| Albume 2009 | |
|
+9bibi H to He auslander Ricochet Cristi Velkan GentleG Uroboros andu 13 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2009 Lun Dec 28, 2009 1:46 am | |
| Of nu, stai! Embryonic imi suna acu' de parca ar fi aur curat! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albume 2009 Lun Dec 28, 2009 2:06 am | |
| Este aur curat. Eu i-as da un 8 ("excelent"), nu stiu daca l-as ridica la 9 ("exceptional"), unde ii am pe Magma si PTree, pentru ca nu prea are un "storyline", te plimba prin diverse (prea diverse) locuri muzicale care "do not add up", la sfarsit am senzatia ca am ascultat un genial EP. Bineinteles, s-ar putea sa ma razgandesc si sa upgradez.
Anul asta insa n-am avut capodopere (10). Cel putin nu in ce am ascultat eu. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2009 Lun Dec 28, 2009 2:23 am | |
| Flaming Lips ajustat. Nice. I-am dat jumatate de punct in plus, deci 7.5. Mai sus de unde-i acum deja nu mai cred, toate celelalte albume sunt la fel de serioase.
Uhm, da, nici eu n-am nimic care macar sa se aproprie de capodopera. Primelor patru le-am dat 8.5 (A pentru anul acesta, dar B+ in schema universala), care, avand in vedere criticismul meu, ar fi echivalent de 9 (exceptionalul) la tine. De-acolo totul coboara, ambele topuri merg pana la 7 (B-). | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2009 Mar Dec 29, 2009 8:50 pm | |
| daca e sa trag si eu linie anului 2009, lista mea e mult mai scurta , mentionez si eu cateva albume care bune, care mai putin bune. Riverside - Anno Domini High Definition - album f bun, inspirat. Subsignal - Beautiful & Monstrous - exceptional dupa umila mea parere, proiect rasarit din cenusa Sieges Even (scuzati exprimarea). Redemption - Snowfall on Judgement Day - e intotdeauna o placere sa asculti progressive metal facut fara excese si megalomanii . Shadow Gallery - Digital Ghosts - un come back binevenit. Vangough - Manikin Parade - tot prog-metal, tot bine facut si revenind la fraza cu care stresez eu lumea - ma bucur sa ascult prog-metal care nu suna a DT OSI - Blood - mi-a placut mult, Moore si matheos sa traiasca si sa mai faca muzica impreuna! zic eu Astra - The Weirding - mi-a picat fatza (desi nu e un album f original) Darwin's Radio - Template For A Generation - f fain, mi-a placut f mult. The Antlers - Hospice - o descoperire muzicala care mi-a facut enorma placere. IQ - Frequency - un come back binevenit, un album f fain. 5bridgeS - The Thomas Tracks - un album fain (dar nu-l gasesc exceptional precum lumea pe PA ) Abacab - Mal de Terre - prog-metal francez cu elemente fusion, f fain. Porcupine Tree - The Incident - fainutz dar nu m-a dat pe spate. Poate mai trebe sa ascult mai mult, om vedea. The Gathering - The West Pole - un come back binevenit Knight Area - Realm Of Shadows - fainutz dar nu extraordinar Transatlantic -The Whirlwind - album tot din categoria "fainutz dar nu extraordinar" Sylvan - Force Of Gravity - fain si interesant, se indeparteaza bine de neo-prog, lucru pozitiv, zic eu. Marillion - Less is More - mi-a placut, dar se putea chiar mult mai bine. Dream Theater - BC & SL - nu e rau, nu e exceptional, comparat cu albumele prog-metal care le-am mentionat anterior e oarecum dezamagitor, am acelasi feeling de aroganta "uite ce buni suntem" pe care-l tot am de la SFAM incoace. Phideaux - Number 7 - un album bun, desi l-am digerat greu Dredg - The Pariah, The Parrot, The Delusion - mi-a placut mult. Derek Sherinian - Molecular Heinosity - bun, dar am auzit albume mai bune de la domnu Sherinian si nishte non-prog Muse - The Resistance - mie unul mi-a placut. Europe - Last Look at Eden - un come back binevenit, mi-a placut mult. The Devin Townsend Project - Addicted - mi-a placut, e cel mai accesibil album al lui, desi nu pt oricine; Anneke (ex The Gathering) e exceptionala. Katatonia - Night is the New Day - mie unul mi-a placut. Living Colour - The Chair In The Doorway - un alt comeback binevenit Paradise Lost - Faith Divides Us - Death Unites Us - in zona metalifera , cel mai bun album al anului, pt mine adica. cam atat deocamdata, daca am uitat ceva, oi reveni... | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Mar Dec 29, 2009 10:33 pm | |
| "Fainutz dar nu extraordinar" poate fi noua descriere in dreptul ratingului de 3 stele, de pe PA. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Albume 2009 Joi Dec 31, 2009 2:49 am | |
| Avand in vedere ca am ascultat doar unspe dintre albumele mentionate mai sus, creca ar trebui sa ma abtin. Oricum, dintre alea fantastice mi s-au parut OSI si Maudlin of the Well (probabil ca Part the Second s-ar gasi pe loc fruntas in top pe zona progresiva, daca as face unul). In rest, albume de mare, mare adevar au scos anul asta Tori Amos si Dave Matthews Band, iar din punctul meu de vedere albumul anului este "Those Whom the Gods Detest" de la Nile, demonstratie de virtuozitate demna de cartea recodurilor si cel mai tare album death metal de la trupa Death incoace. Parerea mea. Revin. Bagati mare, sa stiu ce am pierdut si mai trebuie explorat. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: Albume 2009 Mier Ian 06, 2010 11:02 am | |
| la mine, maudlin of the well pe primul loc detasat la categoria progresiv. la non progresiv, them crooked vultures. recomandare absoluta pentru fanii cream si led zeppelin http://www.themcrookedvultures.com/us/home | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Vin Ian 08, 2010 12:22 am | |
| Lista mea pana acum:
9: Magma - E-Re 9: Porcupine Tree - The Incident 9: The Flaming Lips - Embryonic
8: Maudlin Of The Well - Part The Second 8: The Mars Volta - Octahedron 8: Gong - 2032 8: Indukti - Idmen 8: The Decemberists - The Hazards Of Love 8: Mew - No More Stories 8: Omar Rodriguez-Lopez - Los Suenos de un Hidago 8: Byron - A Kind Of Alchemy
7: Mastodon - Crack The Skye 7: Tortoise - Beacons of Ancestorship 7: Zu - Carboniferous 7: Omar Rodriguez-Lopez - Xenophanes 7: Astra - The Weirding 7: Mono - Hymn To The Immortal Wind 7: Transatlantic - The Whirlwind 7: Riverside - Anno Domini High Definition
6: Nemo - Barbares 6: Muse - The Resistance 6: Between The Buried And Me - The Great Misdirect 6: Russian Circles - Geneva 6: Wobbler - Afterglow 6: IQ - Frequency 6: The Tangent - Down And Out In London And Paris
5: Steve Hackett - Out Of The Tunnel's Mouth 5: Phideaux - Number 7
4: Flor de Loto - Mundos Bizarros
Ultima editare efectuata de catre andu in Lun Ian 18, 2010 2:26 pm, editata de 7 ori | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Vin Ian 08, 2010 1:25 am | |
| 8 Mew? *vartej*
Unde-s MPP si Bitte Orca? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Vin Ian 08, 2010 1:28 am | |
| Pai n-am bagat decat progresu'. Ambele ar sta, probabil, la 7 (al doilea are cateva momente care imi sunt de 9, dar primul e mai echilibrat). Si da, imi place tare mult Mew. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Albume 2009 Mier Ian 13, 2010 12:02 am | |
| in sfarsit am ascultat un al doilea album pt acest an care ma entuziasmeaza dupa Maudlin Of The Well - Part The Second, Volcano Choir - Unmap. si ca sa-l pun intr-o anumita categorie mai explicita, trebuie sa fac un "sacrilegiu" si sa-i spun post-prog (un pseudo-gen muzical inaugurat prin 2000 de Ulver, in "noua" mea viziune "critica"). este cosiderat de critici fie indie/experimental, electronic, minimal, ambient, chiar post-rock... eu cred ca post-prog ar fi cel mai potrivit. instrumente ciudate, sunete bizare, totusi suna placut, inaltator cateodata. e mai mult decat entertainment. piesele suna toate diferit una de alta, insa albumul mi se pare foarte unitar. din ce-am mai ascultat pot sa-i aseaman in mica masura cu ultimul Ulver. si suna ambitios, foarte diferit de cliseele pop, indie sau post-rock (si progressive). in recenzii sunt comparati cu alte proiecte ale muzicienilor participanti (Collections of Colonies of Bees si Bon Iver), Talk Talk, Tortoise, Animal Collective, Nina Simone, Vince Guaraldi si Steve Reich. https://www.youtube.com/watch?v=3F074HqUiFU - o piesa mai lunga. alte pareri despre album: http://www.jagjaguwar.com/onesheet.php?cat=JAG156http://www.prefixmag.com/reviews/the-volcano-choir/unmap/29953/http://www.thelineofbestfit.com/2009/09/volcano-choir-%E2%80%93-unmap/http://pitchfork.com/reviews/albums/13506-unmap/http://www.myspace.com/volcanochoir | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Mier Ian 13, 2010 2:38 am | |
| suna foarte bine, o sa-l incerc. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: Albume 2009 Mier Ian 13, 2010 11:33 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 6:52 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 8:46 pm | |
| Totul manual. Thx. Apasa si tu pe inimioara de deasupra pozei, daca tot zici ca e "foarte misto". Sau, na, zic si eu... Better yet, accepta-ma ca friend. Mi-e imi zice ca suntem, dar nu apari in lista publica, probabil din lipsa de confirmare. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 9:01 pm | |
| Ciudat, si mie mi-a aratat ca ne-am imprietenit, dar am un singur prieten si nu esti tu. Sa vedem cum rezolvam. Imediat acord inimioara listei. Pana la urma nu e chiar manual, trebuie sa cauti albumul in baza de data (scriind titlul sau trupa) si ti-l adauga. Mi-ar fi placut sa ia albumele impreuna cu notele pe care li le-am dat. Lista mea e aproape gata (dar fara comentarii). | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 9:05 pm | |
| Mi se pare un fel de selectie destul de manual. M-am uitat si peste lista ta. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 9:09 pm | |
| Lista mea are o mare hiba, anume ca n-am pus comentarii, ca sa se vada grupele de "calitate", asa cum am facut aici. Ciudat, aici imi arata ca am cinci prieteni: http://rateyourmusic.com/friends/alexandru_mircea/iar pe pagina de profil, imi arata ca am doar 2. Oare ceilalti trei tin "la secret" prietenia noastra? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 9:12 pm | |
| Probabil. Eu am crezut pana acum, ca daca adaug pe cineva, public, imi apare si-n lista, indiferent daca e reciproc sau nu. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 9:17 pm | |
| Si daca nu am introdus comentarii de album de la inceput, acum nu-mi mai pot introduce? Damn.
EDIT: pot, phew. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 11:17 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 11:24 pm | |
| Cred ca sunt albumele preferate ale prietenilor mei de pe RYM, dar n-as baga mana in foc. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 11:26 pm | |
| Aceeasi poveste cu imprietenitul si cu GentleG - l-am adaugat, dar nu-mi apare in lista. Cred, deci, ca trebuie aprobat (in mod public) de ambele parti. Virgil, daca ne auzi... | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 11:34 pm | |
| sunteti ambii in lista mea si poate termin si eu de pus colectia ....ufff! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2009 Sam Ian 16, 2010 11:48 pm | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Albume 2009 | |
| |
|
| |
| Albume 2009 | |
|