| Opeth | |
|
+4Drama Muistul Zarec prowler Piotr Buendia 8 participan?i |
Autor | Mesaj |
---|
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Opeth Joi Sept 14, 2006 10:41 am | |
| Componenta: Mikael Åkerfeldt – Vocals, Guitars Peter Lindgren – Guitars Martin Mendez – Bass Martin "Axe" Axenrot – Drums Per Wiberg – Keyboards Discografie: 1995 - Orchid 1996 - Morningrise 1998 - My Arms, Your Hearse 1999 - Still Life 2001 - Blackwater Park 2002 - Deliverance 2003 - Damnation 2004 - Lamentations 2005 - Ghost Reveries Official Website | |
|
| |
prowler nota
Numarul mesajelor : 7 Data de inscriere : 26/09/2006
| Subiect: Re: Opeth Mar Sept 26, 2006 7:53 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Opeth Mar Dec 26, 2006 6:24 pm | |
| deci dom'le,nu numai ca ruleste dar este cea mai tare trupa de death progresiv prin prisma faptului ca combina cele doua genuri intr-unul neomogen.ce dracu.asa e toata suedia-rupere.AM ZIS | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Opeth Mar Dec 26, 2006 6:28 pm | |
| IN OPINIA MEA,OPETH ESTE UNA DINTRE CELE MAI NONCONFORMISTE TRUPE IN CEEA CE PRIVESTE GENUL. UN ASPECT INTERESANT IL CONSTITUIE FAPTUL CA DIN '92 PANA IN '94 AU REPETAT ACELEASI 3 PIESE CARE PANA LA URMA TOT NU LE-AU IESIT.APOI AU SCHIMBAT BASISTUL SI AU INCEPUT SA LE IASA MUZICA | |
|
| |
Drama Muistul nota
Numarul mesajelor : 10 Localisation : Paltak Data de inscriere : 27/12/2006
| Subiect: Re: Opeth Mier Dec 27, 2006 9:02 pm | |
| Zarec, arată-mi și mie unde sunt "death metal" pe ultimele să zicem 3 albume. La o critică mai severă, nu au cîntat death metal niciodată. În rest, îmi plac cîteva piese, sunt chiar reușite, da n-am răbdare să ascult un album întreg... Dacă e vorba de progressive death metal, încercați Atheist, Cynic, Demilich, Morbid Angel vreo 2 albume, Death un album, și mai îs cîteva trupe micuțe care s-au chinuit. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth Mier Ian 03, 2007 11:07 am | |
| un exemplu-blackwater park , melodia The Leper Affinity , in mare parte e death mai putin cateva secunde de linii vocale clare si cateva elemente progresive.s-ar putea sa spui ca ar fi mai mult doom/death metal. Nu-s chiar de acord ca asta ar insemna ca si albumul din 2006 de la Saturnus sa fie considerat doom metal in stil candlemass.P.S. va recomand Saturnus - Veronika Decides To Die | |
|
| |
| Subiect: Re: Opeth Mier Ian 03, 2007 11:10 am | |
| si luate asa una peste alta nici nu prea conteaza daca e death, doom, zeuhl sau techno... opeth e trupa buna, dar pe care nu am aprofundat-o inca. in afara (normal) de blackwater park. | |
|
| |
prowler nota
Numarul mesajelor : 7 Data de inscriere : 26/09/2006
| |
| |
| Subiect: Re: Opeth Lun Feb 05, 2007 2:58 pm | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth Lun Feb 05, 2007 3:11 pm | |
| nu prea am inteles faza asta neam | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth Lun Feb 05, 2007 3:18 pm | |
| bai baieti voi cum va impacati cu deliverance? | |
|
| |
Hansi nota
Numarul mesajelor : 13 Data de inscriere : 09/05/2007
| Subiect: Re: Opeth Joi Mai 10, 2007 11:27 am | |
| bunciel,dar opeth dupa my arms your hearse deja mi se pare mult prea aiurea la cum se tot baga in 1000 de genuri | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Opeth Mar Aug 28, 2007 11:46 am | |
| - Hansi a scris:
- bunciel,dar opeth dupa my arms your hearse deja mi se pare mult prea aiurea la cum se tot baga in 1000 de genuri
Nu stiu daca neaparat din pricina asta, dar si eu prefer primele trei albume (Orchid e bomboana). Culmea, am ascultat albumele in ordine invers cronologica. Problema mea cu Opeth e una recenta, si poarta numele de Ghost Reveries. Iar motivul e simplu. Ceea ce aud acolo e prog metal. Prog metal de calitate, dar prog metal. Or chestiunea ie ca mie nu pentru asta-mi placeau, ci pentru combinatia de melod death si acoustic & experimental passages pe care o faceau cu succes. Iar acuma, de cand toti metalistii progheri s-au prins ca metalu extrem are lipici la public, si au bagat growls pe albume recente pana si Threshold, io ma-ntreb care mai e diferenta? Nu stiu daca Opeth s-au vandut afara sau nu, ca sa folosesc o traducere de balta, dar stiu ca si-au schimbat stilul, si l-au transformat in ceva care nu mai are foarte mult appeal pentru mine. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth Mar Aug 28, 2007 12:07 pm | |
| aci nu sunt de acord fiindca Ghost Reveries are atat de multe pasaje mistice si psihedelice pe cat agressive old school. Orchid il consider si eu o capodopera si este printre albumele mele preferate chiar, insa pe Ghost Reveries compozitiile merg mai departe, se adauga psihedelicul si vocea este infinit mai buna. Akerfeldt se vede ca evolueaza vocal. dar nu am inteles ceva . tu crezi ca orchid nu este progresiv? | |
|
| |
EvolutionarySleeper nota
Numarul mesajelor : 31 Data de inscriere : 28/08/2007
| Subiect: Re: Opeth Mar Aug 28, 2007 12:44 pm | |
| - Zarec a scris:
- dar nu am inteles ceva . tu crezi ca orchid nu este progresiv?
Nu stiu daca e progresiv sau nu, ma intereseaza mai putin sa-i pun o eticheta. Daca ar fi sa aleg, as spune ca e progressive music. In nici un caz prog metal, si cu atat mai putin prog metal canonic. Or mi se pare ca Ghost Reveries tocmai de aceasta din urma categorie se apropie, parandu-mi mult mai lipsit de imaginatie decat albumele precedente. Ma surprinde mai rar si mai putin. | |
|
| |
yuli_capone nota
Numarul mesajelor : 40 Data de inscriere : 16/12/2006
| Subiect: Re: Opeth Mar Aug 28, 2007 8:40 pm | |
| Despre Ghost Reveries pot spune ca e genul de album pe care il reiau. Recunosc ca pana acum nu m-a prins asa cum a facut-o Damnation for exemple. Imi plac insa versuri, sunt foarte profunde si mai apreciez diversitatea! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Opeth Sam Iul 19, 2008 6:51 pm | |
| Am aprofundat trupa asta intre timp si trebuie a spune ca am facut o treaba buna. Sunt un fel de standing on the shoulders of giants... | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Opeth Lun Feb 09, 2009 1:33 pm | |
| Zarec, ne explici putin de ce Watershed nu mai ti se pare o capodopera? nu sunt sigur daca am inteles corect. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth Lun Feb 09, 2009 5:41 pm | |
| Ultimul Opeth excelează la capitolul ritm în timp ce riffurile sunt anticipabile, diversitatea nu este ca pe discurile precedente. piesele sunt lungi dar au structuri melodice care se repetă cam des și nu ajută, în orice caz cam diluat. Inițial influențele doom metal mă entuziasmau, acum mă lasă rece | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Opeth | |
| |
|
| |
| Opeth | |
|