| ce ascultati chiar acum? | |
|
+11GentleG radu Uroboros H to He romanbun Aldi idle_ro bibi Ricochet andu Cristi 15 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Mai 27, 2010 2:50 pm | |
| | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Mai 27, 2010 3:33 pm | |
| Kraan - Andy Nogger - Remastered | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Mai 27, 2010 10:58 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Mai 27, 2010 11:45 pm | |
| Mda, la prima auditie (acum cateva luni) m-a captivat debutul. Acum, a doua oara, cred ca DV e mult mai interesant. California ramane in umbra si de data asta, desi nu cu foarte mult. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 12:29 pm | |
| Nu-Stoner, hahaha! | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 5:30 pm | |
| Un nume cred nemaiintalnit pe aici: Oregon - Violin VIOLIN is notable in the Oregon discography for the presence of Zbigniew Seifert, a Polish violinist who contributes nicely to the quartet's usual high-minded assortment of jazz, world music, and chamber aesthetics. The title track, which opens the album, is a 15-minute improvisation featuring Seifert, who fits seamlessly into the airtight chemistry shared by Oregon's core members. One of the last recordings by a huge violin talent... For this album, Oregon brought in famed Polish jazz violinist Zbigniew Seifert who sadly died of cancer not long after this was recorded, at the age of 32. His rich playing here is all the more special although this album is not an easy listen but rather demanding. Starting his brilliant career in late 1960's, Stanko Quartet's alumni Zbigniew Seifert, quickly became leading European Jazz voice and the first violist capable to “transcend” the spirit of Coltrane music. Born June 6th, 1946, he began studying the violin at the age of six and ten years later also took up the saxophone. He studied violin at the University of Krakow, while also playing alto in his jazz group. The music of John Coltrane proved to be a strong influence throughout Seifert's career. As Scott Yanow observed: " Zbigniew Seifert was the violin what John Coltrane was to the saxophone". From an early age and later on as a member of Stanko's Quintet (1969-1973), he had made a name for himself in Europe. As a leader Seifert (who was affectionately known as Zbiggy) performed music that ranged from free Jazz to fusion. During his short life he thankfully was able to collaborate with some of the brightest stars of both American and European Jazz, including Hans Koller, Joachim Kuhn, Billy Hart, Michael Brecker, John Scofield, Eddie Gomez, Charlie Mariano, Jack DeJohnette, and band Oregon with whom he recorded masterpiece album "Violin". In the mid to late seventies, Seifert recorded a series of albums as a leader, that established him as one of the most unique voices in jazz, and one of the most sophisticated improvisers on the violin. Tragically, his promising American and world career abruptly ended with his death to leukemia in 1979. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 8:46 pm | |
| bunicel desi e cel mai neinspirat album al lor dupa parerea mea. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 8:56 pm | |
| ^ e indeajuns de bine cum pui tu problema; eu urasc cu pasiune albumul acela (sau il uram? greu de spus, cand n-am mai scos Rush din rastel de mult timp) Glenn Branca - Ascension Nu chiar de nota 10 (dear Pitchfork...), dar destul de valoros. Progresii stangace, prea monotone pe la mijloc, in schimb Ascension piesa e in intregime grozava. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 9:01 pm | |
| istorie pe 2 dvd-uri | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 9:05 pm | |
| ^ Rush a terminat benzina cu Signals | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Mai 28, 2010 10:13 pm | |
| | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| |
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 9:55 am | |
| superba muzica, de 4 zile doar acest album am in playlist cand ascult muzica acasa. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 10:16 am | |
| ^APLAUZE asta e la fel de bun | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 11:12 am | |
| argentinienii se pricep la muzica, foarte creativi si originali, pacat insa ca n-au venit cu mai multe albume.
acum am trecut la ceva contemporan, destul de interesant, Flying Lotus - Cosmogramma (canta Thom Yorke pe o piesa asa am ajuns sa ascult trupa). | |
|
| |
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 12:22 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 6:08 pm | |
| Incerc si eu M.I.A. (argentinienii, nu artista zilelor noastre), mersi de recomandare. Cineva ar trebui sa atentioneze pe P.A. ca in al doilea album cuvantul e "juegos", nu "fuegos". | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Mai 29, 2010 11:12 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Incerc si eu M.I.A. (argentinienii, nu artista zilelor noastre)
haha, eram sigur ca last.fm nu va face diferenta (strange laolalta cinci artisti sub profilul britanicei). La fel ca si cu Phoenix ai nostri, nediferentiati de pitpalacii indie, sau Shining jazz-progerii vs. Shining metalicii. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Mai 30, 2010 1:31 am | |
| Dragut ce-a scos trupa. Mai las Cornonstipicum pentru inca cateva ascultari, suna cel mai matur, dar are si mici esecuri sau ciudatenii. Nu-i rau nici Transparencias, sintetizand si clasic, si simfonic, am auzit si fragmente de folk Oldfield. Originalul din Magicos juegos... se deschide inspre vocal cu versuri (fata de debut), astfel ca o piesa precum Crisalida de Nina suna fain. Restul e insa mai putin satisfacator, un simfonic jazzy neingrijit. Mi-au placut in schimb, chiar foarte mult, bonusurile luate din Concierto, se schimba placa total, folk vocal cu accent. | |
|
| |
H to He capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Mai 30, 2010 1:46 pm | |
| din ce-am ascultat eu Shining pe ultimul album, cred ca se pot baga in aceasi oala cu cele mai grele trupe de metal si tot ar ramane la fund. daca mergi cu asa ceva la un concert de death sau black metal ai sanse sa-ti sperii audienta. aseara am fost la filarmonica la cel mai tare concert de jazz, doua big-banduri de la universitati din Louiseana si Colorado. in seara asta canta in Porto Arte si probabil o sa ajunga o parte din ei si in Manufactura, la alt concert de jazz. daca ai timp sa vii Rico iti recomand sa nu ratezi ocazia. acum ii ascult pe vecinii maghiari care stiu sa faca muzica foarte faina. piesa Talk With Myself incepe cu un duel chitara pian superb (pacat ca pianul pierde si ii i-a locul sintetizatorul, dar mai revine si el sporadic pe parcurs) | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Mai 30, 2010 4:42 pm | |
| asta si "L" esentiale alaturi de Gong | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Mai 30, 2010 7:23 pm | |
| Ein Sonntag mit
MY EDUCATION & THE NATIONAL
in ambele cazuri, cu intentia de a ajunge sa ascult albumul de anul acesta (Sunrise, respectiv High Violet). | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Mai 31, 2010 12:14 am | |
| Sunrise e cel mai interesant album My Education de pana acum.
Grozavi nationalii, in sfarsit ii ascult pe indelete si reusesc sa absorb mai mult. Probabil contre-le-vent, Sad Songs for Dirty Lovers imi place mult mai mult decat Alligator. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Mai 31, 2010 1:19 am | |
| ^ Imediat, numai sa-l mai iau la ascultat un pic. Ma cam freaca la cerebel vocalizele lui Haino (desi mai putin decat pe alte chestii ascultate de la el), dar pe ceilalti doi ii iubesc cu pasiune ca sa zic asa, si am si pus coperta pe desktop, deci nu-i las balta. Sa-nteleg ca te-a atins la coarde? | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|