Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Ce genuri de prog ati vazut in concert?

In jos 
5 participan?i
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Ce genuri de prog ati vazut in concert? Empty
MesajSubiect: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyDum Iun 21, 2009 6:33 pm

Ancheta!!!

Intrebarea e cea din titlu: dintre genurile recunoscute de rock (si metal) progresiv, pe care le-ati putut incerca in concert si cu ce reprezentanti?

Iata lista mea:

Rock Simfonic: Yesterdays (Bucuresti, 2008)
Jazz-Rock: One Shot (aseara), Five Peace Band (McLaughlin-Corea, Bucuresti 2008)
Prog-Folk: -
Heavy Prog: - The Mars Volta (Paris 2009), Porcupine Tree (Paris 2009) (stiu ca al nostru GG a vazut Progresiv TM in perioada Zburatorului, wow.)
Eclectic Prog: -
Crossover Prog: Kumm (Bucuresti 2004, inca erau destul de progresivi), byron (Bucuresti 2007, 2008)
Avant-rock: Univers Zero (Paris, 2009)
Zeuhl: Magma (Paris, 2009)
Psychedelic/Space Rock: -
Canterbury: - Gong (Paris 2009)
Electronic: - (daca nu cumva se pune Nu & Apa Neagra)
Krautrock: -
Post-Rock/Math-Rock: Israel Lights (Bucuresti, 2008 si 2009)
Prog-Metal: - Highlight Kenosis (Bucuresti 2008, pe cand inca nu ajunsesera 100% prog-metal)
Italian Symphonic: -
Indo/Raga: -
? - Tortoise (Paris 2009)

9 din 15 (n-am diferentiat intre diversele metale), nu-i rau desi vizez la mult mai mult Smile Nu pun Byron (la Crossover) pentru ca inca n-am incercat sa vad ce zice lumea de pe PA de ei (mie mi se pari destul de progresivi dar nu stiu daca indeajuns).

Ultima editare efectuata de catre andu in Mier Ian 06, 2010 2:48 am, editata de 5 ori
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyDum Iun 21, 2009 10:35 pm

Prog Rock/Prog Folk - Jethro Tull (30 August 2007)
Jazz-Rock/Fusion - Al Di Meola (Septembrie 2006), Eberhard Weber (Decembrie 2006), McLaughlin (Mai 2008) & Five Peace Band (Noiembrie 2008/)
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyLun Iun 22, 2009 9:42 pm

Psycho Symphony - teh/progressive metal - cel mai bun concert de prog (fara indoiala);
Negura Bunget - pagan metal (cu parti progresive/experimentale);
2 trupe din cehia de post-metal/post-rock, am cumparat un album si am aflat ca una din ele se numea C (sau poate era un o trupa infratita cu ei);
Nu si Apa Neagra - kraut;
Taine - progressive death metal (piesele instrumentale erau pe bune progresive si meritau ascultate);
Kultur Shock - (de 2 ori) - avant-garde (au intrat in PA, prin urmare au certificat de "prog"). mie mi s-au parut mai mult punk, insa au intradevar piese foarte complexe care te poarta prin multe genuri muzicale;
Dan Mitrofan Band si inca un tip la vioara electrica - jazz fusion

cam atat imi amintesc. in schimb sunt mult mai multe concerte de punk/hardcore sau metal.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyLun Iun 22, 2009 11:18 pm

^ fain! buna lista. Smile
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyJoi Iul 02, 2009 12:56 am

H to He a scris:
Psycho Symphony - teh/progressive metal - cel mai bun concert de prog (fara indoiala);
Negura Bunget - pagan metal (cu parti progresive/experimentale);
2 trupe din cehia de post-metal/post-rock, am cumparat un album si am aflat ca una din ele se numea C (sau poate era un o trupa infratita cu ei);
Nu si Apa Neagra - kraut;
Taine - progressive death metal (piesele instrumentale erau pe bune progresive si meritau ascultate);
Kultur Shock - (de 2 ori) - avant-garde (au intrat in PA, prin urmare au certificat de "prog"). mie mi s-au parut mai mult punk, insa au intradevar piese foarte complexe care te poarta prin multe genuri muzicale;
Dan Mitrofan Band si inca un tip la vioara electrica - jazz fusion

cam atat imi amintesc. in schimb sunt mult mai multe concerte de punk/hardcore sau metal.

am uitat sa mentionez un concert Uriah Heep, din 2006 la Arad. au fost piese pop-rock, hard rock insa si unele foarte complexe, foarte lungi si plictisitoare pentru audienta. mie mi-au placut la nebunie (eram relativ familiar cu progressive metal pe atunci). concertul Psycho Symphony a fost mai recent si pentru cal mi-l amintesc mai bine primeaza in fata concertului Uriah Heep. si la Psycho Symphony eram la 3 metri de scena, nu 30.
Sus In jos
muzicadevest
acord
muzicadevest

Numarul mesajelor : 57
Varsta : 49
Data de inscriere : 07/07/2009

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyMar Iul 07, 2009 5:39 pm

Sus In jos
http://www.muzicadevest.ro
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyMar Iul 07, 2009 5:46 pm

^ fain!

am facut si eu niste update-uri la OP.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyMier Iul 08, 2009 12:15 am

prog folk - jethro tull si (se pune ?!) phoenix
fusion - mclaughlin solo si cu five peace band, jean luc ponty si (din nou se pune?!) nguyen le
si nu stiu unde sa punctez febletea lui Ricco, genialii Kraftwerk cu un show de neuitat in care ne-au convins ca "suntem manechine"
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? EmptyMier Ian 06, 2010 2:43 am

Intre timp mi-am mai imbogatit paleta, insa doar cu trupe care nu se pot incadra la un singur gen. Porcupine Tree au fost si Heavy, si Crossover, si Space, si Metal. Tortoise au fost... pe ei chiar nu stiu cum sa-i categorisesc, Post Rock in orice caz nu sunt. Doar Gong merge clar la Canterbury Very Happy
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Ce genuri de prog ati vazut in concert?   Ce genuri de prog ati vazut in concert? Empty

Sus In jos

Ce genuri de prog ati vazut in concert?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Albume prog ale unor trupe non-prog
» Trecerea de la non-prog la prog
» new prog/alternative prog
» Prog la radio sau la TV
» Concursuri PROG

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum