| Piesa epica favorita | |
|
+5andu Uroboros GentleG romanbun Aldi 9 participan?i |
Care este favorita voastra? | Emerson, Lake & Palmer - Karn Evil 9 | | 9% | [ 1 ] | Genesis - Supper's Ready | | 18% | [ 2 ] | Harmonium - Histoires Sans Paroles | | 0% | [ 0 ] | Jethro Tull - Baker St. Muse | | 0% | [ 0 ] | King Crimson - Lizard | | 9% | [ 1 ] | Pink Floyd - Echoes | | 18% | [ 2 ] | Renaissance - Song of Scheherazade | | 9% | [ 1 ] | VdGG - A Plague of Lighthouse Keepers | | 18% | [ 2 ] | Yes - Gates of Delirium | | 9% | [ 1 ] | alta (precizati care) | | 9% | [ 1 ] |
| Total voturi : 11 | | |
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Piesa epica favorita Vin Ian 02, 2009 7:26 pm | |
| Alegerea a 10 piese epice a fost foarte greu de facut asa ca am luat doar noua, prin pozitia 10 lasind posibilitatea oricarei alte propuneri. Sunt in general bucati muzicale foarte lungi, majoritatea de peste 20 minute. Am preferat sa introduc piesele gigantilor progresivului clasic (am dorit si un Gentle Giant, dar cea mai lunga piesa a lor Nothing at All e cel mult semi-epica, fiind mai scurta de 10 minute), dar sunteti liberi sa propuneti orice altceva.
Alte posibile epice de top:
Caravan – Nine Feet Underground Phoenix – Negru Voda Pink Floyd – Atom Heart Mother Yes – Close to the Edge (sau oricare parte a lui “Tales…”) Transatlantic (aproape tot ce au compus) Can - Halleluhwah Peter Hammill – Gog Magog Dream Theater - Octavarium …si multe altele.
Amintiti si alte piese chiar daca nu sunt pe primul loc in preferintele voastre. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Vin Ian 02, 2009 7:27 pm | |
| ups... e ceva in neregula cu formatarea textului din chestionar. help buendia ! | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| |
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Vin Ian 02, 2009 7:44 pm | |
| eu cu masa de seara am votat pentru diversitate (si de foame ) ,normal toate ar trebui sa ia un vot | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Vin Ian 02, 2009 11:34 pm | |
| Am votat cu Lighthouse Keepers dintre astea, poate fiindca e dramatica printr-o forta aparte, care nu sta in aranjamente grandioase sau efecte pirotehnico-instrumentale. Dar sunt multe altele la care m-as putea gandi - habar n-am, poate Cassandra Geminni de la Mars Volta. sau poate ceva simfonic, nu-mi dau seama. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Vin Ian 02, 2009 11:48 pm | |
| imi plac toate, greu tare sa aleg doar una, ma mai gandesc
pana atunci mai consemnez cateva piese care ar face parte din topul meu:
Jethro Tull - Thick as a Brick (partea 1 sau intreg) Nektar - A Tab In The Ocean Pink Floyd - Dogs YES - Close To The Edge ELP - Tarkus Mike Oldfield - Ommadown Focus - Hamburger Concerto Rush - Cygnus X-1 Book II SBB - Follow My Dream (oricare parte) Deep Purple - Child In Time etc. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Sam Ian 03, 2009 1:23 am | |
| Asta-i problema cu epicurile clasice - imposibil de ales una.
Eliminand: Karn E nu, Harmonium nu cunosc, Baker St. nu peste capodoperele in doua parti Tull, Gates e valoros, dar nu chiar in topul preferintelor mele.
Hm...Supper's Ready; Lizard; Echoes; Scheherazade; Lighthouse Keepers
Cum am spus: imposibil.
Oricat de surprinzator, as putea elimina LK, nu fiindca nu e extraordinar, ci fiindca nu obisnuiesc sa delimitez prea mult piese VdGG una de cealalta. Dar in ce priveste celelalte patru, impossible et fini. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Sam Ian 03, 2009 1:26 am | |
| - Aldi a scris:
- ups... e ceva in neregula cu formatarea textului din chestionar.
help buendia ! rezolvat. eu as vota cu Ritual-ul lui Yes, dar totusi voi alege una din cele 9 candidate (intre Genesis si VDGG) alte variante ce mi le amintesc la ora asta "obosita" sunt Rush - 2112 si Dream Theater - A Change of Seasons | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Sam Ian 03, 2009 3:48 pm | |
| votat alta, adica dogs, daca se incadreaza, sau alan's psychedelic breakfast. mentiuni de onoare- supper's ready, tarkus si awaken | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Lun Ian 05, 2009 11:02 pm | |
| | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Piesa epica favorita Lun Ian 05, 2009 11:08 pm | |
| Pink Floyd - Echoes (din lista).
piesa epica favorita, cel putin zilele astea, e Ocean Cloud - Marillion. | |
|
| |
Continut sponsorizat