haotic da, dar doar in aparenta Smile
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:32 pm

trebuie sa recunosc ca meshuggah ma cam depasesc. eu, fiind neavizat in muzica, nu prea prind multe subtilitati dar macar imi place.... and that's all that matters Wink
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:36 pm

Vorba aia, "there's order in chaos" Very Happy

De multe ori mi se pare si mie ca e (aproape) haotic, insa e "doar" o complexitate "multa", atent compusa si aranjata Twisted Evil
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:41 pm

daca continuam sa discutam in ritumu asta mi-e ca incep sa ii cataloghez drept symphoprog lol!
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:42 pm

pai complexitate vine dinspre jazz
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Khron
Virgil Donati
Khron

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:44 pm

PS: Pe toate albumele lor mi s-a parut ca premierul suna tare "subtire" lol! As fi curios cum ar suna cu un sound de premier (par exemplu) "a la" nenea Donati Twisted Evil
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Feb 10, 2008 11:46 pm

Piotr Buendia a scris:
pai complexitate vine dinspre jazz

pai mie cand mi se explica ce si cum cu symphoprogul mi se invoca mereu complexitatea compozitiilor spre exemplu Rolling Eyes
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyLun Feb 11, 2008 12:20 am

sunt complexitati si complexitati... Wink
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptySam Iul 19, 2008 6:40 pm

Zarec a scris:
trebuie sa recunosc ca meshuggah ma cam depasesc. eu, fiind neavizat in muzica, nu prea prind multe subtilitati dar macar imi place.... and that's all that matters Wink

stiu ca te-ai mai documentat... cum ti se par acum?
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptySam Iul 19, 2008 8:00 pm

oh my FUNCKING god

Meshuggah (care în ebraică înseamnă nebun Laughing ) sunt cea mai extremă trupă de metal extrem dar și cea mai ieșită din comun, cea mai inspirată, cea mai cuprinzătoare - o antologie a heavy metalului de la black sabbath la chimaira. Dacă stilistic stă prea bine, și realizările, calitativ, sunt pe măsură. Debutul, Contradictions Collapse, este sfeclit, ineficient dar demn de consemnat fiindcă este cel mai "curat" album, tribut plătit celor de la Atheist, cu siguranță cel mai convețional album. Din păcate, repet, e prost, greu să prea placă cuiva, cu o producție mizeră și o parte vocală demnă de acustica closetului.

Dar timpul le rezolvă pe toate. Meshuggah, care orice s-ar zice, erau doar încă o trupă de mahala pe care până și Sepultura îi întrecea (Sepultura rulz, dar primitivismul lor uneori mă face să mă gândesc dacă chiar nu ne tragem din maimuțe) și în 1994 Meshuggah scot acel EP de 4 piese, intitulat antoagonic "None" și urechile mele au orgasm după mult timp Cool
Thrash metal lent și apăsat, cu riffuri avangardiste, cu atitudine, ce să mai, Meshuggah depășeșsc la numai un an de la eșecul Contradictions Collape cam toate clișeele metalului extrem.

None este o preconizare a excelentului Destroy Erase Improve, album care excelează la punctul unde Meshuggah cam eșuau - solourile de chitară. Pe un ritm puțin jazzy, trupa începe să cunoască texturizarea sunetului instrumentelor. Și mai mult decât atât, se dovedesc destul de inspirați să ia câte ceva, simultan, de la cele mai importante genuri metal hardcore rooted, respectiv thrash metal - death metal - nu metal. Așadar Meshuggah sunt o trupă cu o rădăcină hardcore dar care nu poate fi inclusă în acest gen. Evident D.E.I. e un album cu o tentă thrash mai evidentă dar oricum, doar metal extrem.
Revenind la tehnică, băieții folosesc chitara solo pentru atmosferă foarte mult - deliciios, ador chestia asta, dar spre deosebire de Korn și Katatonia, ciupesc corzile atât de intens cu învârtesc butoanele și apasă pedalele.

și de parcă nu ar fi fost de ajuns, și n-ar fi fost destul de experimentali, Chaosphere este depășește DEI la toate capitolele. Suedezii încep să asculte și industrial, Laibach, Ministry probabil, căci foarte inspirat între riffurile exhaustive, apar inserții de synthuri, foarte mecanice, puține de eficiente. E și greu să mai adaugi ceva peste mașina de zgomot orgasmic care este Meshuggah.

Desugur, după apogeu, urmează declinul... nothing este aproape dedicat genului nu metal, în condițiile în care Chaosphere găsea oarecum echilibrul între cele trei derivații hardcore menționate mai sus. Revenind, Nothing este relativ anticipabil, nici nu l-am ascultat pe tot, e albumul în urma căruia rămâne zgomot și atât. De remarcat utilizarea chitării cu 8 corzi (și asta încă de prin 95 sau chiar mai devreme). Asta înseamnă că alde Korn și-au pierdut de ceva timp statutul de trupă cu cea mai gravă și dizarmonică chitară.

în schimb, în 2002, la numai un an după semieșec, Meshuggah scot încă un Ep, "I", care reabilitează imaginea trupei. O singură piesă , de 20 de min, o capodoperă a rockului progresiv. Măiestria cu care obțineau sunetele și avangardismul execuțiile, alături de unele influențe jazz sunt acompaniate acum de complexitate conceptuală, varitate , aspecte care deja pun pecetea de prgressive metal pe Meshuggah.

Fascinați parcă de melodiile-concept, Catch Thirythree operează tot cu structuri și organizare progresivă. Primele 5 (pacă) piese sunt de fapt părți dintr-una singură, urmând alte asemenea grupări de melodii. Este albumul cu cea mai mare doză de serenitate (sau senilitate Laughing ) însă una de atmosferă Quake II. Twisted Evil Altfel, tot Meshuggah, nu este adus mare lucru nou, exceptând organizarea melodiilor și ideea de grand song cu mai multe părți într-un spirit progresiv.

Last but not least, obZen, eh, aci mai e de mâncat pânie ,m-am cam certat eu cu el pe prog archives zicând că nu prea e avangardist, de fapt când deja un grup însemnat de formații încep să practice stilul Meshuggah și deci ideile lor avangadriste devin idei comune și de sine stătătoare, nu prea mai putem vorbi de avangardism . obZen are meritul de a încorpora elemnte de la mai multe formații. Ideal, pentru menținerea statutului de trupă total ieșită din comun, ar fi fost să chimbe stilul, nu foarte radical dar vizibil. Nu s-a întâmplat, încet încet celelalte trupe s-au modernizat și ele, la capitolul gălăgie le fac competiție Ministry, spre exemplu.

Andule, punete pe ele, cu falconul de distonocalm alături, că mie mi-a luat 6 ore de Meshuggah (adunate, logic) ca să nu mă mai doară capul din cauza lor.
Sus In jos
Khron
Virgil Donati
Khron

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Iul 20, 2008 5:17 pm

Deeeeeeci... Sa inteleg ca totusi ti-au ajuns "la corazon", macar cat de cat.. Cu rotopercutorul, "the hard way" Twisted Evil

Am specificat undeva, intr-un alt thread, cred, ca personal prefer doar cele 3 albume din perioada lor "de mijloc", mai exact DEI, Chaosphere si Nothing. Ca sound, per total, imi suna cel mai bine, si chitara suna cel mai "plin", mai natural (ma rog, cat de natural se poate, in conditiile unui drive sanatos tongue ).
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah EmptyDum Iul 20, 2008 9:32 pm

da, mi-au ajuns, Meshuggah. metalul extrem începe cu Slayer și se termină cu Meshuggah
Sus In jos
Continut sponsorizat

Meshuggah Empty
MesajSubiect: Re: Meshuggah   Meshuggah Empty

Sus In jos

Meshuggah
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Meshuggah la noi !!!!
» MESHUGGAH - obZen