A fost frumos. A inceput cam la 20:15 si s-a terminat foarte putin inainte de miezul noptii.
Pe Flamborough Head nu ii ascultasem deloc prin urmare nu stiam la ce sa ma astept (doar catalogarea neo-prog). Nu am sa va spun ce piese au cantat pentru ca nu le cunosc titlurile. Inceputul m-a dus cu gandul la, clasicul deja, sound neo-prog, care nu e tocmai unul din favoritele mele. Treptat insa au inceput sa devieze, mai accentuat in partea finala a concertului, ajungand in zone diverse, chiar mergand putin spre metal. Claparul mi s-a parut cam plat, prea aplica sabloanele neo-prog (sunetul acela dulceag de orga), dar chitaristul a fost la inaltime. Vocea lui Margriet Boomsma e ok, nu iese extraordinar in evidenta in schimb toate, sau aproape toate, partile muzicale realizate de ea la flaut sau tin whistle au fost deosebite. Fara a fi exercitii de mare virtuozitate, ele au dat mereu culoare, erau interludiile care creau atmosfera ce facea, de multe ori, piesa deosebita.
Un spectacol reusit din care unele piese mi-au placut foarte mult.
Yesterdays a aparut in formula de 5, fara flautista, cu o noua solista vocala si un nou basist. Repertoriul majoritar de pe Holdfenykert dar si ceva noutati. Live-ul acesta mi-a demonstrat ca Akos e un chitarist extraordinar, iar claparul poate fi de-a dreptul stralucitor uneori. Basistul a fost si el sus, cu cateva momente foarte bune. Foarte fain spectacol, pacat insa ca trupa nu mai are pe cineva la flaut (nu stiu daca e definitiv).
Soul Club, locatia unde s-a desfasurat evenimentul este un club situat in centrul Clujului, intr-un subsol. Nu stiu cata lume a fost, dar a fost plin.
Aceasta e, se pare, editia a 3-a a Mini-Prog-Fest-ului din Cluj. La mai multe si la mai mari!