| ce ascultati chiar acum? | |
|
+9radu romanbun H to He idle_ro GentleG Uroboros Ricochet andu Cristi 13 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 1:56 am | |
| 7 posturi au. Probabil ca pe unde radio se dau doar primele patru, dar orisicat, e enorm. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 2:04 am | |
| Old news cu numarul de posturi (ha! gotcha, macar o data ). Cu iPlayer cred ca pot sa navighezi pe toate canalele. http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/bbc_7 (link-ul acum se deschide pe Radio 7 ca asa l-am copiat eu; dai in side-bar la "Live Radio", si de-acolo alegi) | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 2:14 am | |
| Mi-am cam facut o idee ce si cum; primul e de mainstream, al doilea de muzici mai interesant si de discutii muzicale, al treilea e de clasic, jazz si alte alea; mai e unul de stiri si politica (4), unul de sport (5), inca unul de muzica (reportaje, documentare, discutii) (6) si in fine unul de comedy (7). Acum pe 3: Guillaume Dufay was one of the most famous and successful composers of the mid 15th century. Born in Cambrai in what is now northern France, he spent most of his career touring Europe, working in some of the most important and influential centres of his day. He found himself in the middle of many of the major political struggles comfronting the 15th century which inevitably had a profound impact both on his life and music. Lucie Skeaping reflects on Dufay's Europe. Bunoaca asta prezinta: | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 2:23 am | |
| Eu fac o pauza de Proms pana marti sau miercuri, deci si de Radio 3. Programul meu de clasic (sau muzica) la radio sau TV e inca unul neregulat, dupa pofta, inca incerc sa fac ceva mai serios, alegand si de pe Romania Muzical, France Musique, ca sa nu zic de Mezzo. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 11:52 am | |
| Ein Sonntag cu muzica de post...rock. Ulver
Update: Din prima perioada, imi place Bergtatt. Dar Nattens Madrigal e mare porcotanie. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 2:41 pm | |
| ^ WTF Rico asculta blec (si-i place?) Nattens Madrigal e facut in ciuda, sa fie mai raw decat raw, sa moara dusmanii. Asta e ideea. Voiam sa zic cacolegii mei academici asculta BBC1 in laborator. In fiecare zi am sansa sa aud Lady Gaga si hitul verii trecute de la Inna. Cica aseara am ascultat niste prog: Frost* - Experiments in Mass Appeal (2008)Foarte meseriasi romanii. N-au nici o inhibitie, parca ar canta de treij de ani. Prog rock 100% fara sa miroasa dubios a anii '70. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 3:01 pm | |
| Bergtatt nu-i doar blec, dar si blecu' e un ciot de marijuana prizabil. Vargnatt (o fi albume gemene astea doua?) e, in comparatie, de o stea.
---
E adevarat ca Frost* se purifica de ideile retro din Milliontown, dar Mass Appeal il vad totusi comercial, rock alternativ sau de-astea. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 3:03 pm | |
| Ar trebui sa fitzi mandri de Inna, noul nostru patrimoniu contemporan | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 3:09 pm | |
| + cand Rico devine metalist, devine mai metalist ca noi! sunt sigur de asta! | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 3:11 pm | |
| - Ricochet a scris:
--- E adevarat ca Frost* se purifica de ideile retro din Milliontown, dar Mass Appeal il vad totusi comercial, rock alternativ sau de-astea. corect , nu a luat nota de trecere | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 3:57 pm | |
| nu e o capodopera, dar imi place tot mai mult. un album perfect in felul lui. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| |
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 7:02 pm | |
| ^ Ma rog, este asa oarecum inspirat, dar nu la modul la care sa poti zice a, uite, aici suna a Yes sau a Marillion sau a mai stiu eu cine (intrand in sfera dubiosului artistic ). Sunt pe treaba lor. Faptul ca e catchy as hell nu mi se pare ca-i inscrie in cercul rockului alternativ (daca asta era ideea), pentru mine e prog pur si simplu, cu un compozitor cu idei proaspete. Apropo de metale, ma delectez zilele astea cu Blind Guardian - At the Edge of Time (2010)Nesperat de fain. Odata trupa mea preferata, ma cam saturasem de ei si ii urmaream de la distanta, mai ales ca au scos albume tot mai rar, iar cel din 2006 a fost cam subtire de felul lui. Asta de acum e o revenire la desfasurarea de forte din perioada "A Night at the Opera" (2002), dar cu un surplus zdravan de creatina si aminoacizi. Piese progresive, lungi, intortocheate, muzica teatrala pana la Dumnezeu, o orchestra simfonica se alatura galopului de chitare si baterie si e prezenta de data asta pe toate piesele. Aranjamentele vocale complexe, o mie si una de overdubs creand efectul ala de cor in stil Queen, refrene EPICE, ce sa mai vorbim - albumul asta are tot ce mi-a placut mie vreodata la power metal-ul german, in doze generoase si intr-o forma excelenta. In plus, are doua balade superbe, despre tirani cruzi si batalii intre cavaleri rivali, cantate cu ditamai ansamblul de muzica medievala. Pfai, trebuie sa-l ascult din nou. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 10:25 pm | |
| | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Aug 01, 2010 11:43 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 2:32 pm | |
| | |
|
| |
pagan's mind acord
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 47 Localisation : Carei Data de inscriere : 02/08/2010
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 3:25 pm | |
| chiar acuma nimic ca sint la lucru, , dar am in masina Derek Sherinian - Black utopia - 2003 si pentru acasa , vreo 4 albume DGM, prog metal from Italy, Bo Hansson - legendarul Lord of the rings, o trupa de neo foarte buna Alias Eye. Vad ca inca nu stiu sa adug si imagine | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 4:25 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 8:52 pm | |
| indie-rock de acum patruzeci si de ani | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 8:59 pm | |
| Hippie de ieri, hipster de azi? | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 9:05 pm | |
| cu hendrix si clapton, fiecare pe cate o piesa. fara pretentii de descoperire de teritorii noi, chiar daca in 1970 sau 71 era destul teren nedefrisat. destul de variat, destul de misto colegul lui stills, un album mai psychedelic, tot cu invitati de marca, jefferson airplane, ca tot veni vorba mai sus, grateful dead, niste cetateni de la santana etc colegul lui stills si crosby, desigur. cu mason de la traffic, cu garcia etc. mai simplutz, dar asta nu e un repros | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 9:10 pm | |
| ascult si eu mai multe albume Eloy, si acum reascult Inside (1973). tipi astia mi se par plagiatori seriosi, cel putin pe acest album. piesa Inside pe la minutul 2, incepe sa sune putin a Echoes, iar cand apare un solo de chitara pe la sfarsitul minutului 2 si inceputul minutului 3, suna aproape identic cu ce canta Hackett in Musical Box (este una din piesele mele favorite, chiar nu cred ca ma insel). si sunt nesimtiti sa o tina cu plagiatul pret de 1 min si jumatate. apoi pe final parca se intoarce la Echoes si apoi un mic solo de chitara ce seamana cu ce face Page in Stairway to Heaven. in recenziile de pe PA acest album primeste note foarte mari, cu toate ca mai multi reclama ca suna foarte mult a Pink Floyd si pe o piesa a Jethro Tull (Future City). pe la jumatatea piesei aceasta, iar imi suna aproape identica cu Stairway to Heaven, pe final revenind la ceva ce suna a Jethro Tull. https://www.youtube.com/watch?v=Q8YIfrhEZjI(cine vrea sa asculte sa aud si alte opinii). sa fi fost oare inevitabile asemenea influente/furaciuni in acea vreme? sunt destule trupe germane in acea vreme care au venit cu un sunet propriu. | |
|
| |
radu ritm
Numarul mesajelor : 148 Data de inscriere : 04/03/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Aug 02, 2010 9:29 pm | |
| eu n-am ureche muzicala deloc. nu mi se pare ca ar fi furat melodiile. cat priveste stilul, eloy n-au fost deloc originali iar influentele de care amintesti imi par evidente | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |