Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Moartea CD-ului

In jos 
+3
Zarec
Ricochet
GentleG
7 participan?i
AutorMesaj
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 2:12 pm

si cand o veste proasta e urmata de alta tot proasta ....colectionari de cd-uri pregatiti-va de "apocalipsa".
"The IFPI (International Federation of Phonographic Industry) announced today the result of their latest survey as to the future of the CD format as a music media. The vast majority of IFPI members, including all majors (Sony / BMG, Universal, Warner & EMI) and all big independents predicted that they will stop pressing CDs by 2010. All of them also said that they would be cutting down the available catalog of physical product about 50 % or more each coming year. Although most companies quote download as future means of music distribution, they also admit that the actual download format is not yet certain. Of course some CDs will still be manufactured for the niche markets, offered mainly to the existing collectors base, but soon the CD will become mainly a second-hand market. This will probably mean another increase in the price of CDs, as pressing small quantities will become much more expensive per unit."
se pregatesc sa intre in scena colectionarii de flac si mp3 (e ca si cum ai colectiona timbre trase la xerox)
PS:pirateria va deveni legala,controlul intim pe net al userilor va fi mai drastica si asta se leaga si cu un zvon legat de ce le-a traznit prin cap la unii de la Comisia Europeana ,care ar da o lege (probabil aplicata si de americani) sa permita controlul laptopurilor la punctele vamale -adica continut si licenta -desi nu stiu cum ar putea face asta fara sa iasa o mare harababura

Ultima editare efectuata de catre GentleG in Lun Iun 23, 2008 2:36 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 2:28 pm

ay,ay,ay>....!!
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 2:36 pm

să-mi controleze mie laptopu și le controlez și eu ....
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 3:41 pm

in continuarea PS-ului meu anterior:
Interesul artistilor pentru muzica de calitate va scade,vor incepe sa gandeasca in MB si GB.Globalizare!?=misiune indeplinita (in sistemul actual de download pe bani se plateste la cantitate nu calitate artistica.Parca vad cum membrii unei trupe vor intra in "studio" dis de dimineatza si isi vor pune intrebarea :azi cati mega de muzica facem ?.Asta mi-a duce aminte de o intamplare hazlie petrecuta pe vremea lui Ceasca,la o emisiune un reporter il intreaba pe dinozaurul Horia Moculescu : maistre ce slagare ne veti compune anul acesta?(nr:de parca "maistrul" numai slagare stia sa compuna ,melodii normale nu ).Cand am fost in Franta in martie am vazut la un magazin de "scule" audio un mp3 player cu carcasa de home cd player(43cm). Asa ca, vorba lui Irinel ,ne asteapta vremuri misto
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 4:48 pm

O morala ar fi:
Luati pana este de unde si puneti la conservat. pirat
A propos- cum se poate pastra cat mai mult timp muzica , pe ce suport?
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 4:55 pm

romanbun a scris:
O morala ar fi:
grea intrebare, o fi cd-ul,o fi hard-discul
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 4:58 pm

romanbun a scris:
O morala ar fi:
ha,ha ..poate peste ani , o sa rup bilete la intrare in muzeul din "Alexandria" Very Happy
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 5:54 pm

GentleG a scris:
in continuarea PS-ului meu anterior:
Interesul artistilor pentru muzica de calitate va scade,vor incepe sa gandeasca in MB si GB.Globalizare!?=misiune indeplinita (in sistemul actual de download pe bani se plateste la cantitate nu calitate artistica.Parca vad cum membrii unei trupe vor intra in "studio" dis de dimineatza si isi vor pune intrebarea :azi cati mega de muzica facem ?.Asta mi-a duce aminte de o intamplare hazlie petrecuta pe vremea lui Ceasca,la o emisiune un reporter il intreaba pe dinozaurul Horia Moculescu : maistre ce slagare ne veti compune anul acesta?(nr:de parca "maistrul" numai slagare stia sa compuna ,melodii normale nu ).Cand am fost in Franta in martie am vazut la un magazin de "scule" audio un mp3 player cu carcasa de home cd player(43cm). Asa ca, vorba lui Irinel ,ne asteapta vremuri misto

îndrăznesc să spun că cantitatea e de mult prioritară valorii: se știe că casele de dsicuri fac mereu presiuni pt ca o trupă să scoată an de an câte ceva, de preferat câte un disc de studio, dacă nu, inventează ei o compilație, un remix, un live, un unplugged care nu fac decât să zăpăcească fanii. ce e mult strică și când vrei să studiezi o trupă nu știi ce merită băgat în playlist sau cât din tot ce au indivizii merită ascultat (măcar că uneori dacă nu e nimeni care să stimuleze trupa, aceasta poate cădea în apatie și să îi fie efectiv lene să mai compună, dar mai rar)

d-aia îi respect eu pe Tool... un album la 5 ani
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyLun Iun 23, 2008 9:26 pm

2010? hmm.
Era de asteptat ca, asa cum s-a intamplat cu vinilul, banda si caseta, sa vina si randul cd-urilor (si dvd-urilor, presupun). Nu ar fi o problema daca produsul s-ar inlocui cu ceva mai valoros, dar se pare ca nu este asa. Dpdv calitativ (audio) flac-urile (si celelalte formate loseless) ar face fata probabil dar parca nu e acelasi lucru cu a tine marfa in maini (una e o carte si alta e un pdf citit pe monitor).
Exista inca destul de multi nostalgici ai vinilurilor care sustin (si nu au dreptate oare?) ca artwork-ul continut in coperta unui vinil nu poate fi egalat de nici un booklet de cd. Pe viitor vom avea numai pdf-uri.
Auzisem si de varianta cu muzica pe stickuri usb sau pe minusculele carduri de memorie (probabil vor avea o minipoza imprimata pe ele).
E mult de discutat pe tema asta. Sa vedem. Nu mai e mult pana in 2010.
Sus In jos
RoMarillos
ritm
RoMarillos

Numarul mesajelor : 194
Data de inscriere : 27/09/2006

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 10:00 am

romanbun a scris:
O morala ar fi:

NU pe suport CD,NU pe suport DVD.Peste 15 ani sigur nu se va mai auzi nimic pe ele.Si posibilitatea HDD e cu cantec.Peste 15 ani nici HDD-ul nu se mai invarti.In concluzie...problema mare.
Sus In jos
http://www.radioprogson.ro
mflorian
nota

Numarul mesajelor : 15
Data de inscriere : 22/04/2008

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 10:31 am

Aldi a scris:
Exista inca destul de multi nostalgici ai vinilurilor care sustin (si nu au dreptate oare?) ca artwork-ul continut in coperta unui vinil nu poate fi egalat de nici un booklet de cd.
Nici sunetul. Bătrînul vinil redă mai bine sunetul decît modernul CD.
Conversia Analog->Digital din studio plus conversia Digital->Analog de la audiție nu numai că alterează sunetul, dar introduce sunete suplimentare (artefacte). De asemenea, standardul de întrgistrare pe CD (Red Book) limitează rata de eșantionare la 44,1KHz, asta însemnînd că frecvența maximă redată este de 22,05 KHz. Nu vreau să intru în detalii tehnice gen frecvență Nyquist și transformate Fourier rapide, dar 22 KHz este insuficient pentru o redare de înaltă fidelitate. Să nu mai zic de faptul că Red Book n-are nici o treabă cu erorile de citire.

Pe măsură ce evoluează, lumea asta parcă se tîmpește tot mai tare.
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 2:22 pm

Vreau sa fiu foarte realist:
STIU ca CDul va pica. Viitorul este -deja se vede- al memoriilor , a prelucrarii informatiei cu aparate fara miscare , motoare si motorase.
Muzica se va vinde pe memorii cu coduri cifru anticopiere sau pe internet tot pe cod. Noile teKnologii vor departa si mai mult pe Om de el insusi. Uitati-va si vedeti in ce masura progresul teKnic a facut Omul mai bun Crying or Very sad
D'apoi ce oi face scratch ... le-oi tot muta de pe un suport pe altu'.
NO Arrow
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 5:01 pm

stai calm. CD-ul tot suport digital rămâne la fel cum sunt și haddurile și toate motorașele astea.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 6:38 pm

mflorian a scris:
Aldi a scris:
Exista inca destul de multi nostalgici ai vinilurilor care sustin (si nu au dreptate oare?) ca artwork-ul continut in coperta unui vinil nu poate fi egalat de nici un booklet de cd.
Nici sunetul. Bătrînul vinil redă mai bine sunetul decît modernul CD.
Conversia Analog->Digital din studio plus conversia Digital->Analog de la audiție nu numai că alterează sunetul, dar introduce sunete suplimentare (artefacte). De asemenea, standardul de întrgistrare pe CD (Red Book) limitează rata de eșantionare la 44,1KHz, asta însemnînd că frecvența maximă redată este de 22,05 KHz. Nu vreau să intru în detalii tehnice gen frecvență Nyquist și transformate Fourier rapide, dar 22 KHz este insuficient pentru o redare de înaltă fidelitate. Să nu mai zic de faptul că Red Book n-are nici o treabă cu erorile de citire.
Ai dreptate in privinta calitatii audio. Problema vinilurilor a constat in depozitare/intretinere. Fiind mari, ocupa loc mai mult si trebuie sa ai grija cum le asezi, altfel se pot ondula si sare acul. Mai exista si enervanta problema a prafului ce se depune dar si a faptului ca existand contact fizic intre cititor si disc, acesta se uzeaza. Sigur ca exista turntable-urile moderne care aproape elimina uzajul, dar restul problemelor raman. Altfel spus vinilurile sunt pentru oamenii mai ordonati. Mai am vreo 150 de viniluri si un pick-up Unitra si de cate ori il folosesc, imi pare ca se aude altfel, mai natural (plus poc-urile de la electrizare si fss-urile de la praf, din pacate).
CD-ul a reprezentat un pas inainte dpdv al comoditatii. Vezi pe la unii cd-uri aruncate peste tot si scoase din carcasa, si tot se aud bine.
Dar e adevarat ca nici macar formatele audio digitale mai avansate (HDCD, XRCD, SACD, DVDA) nu au calitatea audio a analogicului.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 6:45 pm

romanbun a scris:
Vreau sa fiu foarte realist:
STIU ca CDul va pica. Viitorul este -deja se vede- al memoriilor , a prelucrarii informatiei cu aparate fara miscare , motoare si motorase.
Muzica se va vinde pe memorii cu coduri cifru anticopiere sau pe internet tot pe cod.
Cred ca ai dreptate, viitorul este al mediilor digitale care nu necesita cititoare ce folosesc elemente in miscare (eliminarea zgomotelor generate de motorase si ventilatoare). Cum cardurile de memorie au capacitatea de inmagazinare tot mai mare, cred ca nu mai e mult pana acolo.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului EmptyMar Iun 24, 2008 10:07 pm

nici pe mine nu prea ingrijoreaza ca Cd-ul ar disparea ca suport(nu in aceasta viata) Very Happy .Cd-ul va ramane inca multi ani suport digital valabil,asa cum este mentionat si in anunt,dar ma intristeaza faptul ca va dispare notiunea de "colectionar" sau "tagma" asta a noastra a colectionarilor va fi pasare rara.
Sus In jos
Continut sponsorizat

Moartea CD-ului Empty
MesajSubiect: Re: Moartea CD-ului   Moartea CD-ului Empty

Sus In jos

Moartea CD-ului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: