Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Concert TRICKY la Bucuresti

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

Concert TRICKY la Bucuresti Empty
MesajSubiect: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptyJoi Noi 27, 2008 10:04 am

(imi cer scuze, dar am sa reiau postul de pe audiofil, fiindca nu mai sint in stare sa povestesc din nou )

"He's Fuckin' Crazy !"

Salut

Aseara am fost cu Pixies la Sala Palatului la Tricky. Am plecat de acasa foarte tirziu, la 8:40 (concertul era anuntat pentru ora 8:30), norocul meu era ca a fost in deschidere o trupa neanuntata. Prima chestie la care ne-am gindit a fost ca Sala Palatului este o locatie total neadecvata pentru un concert rock. Sa stai jos, pe locul de pe bilet ? Am mai fost aici la Steve Vai, si lumea a sarit in picioare pe culoare si s-a facut harmalaie cu spectatorii care incercau sa urmareasca spectacolul de pe locurile platite, si nu mai vedeau nimic de cei care stateau in picioare. In fine, au intrat pe scena Tricky si trupa cu care a venit, niste tineri (cu exceptia claparului) de care nu am mai auzit, cu siguranta. O tipa usor timida la voce nr.2, o alta tipa la bas, un chitarist, un tobar si claparul. Tricky a inceput cu fazele lui tipice. Muzica depresiva, ritmuri ciudate, rupte, vocalize soptite cu izbucniri violente, vocea feminina aproape acoperita de distorsiuni mai tot spectacolul. La prima vedere ziceai ca se preface in timp ce cinta - are niste miscari foarte stranii cu zvircoleli zbuciumate si foarte agitate, plus ca se misca ca Robocop pe scena in timp ce tira dupa el microfoanele conectate cu fire, fire care, de la un moment dat, au inceput sa agate si sa zmulga si lucrurile de pe scena - totul sub privirile calme ale fetei de la bas, care aproape ca nu schita nici o miscare, in timp ce Tricky se zbatea de ceasul mortii. Au cintat multe piese noi, dar si citeva mai vechi (Overcome, Christiansands, Black Steel, Tricky Kid), piese care au sculat sala in picioare. Sonorizarea a fost tare , adica TARE ( tare rau de tot ). Oamenii veniti la plezneala au parasit sala destul de repede, combinatia de muzica dificila si data foarte tare si-a facut efectul imediat. In sala au fost foarte multi fani destul de agitati, asa ca spectacolul, desi nu a fost la inaltime din punct de vedere tehnic, a avut succes iar publicul a oferit un feedback care se va dovedi mai tirziu ca fiind salutar.

Poze nu am facut fiindca nu am luat aparatul (o mare greseala dupa cum veti vedea in cele ce urmeaza). In timp ce am parasit locurile si ne-am dus si noi mai in fata, in picioare, ca rockeristii, am vazut oamenii de ordine care vinau prin public aparatele de fotografiat. Nu pot sa nu ma abtin sa spun acum ca razbunarea a fost dulce ;D. Spectacolul a continuat si s-a incheiat cam dupa o ora si un sfert (aproximez fiindca nu m-am uitat la ceas), oamenii au pus sculele jos, au stins luminile de show si au plecat cu prosoapele pe git in culise, lasind in urma un public in delir care fluiera si tipa cerind bis. Ce au cintat nu a fost rau dar nici extraordinar, ca o comparatie scurta - nu s-a comparat cu ce a fost la Massive Attack, dar publicul era incins ;D. A durat ceva, cred ca vreo cinci minute pina au revenit, iar de aici incolo a inceput nebunia. Au urmat cinci sau sase piese la bis, bis care a tinut cam o ora. Tricky a inceput sa faca din ce in ce mai urit pe bisuri, foarte agitat. Am uitat sa precizez ca pe tot parcursul spectacolului a sudat pe scena tigara dupa tigara si a inlocuit apa plata cu niste cutii de bere, tratament pe care l-a aplicat si tipul de la clape, un om cu mare experienta si de mare angajament, dupa cum veti vedea. Pentru ultima piesa de la bis, a fost adus la tobe un roadie, probabil tehnicianul care se ocupa de ele, si Tricky, tobarul si tipul cu clapele s-au dat la o parte, initial am avut senzatia ca se cara in culise, dupa vreo doua minute au revenit pe marginea scenei si se uitau de acolo. Pixies a recunoscut repede piesa (eu marturisesc ca nu, desi mi-am dat seama ca ceva nu este in ordine acolo Very Happy) - Motorhead - Ace Of Spades Surprised, cu fata pe voce. Citeva minute nu s-a intimplat nimic, toata lumea se simtea bine, cei de pe scena rideau iar sala facea head-banging ca in vremurile bune. Apoi tipul cu clapele de care va tot spun s-a dus si a inceput sa intinda mina catre oamenii din sala, sa-i traga pe scene. In citeva minute scena era luata cu asalt, s-au urcat destul de multi oameni care agitau fulare si topaiau printre citiva tehnicieni care incercau sa protejeze echipamentele. Sub privirile inmarmurile ale oamenilor de ordine adusi de organizator si de citiva mosi angajati ai Salii Palatului, s-a desfasurat urmatorul tablou: pe scena s-a cintat Ace Of Spades mai bine de 20 de minute in timp ce Tricky si membrii trupei faceau poze de git cu publicul spectator, in mijlocul scenei a avut loc si un scurt moment de pogo ad-hoc, citiva oameni trecuti bine de 40 de ani faceau si ei headbanging de git cu fata care a asigurat vocea feminina, eu m-am dus pina in spatele scenei sa-l string in brate pe clapar, care ridea de se caca pe el cu o tigara in gura si o cutie de bere pe claviatura, basista era asaltata de admiratorii instant, care au si pupat-o la un moment dat (ce-i drept, cavalereste, pe obraz Smile), in fine, au scos toti aparatele de fotografiat si telefoanele. Normal ca ne-am suit si noi ;D ;D ;D. Cum toate trebuie sa aiba si un sfirsit, pe la ora 24 au tras heblul, s-a auzit clar cum s-a taiat curentul pe amplificare in timp ce baiatul cu tobele continua la rece, in plin paroxism.

Ne-am distrat super-tare ! ;D
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptyJoi Noi 27, 2008 10:18 am

jenial!
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptyJoi Noi 27, 2008 12:37 pm

finalul filmat cu telefonul de amicul Pixies (nickul de pe audiofil) - eram linga el :

https://www.youtube.com/watch?v=PmODrO1tA9M

scuzati calitatea sunetului - dar chiar nu conteaza Smile M-am simtit ca pe vremea in care saream gardul din spate la Rock '93 ca sa nu platim bilete Smile

PS Tricky mergea ca Robocop fiindca avea un picior imobilizat intr-o atela de plastic pina la genunchi (eu credeam ca are o cizma cu catarame ca Michael Jackson)

Comentariile oamenilor de ordine : Hai ba acasa ! Gataaa e 12 ! Acasaaa ! s.b.p .. asta ne musca ! - ultimul se referea la zbuciumul artistului englez care s-a zvircolit ca la balamuc Smile
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptyVin Noi 28, 2008 11:16 pm

Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptySam Noi 29, 2008 3:14 pm

Shocked

Concert TRICKY la Bucuresti Tricky-bucuresti-15

Concert TRICKY la Bucuresti Tricky-bucuresti-14
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptySam Noi 29, 2008 3:25 pm

Si eu care credeam ca ultimul lunatic care a aterizat la Sala Palatului a fost Nigel Kennedy...
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti EmptyDum Noi 30, 2008 8:20 pm

They used to call me tricky-kid
I live the life they wish they did
I lived the life don't own a car
But now they call me superstar
[...]

Everybody wants a record deal
And everybody wants a...
And everybody wants a record deal
fuck it the deal
everybody wants to be naked and famous
naked and famous
and everybody wants to be naked and famous
naked and famous

https://www.youtube.com/watch?v=O34S8eJOeeg

https://www.youtube.com/watch?v=JinJnzCjQnM
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Concert TRICKY la Bucuresti   Concert TRICKY la Bucuresti Empty

Sus In jos

Concert TRICKY la Bucuresti
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Muse - Bucuresti 6 oct
» Yesterdays (symphonic prog) in Bucuresti
» Adagio in Bucuresti
» Concert Pat Metheny la Bucuresti
» Whitesnake la Bucuresti

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum