Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

ce ascultati chiar acum?

In jos 
+11
Aldi
oaspetele
Uroboros
pagan's mind
GentleG
radu
Ricochet
andu
idle_ro
romanbun
Cristi
15 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Urmatorul
AutorMesaj
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Empty
MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyLun Noi 08, 2010 6:51 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Paracletus

Deathspell Omega - Paracletus (2010)

Rejoice, for tonight it is a world that we bury!
Have you beheld the darkness sitting upon the earth
Overshadowing the wind rose, lost in the smoke?
Thus many went astray at once
The others wandered hazardously through endless mazes
The rays of the sun whisper of a newborn fright
And very few horrors in the world could match in terror
The cruelty of that frozen caress and its fragrant secret in blossom
La mince clameur de ces etres iniques et inabsous
Pleurant a la sortie du monde
Se perd dans ce royaume d’effroi et de cendres
Sinistre Abscission
Et la solitude du jardin de Gethsémani en partage!
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 12:59 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Bbt

Imbatraneste remarcabil.

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Cover_4034143102010

Se mai putea lucra la el inca un an.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 2:11 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 059

Graham Lambkin, Jason Lescalleet - Air Supply (2010)

Excelent, cum ma asteptam. Dupa "The Breadwinner", albumul hibernal prin excelenta, asta (a doua parte a unei trilogii, spune Erstwhile Records) imi pare scos dintr-un colt dubios de lume, intunecos, cu paianjeni si sortimente de mucegaiuri, si dintr-o zi de toamna rece si naspa.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 2:39 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Was_cd_front_2

Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 11:37 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 333

Zeitkratzer - Old School: John Cage (2010)

Superb. Trebuie sa ma intorc la albumul cu Tenney sa vad care imi place mai mult, deocamdata asta ma termina. A treia piesa, Hymnkus, e cea mai arida, dar dintr-un motiv greu de identificat imi aduce aminte de Robert Ashley (poate cadenta hipnotica dand impresia de repetitie fara sa-ti dai seama exact ce anume se repeta). Prima bucata, Four6 (se pare ca exista si o varianta Sonic Youth!) e o bijuterie. In plus, intotdeauna am preferat kiwi(-ul) portocalelor.

De asemenea, am incheiat a sasea auditie a lui Paracletus, care este, ca sa citez din deviza festivalului INSTAL de la Glasgow de saptamana asta, "music (...) about more than just music".
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 12:01 pm

Vreau si eu!

Mai sunt doua de colectat: Zeitkratzer: White House a aparut; Zeitkratzer: Alvin Lucier sta sa.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 1:21 pm

O sa ai un mesaj cat de curand. Alvin Lucier exista deja pe Soulseek, dar la o calitate dubioasa, asa incat mai am rabdare. Nick Hennies insa a scos vreo doua albume, unul anul asta si celalalt am impresia ca tot anul asta, care includ compozitii de Lucier, treburi pentru percutie daca tin minte bine.

I'm on a roll:

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Cory_Allen_Hearing_is_Forgetting_the_Name_of_the_Thing_one_Hears

Cory Allen - Hearing Is Forgetting the Name of the Thing One Hears (2009)

Minimalism ambiental vibrafonistic, invaluit in tiuituri armonice delicate. Si alte cuvinte fara sens.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 5:29 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Schnittke+sym+1+BIS

Well, this was...uhm.
OK, sa incerc sa sintetizez. Genul unei "antisimfonii" (sau "nonsimfonii") m-a dus cu gandul la Nemescu (are el o simfonie structurata de la capat la inceput si inca una in care nimic din discurs nu e definit), altfel aleatorismul si polistilismul duc la Ives (Alex Ross chiar face referire, dar il lauda pe Schnittke pentru apropierea de extrem).

Cateva din momentele "coreografice" pot fi subintelese (membrii orchestrei se aplauda pe ei insisi cam dupa cinci minute de la inceputul primei parti, iar prin partea a doua cred ca se cearta ca pe stadion), dar restul trebuie sa fie o experienta live, iar din pacate si eclipsele de soare sunt mai dese decat o simfonie de Schnittke cantata/regizata pe scena. Totusi, cat de misto e gandul ca dirijorul sa-si lase balta orchestra, apoi invers, iar Iordache sa ramana cu un solo de jazz-funk, ey?!

Prin lamentabila mea abilitate de a recunoaste piese sau citate muzicale, mi-am dat seama doar de a V-a de Beethoven, ceva din concertul pentru pian al lui Ceaikovski si mult baroc in partea secunda. Nu cred ca polistilismul (domeniu in care Schnittke a excelat) e punctul forte aici. Simfonia e prin excelenta antimuzicala, aleatorica, masiv-excesiva. Primele doua parti au fost o experienta dura. A treia e docila, acel moment "cumsecade" care imi place la Schnittke. Partea a patra e perfecta.

----

Astea fiind zise, imi propun in cele doua luni ramase din acest an o incursiune in cateva cicluri de simfonii moderne, cate una pe zi, in ordine, alternand autorii. Deocamdata m-am fixat pe Alfred Schnittke si Glenn Branca. Ar mai merge trei sau patru.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 6:30 pm

Glenn Branca e genial, doar ca simfoniile lui - de fapt, cele pe care le-am ascultat eu - sunt muzica roc, roc curat.

Dupa cinci zile de neodihna, oaspetii nostri au plecat, drept care ma arunc pe comp si incep sa ma furajez intens cu muzica, direct in vena. Cinci zile e prea mult!

Intai o sa-mi scot asta din cap:

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 100127045408260364

(m-a chinuit tare ieri si mai ales azi)

dupa care incerc

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Deathspell+omega+paracletus

(sunt evident foarte curios)

Ultima editare efectuata de catre andu in Mar Noi 09, 2010 8:54 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 8:14 pm

@Branca: Just roc, chiar post-roc (ai ascultat "Tonal Plexus", as did I). Dar unele intentii sunt mai academice.

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Cover_112611392009

Cum se zice "Yes rip-off" pe franceza?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 8:21 pm

Ricochet a scris:
@Branca: Just roc, chiar post-roc (ai ascultat "Tonal Plexus", as did I). Dar unele intentii sunt mai academice.

Trei albume am ascultat, Ascension, Symph. #1 si #8 (si vreau sa-l parcurg integral). Ai dreptate cu intentiile, ceea ce, coreland ce am zis si eu, il face un caz cu adevarat special.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 8:55 pm

andu a scris:

affraid

holly ...!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 9:29 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Atheistjupiter

incepe bine, dar nu remarcabil
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 9:42 pm

andu a scris:
andu a scris:

affraid

holly ...!

ashtia nu canta black metal?
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 9:49 pm

E mai mult decat black metal, e ceva devastator, oribil, malefic pana in panzele albe. E complet disonant de la un capat la altul, ridicol de complex ritmic, iar parte din compozitie se pare ca urmeaza scheme serialiste. In plus, domnii sunt anonimi (nu se stie exact cine canta), locuiesc undeva in sudul Frantei si sunt niste satanisti bine cititi. Paracletus este Duhul Sfant si albumul e un fel de liturghie intoarsa pe dos.

E o muzica foarte simpatica.
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 10:12 pm

Uroboros a scris:
E mai mult decat black metal, e ceva devastator, oribil, malefic pana in panzele albe. E complet disonant de la un capat la altul, ridicol de complex ritmic, iar parte din compozitie se pare ca urmeaza scheme serialiste. In plus, domnii sunt anonimi (nu se stie exact cine canta), locuiesc undeva in sudul Frantei si sunt niste satanisti bine cititi. Paracletus este Duhul Sfant si albumul e un fel de liturghie intoarsa pe dos.

E o muzica foarte simpatica.

black metal simpatic e oximoron pt mine lol!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 10:13 pm

@Nick: D'accord Smile

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Unkle-where-did-the-night-f

2010

Ultima editare efectuata de catre andu in Mar Noi 09, 2010 11:17 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 10:36 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 T33017
Il Tempio delle Clessidre -2010 prog italian solid
vocalistul a cantat pe vremuri intr-o trupa italiana numita .....
MUSEO ROSENBACH
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 10:38 pm

Trecere prin sita:

Atlantide - Atlantide (deja mentionat)
Ardo Dombec - Ardo Dombec
Albatros - Garden of Eden
Et Cetera - Et Cetera
Happy The Man - Happy The Man / Crafty Hands / Better Late
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 10:45 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 F32989
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 11:17 pm

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Bateless+edge

prevad o ora de chin
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 11:23 pm

@ atunci aplica "zicala" din semnatura mea lol!
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMar Noi 09, 2010 11:47 pm

Hai ca nu-i rau. Chiar la inceput cand au intrat vocile m-au trecut fiorii, dar din fericire n-au mers in directia aia. Albumul e mai mult decat onorabil. Cat priveste "zicala", la mine e invers Laughing
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMier Noi 10, 2010 12:35 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Isn%27t+anything

My Bloody Valentine - 1988 - Isn't Anything
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 EmptyMier Noi 10, 2010 1:15 am

ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Images?q=tbn:ANd9GcTzXOCkQ3uEd24q3jE3hHf6iVRJWxEOemVHUkfgpdGWpKPSGv4&t=1&usg=__WWBSxdgU7E7faHMKrmdon-lPVh8=ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Z
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: ce ascultati chiar acum?   ce ascultati chiar acum? - Pagina 18 Empty

Sus In jos

ce ascultati chiar acum?
Sus 
Pagina 18 din 40Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 29 ... 40  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» ce ascultati chiar acum?
» La ce ascultati chiar acum ??

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: EXTRA :: DE TOATE-
Mergi direct la: