Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)

In jos 
+4
romanbun
Aldi
andu
GentleG
8 participan?i
AutorMesaj
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) Empty
MesajSubiect: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptySam Mar 08, 2008 4:05 pm

Ieri am fost si eu in vizita la Carturesti.Mi-a placut atmosfera intima,linistita,retro si mai ales cutiile
cu ceai,cafea si ciocolatele. Cinci stele.Nu mi-a placut la sectiunea audio-video ,unde am constatat lipsa
unei organizari pe genuri(rock,pop,jazz,metal,world,etc.),unei delimitari al muzicii autohtone de cea internationala ,de ordine alfabetica numai vorbim(la ei alfabetul e aranjat de la dreapta la stanga).Asta se
poate datora fie a lipsei de pregatire muzicala a administratorilor,sau ascunde o cauza pura de marketing.
Aranjarea pe genuri ar putea arata un dezechilibru(cantitativ vorbind) intre genuri,care nu ar da bine la ochi.Oferta audio-video e buna,dar e diluata de dezordine. O stea.La sectiunea carti nu m-am uitat dar sper
ca nu e aceeasi "amestecatura".O sa-l mai onorez cu prezenta mea.
PS:In drum spre Carturesti,venind dinspre Inter,am descoperit un mic magazin de CD/DVD aflat langa intrarea
in hotelul Ambasador.Aici,zacea linistit si tacut pe un raft, Gentle Giant-Octopus.
Prog on
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptySam Mar 08, 2008 4:30 pm

Stiu magazinul. Acela a fost singurul loc unde am mai gasit la repezeala, in centru, Zalmoxe, anul trecut in septembrie, unui prieten grec de pe ProgArchives care facea o vizita de o zi in Romania. La Muzica, Humanitas Cretulescu, Carturesti etc. nu mai era.
Dar mai important, de la magazinul acela mi-a luat taica-meu, la rugamintea mea, acum 9 ani (eram pe clasa a 11, la a doua vizita in Bucuresti, dupa cea de pe clasa a 3-a), caseta cu Led Zeppelin 4. Ca sa ajungem la magazin, traversasem Magheru ilegal, de-a latul. Senzatii tari!

Carturesti, asa cum e, e cea mai bine organizata librarie din Bucuresti. Exista si o anumita ordine, nu s-ar pune problema sa nu gasesc ceva daca ma intereseaza. La intrare pe stanga e o sala intreaga dedicata muzicii clasice si filmului, iar la etaj sunt sectiuni de metal, soundtrack-uri, compilatii ieftine si cd-urile de jazz la 1 euro. iar jos, in sectiunea principala, exista cel mai bogat raft de muzica romaneasca pe care il stiu eu. iar alegerea lor de a pune prog-ul la comun cu rock-ul jazz-ul si pop-ul (si destul de bine scos in evidenta, Zappa si Rush au etichetele acelea personalizate) mi se pare onoranta. Ce-i drept pe mine nu ma deranjeaza sa caut, placerea mea intr-o librarie e sa stau cat mai mult in ea, chiar si daca nu iau nimic.

Cheers. Smile

PS: Vine cineva diseara la Kumm, la Clubul Taranului?
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 1:44 am

Despre care Carturesti vorbiti voi? Eu il stiu pe cel de pe straduta care face legatura dintre Arhitectura si Calea Victoriei, linga Capsa. Acolo e o singura sala. Sau n-am deschis eu ochii bine? Daca exista prin centru o alta librarie mai mare ziceti-mi si mie ca-mi place tare mult locul ala. Si sunt si beutor de ceai.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 9:52 am

E o sala mare(mai multe camere adica plus etaj) langa cinema Patria pe bld.Magheru.O vizita "en detail" o sa o fac peste vreo 2 saptamani
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 10:16 am

Thx GG. Cand ajung in Bucuresti intotdeauna trec prin zona aceea. Cum de nu mi-a sarit in ochi pana acum? O sa ma uit mai bine.
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 11:03 am

Asa ca chestie , aici vorbesc doar provincialii? tongue
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 12:20 pm

nici nu stiu cum sa ma integrez in atmosfera primelor doua posturi, in primul rand fiindca primavara ma prinde in casa, incuiat si desfigurat de munca.

Strict pe subiectul Carturesti, sunt doua librarii in Timisoara, cel de la Mall fiind cel mai spatios ca muzica, literatura, ceai si diverse (as zice mai putin ca lounge). Celalalt este pe un colt de strada langa Piata Unirii, il frecventez cel mai mult, dar niciodata nu am urcat sus la un ceai sau un "reading on a chair", nici nu am stat mult doar de placere (desi, uneori, intru fara sa caut ceva, which is nice).

Imi place "competitia" de calitate facuta mai-marelui Humanitas, desi la cea mai librarie din oras a editurii din urma stau cel mai mult si-mi place si "reading lounge"-ul cel mai mult.

Impresii primavaratice? Atat "Joc Secund"-Humanitas, cat si cele doua Carturesti: foarte bune locuri unde sa te adopastesti de gri-ul orasului, daca ai timp, cu biblioteci generoase si "diversitati" frumoase. Referindu-ma la muzica (mai mult Carturesti, Humanitas rar prezinta altceva decat audio-books si muzica clasica), standurile muzicale nu-s incredibile (precum andu le-a descris in Bucuresti, as vrea tare mult sa vizitez Carturesti-ul de-acolo!), dar se simt efortul de a pune muzica de calitate, chiar daca la pret exorbitant. Prog rock, desigur, included.
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 2:55 pm

Rico, esti timisorean? Very Happy *peace*
...atunci iti recomand cu caldura sa urci la etaj in Carturestiul din Unirii. e de 10 ori mai fain decat in mall... e o atmosfera foarte placuta, oameni linistiti si civilizati, ceaiul e... flower si mobilierul are un farmec (vintage) aparte. Chiar o sa te simti bine. Asta in cazu' in care nu nimeresti pe acolo tocmai cand un artist neinteles se chinuie sa-si agate "operele" deasupra capului tau in timp ce incerci sa-ti bei linistit ceaiul... Razz
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:14 pm

asa-i, Cartaresti-ul pune pret pe artisti si "spectacole", de la Humanitas primesc mai mult invitatii la lansari de carte.

cum ziceam, la Mall nu prea e "loc de stat", chiar daca e amenajat. dar m-ai facut curioasa, poate o sa urc in sfarsit la cel din Unirii, cel putin pentru curiozitatea de-a-mi da seama daca e mai "cool" decat la Humanitas.

ceai nu beau si nu-mi place, deci s-ar putea sa fie o problema... silent

(da, timisoarean exportat din Bucuresti sunt de cand ma stiu. credeam ca stiai deja, ca "location"-ul - ce sta scris in josul avatarului meu - mi l-am schimbat doar de curand)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:23 pm

Carturestiul la care ne-am referit, Aldi, ocupa un imbil intreg pe Bd. Magheru, fosta casa a lui Dimitrie Sturza, prim-ministrul liberal al Romaniei prin anii 1890 parca. E o casa veche, cu decor in stuc si pictura decorativa, de un farmec deosebit, cu vechiul foarte bine integrat in nou. O poti gasi cum vii pe Magheru dinspre Universitate spre Romana, pe dreapta, imediat dupa cinematograful Patria, vizavi de Eva.
Casa apartine familiei Sturza si cum Sturza senior e presedintele Ordinului Arhitectilor, totul s-a aranjat printr-un parteneriat frumos intre Librarie si Ordin.

Dispunerea imobilului e asa:
- la intrare e casa si ultimele noutati in materie de carte; prima pe dreapta e sala cu carti la reducere, a doua pe dreapta e sala de ceai si ustensile de ceai si, mai ales, carti si muzica pop-rock-jazz. De mentionat ca muzica romaneasca (separat: noua si veche) e scoasa in evidenta cu raft propriu.
- prima pe stanga e sala de muzica clasica si dvd-uri clasice si de film; a doua pe stanga e ceainaria, unde se fac si expozitii de arta si se tin conferinte, lansari, discutii, etc
- in spate e sala de arta (albume, calendare, reviste), de unde se urca in podul de lemn, cu: nenumarate ustensile de ceai si servire, una mai frumoasa ca alta; carti multe, muzica (compilatii, worldmusic, lounge, metal, soundtrack-uri, colectia de jazz la 1 euro cd-ul). aici e si locul de citit, cu fotolii.

O imagine din afara:
Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) Carturesti_sm

Privire in partea dreapta a parterului: din sala de carti la reducere prin sala de muzica pop-rock pana in spatele cu arta, de unde incepe scara spre pod:

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) 1671809insidecarturestivg2

Ceainaria:

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) 359expo%20casa-verde

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) 363participanti%2010.05.07

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) Otiliaandreicarturesti1

O parte din pod, cu ocazia a ceva intalnire:

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) 384pere%20matthieu
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:28 pm

@ Rico: sunt cam cu capul in nori, deci nu cred ca am observat. si chiar daca as fi observat e foarte posibil sa fi uitat la fel de repede.... sunt dezastru la chestii din astea...

ps: cum adica nu bei ceai? Shocked nu-ti place? cum sa nu-ti placa ceaiul? ceaiul e o adevarata arta!!! trebuie sa te convertesc... scratch Very Happy
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:33 pm

blackest_eyes a scris:

ps: cum adica nu bei ceai? Shocked nu-ti place? cum sa nu-ti placa ceaiul? ceaiul e o adevarata arta!!! trebuie sa te convertesc... scratch Very Happy

in mod curios, asta mi-a spus si Zarec despre metal... Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:35 pm

asta-i Carturesti-ul care l-am ochit si eu, Andu, pe cand ma plimbam pe Magheru.

dar, cum ziceam, n-am intrat (din lipsa de timp)
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:39 pm

Ricochet a scris:
blackest_eyes a scris:

nu cumva p.matei fu ăla?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:54 pm

Zarec a scris:
Ricochet a scris:
blackest_eyes a scris:

nu cumva p.matei fu ăla?

nu, matei a reactionat dur cand i-am spus ca nu-mi place:

"stii ca esti ciudat si ca ai o problema, nu?"

Smile
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Mar 09, 2008 3:56 pm

lol!
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Aug 31, 2008 11:28 pm

Sambata asta, intr-o frumoasa zi de sfarsit de vara/inceput de toamna, am intrat in Carturestiul din Cluj.
Aflat in incinta Iulius Mall, ocupa un spatiu cam de un sfert din al celui mare din Bucuresti si este amenajat pe 2 nivele si jumatate, jumatatea fiind un fel de balcon.
Evident are ceainarie (am luat si eu un Amaretto) dar si o terasa cu vedere spre lacul langa care este amplasat Mall-ul (foarte faina locatia).
Umbland prin CD-uri, am dat de ceva prog: destul de mult Yes (la preturi normale), Frank Zappa (exagerat de scump, noroc ca “Joe’s Garage” pe care mi-l doream a fost cel mai ieftin dintre ele) si Flower Kings (scump), dar si de altii (insa doar 1-2 albume). Preturile, unele normale (30-40 lei), altele mari (60 lei) si cateva exagerate (un Grobschnit cu aproape 90 lei !!!).
Oferta de jazz ceva mai buna si mai accesibila, clasicii fiind mai ieftini, iar contemporanii mai scumpi (nu am vazut EST mai ieftin de 60 lei).
Am iesit cu cateva CD-uri si cu 4 pachete de ceai (Buddha Ama Cha, Vital, Amaretto si Pina Colada). Voi mai trece din cand in cand pe acolo.

Offtopic: foarte ca lumea Iulius Mall, mai aproape de ideea occidentala de Mall (locatie faina, parcare subterana incapatoare, spatii aerisite) decat ce am vazut prin Bucuresti.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Aug 31, 2008 11:59 pm

Diferenta este ca de Mall-urile "Iulius" se ocupa arhitecti seriosi. Cel putin pentru Timisoara pot sa bag mana in foc pentru asta, Mall-ul de acolo e construit de Radu Mihailescu, unul din cei mai importanti arhitecti romani contemporani.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyLun Sept 01, 2008 9:40 am

Smile

Am auzit ca se planuieste o extindere majora.
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyLun Sept 01, 2008 10:19 am

a fost și Zarec la Cărturești, toate cele trei librării și în cea mai mare a găsit 5 albume NINE INCH NAILS: oficial am atins un The Fragile Very Happy
Sus In jos
cozmik_bluez
ritm
cozmik_bluez

Numarul mesajelor : 100
Varsta : 36
Data de inscriere : 20/02/2008

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyLun Sept 01, 2008 12:08 pm

Aldi a scris:
Offtopic: foarte ca lumea Iulius Mall, mai aproape de ideea occidentala de Mall (locatie faina, parcare subterana incapatoare, spatii aerisite) decat ce am vazut prin Bucuresti.

Pare frumoasa locatie daca nu stii ce era acolo inainte si cat spatiu verde au distrus ca sa-l construiasca, intr-un Cluj care si are are o lipsa serioasa de parcuri...
Sus In jos
http://www.last.fm/user/cozmik_bluez
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Sept 07, 2008 10:48 pm

Nu stiu cum arata inainte locul, dar sunt convins ca ai dreptate. Si la Cluj, ca si in restul tarii, tot interesu' poarta fesu'. De ce sa construiasca ei prea departe de centru si sa piarda vadul. Oricum, am vazut ca si restul malului lacului (sau lacurilor - parca sunt doua) este intesat de vile si restaurante, asa ca zona verde de acolo tot nu avea scapare. Si, decat vilele puternicilor zilei, mai bine Iulius Mall.

Nu stiu ce sa va intampla cu orasul, cu ritmul sau de dezvoltare infernal (cred ca se apropie de 1/3 din Bucuresti), daca cei de acolo nu se vor gandi si la zone verzi. Faptul ca imensa fabrica Nokia a fost amplasata la distanta mare de Cluj, nu e mare lucru, pentru ca cei de la Nokia asta au si dorit.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyDum Oct 12, 2008 8:16 pm

romanbun a scris:
Iar a fost plecat la Cluj , iar a dat iama... Razz Wink
Mi-ai lasat si mie ceva? scratch Cred ca sapt. viitoare plec si eu.
Unde e magazinul asta in Cluj?
Parca am inteles ca in Iulus Mall , poate imi dai ceva detalii...
Carturestiul din Cluj e in Iulius Mall, la parter.
http://www.carturesti.ro/?p=15

Iulius Mall e situat pe str. Al. Vaida-Voievod, in cartierul Aurel Vlaicu - Intre Lacuri, aproximativ in directia iesirii spre Dej (Baia Mare, Bistrita). Cum tu vei intra in Cluj dinspre Oradea, cam ai de traversat tot orasul ("placerea" soferului). Daca mergi cu masina, atunci dupa ce treci de giratoriul Marasti, tii inainte in directia Dej-Baia Mare si la podul mare faci dreapta, inainte de a urca pe pod. Mergi ceva si, pe stanga, vei vedea Iulius Mall. Nu trebuie sa-ti faci probleme cu parcarea, exista una subterana incapatoare.
Daca mergi cu trenul, ajungi undeva in zona intrarii dinspre Zalau, tot departe de Mall. Nu stiu sa te indrum cu transportul in comun. Trebuie sa intrebi pe cineva.

Carturestiul este intr-un colt din mall, asa ca, daca esti grabit, orienteaza-te dupa harta. Marfa este destula, pentru noi doi ajunge Wink
Muzica e la subsol, acolo unde e si ceainaria. Poate ca, la inceput, te vor speria preturile, dar daca ai rabdare, vei gasi si cd-uri cu 29,9 ron (chiar si pe unele pe care scria 39,9 am dat tot 29,9).

Cu toate ca de data asta nu am stat mult in librarie, am observat ca e multa marfa noua fata de ce vazusem data trecuta, cand am stat sa verific pe indelete oferta.
Sus In jos
cozmik_bluez
ritm
cozmik_bluez

Numarul mesajelor : 100
Varsta : 36
Data de inscriere : 20/02/2008

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) EmptyMier Oct 15, 2008 4:56 pm

Din pacate, nu este autobuz direct de la gara la Iulius. Poti sa mergi cu 4 de la gara pana in statia de dupa sensul giratoriu din Marasti (a sasea statie). De acolo cea mai buna solutie ar fi sa intrebi pe cineva (mai sunt vreo 10 minute de mers pe jos). Sau poti sa schimbi in centru la Regionala si sa iei 24 sau 25 parca (mai intreaba, eu de regula merg pe jos Embarassed ), care te lasa mult mai aproape.
Ar trebui sa mai trec si eu pe-acolo, gasisem data trecuta muzichie faina si rezonabila ca pret. Smile

@Aldi
Da, parcul ala si asa incepea sa se degradeze, atat ca inainte nu erau blocurile alea imense pe langa. Si parcarea. Si chiar se pescuia in lac.
In plus, municipalitatea se pare ca are numai idei geniale... La un moment dat voiau chiar sa construiasca Filarmonica in Parcul Central al orasului, ca sa nu mai dea bani pe teren.
Sus In jos
http://www.last.fm/user/cozmik_bluez
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)   Impressioni di primavera(vizita la Carturesti) Empty

Sus In jos

Impressioni di primavera(vizita la Carturesti)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Lansare: Travka - Vreau sa simt Praga

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: