| ce ascultati chiar acum? | |
|
+21Candice Night` Kraut radu61 QueenOfProg RoMarillos tzepica1964 blackest_eyes derdidas badmech Piotr Buendia Khron Cristi cozmik_bluez andu auslander Zarec romanbun GentleG oaspetele Aldi Ricochet 25 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:36 am | |
| @Zarec Dance metal zici? Parca auzisem si de ceva de genul Love Metal (nu la Rammstein, la HIM parca). Sunt convins ca ai dreptate, atata ce pe mine in cazul asta nu ma intereseaza toate subgenurile si subsubgenurile. Ma multumesc cu cele generale (thrash, death, black, alternative, heavy metal, goth, etc). Progul si jazz-ul ma pasioneaza f mult si din cauza asta i-am invatat subgenurile. Daca imi placeau doar unele lucruri nu m-ar fi interesat diferenta dintre Krautrock si Canterbury de ex. Imi era suficient sa spun progresiv. Am vazut ca m-ai cautat pe mess. Vorbim mai spre seara. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 12:00 pm | |
| Diana Krall - "Live in Paris" (2002, DVD) Piano & vocal jazz. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 12:17 pm | |
| Renaissance - Novella (1976) un exemplu de, zic eu, late symphonic prog atat in prog cat si in Renaissance. E un album foarte frumos, dar eu mai intotdeauna il clasez in afara capodoperelor gen Ashes, Scheherazade. Cumva, dupa concertul super tare de la Carnegie, albumele Renaissance nu mai sunt 'clasice' in niciun fel. (multumit, nea oaspete? ) | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 1:21 pm | |
| - Aldi a scris:
- @Zarec
Dance metal zici? Parca auzisem si de ceva de genul Love Metal (nu la Rammstein, la HIM parca). Sunt convins ca ai dreptate, atata ce pe mine in cazul asta nu ma intereseaza toate subgenurile si subsubgenurile. Ma multumesc cu cele generale (thrash, death, black, alternative, heavy metal, goth, etc). Progul si jazz-ul ma pasioneaza f mult si din cauza asta i-am invatat subgenurile. Daca imi placeau doar unele lucruri nu m-ar fi interesat diferenta dintre Krautrock si Canterbury de ex. Imi era suficient sa spun progresiv.
Am vazut ca m-ai cautat pe mess. Vorbim mai spre seara. aia cu Love Metal e inventata de aia de la HIM ca sa creada poporu ca ar fi originali cand de fapt sunt prea banali (n-am mai ascultat de muuult, dar asa mi-i amintesc) | |
|
| |
oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 2:03 pm | |
| sarumana, nenea aldi si ricochet ! acuma, de Renaissance am auzit/ascultat si eu, iar Ashes are burning e deja un clasic. in rest doar despre Comus am mai frunzarit ceva. POD nu intra in discutie, ca e off topic.
mersi encore, fi-v-ar boxele pline de acorduri ample ! apropo... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 2:12 pm | |
| prin amabilitatea lui auslander, nu stiu ce sa zic, probabil trebuie sa-l ascult mai mult pana sa am o impresie clara | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 2:39 pm | |
| am senzatia ca mare parte a temelor de aici apar si pe Follow My Dream | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 3:03 pm | |
| Camel - On The Road 1981 (1993)
Un album dintr-o serie de concerte scoase in anii '80, evident muzica pop-prog. Album de calitatea a doua, dar cel putin nu mai execrabil decat On The Road 1982. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 3:24 pm | |
| O trupa care s-a nascut inca din perioada anilor '60 tarzii si a avut taria de a scoate multe albume, dar din pacate nu a reusit sa iasa la suprafata cu lauri decat in anii 80, proliferand magia muzicii pop. Avem aici un album modest, dar totusi in note bune, cochetand cu epicul progresiv, dar si cu niste teme usoare, sensibile, de gust bun (si pe catch-phrase-uri: "I get up, I get down"). Un epic, asadar, placut, o balada romantata (pleonasm?), si o piesa finala cu improvizatii beton. Nimic esential insa. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 5:04 pm | |
| Chris(topher) Franke - Klemania (1995)
practic albumul clasic solo a lui Franke, totusi departe de orice "Tangerine Dream"-esque. E bun in sine, dar criticii pot puncta dur stilul new age, retro, etc, in ciuda faptului ca se lucreaza bine cu ritmurile, secventele si chiar cateva din melodii si teme. | |
|
| |
oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 9:44 pm | |
| - andu a scris:
am senzatia ca mare parte a temelor de aici apar si pe Follow My Dream nenea andu ! cine canta si ce ?? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 9:49 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:08 pm | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:19 pm | |
| - Ricochet a scris:
O trupa care s-a nascut inca din perioada anilor '60 tarzii si a avut taria de a scoate multe albume, dar din pacate nu a reusit sa iasa la suprafata cu lauri decat in anii 80, proliferand magia muzicii pop.
Avem aici un album modest, dar totusi in note bune, cochetand cu epicul progresiv, dar si cu niste teme usoare, sensibile, de gust bun (si pe catch-phrase-uri: "I get up, I get down"). Un epic, asadar, placut, o balada romantata (pleonasm?), si o piesa finala cu improvizatii beton. Nimic esential insa.
o iau ca pe o gluma, nimic mai mult | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:21 pm | |
| - Aldi a scris:
- Ricochet a scris:
O trupa care s-a nascut inca din perioada anilor '60 tarzii si a avut taria de a scoate multe albume, dar din pacate nu a reusit sa iasa la suprafata cu lauri decat in anii 80, proliferand magia muzicii pop.
Avem aici un album modest, dar totusi in note bune, cochetand cu epicul progresiv, dar si cu niste teme usoare, sensibile, de gust bun (si pe catch-phrase-uri: "I get up, I get down"). Un epic, asadar, placut, o balada romantata (pleonasm?), si o piesa finala cu improvizatii beton. Nimic esential insa.
o iau ca pe o gluma, nimic mai mult asta si e. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:23 pm | |
| - andu a scris:
- olala rico, te-ai dat pe rocareala adevarata!
sure did. love this album, e de fapt unul din doua Zep-uri ce l-am ascultat integral de mai bine de patru-cinci ani. celalalt a fost How The West Was Won, care, puteti sa ma ardeti pe rug, dar ma lasa rece ca gheata. pe cand aveam 13-14 ani, s-au prins de mine doua piese hard rock, cat si albumele pe care au fost cantate, intr-un, sa zicem, intermission dintre prog electronic si descoperirea prog rock-ului clasic (Genesis, Crimson, the rest). Stairway To Heaven (de pe albumul asta) si Child In Time (de pe Made In Japan). A fost rupere, bagam headbang-uri la mine in camera de gafaiam. Din pacate, mai mult hard rock decat atat nu s-a prins de mine, cel putin pana acum. versiunea de aici a lui Stairway este cel mai asskicking masterliness ever. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:27 pm | |
| Primele doua CD-uri din 5 cdbox-ul Keith Jarrett - "the impulse years 1973-1974" (1997) care contin albumul "Fort Yawuh", incluzand multe materiale ce nu apar pe varianta initiala | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:33 pm | |
| nu-l stii? contine 6 piese previously unreleased si inca 3 includes material not included in originally released version | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:36 pm | |
| nu stiu de compilatie, fiindca niciodata n-am mers decat pe albume studio/live cat de cat oficiale. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 24, 2008 11:38 pm | |
| cd3 contine "Treasure Island" cd4 "Death and the Flower" cd5 "Backhand" fiecare cu cate o singura piesa, de data aceasta, previously unreleased | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 25, 2008 12:53 am | |
| - Ricochet a scris:
- andu a scris:
- olala rico, te-ai dat pe rocareala adevarata!
sure did.
love this album, e de fapt unul din doua Zep-uri ce l-am ascultat integral de mai bine de patru-cinci ani.
celalalt a fost How The West Was Won, care, puteti sa ma ardeti pe rug, dar ma lasa rece ca gheata. - mie-mi place mult albumul asta: sunet cristal, prestatie impecabila, material bugat. ce ii lipseste? ii lipsesc unul-doua momente magice cum sunt pe The Song Remains The Same, care va ramane cel mai tare tocmai din cauza momentelor astora, in ciuda sunetului prost, momentelor interpretative false (mai ales la Plant) etc
pe cand aveam 13-14 ani, s-au prins de mine doua piese hard rock, cat si albumele pe care au fost cantate, intr-un, sa zicem, intermission dintre prog electronic si descoperirea prog rock-ului clasic (Genesis, Crimson, the rest). Stairway To Heaven (de pe albumul asta) si Child In Time (de pe Made In Japan). A fost rupere, bagam headbang-uri la mine in camera de gafaiam. Din pacate, mai mult hard rock decat atat nu s-a prins de mine, cel putin pana acum.
versiunea de aici a lui Stairway este cel mai asskicking masterliness ever. - nu ma asteptam ca Rico sa fie cel cu care ma voi descoperi afin in problema asta. uau. eu cred ca acest Stairway To Heaven, in aceasta interpretare, e tot ce are rockul mai glorios, mai mistic, bun. nu exclusiv muzical, ci mai degraba ca experienta de tip artistic (atat pt creator cat mai ales pt receptor). mai au ei niste chestii live pe bootleguri... dar astea sunt pt initiati | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 25, 2008 12:59 am | |
| - andu a scris:
- Ricochet a scris:
versiunea de aici a lui Stairway este cel mai asskicking masterliness ever. - nu ma asteptam ca Rico sa fie cel cu care ma voi descoperi afin in problema asta. uau. eu cred ca acest Stairway To Heaven, in aceasta interpretare, e tot ce are rockul mai glorios, mai mistic, bun. nu exclusiv muzical, ci mai degraba ca experienta de tip artistic (atat pt creator cat mai ales pt receptor). mai au ei niste chestii live pe bootleguri... dar astea sunt pt initiati cum ti-am zis...ascultand-o ca drogatul la 12-13 ani...asa a ramas pana azi. cat despre bootleguri, stii povestea. nu-i vorba de a fi initiat, cat despre a fi interesant de materiale, albume extra. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|