Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Dream-team-ul Progului!!!

In jos 
+2
Delly
watcher_of_all
6 participan?i
AutorMesaj
watcher_of_all
nota
watcher_of_all

Numarul mesajelor : 3
Data de inscriere : 31/05/2008

Dream-team-ul Progului!!! Empty
MesajSubiect: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptySam Mai 31, 2008 9:20 am

Cei mai prolifici artisti din prog reuniti intr-o singura formula(visez si eu Very Happy)...sau cum vreti voi...numai sa sune a "utopie":

Chris Squire-bass
David Gilmour-lead-guitar
Neil Peart-tobe
Keith Emerson-clape
Ian Anderson-flaut
Jon Anderson,Peter Gabriel-vocals

totusi,nu pot sa ma infranez sa nu bag un dream-team si pt non-prog:

John Entwistle(The Who)-ascultati "Real me"-bass
Jimi Hendrix-eh,daca nu gasim altu'..cred ca merge...s-o descurca el!!!

Laughing
Buddy Rich-tobe-nush daca s-ar impaca cu jimi...lasa ca se inteleg ei!!
Jon Lord-e aiurea ca Hendrix nu stie "Highway Star"-lasa ca-l invata el!!!-clape
Ian Gillan si Robert Plant-"Oh, oh, child, way you shake that thing/
Gonna make you burn, gonna play you 'speeeeeeeeeed king'!!!

WOW!!!Visati si voi!!!
Sus In jos
Delly
nota

Numarul mesajelor : 9
Varsta : 49
Data de inscriere : 21/09/2007

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptyLun Iun 02, 2008 1:26 pm

Iar daca aceste dreamteam-uri i-ar avea songwriteri pe Lennon, Townshend, Ray Davies si Lou Reed...Ce vis frumos.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptyMar Iun 03, 2008 5:26 pm

In fapt, astfel de “dream-team-uri” au existat tot timpul. Li se spune supergrupuri, adica trupe in care toti membrii sunt supervedete.
Dupa stiinta mea primul supergrup, din afara progului, ce-i drept, a fost Cream. Ginger Baker era, la vremea aceea, unul dintre cei mai buni bateristi, Jack Bruce era socotit atunci, cel mai bun bassist din rock, iar Clapton… (Clapton is GOD scria pe un zid, parca, din Londra). Au rezistat doar doi ani impreuna.
ELP a fost socotit un supergrup, pentru ca toti cei trei componenti erau vedete in lumea rockului inca inainte de constituirea trupei. Emerson era cotat, se pare, ca cel mai bun claviaturist, inca din epoca Nice, Lake participase la lansarea trupei cult King Crimson si a primului album de progresiv iar Palmer isi dovedise valoarea pe primul Atomic Rooster, un album cu un succes destul de mare.
Tot din categoria supergrupurilor mai fac parte Asia (woow, ce componenta) si UK.
Mai recent cred ca LTE si Transatlantic pot fi catalogate ca supergrupuri.
Cu sigurata mai sunt destule altele.

Ce mi se pare interesant este ca aceste supergrupuri ori nu au avut viata lunga, poate cu exceptia (trebuie sa fie una intotdeauna) ELP, ori nu au scos albume notabile, capodopere. Probabil o prea mare inghesuiala de vedete, de mari personalitati nu functioneaza in timp. Cream s-a destramat pentru ca Baker si Bruce nu se intelegeau. LTE si Transatlantic au scos fiecare cate doua albume foarte bune, dar s-au oprit aici si nu se intrevede reunirea lor. Nici UK-ul nu a tinut prea mult. Asia a functionat mai mult timp, dar fara sa ne ofere vreo capodopera. Pana si ELP a cam fost macinata de conflictele dintre egourile celor trei (cel mai edificator este albumul Works: cate o fata de disc a fiecaruia si abia a patra comuna – vorbesc de compozitii).

In ce priveste dream-team-ul meu, nu pot sa fac unul, pentru ca nu am cum sa aleg un singur chitarist, un singur baterist, basist sau solist vocal (pe cine sa aleg dintre Hammill, Gabriel, Derek Shulman sau cei doi Andersoni?).
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptyMar Iun 03, 2008 5:31 pm

Asa e draga Aldi!
BUT...
La bateristi il voi numi pe Carl Palmer
iar la claviaturi pe Keith Emerson
cine a auzit discul in concert Welcome Back... stie de ce.
Mai incolo e cam greu scratch
Sus In jos
neagrigore
nota
neagrigore

Numarul mesajelor : 3
Varsta : 47
Data de inscriere : 07/04/2008

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptyLun Iun 09, 2008 3:08 pm

Bill Bruford - tobe
Joe Zawinul - clape
Joe Satriani - chitara
Jaco Pastorius/John Myung - bass

am mai incercat cateva combinatii, dar toate dadeau Yes, in diferite perioade, o tempora, o mores!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! EmptySam Iul 19, 2008 6:08 pm

Dan Andrei Aldea - chitara electrica si voce
Nicu Alifantis - chitara acustica si voce
Nancy Brandes - clape (multe, multe clape Laughing )
Iosif Kapl - bas si vioara
Mihai Farcas - tobe
Gheorghe Torz - flaut

uber-trupa romaneasca de jazz experimental cu accente folk Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Dream-team-ul Progului!!!   Dream-team-ul Progului!!! Empty

Sus In jos

Dream-team-ul Progului!!!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Dream Theater
» Dream Theatre la Kaliakra
» Dream Theater la Budapesta pe 6 iunie...
» Fezen Festival Dream Theater
» Dream Theater vs. Pain of Salvation

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: