| ce ascultati chiar acum? | |
|
+11Aldi oaspetele Uroboros pagan's mind GentleG radu Ricochet andu idle_ro romanbun Cristi 15 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| |
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 1:35 am | |
| Esti un optzecist pursange, de aia iti place. | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| |
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 9:58 am | |
| Eu sunt un optzecist, pentru ca atunci m-am nascut, sau un nouazecist, pentru ca atunci mi-am format gusturile? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 11:59 am | |
| | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 12:17 pm | |
| ^ Tu esti indie bitch. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 12:19 pm | |
| Nu-s convins, toate chestiile cu care m-am format eu is cat se poate de mainstream | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 3:34 pm | |
| un amestec mildly interesting de space rock cu post rock. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Joi Dec 09, 2010 5:23 pm | |
| Zola Jesus - 2010 - Stridulum II EP de 33 de minute. Recomandat lui Rico. Dupa care urmeaza: Foals - 2010 - Total Life Forever | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 1:23 am | |
| Playlistul de ieri (si azi noapte):
John Adams - Harmonielehre (Simon Rattle, City of Birmingham Symp. Orch.) Alice Coltrane - Translinear Light (meh) Barry New Guy Orchestra - Inscape-Tableaux (\m/) Barry New Guy Orchestra - Oort-Entropy (\m/ \m/) Foust - Jungle Fever (asta-i culmea; stiu ca ar mai mult jungle field recording, dar a mers foarte bine cu ritmul sacadat al rotilor de tren; pe restul am atipit, de plictiseala si oboseala deopotriva) | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 2:44 am | |
| Barry New Guy Steven Wilson zicea ca a furat ideea de intro pentru The Incident de la Harmonielehre a lui Adams; e fain-fain sau e ceva cam sirop? De curand: Ido Govrin - Moraine (2010) Album de drone menit sa evoce miscarea diferitelor fronturi ale unui ghetzar. Atmosfera excelent creata, glaciala, grea de frumusete. Finalul cu penultima piesa cufundata in tacere si ultima piesa luminoasa si zgomotoasa e splendid. Ca si celalalt album de anul asta care se ocupa cu recreerea de procese naturale prin mijloace preponderent electronice (Helena Gough - Mikroklimata), e printre preferatele mele. Playlistul de azi: The Shadow Theory - Behind the Black Veil (m-am cam razgandit la a doua auditie, e chiar fain, o data ce trec peste asteptari mi se arata destul de delicios - probabil albumul de prog metal al anului) Robin Hayward, Rhodri Davies, Taku Unami - Valved Strings Calculator (ascultat incercand sa uit sursele sunetelor, plin de farmec) Juba Dance - Orange (hip hop postmodern amestecat cu samba, jazz, chamber music, electro, recomandat lui Bibi cel putin) Gunter Muller - Cym_Bowl (explorari fascinante ale sunetelor unor cinele si ale unor singing bowls - castroane cantatoare? - nimic nu se compara cu bogatia de nuante sonore a percutiei de metal) Albert Ayler - Spirits Rejoice (free jazz genial din anii saizeci care ma calca pe creer, ma simt prea contemporan) Dimmu Borgir - Abrahadabra (de anul asta, una dintre cele mai reusite imbinari de rock si orchestra, mi se pare o sinteza reala, bine gandita - metal cu adevarat simfonic de la o trupa de maestri pe care e la moda sa-i consideri "gay" si "untrue") L'Acephale/The Austrasian Goat - un split din 2009 (black lo-fi de mare angajament picurat cu drone, sampleuri si alte mizerii - foarte interesante piesele acefalilor) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:08 am | |
| - Uroboros a scris:
- Barry New Guy
oops. - Uroboros a scris:
- Steven Wilson zicea ca a furat ideea de intro pentru The Incident de la Harmonielehre a lui Adams; e fain-fain sau e ceva cam sirop?
Inteleg preluarea. Sunt cateva insufletiri melodramatice, dar chiar si asa piesa e destul de faina, iar intr-un curs de minimalism muzical, Adams ar promova, iar pe Reich l-as lasa repetent. Ai citit pe blogul lui Adams prin ce-a trecut cu lucrarea asta? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:01 pm | |
| Eu tot ascult Paracletus, care odata mi se pare exceptional, apoi data urmatoare mi se pare "doar" excelent. Sper ca la un moment dat sa-i gasesc cifrul si sa-l inteleg. Apropo de metale, musiu Uroboros, am o curiozitate: ce-ti place asa de mult la "Angl"-ul lui Ihsahn? Mie mi se pare OK at best. Partile agresive nu mi se par prea intense sau prea complexe, iar partile clean nu mi se par la fel de faine ca la Opeth sau Agalloch, ci doar un alternativ cam lesinat. Si variatia intre cele doua nu mi se pare prea interesanta. Is si momente in care suna ca Opeth pe Damnation, cand imi vine sa chiar pun Damnation. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:33 pm | |
| (Scott Fields Ensemble) Underwhelming. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:39 pm | |
| prima auditie (!) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:40 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:41 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 3:48 pm | |
| Sa fiu sincer, sa apropie si prima auditie a mea. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 4:42 pm | |
| - andu a scris:
- Apropo de metale, musiu Uroboros, am o curiozitate: ce-ti place asa de mult la "Angl"-ul lui Ihsahn? Mie mi se pare OK at best. Partile agresive nu mi se par prea intense sau prea complexe, iar partile clean nu mi se par la fel de faine ca la Opeth sau Agalloch, ci doar un alternativ cam lesinat. Si variatia intre cele doua nu mi se pare prea interesanta. Is si momente in care suna ca Opeth pe Damnation, cand imi vine sa chiar pun Damnation.
Pai sunt de acord cu tine in mare, e pe undeva la mijloc de drum intre alte chestii. Dar mi se pare cantat cu simt de raspundere, are si ceva din Emperor, e malefic un pic, exact cum trebuie. Sincer sa fiu, cred ca productia pe albumele Ihsahn nu avantajeaza deloc compozitiile, imi pare sterila cumva, instrumentele suna mecanic. Poate ar suna mai convingator cu altfel de productie? Nu mi se pare un album excelent oricum, dar la nivel subiectiv daca vrei ma atinge (in special Misanthrope si Emancipation - a, si Scarab care e supercool). | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 4:47 pm | |
| Hmm, interesanta motivatie pentru un album pe care l-ai pus atat de sus in topul anului lui. Oricum, il mai ascult. In sfarsit onorez si eu o recomandare mai veche de muzica foarte buna | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 6:12 pm | |
| | |
|
| |
Uroboros capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 6:25 pm | |
| - andu a scris:
- Hmm, interesanta motivatie pentru un album pe care l-ai pus atat de sus in topul anului lui. Oricum, il mai ascult.
Pai asta e pe 38, Opeth e pe 10. Uitandu-ma pe lista aia, chestiile cu adevarat exceptionale mi se par primele 30-35, cam asa. Dupa aia sunt ori chestii foarte faine pe care poate nu le-am aprofundat destul (s-ar putea sa mai urce), ori albume care imi plac mult fara sa le consider neaparat fantastice (gen Ihsahn), ori pur si simplu lucruri bune si atat. Eu ascult soundcheck, soundcheck, microfonu e suspect - si e grozav. Dar n-ar sta mai sus de angL intr-un top! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Dec 10, 2010 7:06 pm | |
| - Uroboros a scris:
- andu a scris:
- Hmm, interesanta motivatie pentru un album pe care l-ai pus atat de sus in topul anului lui. Oricum, il mai ascult.
Pai asta e pe 38, Opeth e pe 10. Uitandu-ma pe lista aia, chestiile cu adevarat exceptionale mi se par primele 30-35, cam asa. Dupa aia sunt ori chestii foarte faine pe care poate nu le-am aprofundat destul (s-ar putea sa mai urce), ori albume care imi plac mult fara sa le consider neaparat fantastice (gen Ihsahn), ori pur si simplu lucruri bune si atat.
Eu ascult soundcheck, soundcheck, microfonu e suspect - si e grozav. Dar n-ar sta mai sus de angL intr-un top! Asa e, nu stiu de ce tineam minte ca e pe 2 sau 3. Chiar aveam senzatia ca l-am vazut asa. Poate ca pentru ca mi l-ai recomandat pe mess. Albumul lor din 2010 vad ca l-ai incercat, dar la cat de jos l-ai pus, nu cred c-o sa-mi bat capul cu el - desi acum ca ma gandesc, am vazut recenzii foarte pozitive de la oameni in ale caror gusturi ma incred. Bine ca ti-ai publicat lista de 2010 fara sa ne zici nimic, huoo! EDIT: de fapt vad ca e lista ta de "ce-am ascultat" editata in "top". Ma miram ca nu m-a anuntat RYM ca ai publicat o lista noua. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|