| ce ascultati chiar acum? | |
|
+13muzicadevest pagan's mind romanbun GentleG radu H to He Ricochet Cristi Aldi andu idle_ro Uroboros bibi 17 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
idle_ro capodopera
Numarul mesajelor : 531 Data de inscriere : 23/01/2010
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Feb 18, 2011 9:48 pm | |
| - andu a scris:
Jason Moran - 2010 - Ten
al doilea album furat din topul de jazz pe 2010 al celor de la AllMusic, ce pot sa zic e ca is cam cuminti gusturile lor. De acord in privinta cuminteniei , in plus chiar din cele cuminti mi-au placut altele mult mai mult | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Feb 18, 2011 9:53 pm | |
| - idle_ro a scris:
- andu a scris:
Jason Moran - 2010 - Ten
al doilea album furat din topul de jazz pe 2010 al celor de la AllMusic, ce pot sa zic e ca is cam cuminti gusturile lor. De acord in privinta cuminteniei , in plus chiar din cele cuminti mi-au placut altele mult mai mult De bun e bun, iar daca eu n-o sa-i dau mai mult de 3 stele din 5 (echivalentul lui "bun"), asta nu inseamna ca pentru altcineva cu interese exact in zona asta n-o sa fie albumul perfect. | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Vin Feb 18, 2011 10:16 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 12:28 am | |
| Va vine sau nu sa credeti, noul Radiohead mai poate astepta. Foarte frumos. | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 1:21 am | |
| dupa prima piesa ascultata (aia cu lotusul), am impresia ca o sa fie mai degraba un album Thom Yorke. pe de alta parte e mai bine ca Jonny Greenwod mai scoate un soundtrack la un film si are timp sa compuna muzica mai serioasa. dupa cum n-am ascultat ultimul Muse pt ca era tare naspa prima piesa pe care am ascultat-o de pe album probabil nu o sa ascult nici ultimul Radiohead.
eu ascult Emeralds - Does It Look Like I'm Here (2010), si ma gandesc cat de mult seama muzica asta cu krautrock-ul electronic. probabil daca Tangerine Dream, Shultze sau Neu! ar activa astazi ar fi si ei indie. urmeaza pentru a 3 sau a 4-a oara pe astai (nu mai stiu), The Future Sound of London - Environments 3. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 1:57 am | |
| - H to He a scris:
eu ascult Emeralds - Does It Look Like I'm Here (2010), si ma gandesc cat de mult seama muzica asta cu krautrock-ul electronic. probabil daca Tangerine Dream, Schulze sau Neu! ar activa astazi ar fi si ei indie. Bine punctat, un fel de "progressive electronic". (Mi-am permis sa-ti corectez in citat scrierea catastrofala a numelui lui Schulze. ) | |
|
| |
H to He capodopera
Numarul mesajelor : 599 Data de inscriere : 16/01/2009
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 11:40 am | |
| - Ricochet a scris:
- H to He a scris:
eu ascult Emeralds - Does It Look Like I'm Here (2010), si ma gandesc cat de mult seama muzica asta cu krautrock-ul electronic. probabil daca Tangerine Dream, Schulze sau Neu! ar activa astazi ar fi si ei indie. Bine punctat, un fel de "progressive electronic". (Mi-am permis sa-ti corectez in citat scrierea catastrofala a numelui lui Schulze. ) merci ca m-ai corectat. era o ora cam tarzie cand am scris postul. (am impresia ca fenomenul cu muzica "indie" se datoreaza impotentei criticilor de a cataloga pe stiluri muzica actuala, la fel cum s-a intamplat in 70 cand au bagat multe trupe in categoria "progressive/art rock". sunt destule trupe si acum, si atunci care suna asemanator, insa sunt la fel de multe care suna foarte diferit fata de reper) | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 3:02 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 3:33 pm | |
| - H to He a scris:
- Ricochet a scris:
- H to He a scris:
eu ascult Emeralds - Does It Look Like I'm Here (2010), si ma gandesc cat de mult seama muzica asta cu krautrock-ul electronic. probabil daca Tangerine Dream, Schulze sau Neu! ar activa astazi ar fi si ei indie. Bine punctat, un fel de "progressive electronic". (Mi-am permis sa-ti corectez in citat scrierea catastrofala a numelui lui Schulze. ) merci ca m-ai corectat. era o ora cam tarzie cand am scris postul. (am impresia ca fenomenul cu muzica "indie" se datoreaza impotentei criticilor de a cataloga pe stiluri muzica actuala, la fel cum s-a intamplat in 70 cand au bagat multe trupe in categoria "progressive/art rock". sunt destule trupe si acum, si atunci care suna asemanator, insa sunt la fel de multe care suna foarte diferit fata de reper) Cred ca a existat o cauza "indie" reala, dar de atunci s-au schimbat multe si nu neaparat prin muzica. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 3:47 pm | |
| - H to He a scris:
(am impresia ca fenomenul cu muzica "indie" se datoreaza impotentei criticilor de a cataloga pe stiluri muzica actuala, la fel cum s-a intamplat in 70 cand au bagat multe trupe in categoria "progressive/art rock". sunt destule trupe si acum, si atunci care suna asemanator, insa sunt la fel de multe care suna foarte diferit fata de reper) criticii de acum nu au nici o legatura cu cei din anii '70 , asa cum muzica "indie "(subgen al rockului alternativ) are mai multe legaturi cu MTV decat cu rockul progresiv din '70.(nu zic zero legaturi ca sa fiu politicos) | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 6:17 pm | |
| nu mai există MTV | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 6:34 pm | |
| eu ma refeream la 1981-2010 | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 7:22 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Va vine sau nu sa credeti, noul Radiohead mai poate astepta.
Foarte frumos. bun ca somnifer | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 10:03 pm | |
| - idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
Foarte frumos. bun ca somnifer Ma rog. | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Sam Feb 19, 2011 11:21 pm | |
| - Ricochet a scris:
- idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
Foarte frumos. bun ca somnifer Ma rog. desi sunt fan ECM si in general apreciez muzica linistita mai mult decat cea agitata, sunt chestii care nu ma prind(asa cum nu mi-a placut in mod deosebit nici Jasmine ) | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 20, 2011 1:01 am | |
| - idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
- idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
Foarte frumos. bun ca somnifer Ma rog. desi sunt fan ECM si in general apreciez muzica linistita mai mult decat cea agitata, sunt chestii care nu ma prind(asa cum nu mi-a placut in mod deosebit nici Jasmine ) Inteleg asta, dar eu cu siguranta n-as fi spus in mod gratuit cum mi s-a parut. Chiar nu mi s-a parut rau, un ambient creat natural (adica doar cu pianul si violoncelul). Starea indusa e evidenta sau nu poate fi descrisa in prea multe feluri - poate s-ar putea discuta motivele pentru care ECM, in particular, nu incurajeaza mai multe traiectorii in interiorul unei singure creatii, a unui album in sine, dar tocmai asta am evitat, in timp ce am ascultat acest album. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 20, 2011 4:00 am | |
| 2010 | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 20, 2011 2:28 pm | |
| | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
idle_ro capodopera
| |
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Dum Feb 20, 2011 8:26 pm | |
| îl am și eu, rusesc E chiar mișto | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 21, 2011 3:32 pm | |
| Alt Coleman diferit de ce stim noi de anul trecut. Mi se pare foarte tare. | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 21, 2011 5:21 pm | |
| bun, pentru cine apreciaza jazz vocal "clasic" | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 21, 2011 6:26 pm | |
| un album reusit si din nefericire cam uitat | |
|
| |
idle_ro capodopera
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? Lun Feb 21, 2011 6:35 pm | |
| - Ricochet a scris:
- idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
- idle_ro a scris:
- Ricochet a scris:
Foarte frumos. bun ca somnifer Ma rog. desi sunt fan ECM si in general apreciez muzica linistita mai mult decat cea agitata, sunt chestii care nu ma prind(asa cum nu mi-a placut in mod deosebit nici Jasmine ) Inteleg asta, dar eu cu siguranta n-as fi spus in mod gratuit cum mi s-a parut. Chiar nu mi s-a parut rau, un ambient creat natural (adica doar cu pianul si violoncelul). Starea indusa e evidenta sau nu poate fi descrisa in prea multe feluri - poate s-ar putea discuta motivele pentru care ECM, in particular, nu incurajeaza mai multe traiectorii in interiorul unei singure creatii, a unui album in sine, dar tocmai asta am evitat, in timp ce am ascultat acest album. ai incercat albumul (tot ECM) lui KB din 2010-Remembrance? iata cateva din calificative: * “A cultural prodigy” - John Fordham - The Guardian * “Beauty of sound and form, this jazz chamber music"- Jazzpodium * “Exquisite, intriguing and, in its quiet way, life-affirming.” - UK’s Daily Express spre deosebire de Night Song, Remembrance e jazz, un fel de chamber jazz frumos, contemplativ si un pic prea lent (si asta ma adoarme) | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ascultati chiar acum? | |
| |
|
| |
| ce ascultati chiar acum? | |
|