Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Progressive Electronic

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Progressive Electronic Empty
MesajSubiect: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyDum Iul 18, 2010 1:37 am

Mi-a revenit interestul pentru genul asta (asa cum e definit el pe PA, nu orice tehno), si frunzaream diverse pagini, dintre care mi-a atras atentia asta: http://www.progarchives.com/album-reviews.asp?id=14282

Cand ajung la sfarsitul biografiei... ghici cine o scrisese! Smile

Bine ca stam pe acelasi forum cu un expert adevarat si nu-l intrebam nimic atata timp scratch
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyDum Iul 18, 2010 2:27 pm

eh? Laughing Embarassed

Ar merge taiate cateva ramurele din text, sunt si typos pe deasupra, se vede ca e scris la 11 ani. Se pare c-am fost si rasist atunci ("white rock" [Steve Hillage]) lolz.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyDum Iul 18, 2010 2:31 pm

am observat si eu "white rock" Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyDum Iul 18, 2010 2:35 pm

Prima si cea mai importanta lectie este aceea ca Schulze este Dumnezeu.

Restul ce tine de gen poate fi supus dezbaterii. Wink
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptySam Iul 31, 2010 11:49 am

Tonto's Expanding Head Band - 1996 - Tonto Rides Again

frumos, cu momente de excelenta. m-a amuzat prima piesa, care mi-a adus aminte puternic de synth-urile de pe "Zalmoxe". Smile
Sus In jos
Rrradu
nota

Numarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 05/07/2010

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyMar Sept 28, 2010 12:14 pm

nu sunt pe progarchives dar sunt un upgrade al mileniului 3

Shpongle (cu mr Raja Ram de la Quintessence) - psy trance, downtempo, mushroom music etc.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyMar Sept 28, 2010 11:58 pm

Stiu de, dar n-am incercat.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyJoi Noi 18, 2010 8:55 pm

Dupa pietrele de temelie pe care le-am ascultat azi (debutul lui Schulze si primul Ambient al lui Eno), o intrebare care se poate infiripa in capul unui ignorant ireverentios (nu eu, evident), este "ce rost mai are sa o freci dronistic/ambiental zilele astea cand tot ce era de zis s-a zis de la bun inceput?" Smile
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyJoi Noi 18, 2010 10:16 pm

Pai nu s-a zis tot ce era de zis. Au aparut alte instrumente/posibilitati tehnice, s-a extins paleta de sunete, se exploreaza atmosfere noi. In plus, ce rost mai are sa canti thrash in ziua de azi? sau prog rock?
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyJoi Noi 18, 2010 10:47 pm

Please don't stop the / please don't stop the / please don't stop the music.

Dar la modul serios, nu stiu cum sa raspund. Nu se aplica la orice, din toate timpurile? Piatra de temelie si muzica (pr)in care s-a spus tot nu-mi suna a fi acelasi lucru.

P.S.: Daca nu dadea rasol cu Canonul de Bach, Eno venea cu capodopera sa ambientala inca din 1975 (cu Discreet Music). Asa sufera de sindromul Tarkus.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyVin Noi 19, 2010 1:23 am

Uroboros a scris:
Pai nu s-a zis tot ce era de zis. Au aparut alte instrumente/posibilitati tehnice, s-a extins paleta de sunete, se exploreaza atmosfere noi. In plus, ce rost mai are sa canti thrash in ziua de azi? sau prog rock?

Pai chiar n-are. Daca nu contribui cu nimic nou, evident. Dar daca in rock si in metal nu e asa de greu sa aduci ceva nou, intr-un gen cu o estetica atat de precizata si de minimala nu e deloc simplu. Am ascultat foarte putin drone / ambient pana acum si deja aud multe chestii care sunt identice, peste timp. Nu ca m-ar deranja, dar intrebarea e tentanta ca exercitiu mental.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic EmptyVin Noi 19, 2010 1:30 am

Ricochet a scris:
Nu se aplica la orice, din toate timpurile?

Ba da, exista in istoria artelor si alte cazuri, intotdeauna cazuri in care e vorba de estetici abstracte, minimale, esentializate formal.

De exemplu, abstractia pura picturala:

Progressive Electronic 20082

Cum deosebesti intre patratul alb pe alb al avangardistului interbelic rus si cel al postmodernului spiritualist roman? (Numele nu conteaza, cazul e real) Amandoi au ajuns la acelasi rezultat pe cai diferite, dar in fata lucrarilor ai putea sa zici ca sunt ale aceluiasi autor.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Progressive Electronic   Progressive Electronic Empty

Sus In jos

Progressive Electronic
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» progressive new age piano
» Progressive Metal made in Ro