Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Dream Theater vs. Pain of Salvation

In jos 
+11
Faust
Aldi
EvolutionarySleeper
echoes
Fantotzii
amadeus
CieL
Z
P.Matei
Piotr Buendia
Zarec
15 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Care este favorita dumneavoastra?
Dream Theater
Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Vote_lcap69%Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Vote_rcap
 69% [ 25 ]
Pain Of Salvation
Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Vote_lcap31%Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Vote_rcap
 31% [ 11 ]
Total voturi : 36

AutorMesaj
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyJoi Apr 05, 2007 11:37 pm

in sfarsit.
ca devenise pos vs pink floyd Laughing
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
echoes
nota

Numarul mesajelor : 8
Data de inscriere : 25/09/2006

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyVin Apr 06, 2007 12:55 pm

lol zarec.. nu pot sa ma abtin sa nu zic ca vbesti prostii.
in primul rand nu poti spune ca 'de cand au dat divortul muzica a mai evoluat' - cu replica asta risti sa te faci de ras pe mai toate forumurile de rock/metal. pur si simplu nu se face. Smile se stie ca pf este formata din 2 bucati - aia de dinainte de syd si aia de dupa. si se mai stie ca fara syd nu ar fi fost pf deloc (gandeste-te cat a influentat acest om trupa chiar si dupa 'despartire')

cat despre comparatia pos - pf, deja devine amuzant.o fi danutz un fenomen mai rar in metalul din ziua de azi, dar sa nu il flatam atat de tare (comparand pos cu pf) Razz

si ontopic: pain of salvation. dream theater niciodata nu am putut sa ascult (desi am incercat). it'a purely a tastes' thing
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyVin Apr 06, 2007 10:00 pm

nu stiu de ce traiesc cu impresia ca mai toti fanii progresiv au mania de a se raporta la tehicile folosite pe albume si tot soiu de astfel de aspecte.
pt mine progul, spre deosebire de death, e un gen sensibil asadar consider ca oportuna raporatarea la sine cand tratez niste discutii.
cele 4 album pink floyd pe care le-am ascultat mi-au creat cam aceeasi stare precum the perfect element.
chestie e ca in cazul albumului de la pos, am fost mult mai emotionat.
probabil ca mesajul lor muzical si textual o fi (de fapt este) mai apropiat zilelor noastre dar totusi, sentimentele sunt aceleasi de cand lumea
Sus In jos
EvolutionarySleeper
nota
EvolutionarySleeper

Numarul mesajelor : 31
Data de inscriere : 28/08/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyMar Aug 28, 2007 11:14 am

I'm with the underdog on this one. Pana acu vreo doi ani sa zic, as fi zis DT fara sa ma gandesc prea mult. Ba chiar pana acu vreo 4 ani, as fi raspuns Pain of Who?

Ma uit insa acum la consistenta albumelor si la ceea ce au fost in stare sa ofere cele doua trupe pana acum. Si ma-ntristez cand vad cum inspiratia creatoare a DT nu-mi mai ofera nimic, in vreme ce baietii de la PoS ma uimesc constant.

Ma uit la abordarea muzicii. DT a avut cel putin 2 albume care au rupt (pentru mine Awake si SFAM, pentru altii altele). Au rupt tot. Erau dure, dar nu prea dure, erau prog pana la cer si inapoi, erau originale in cea mai mare parte, erau facute la sentiment. Si apoi ma uit la Entropia si vad ca doar pentru ca poti sa dai 734 de note pe secunda la chitara nu te face mai prog decat daca dai 2. Si ma uit la Be si vad ca sunt si alte zone din care apare complexitatea, nu doar din faptul ca poti canta in 37/19.

In final, dupa cum zicea cineva si mai devreme, it's just a matter of taste. Mine changed.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyMier Aug 29, 2007 5:37 pm

Piotr Buendia a scris:
nu se pot compara astfel de trupe. ca pos e mai evoluat de ex. ca albume, pos nu au atins de ex complexitatea de pe Dark Side Of The Moon. nici muzical, nici ideologic.
primele albume Pink Floyd sunt decisive si infinit diferite de restul discografiei. in arta timpul nu prea are sens. ca miles davis nu e mai complex decat beethoven. si nici dream theater decat king crimon.
ba mai mult, muzica nu a evoluat deloc. in anii '70 muzica era mult mai complexa. la radio se dadea Led Zeppelin si Deep Purple. oamenii experimentau si (aici e important) erau luati in seama de media. deci nu a evoluat, ci s-au nascut noi concepte (cum ar fi metalul progresiv).
100% de acord cu tine
Sus In jos
Faust
nota
Faust

Numarul mesajelor : 12
Data de inscriere : 24/08/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyDum Sept 02, 2007 4:03 pm

Pain of Salvation. DT nu ma impresioneaza in mod special decat Images and Words
Sus In jos
vidor
acord
vidor

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 41
Data de inscriere : 21/11/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyLun Dec 03, 2007 6:19 pm

A fost foarte greu sa ma decid... Am ales totusi DT deoarece sunt completi atat muzica, compoziteie cat si instrumental. E clar ca fiecare in parte dintre membrii grupului sunt geniali in ceea ce fac. Portnoy mi se pare cel mai bun tobosar la ora actuala iar Petrucci unul dintre cei mai buni chitaristi. Dealtfel si ceilalti ma impresioneaza. Poate ca i-am ales si fiindca au avut o mare stabilitate in ceea ce priveste membri grupui schimband doar vocalistul la inceput si claparii iar Rudes pare a fi cel mai potrivit.

Totusi nu ii pot neglija pe cei de la PoS unde din pacate au avut o instabilitate mare in trupa si se pare ca Daniel G. e cam singurul cu care se implica total acolo. Sincer eu nu vad o diferenta mare intre cele doua trupe amandoua fiind Prog Metal si amandoua avand niste capodopere de neegalat. Sincer imi pare rau ca nu am putut vota pe amandoua dar am ales din punct de vedere individual al componentilor unde DT este in avantaj. Eu ascult la fel de mult aceste doua trupe si imi plac absolut toate albumele lor (mai putin When Dream And Day Unote de la DT unde Diminici trage mult in jos).

Poate ca niciodata nu voi putea face o diferentiere intre DT, PoS, si Posrcupine Tree care sunt trupele mele in top ca si preferinte.
Sus In jos
vidor
acord
vidor

Numarul mesajelor : 50
Varsta : 41
Data de inscriere : 21/11/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyLun Dec 03, 2007 6:32 pm

echoes a scris:
lol zarec.. nu pot sa ma abtin sa nu zic ca vbesti prostii.
in primul rand nu poti spune ca 'de cand au dat divortul muzica a mai evoluat' - cu replica asta risti sa te faci de ras pe mai toate forumurile de rock/metal. pur si simplu nu se face. Smile se stie ca pf este formata din 2 bucati - aia de dinainte de syd si aia de dupa. si se mai stie ca fara syd nu ar fi fost pf deloc (gandeste-te cat a influentat acest om trupa chiar si dupa 'despartire')

cat despre comparatia pos - pf, deja devine amuzant.o fi danutz un fenomen mai rar in metalul din ziua de azi, dar sa nu il flatam atat de tare (comparand pos cu pf) Razz

si ontopic: pain of salvation. dream theater niciodata nu am putut sa ascult (desi am incercat). it'a purely a tastes' thing

Eu zic totusi ca muzica lui Pink Floyd se imparte in 3 era. Prima asa cum ai zis tu... cea ininte de syd iar apoi as delimita cealalta periada in doua (cea cu Roger Waters si cea de dupa el). Prefer perioada de mijloc
Sus In jos
tzepica1964
nota
tzepica1964

Numarul mesajelor : 24
Varsta : 60
Data de inscriere : 07/03/2008

MesajSubiect: DTvs PoS   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyDum Apr 06, 2008 11:39 am

suna bine amandoua.e greu sa faci o departajare
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptySam Apr 12, 2008 4:14 pm

e ca si cum ai compara merele cu perele
Sus In jos
Luciangeo77
nota

Numarul mesajelor : 4
Data de inscriere : 30/05/2013

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 EmptyJoi Mai 30, 2013 12:59 am

Smile lol! hello!de la DREAM THEATRE imi plac mult Octaviarum și The answer lies within. Geniale!
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Dream Theater vs. Pain of Salvation   Dream Theater vs. Pain of Salvation - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Dream Theater vs. Pain of Salvation
Sus 
Pagina 2 din 2Mergi la pagina : Înapoi  1, 2
 Subiecte similare
-
» Pain Of Salvation la Budapesta pe 22 feb
» Pain Of Salvation -Scarsick (2007)
» Pain of Salvation si Threshold la Legacy Festival - Serbia
» Dream Theater
» Dream Theater la Budapesta pe 6 iunie...

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: