| Progressive Electronic | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Progressive Electronic Dum Iul 18, 2010 1:37 am | |
| Mi-a revenit interestul pentru genul asta (asa cum e definit el pe PA, nu orice tehno), si frunzaream diverse pagini, dintre care mi-a atras atentia asta: http://www.progarchives.com/album-reviews.asp?id=14282Cand ajung la sfarsitul biografiei... ghici cine o scrisese! Bine ca stam pe acelasi forum cu un expert adevarat si nu-l intrebam nimic atata timp | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Progressive Electronic Dum Iul 18, 2010 2:27 pm | |
| eh? Ar merge taiate cateva ramurele din text, sunt si typos pe deasupra, se vede ca e scris la 11 ani. Se pare c-am fost si rasist atunci ("white rock" [Steve Hillage]) lolz. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Progressive Electronic Dum Iul 18, 2010 2:31 pm | |
| am observat si eu "white rock" | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Progressive Electronic Dum Iul 18, 2010 2:35 pm | |
| Prima si cea mai importanta lectie este aceea ca Schulze este Dumnezeu. Restul ce tine de gen poate fi supus dezbaterii. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Progressive Electronic Sam Iul 31, 2010 11:49 am | |
| Tonto's Expanding Head Band - 1996 - Tonto Rides Again frumos, cu momente de excelenta. m-a amuzat prima piesa, care mi-a adus aminte puternic de synth-urile de pe "Zalmoxe". | |
|
| |
Rrradu nota
Numarul mesajelor : 6 Data de inscriere : 05/07/2010
| Subiect: Re: Progressive Electronic Mar Sept 28, 2010 12:14 pm | |
| nu sunt pe progarchives dar sunt un upgrade al mileniului 3
Shpongle (cu mr Raja Ram de la Quintessence) - psy trance, downtempo, mushroom music etc. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Progressive Electronic Mar Sept 28, 2010 11:58 pm | |
| Stiu de, dar n-am incercat. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Progressive Electronic Joi Noi 18, 2010 8:55 pm | |
| Dupa pietrele de temelie pe care le-am ascultat azi (debutul lui Schulze si primul Ambient al lui Eno), o intrebare care se poate infiripa in capul unui ignorant ireverentios (nu eu, evident), este "ce rost mai are sa o freci dronistic/ambiental zilele astea cand tot ce era de zis s-a zis de la bun inceput?" | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Progressive Electronic Joi Noi 18, 2010 10:16 pm | |
| Pai nu s-a zis tot ce era de zis. Au aparut alte instrumente/posibilitati tehnice, s-a extins paleta de sunete, se exploreaza atmosfere noi. In plus, ce rost mai are sa canti thrash in ziua de azi? sau prog rock? | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Progressive Electronic Joi Noi 18, 2010 10:47 pm | |
| Please don't stop the / please don't stop the / please don't stop the music.
Dar la modul serios, nu stiu cum sa raspund. Nu se aplica la orice, din toate timpurile? Piatra de temelie si muzica (pr)in care s-a spus tot nu-mi suna a fi acelasi lucru.
P.S.: Daca nu dadea rasol cu Canonul de Bach, Eno venea cu capodopera sa ambientala inca din 1975 (cu Discreet Music). Asa sufera de sindromul Tarkus. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Progressive Electronic Vin Noi 19, 2010 1:23 am | |
| - Uroboros a scris:
- Pai nu s-a zis tot ce era de zis. Au aparut alte instrumente/posibilitati tehnice, s-a extins paleta de sunete, se exploreaza atmosfere noi. In plus, ce rost mai are sa canti thrash in ziua de azi? sau prog rock?
Pai chiar n-are. Daca nu contribui cu nimic nou, evident. Dar daca in rock si in metal nu e asa de greu sa aduci ceva nou, intr-un gen cu o estetica atat de precizata si de minimala nu e deloc simplu. Am ascultat foarte putin drone / ambient pana acum si deja aud multe chestii care sunt identice, peste timp. Nu ca m-ar deranja, dar intrebarea e tentanta ca exercitiu mental. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Progressive Electronic Vin Noi 19, 2010 1:30 am | |
| - Ricochet a scris:
- Nu se aplica la orice, din toate timpurile?
Ba da, exista in istoria artelor si alte cazuri, intotdeauna cazuri in care e vorba de estetici abstracte, minimale, esentializate formal. De exemplu, abstractia pura picturala: Cum deosebesti intre patratul alb pe alb al avangardistului interbelic rus si cel al postmodernului spiritualist roman? (Numele nu conteaza, cazul e real) Amandoi au ajuns la acelasi rezultat pe cai diferite, dar in fata lucrarilor ai putea sa zici ca sunt ale aceluiasi autor. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Progressive Electronic | |
| |
|
| |
| Progressive Electronic | |
|