|
| Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Lun Aug 25, 2008 4:53 pm | |
| inițiez acest topic unde să putem discuta pe tema muzicii electronice, aș fi curios să aflu ce muzică electronică preferă fanii prog. Tare aș vrea să aflu care este opinia voastră despre muzica industrială 70istă.
În materie de trupe, menționez ca preferate: Nine Inch Nails, Ministry, Android Lust, Das Ich, Emilie Autumn, Laibach, Skinny Puppy, Rammstein, Portishead. Lista poate continua dar acestea sunt cele mai aprofundate | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Lun Aug 25, 2008 7:15 pm | |
| nu mi-a placut nici atunci ,nici acum ,nici "in viitor".Asa ca unu' mai putin in discutie | |
| | | bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 7:29 pm | |
| | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 7:39 pm | |
| primul val de industrial ținea de avangardism însă Throbbing Gristle lucrau cu sampleuri și sintetizoare deci muzică electronică. | |
| | | bibi capodopera
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 7:45 pm | |
| da, dar de acolo și pînă la ce se întîmplă pe ultimele albume Laibach, sau la Ministry, e cale lungă. Mie mi se par chestii total diferite, primele mă mai interesează (poate și prin inedit), ultimele mai puțin, avantgarda aia de la începutul anilor 80 nu prea are treabă cu rockul, în general. | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 8:19 pm | |
| să-ți arăt cum văd eu lucrurile. La început toate trupele catalogate drept industrial erau avagardiste, fiecare având metode proprii de producere (căci compoziție e cam mult spus) a muzicii, mijloace care ulterior vor fi clasificate drept tipice pentru orice trupă related to industrial music . Principalul element în muzica industrială erau samplerele și alte sunete sinetitaze de factură electronică. Alte trupe, precum, Einsturzende Neubauten foloseau perucții, fiare, utilaje și sunete de uzină pentru a-și crea muzica dar și ei curând adoptă pe lângă propriile elemente, samplerele. În 84 exista deja un grup de formații avangardiste industriale care propuneau o muzică electronică: Throbbing Gristle, Coil, SPK, etc. Importanța acestor formații pentru ce va urma constă în faptul că sunetele de pe discurile lor cât și tematica și scopul final al muzcii va sta la baza unor forme mai muzicale care înlocuiește haosul cu ritm alături de melodie cacofonică și zgârâitoare, dar melodie în orice caz. Mulțumită unor curente post-punk ce vor da naștere new wave-ului, prin anii 80 Skinny Puppy sunt probabil primii care adoptă ceva din muzicalitatea acestei noi forme de muzică preponderent electronică și rezultă în ceea ce este catalogat drept post-industrial, adică o muzică industrială unde haosul este înlocuit cu structuri. Chitara electrică este recunoscută încă de pe atunci ca fiind gălăgioasă și Skinny Puppy o vor folosi dar nu pentru a crea muzică rock ci ca un nou layer gălăgios în muzica lor. În 1988, Ministry, care până atunci cântase new wave - synth pop, adaugă riffuri de chitară la niște sampleruri ce amintesc cu nesimțire de clasicii industrialului. Ce vreau să sugerez este că calea nu e așa de lungă de la old school industrial la industrial rock fiindcă Ministry au : riffuri heavy metal, ritm asigurat în mare măsură de beaturi și sampleuri de industrial music mecanic, insensibil și puțin sinistru, chiar mai insensibil decât Throbbing Gristle. Cât despre Nine Inch Nails, aci e altă mâncare de pește, trupa fiind o antologie a tuturor curentelor post-punk și post-industrial. Recunosc că sunt totuși începător în domeniu și multe formații încă n-au vibrat pe timpanele mele încă, deci aștept eventuale corectări, contraziceri, etc | |
| | | bibi capodopera
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 8:35 pm | |
| Păi ar fi de adăugat chestia că toate trupele catalogate inițial drept industriale și de factură avantgardistă (inc cele nominalizate de tine) erau trupe de happening, cu o puternică latură vizuală. Faptul că foloseau sau nu samplere mi se pare o chestiune puțin importantă.
Nu sînt genul care să creadă prea mult în categorisiri pe genuri și subgenuri, și nu am scris astea în ideea că m-ar deranja în vreun fel asocieri de nume și de trupe. Dacă ceva îmi surîde, ascult, dacă nu, nu. Momentan am cam îmbătrînit și am început să apreciez din ce în ce mai mult latura melodică și firescul. Găsesc bucurie în tot felul de prostii (cel puțin așa aș fi spus nu cu mult timp în urmă), mai gust și ciudățenii din inerția amintirilor. | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 9:28 pm | |
| nici eu nu ascult raportându-mă la genuri dar am încercat să arăt legătura dintre rockul industrial și old schooll-ul | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 9:42 pm | |
| Personal, stiu ca Coil se ocupa cu electro-acustic, nu cunosc their "industrial side of the moog". | |
| | | Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Sam Sept 27, 2008 9:45 pm | |
| Coil se ocupă de di toate, n-am ascultat prea mult, va veni și rândul lor | |
| | | bibi capodopera
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc Dum Sept 28, 2008 9:42 am | |
| | |
| | | Zarec Trent Reznor
| | | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc | |
| |
| | | | Industrial, Goth, EBM, Trip-Hop etc | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |