Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Filozofie

In jos 
3 participan?i
AutorMesaj
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

Filozofie Empty
MesajSubiect: Filozofie   Filozofie EmptyDum Ian 18, 2009 7:01 pm

exista amatori? sunt sigur, exista o stransa legatura intre muzica (arta) si filozofie.
ca tot e vorba de ultima carte citita... eu am doar carti incepute. poate am luat o inghititura prea mare si respectivele carti nu erau inca de mine.
3 carti scrise de Wittgenstein: "Tracatus Logico Filozoficus" (am inceput sa o citesc din ultima zi a anului 2008) - una din cele mai influentiale carti de filozofie scrise in secolul trecut, "Insemnari postume" (care este mai accesibila si aproape e gata. intre timp i-am imprumutat-o unui prieten), "Despre certitudine" - destul de dificila, insa un minunat execitiu de a gandi altfel.
si "Fiinta si timp" a lui Heidegger, care de care nu o sa mai ma ating o vreme pana ce nu am timp si mintea suficient de limpede.

din ce-am citit si mi-a placut mai acum cativa ani: "Mitul lui Sisif" - Camus. si ma opresc aici cu recomandarile. mi s-a parut mai accesibila.

inafara de Fiinta si Timp, celelalte sunt mici ca si volum.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Filozofie Empty
MesajSubiect: Re: Filozofie   Filozofie EmptyMar Ian 20, 2009 11:30 pm

Am dat bacul din filosofie, dar cu cititul n-am debutat serios pana acum. As lua din biblioteca ceva de Cioran, Noica sau Petre Tutea - despre care proful mi-a povestit discutii sau "intalniri de cenaclu" de neuitat cu el. Altfel insa, e mult de ales, mult de citit, trebuie sa fac un hop serios, concret de la beletristica la filosofie.

A, da, portia de filosofie mi-o iau si din "Idei in dialog".
Sus In jos
anastasia
nota

Numarul mesajelor : 26
Data de inscriere : 04/05/2011

Filozofie Empty
MesajSubiect: Re: Filozofie   Filozofie EmptyVin Mai 06, 2011 7:40 pm

Desi am facut un an de curs de filosofie (cex?) majoritatea filosofilor mari (Descartes, Kant, Hegel s.a.m.d.) imi raman inaccesibili.

Dar mi-a placut mult sa citesc Cursul de metafizica al lui Nae Ionescu si Povestirile despre om de la Noica, mai mult ca lectii de viata decat ca orice altceva.
Cioran e repetitiv.
Sigur si Platon se poate citi. Dar prea moralist pentru mine.
Asa grai Zarathustra al lui Nietzsche citit ca un roman...
In rest numai fragmente.

Dar am o oarecare antipatie fata de filosofii care scriu complicat, ilizibil pentru mine. Cred -ca o ignoranta ce sunt, fara indoiala- ca daca respectivii nu pot s-o spuna mai simplu inseamna ca ca e rost sa caut ideile in alta parte. Cu alte cuvinte raman la romane.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Filozofie Empty
MesajSubiect: Re: Filozofie   Filozofie EmptyVin Mai 06, 2011 7:58 pm

Filosofie, lol.

Uhm, am citit nu de mult Caietele timpului de Alexandru Dragomir, despre care cineva a spus ca ar fi fost mai "talentat" decat Noica, doar ca, pe de-o parte, in timp ce Noica s-a manifestat, Dragomir si-a ascuns scrierile in sertar, iar, pe de alta parte, acolo unde Noica e calofil sau seducator, Dragomir, totusi, a ales o cale riguroasa.

Asadar, culegeri tehnice, incalcit, dar in mare teoriile mi s-au parut acceptabile.
Sus In jos
Continut sponsorizat

Filozofie Empty
MesajSubiect: Re: Filozofie   Filozofie Empty

Sus In jos

Filozofie
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: LITERATURA-
Mergi direct la: