| Garana Jazz Festival 2008 | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Garana Jazz Festival 2008 Joi Apr 17, 2008 9:41 pm | |
| 18-20 iulie 2008 Se anunta nume mari la editia din acest an. Cele mai mari de pana acum zic organizatorii. CHARLES LLOYD (SUA) DJABE (UNGARIA) DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (ROMANIA) JAROSLAV SMIETANA (POLONIA) LARS DANIELSSON (SUEDIA) LITHUANIAN JAZZ TRIO (LITUANIA) MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING NIGHTLOSERS (ROMANIA) VICTOR WOOTEN GRUP (SUA, DIN GRUPUL BELA FLECK AND THE FLECKTONES) 'YELLOW JACKETS feat. MIKE STERN (SUA) http://www.garana-jazz.ro/ | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Joi Apr 17, 2008 9:54 pm | |
| iulie e luna de odihna, intre un bac sper trecut cu bine si o pregatire pentru admiterea la Conservator. poate ma gandesc serios si vin! anul trecut, cand a fost Garbarek si eu am avut concurs pe la Sibiu, a fost cel mai clar semn ca soarta nu prea vrea sa-mi dea ragaz sa vin la astfel de evenimente... | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Vin Apr 18, 2008 9:45 am | |
| Dacă până și eu care sunt destul de paralel și uneori chiar necoplanar cu jazzul am auzit de două nume de acolo înseamnă că e ceva mare, nu glumă | |
|
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Vin Apr 18, 2008 4:30 pm | |
| CHARLES LLOYD (SUA) - MUZICIAN DE LEGENDA, UNUL DIN MARII ARTISTI AI LUMII, ACOMPANIAT DE JASON MORAN SI REUBEN ROGERS
DJABE (UNGARIA) - CEL MAI IMPORTANT GRUP DE JAZZ ROCK DIN UNGARIA
DOMINIQUE DI PIAZZA & HOREA CRISOVAN PROJECT - UN DIALOG EUROPEAN INTRE 2. GHITARISTI VIRTUOZI,CRISOVAN CEL MAI TALENTAT GHITARIST DIN ROMANIA,ALATURI DE LEGENDARUL BASIST DE PE DISCURILE LUI JOHN McLAUGHLIN.
HARRY TAVITIAN AND ORIENT EXPRES (RO) - CEL MAI BUN PROIECT ROMANESC AL ULTIMILOR ANI, ACUM CU UN IMPORTANT APORT INTERNATIONAL
JAROSLAV SMIETANA (PL) - GHITARIST DE ANVERGURA EUROPEANA, CEL MAI PROLIFIC MUZICIAN POLONEZ CU PESTE 80 APARITII DISCOGRAFICE
LARS DANIELSSON (SUEDIA) - NOTORIU BASIST/CELLIST/COMPOZITOR/PRODUCATOR EUROPEAN INTR-UN PROIECT INCANTATOR ,,PASSO DOBLE,,-DISCUL DE AUR IN 2007 LA CATEGORIAA JAZZ EUROPEAN
LITHUANIAN JAZZ TRIO (Lituania) - 3 MARI ARTISTI DIN JAZZUNIVERSUL MUZICAL BALTIC CEL MAI VALOROS GRUP DIN LITUANIA
MIROSLAV VITOUS AND THE MEDITERANEAN MEETING -NOUL PROIECT AL CELEBRULUI FONDATOR AL GRUPULUI WEATHER REPORT,ALATURI DE MARI MUZICIENI ITALIENI
NIGHTLOSERS (RO) - CELEBRUL GRUP DE ETHNO – BLUES AL ROMANIEI
VICTOR WOOTEN GRUP (SUA) - BASIST DE MARE VIRTUOZITATE, CUNOSCUT DIN GRUPUL 'BELA FLECK AND THE FLECKTONES, DE 3 ORI DECLARAT CEL MAI BUN BASIST AL LUMII, INTR-UN PROIECT ALATURI DE FRATII SAI,SI DE O MARE VOCALISTA
'YELLOW JACKETS feat. MIKE STERN (SUA) - UNUL DIN CEI MAI VALOROSI GHITARISTI AI LUMII ALATURI DE LEGENDARUL GRUP DE JAZZ ROCK,AFLAT IN TURNEUL ANIVERSAR DE 20 DE ANI DE CARIERA
...zic ei intr-un comunicat de presa... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| |
| |
blackest_eyes Steven Wilson
Numarul mesajelor : 122 Varsta : 39 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 12/04/2007
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Vin Apr 18, 2008 6:37 pm | |
| pare incredibil, dar... DA | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Lun Iul 07, 2008 12:59 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Lun Iul 07, 2008 1:13 pm | |
| eu mi-am papat concediul de vara, gata... | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Joi Iul 10, 2008 4:39 pm | |
| uuuuuuu.... ce as mai merge sa ascult jazz printre brazi, dar nu-mi surade ideea unui drum atat de greu nici cu masina (la intoarcere as avea de condus noaptea) si nici cu trenul (nu am varianta vagon de dormit), in conditiile in care luni tre' sa fiu de la prima ora prezent la job, si ar fi prea multa oboseala adaugata la cea acumulata pana acum in acest an (de abia astept concediul din august). E prea complicat. Poate anul viitor. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Mier Iul 23, 2008 9:21 pm | |
| | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Lun Sept 08, 2008 10:55 pm | |
| Miercuri 10 septembrie, de la ora 23:15, pe TVR Cultural, o ora de la Garana 2008.
(Emisiunea e la concurenta cu meciul Franta - Serbia, asa ca voi pune la lucru batranul video. Sa mai lucreze si el din cand in cand.) | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Mier Sept 17, 2008 9:18 pm | |
| In emisiunea din 10 septembrie au fost difuzate inregistrari cu prestatiile oferite, in prima zi a festivalului, de Miroslav Vitous & The Mediteranian Meeting si de Lars Danielsson & Leszek Mozdzer.
Din spectacolul primilor au fost prezentate trei melodii: o prima piesa din repertoriul Weather Report, o a doua mai dificila, in genul muzicii experimentale contemporane, si o a treia ceva mai melodioasa si in care am vazut o demonstratie de cum poti sa canti jazz la bendelion (un fel de mini-acordeon/ harmonica). Vitous a cantat la un instrument mai mic, care sigur nu era contrabas, dar parca nici violoncel nu era. A folosit arcusul doar pe una dintre piese. O reprezentatie de mare calitate.
Ce a urmat a fost o adevarata revelatie pentru mine: duo-ul suedezo-polonez Danielsson(contrabas)/Mozdzer(pian). Interpretari pline de feeling, o adevarata bucurie sa ii privesti. Am vazut patru piese mai mult decat excelente, trei dintre ele compozitii proprii si un imn suedez reorchestrat in care au imbinat elemente din muzica clasica (in principal) cu jazzul dar si cu o tema din rock (ciupita pe corzile violoncelului). Cu adevarat superb.
Foarte bine realizata emisiunea, muzica alternand cu interviuri luate protagonistilor iar intrebarile puse cu cap.
Continuarea in seara asta, tot de la 23:15 si tot pe TVR Cultural. Batranul meu video are iar de lucru. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 Sam Iun 06, 2009 2:42 pm | |
| Nu stiam ca Steve Hackett a fost anul trecut la Garana ca invitat al unei trupe magiare de jazz (Djabe)! Cu atat mai mult ca Formula As a avut acolo un reporter, care l-a prins si i-a luat un scurt interviu, foarte fain, care e promovat pe site-ul Hackett international. http://www.formula-as.ro/2008/832/pop-rock-31/steve-hackett-10080Acolo am citit si ca Steve a fost la Cerbul de Aur in anii '90, wtf? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Garana Jazz Festival 2008 | |
| |
|
| |
| Garana Jazz Festival 2008 | |
|