Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Magma & all Zeuhl

In jos 
+2
Ricochet
andu
6 participan?i
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Aug 17, 2009 3:41 pm

Ma mir ca inca nu avem un fir despre curentul asta, care are fani inclusiv aici pe forum. Discuss!

Am gasit aici povestea "intrarii" Magma pe piata americana... foarte interesant! http://kohntarkosz.blogspot.com/2009/08/magma-in-new-york-1973.html
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Aug 17, 2009 4:39 pm

Magma e Zeuhl, deci all Zeuhl e intr-un fel Magma-related. Ma gandesc ca trupele japoneze pot sa ofere ceva mai diferit, dar pana acum am auzit doar Koenjiyakkei, care nu s-au inscris pe alt curs. Magma-related, dar foarte ludic, "lighthearted".

Recomand Weidorje, o aschie sarit din trunchiul Magma, totusi remarcabil. Si lucreaza mai mult pe sonoritatea si ritmicitatea basului, Magma numai pe Attakh sau Udu Wudu s-au concentrat pe asa ceva.

Favoritele-mi Magma: MDK, Kohntarkosz Anteria, Kohntarkosz, Kobaia.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyMar Oct 06, 2009 1:45 am

Vander povesteste pe scurt intr-un interviu acordat la The Telegraph ca are ascunsa "in maneca" o compozitie scrisa in 1977, numita "Zero", si care va fi ultima chestie pe care o va inregistra si publica pentru ca e cea mai buna lucrare a lui, the definitive Magma:

http://www.telegraph.co.uk/culture/music/rockandpopfeatures/6250004/Magma-interview-for-Celestial-Mass.html
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyDum Oct 18, 2009 6:38 pm

O muzica dificila, cu o definitie curioasa (cel putin pentru mine) data de PA, dar care are identitatea sa evidenta.

Doar "1001 Centigrades" si "Mekanik Destruktiw Kommandoh" din discografia Magma au trecut prin playerul meu.
O mentiune pentru complexul si dificilul "Eros" a lui Dun, care mie mi-a dat senzatia nu de rock ci de un fel de contemporary chamber music.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyDum Oct 18, 2009 7:01 pm

Sa nu uitam ca pe 5 Noiembrie iese noul album Magma, despre care va garantez ca va fi foarte tare (l-am ascultat cantat live). Daca faceti comanda pana pe 15 Decembrie, aveti parte de o super-oferta. Cd-ul vine insotit de un DVD de aproape o ora cu filmul Making Of, si ambele vor costa impreuna (pana la 15 decembrie) doar 21 de euro. Avand in vedere ca un CD Magma costa de obicei 25 de euro (la concert atata erau), eu zic ca merita. Nu stiu cu shipping-ul cat e, dar va pot ajuta eu cu transportul (livrare la mine acasa si expediere de la mine in Romania cu Atlassib-ul, ieftin).
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyJoi Noi 12, 2009 11:06 pm

Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyJoi Noi 12, 2009 11:17 pm

am ascultat ultimul Magma dupa o pauza de peste 30 ani de magma (adica de la "udu")
concluzia :nimic nou sub soare
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyJoi Noi 12, 2009 11:18 pm

Ricochet a scris:
http://kohntarkosz.blogspot.com/2009/11/some-words-about-recent-controversy.html

HOLY...F**K!

mda, am citit dar m-am gandit ca mai bine nu dau mai departe. apropo, interviul ala cu david allen la care da cineva link e foarte fain.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyJoi Noi 12, 2009 11:25 pm

GentleG a scris:
am ascultat ultimul Magma dupa o pauza de peste 30 ani de magma (adica de la "udu")
concluzia :nimic nou sub soare

Asta pentru ca e material vechi, stiut doar pe fragmente (Hhai, doua parti mici de E-R, Zombies). La fel ca si K.A.

Nu sunt intr-atat de-acord cu verdictul expeditiv, in primul rand E-R e de buna (daca nu foarte buna) calitate, si-n plus are momente (partea I) de o "neinchistare" si maleabilitate aproape ireal de non-zeuhliana.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyJoi Noi 12, 2009 11:26 pm

andu a scris:
Ricochet a scris:
http://kohntarkosz.blogspot.com/2009/11/some-words-about-recent-controversy.html

HOLY...F**K!

mda, am citit dar m-am gandit ca mai bine nu dau mai departe. apropo, interviul ala cu david allen la care da cineva link e foarte fain.

Si ce crezi?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyVin Noi 13, 2009 12:30 am

nu ma prea afectecteaza. sunt sigur ca Vander e fascinat de chestiile respective dar nu cred ca e un extremist. daca ar fi s-ar schimba lucrurile; sa vedem ce se mai afla.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyVin Noi 13, 2009 2:05 am

Citind in intregime sirul de comentarii, ma simt influentat de cei contra ideii ca muzica Magma e "nazista". Sau mai degraba precauti si doritori sa afle tot adevarul, nu sa-l considere aflat.
Sus In jos
muntz
nota

Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 21/11/2009

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyDum Noi 22, 2009 7:42 pm

de la Magma nu cunosc decat "Köhntarkösz" si "Attahk", ambele excelente
la fel de mult imi plac Art Zoyd, Univers Zero sau Present, dar si Ruins sau Guapo din noul val

problema cu vinilurile si CDurile Magma sau Christian Vander e ca sunt foarte cautate, si implicit foarte scumpe pale
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyDum Noi 22, 2009 8:05 pm

muntz a scris:

problema cu vinilurile si CDurile Magma sau Christian Vander e ca sunt foarte cautate, si implicit foarte scumpe pale
faptul ca sunt cautate nu stabileste pretul ridicat ,e doar politica de "label"
asa cum sunt multe albume cautate si ieftine sau scumpe pe care nu le cauta nimeni
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyMar Mai 11, 2010 1:27 pm

Un proiect senzational de avant/fusion oarecum legat de Magma (Bubu Bussonet e la bas), cu albumul la streaming aici: http://electricepic.bandcamp.com/album/guillaume-perret-the-electric-epic

fuck yeah
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Iul 26, 2010 5:26 pm

Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Iul 26, 2010 9:11 pm

andu a scris:
hahahahaha!

http://kohntarkosz.blogspot.com/2010/07/sr-band-zur-sun-dhhl-hommage-christian.html

exista un dictionar de tradus kobaia?
numele de kohntarkosz il port si eu pe facebook si avand in vedere ca-l mai poarta cineva sunt curios ce inseamna.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Iul 26, 2010 9:19 pm

exista undeva, partial, facut de un fan. am sa caut linkul.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyLun Iul 26, 2010 9:21 pm

Exista un site cu versurile de pe M.D.K. (care insa acum sunt valabile si pe partitura oferita gratis de trupa), continand si o tentativa de glosar, cu anumiti, dar nu foarte multi, termeni. S-ar putea sa nu mai fie, dat fiind ca Geocities s-a desfiintat.

Kohntarkosz nu e arheologul care descopera mormantul lui Ëmëhntëhtt-Ré?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyMar Sept 28, 2010 1:52 am

Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl EmptyMar Oct 12, 2010 1:22 pm

Sus In jos
Continut sponsorizat

Magma & all Zeuhl Empty
MesajSubiect: Re: Magma & all Zeuhl   Magma & all Zeuhl Empty

Sus In jos

Magma & all Zeuhl
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: