| Fusion jazz-rock | |
|
+8Khron Zarec amadeus Ricochet Jabba andu Piotr Buendia Aldi 12 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Sept 09, 2007 11:44 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 11:27 am | |
| N-am ascultat nimic nou Fusion in ultima vreme, rusine sa-mi fie! Voi? | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 11:35 am | |
| m-am jucat cu Pamiecul celor de la SBB. un fusion cu partea rock predominanta. detin o varianta remasterizata, cu 3 piese bonus. ce imi place mie cel mai mult la fusion, se gaseste si aici: world music. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 11:54 am | |
| Eu am mancat niste Birds of fire de la Mahavishnu Orchestra.. si am avut astfel revelatia unui mare baterist anume Cobham si mai Billy. Este un tobar complet, cu un stil Mike Portnoy (Dream Theater) combinat cu Inferno (Behemoth), de altfel acestuia doi fiind bateristii mei preferati pana nu demult. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 11:55 am | |
| | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 12:09 pm | |
| - andu a scris:
- ^ Muzica grea, grea...
Chiar mai grea decat Behemoth (cunoscatori stiu de ce!!!!!!) | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 12:49 pm | |
| Colosseum - "Daughter of Time"
Cel mai progresiv dintre albumele lor, dar si cel mai slab. Celor care nu le cunosc muzica, nu le recomand sa inceapa cu acesta. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 1:45 pm | |
| - Aldi a scris:
- Colosseum - "Daughter of Time"
Cel mai progresiv dintre albumele lor, dar si cel mai slab. Celor care nu le cunosc muzica, nu le recomand sa inceapa cu acesta. Chiar asa. As adauga: cel mai rock progresiv. Este mai slab in contextul anilor clasici. Fata de scurtele reuniune ce au dus la noi albume studio, este al treilea in topul valorilor. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 1:50 pm | |
| Interesant - pe cand ascultam Colosseum nu ramasesem cu impresia ca vreunul din albumele din prima serie ar fi mai slab. Ce-i drept pe atunci abia ce intrasem in prog si nu pricepeam mare lucru inca, o fi de-asta. Must listen!
Ultima editare efectuata de catre in Sam Sept 22, 2007 1:58 pm, editata de 1 ori | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Sept 22, 2007 1:56 pm | |
| Slab, nu in sensul ca nu ar fi de ascultat, ci ca este binisor sub valoarea celorlalte. Ai dreptate Rico, nu este aproape deloc un album de fusion. Cred ca asta a fost greseala lor. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Sept 23, 2007 9:07 am | |
| Nu exista greseli, dupa mine, cel putin pana, cum am spus, ajung sa se reuneasca si sa compuna piesa de blues simplu. Exista doar un curs si gust al expresiei, prin care Colosseum au fost printre promontorii combinarii de jazz si fusion cu Those About To Die... (cel putin asa citesc despre albumul acela), iar acum au abordat o culoare atat de rock. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Sept 30, 2007 12:57 pm | |
| - andu a scris:
- N-am ascultat nimic nou Fusion in ultima vreme, rusine sa-mi fie! Voi?
Inca si mai muolte rusine... Dar pe curand urmeaza un Light as a Feather pe playlist! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| |
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Sept 30, 2007 5:58 pm | |
| Discutiile despre jazz pe topicul de jazz. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Joi Oct 04, 2007 5:19 pm | |
| Despre SBB am citit ca de fapt doar o parte din catalogul lor e fusion - in restul fiind mult simfonic si psihedelic. Foarte interesant.
Un album fusion e, pe alocuri (cam multe), si Electric Ladyland, apropo de discutiile de la inceput. L-am ascultat impreuna cu Bitchess Brew si In a Silent Way si se leaga. Alta chestie pe care am citit-o recent e ca tipul de jam facut de Miles in epoca asta e inspirat de Greatful Dead, care era cea mai importanta trupa de live jam a epocii. Interesant. Si ca baietii de la Soft Machine erau prieteni buni cu Jimi, facand chiar backing vocals pe unele materiale Experience. Aveau acelasi management si faceau multe chestii impreuna (intre care turnee si jam-uri). Miles asista la concerte Jimi si Soft Machine; si a facut jam-uri cu Jimi. Chiar se zice ca planuia o formatie cu Jimi la chitara si Larry Young la clape... | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Joi Oct 04, 2007 8:01 pm | |
| Habar n-am avut de legatura dintre Soft Machine si Hendrix. Cum se leaga lucrurile uneori.
Interesanta sesiunea muzicala pe care o propui Electric Ladyland - In a Silent Way - Bitches Brew. Sa vad cand reusesc sa-mi fac atata timp. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Sam Oct 06, 2007 12:20 pm | |
| Dragi prieteni proggeri care iubiti si fusion-ul, nu-l ratati pe Metheny. Pat este unul dintre cei mai mari chitaristi, de talia lui Meola, McLaughlin, Abercrombie, Coryell. Soundul chitarei sale este inconfundabil (precum este si cel al lui Santana sau cel al lui Brian May), iar muzica sa creaza o atmosfera minunata, foarte placuta. Cateva albume recomandate "Secret Story" (1992) "Imaginary Day" (1997) "Speaking of Now" (2002) Sunt convins ca mai sunt multe altele, valoroase. Fusion, folk-jazz, world-music. | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Vin Oct 19, 2007 9:54 pm | |
| La capitolul fusion, gusturile mele se indreapta predominant spre creatiile sfarsitului de secol 20 si inceputului de secol 21. Exemple elocvente ar fi cele care au beneficiat de inspiratia, creativitatea si executia lui Virgil Donati, un "extraterestru" venit din Australia. Recomand cu mare caldura urmatoarele exemple ale "inumanitatii" sus-numitului: Derek Sherinian - Planet X Planet X - Universe, Moonbabies, Quantum (nu e o coincidenta; aceasta trupa a luat nastere in urma colaborarii Sherinian-Donati pe primul album solo al claparului) On The Virg - Serious Young Insects Un alt exemplu de fusion ar fi cele doua albume Bozzio-Levin-Stevens, mai exact Black Light Syndrome si Situation Dangerous. Trei nume mari, cu talente si renume cel putin la fel de mari, dand nastere la doua albume aparent eterogene dar, paradoxal, omogene 7 for 4 sunt o trupa din Germania, nascuta din cenusa Sieges Even. N-am reusit sa ascult doar primul album, Contact, dar pot sa va marturisesc ca "are de toate" | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Oct 21, 2007 3:06 am | |
| N-am ascultat nimic din ce ai ales tu acolo Cristi, dar suna foarte interesant, am sa urmaresc numele respective. Aldi, am auzit ca ai facut rost de Unorthodox Behaviour, sa ne spui si noua cum fu | |
|
| |
Khron Virgil Donati
Numarul mesajelor : 141 Varsta : 37 Localisation : Baia Mare / Cluj-Napoca Data de inscriere : 19/10/2007
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Dum Oct 21, 2007 1:57 pm | |
| Respectivele nume le recomand cu multa caldura, mai ales "extremistilor" in materie de preferinte tehnice | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Mier Oct 24, 2007 7:57 pm | |
| eu am ascultat Planet X-ul acum ceva timp. e ceva, dar nu am avut senzatia marilor creatori ai fusionului. in schimb am fost placut impreisonat de Nowy horyzont (1977) de la SBB | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Mier Oct 24, 2007 8:06 pm | |
| Piotr, din fusion-ul modern, greu, tehnic, dar inspirat, iti recomand Art Metal al lui Jonah Hellborg, un album absolut superb, si Freakzoid. Le am, daca esti curios. Jazzrocu' n-o muritu'! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Mier Oct 24, 2007 8:09 pm | |
| Tocmai am ascultat Sconcerto de Baricentro, cu un pregnant joc de keyboards si fusion a la Weather Report (sau a la ce stiu eu din Weather Report - nu indeajuns de multe!). Cred ca jazz-rock-ul lor e mai neobisnuit in sfera anilor 70 progresivi, fiindca variaza de la sunete plastice la expresii fine si "pline de pulpa". | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Mier Oct 24, 2007 8:22 pm | |
| - Piotr Buendia a scris:
- eu am ascultat Planet X-ul acum ceva timp. e ceva, dar nu am avut senzatia marilor creatori ai fusionului
"Planet X" nu e rau, dar, dintre lucrarile lui Sherinian, prefer "Inertia". Ambele au influente fusion, dar sunt bine orientate spre rock (space-rock, pe "Planet X"). Trupa Planet X inca nu am ascultat-o. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock Mar Oct 30, 2007 12:54 am | |
| Doua albume Gong din perioada fusion a lor "Gazeuse !" (1976) si "Expresso II" (1978)
Trupa asta merita o prezentare mai detaliata. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Fusion jazz-rock | |
| |
|
| |
| Fusion jazz-rock | |
|