Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Semnal M

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Numarul mesajelor : 179
Varsta : 51
Data de inscriere : 23/12/2007

Semnal M Empty
MesajSubiect: Semnal M   Semnal M EmptyDum Mai 11, 2008 9:05 pm

am prins astazi o emisiune extraordinara dedicata trupei Semnal M si liderului ei, Iuliu Merca.
TVR Cultural, emisiunea se numeste Remix.
dau n beri celui care ma va ajuta sa intru in posesia materialului.

Producatorul Doru Ionescu a pregătit la Remix din această după-amiază Integrala SEMNAL M 40: printre rubricile acestei ediții se numără: Ieri - Iuliu Merca, ediție specială la aproape un deceniu de la dispariția lui Iuliu Merca, ceea ce cuprinde o sună a înregistrărilor din arhiva TVR cu trupa clujeană și liderul său de până în 1999.
Intervievați sunt: Ștefan Boldijar, Francisc Solomon, Stefan Nagy, Cornel Moldovan și Mihai Cernea. De asemnea, la Remix, Doru Ionescu readuce în atenția telespectatorilor imagini de arhivă cu CROMATIC (festivalurile „Club A" din 1969 și 1971), MONDIAL (în perioada Iuliu Merca), SEMNAL M.
Remix se mai laudă cu câteva evenimente deosebite rămase în înregistrări video: prima filmare de platou (1978, la puțin timp după înființarea de la Costinești), Festivalul „Club A" din 1981, filmul Melodii la Costinești (1981), Concertul aniversar CLUB A - 30 de ani (1999 - ultima apariție importantă), festivalul ROCK '92, Revelioane TVR la Borșa (1980), 1983 și 1984 (în platourile de filmare), două filmări inedite pe litoral în primii ani '80 (Iulia și Planeta visurilor noastre).

Ultimul interviu (și ultimul concert) de la Costinești ale lui Iuliu Merca închid o pagină tristă, dar atât de melodioasă din istoria rock-ului românesc.

Despre emisiune

Emisiunea Remix revine de fiecare dată la muzicile majore investigate de-a lungul anilor, la fapte esențiale din trecut, dar și din prezent. În urma descoperirilor din arhiva TVR, emisiunea a putut prezenta, în premieră, portrete documentare imposibile până de curând cu: DAN ANDREI ALDEA, MARCELA SAFTIUC, DORU STĂNCULESCU, ZOIA ALECU, DAN BĂDULESCU.

Seria Operelor complete a prezentat documentarele PHOENIX, METROPOL SFINX, SIDERAL, neuitând de grupurile care anul acesta au împlinit trei decenii de la înființare: IRIS, HOLOGRAF, SEMNAL M și COMPACT, dar și cu portrete ale unor muzicieni pop, rock, folk și jazz români, alte personalități ale culturii române în directă legatură cu Muzica generic intitulată Tânără: Florian Pittiș, Costin Petrescu, George Stanca, Mircea Bodolan, Anton Petrasincu, Florin Silviu Ursulescu și lista e deschisă...

intamplarea face ca chiar l-am cunoscut pe Merca, desi aveam mai putin de 6 ani, omul m-a marcat. venea foarte des in Bistrita, iar noi frecventam restaurantul Aladin din venus, unde cantau pe timpul verii.

desi muzica lor era cateodata impregnata de acorduri siropoase, ii consider una din marile trupe romanesti, chiar daca nu au atins decat foarte putin zona progresiva.

http://www.trilulilu.ro/bia64/84fcb04e3730c9
Sus In jos
http://www.twisted-minds.com
derdidas
nota

Numarul mesajelor : 19
Data de inscriere : 07/03/2008

Semnal M Empty
MesajSubiect: Semnal M   Semnal M EmptyLun Mai 12, 2008 10:07 pm

Semnal inca sunt o trupa grozava. Mie nu mi se pare ca ar avea "piese impregnate de acorduri siropoase". Este necesara sensibilitatea, iar versurile lor sunt in acord cu...acordurile melancolice specifice Semnal M. Cantece Transilvane si Planeta Visurilor Noastre sunt inca niste albume greu de egalat, iar in anii '70 "Moara" a facut furori.
Cat despre batranul Merca...e nemuritor.
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Semnal M Empty
MesajSubiect: Re: Semnal M   Semnal M EmptyMar Mai 13, 2008 6:57 am

na, piese cu acorduri melancolice, daca vrei.
ma rog, nu e o trupa prog, asa ca au voie.
Razz

n-are nimeni pile pe la tvr ?
Sus In jos
derdidas
nota

Numarul mesajelor : 19
Data de inscriere : 07/03/2008

Semnal M Empty
MesajSubiect: Semnal M   Semnal M EmptyMar Mai 13, 2008 8:54 pm

Da' ce, in prog sunt interzise? Eu parca am auzit pe ici pe colo Smile

Ce te-ar interesa de la TVR?
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Semnal M Empty
MesajSubiect: Re: Semnal M   Semnal M EmptyVin Mai 16, 2008 4:53 am

nah, legati-va de mine daca altceva n-aveti de facut.
da vedeti ca sinteti offtopic, daca nu aveti pile la tvr.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Semnal M Empty
MesajSubiect: Re: Semnal M   Semnal M EmptyDum Mai 25, 2008 7:17 pm

Pe CD-ul compilatie “Romanian Tribute to Hendrix” se gaseste o varianta a lui Iuliu Merca, la Hey Joe, pe care canta, pe rand in engleza, ungureste, tiganeste si in romana. La primele auditii am ras cu lacrimi.

Textul la varianta romana este urmatorul:

“-Măi Ioane mă
Da unde meri mă cu cuțâtocu ala-n mână,
Doamne apără și păzește-mă.
Măi Ioane mă
U’ne meri mă cu cuțâtu ala
Ferit-o ala bunu Dumnezău astăzî și mâ’ne.
-Apoi …o caut pă Lenuța
Da cred că-i pă terasă la Razălm
Acoale umblă după ala de cântă la piane.
Apoi pă Lenuța o caut
Toate, toate, da că o plecat cu salaru mneu,
Nu de alta.”

In varianta ungureasca, daca am inteles eu bine, Ianoș o cauta, cu un cutit in mana, pe Piroșka, care e la Razelm (un restaurant din Cluj) unde umbla dupa tobar. Din cea tiganeasca nu am inteles mare lucru.

Un Hey Joe cu totul special.
Sus In jos
oaspetele
Keith Emerson
oaspetele

Semnal M Empty
MesajSubiect: Re: Semnal M   Semnal M EmptyVin Mai 30, 2008 7:03 am

derdidas a scris:
Ce te-ar interesa de la TVR?