Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Fenomenul festivalier la noi

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Fenomenul festivalier la noi Empty
MesajSubiect: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyLun Aug 17, 2009 5:56 pm

Sunt curios ce inseamna dezvoltarea asta a fenomenului festivalier in Romanica; e ceva ce n-as fi anticipat acum cativa ani. Pe langa asta mai e si afluenta de concerte medii si mari, sau de festivaluri culturale care tin si concerte. Ce imi place este ca oameni onesti si fara multi bani fac ce fac si organizeaza chestii frumoase, sau aduc nume mari aici unde acum cativa ani ni se lungeau urechile de asteptare. Senzatia de prospetime a inceputului si de optimism e excelenta. Partea proasta e ca virgula criza loveste tare (lipsa de interes, vanzari slabe, festivale anulate, editii de criza), si ca poate daca s-ar concentra cumva toate energiile astea s-ar face ceva si mai bine organizat si cu nume si mai MARI.

Am facut un exercitiu sa vad cate festivaluri de rock si jazz imi amintesc.

Rock/Metal:
Reclaim! Underground Timisoara Festival (precum si alte mini-festivaluri de interior din Timisoara despre care nu stiu nimic, precum Independent Voice Timisoara)
My Metal Festival (anulat)
B'estfest (Bucuresti)
Rockin' Transilvania (a mai fost? cu Stratovarius, LOST si alte dracii)
CokeLive Peninsula (Targu-Mures)
Watumi & Fringe (Brasov)
Artmania (Sibiu)
East-West Fest (Baia-Mare)
Sirnaville (Sirna)
Samfest Rock (Satu-Mare)
Rock City Open Air (Medgidia) (anulat)
Rock Out Loud (Brasov)
Stufstock (editie de criza)
Maximum Rock Festival (Bucuresti)

Jazz:
NewJazz (Iasi) (anulat)
Festivalul de Jazz de la Sibiu
Garana
Samfest Jazz (Satu Mare)
Plai Timisoara
Transilvania Jazz Festival
Bucharest Masters Of Jazz (care e de fapt o serie de concerte, dar care costa cat mai multe mini-festivale la un loc)
Timisoara Jazz Festival (daca se face, ca inca nu s-a anuntat nimic)

Cantitatea dilueaza calitatea? Pe partea de jazz n-as zice, la rock insa se poate discuta. E de bine? Sper ca da.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyLun Aug 17, 2009 7:22 pm

pacat ca din toata lista asta lipseste litera "P" de la progressive Cool
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyLun Aug 17, 2009 8:23 pm

Eu cred ca proggerii ar putea obtine satisfactii majore daca ar merge pe la concerte de muzica non-prog Wink

Altfel, ati putea fi surprinsi de numarul de trupe progresive care au venit in Romania in 2009. Maine o sa incerc sa le numar pe toate care au cate o pagina pe PA.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyJoi Aug 20, 2009 5:25 pm

Mai sunt si altii care au exact aceeasi problema: http://freshgoodminimal.ro/?p=1934 Cu unele idei sunt complet de acord.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyJoi Aug 20, 2009 5:42 pm

andu a scris:
Eu cred ca proggerii ar putea obtine satisfactii majore daca ar merge pe la concerte de muzica non-prog Wink
Altfel, ati putea fi surprinsi de numarul de trupe progresive care au venit in Romania in 2009. Maine o sa incerc sa le numar pe toate care au cate o pagina pe PA.

-primii mei 14 ani de viata(si dupa) am tot ascultat muzica non-prog(Elvis,Paul Anka,Middle of the road, Rolling Stones,Beatles,Beach Boys ,Andy Williams, glam-rock,hard-rock,heavy metal,etc.) fara vreun efect viitor,asa ca nu tzine.. la mine

-interesant ! curios sa vad care sunt acele "numeroase" trupe de prog din PA venite pe la noi(daca sunt de prog? ci nu acele trupe apartinand unor "specii" muzicale inventate in mileniu 3 prin tehnici de marketing si alipite progului in acest deja pe jumatate compromis Prog Archives.)
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyJoi Aug 20, 2009 9:01 pm

prin numeroase am vrut sa zic ceva in jur de zece. ceea ce e mult, dat pana de curand aveam una la cativa ani. din pacate inca n-am reusit sa fac trecerea de revista (cu alte cuvinte, am uitat Laughing )

si n-am zis ca o sa numar trupe de prog de pe PA, ci trupe progresive de pe PA. e o mare diferenta, importanta pentru mine. prog intr-adevar nu prea vine mare lucru la noi.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi EmptyVin Aug 21, 2009 3:19 am

Chick Corea - Stanley Clarke - Lenny White
Larry Coryell
John Abercrombie
Terje Rypdal
Nils Peter Molvaer - Eivind Aarset
The Legendary Pink Dots
Opeth
Queensryche

Presupun ca Santana, Nightwish si alte asemenea nu pun, cu tot respectul, chiar si daca au pagina pe PA. La fel si Queensryche? Nu cunosc. Si pacat de Meshuggah.

8 intrari, din care 5 de Fusion. Nu e rau, sper ca trendul se va intensifica.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Fenomenul festivalier la noi   Fenomenul festivalier la noi Empty

Sus In jos

Fenomenul festivalier la noi
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: NON-PROG-
Mergi direct la: