| Scena Sud-Americana | |
|
+9Aldi okt31 ae Cristi Piotr Buendia Zarec amadeus Ricochet andu 13 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Sam Oct 20, 2007 8:09 pm | |
| Thx GentleG. Am sa tin cont. | |
|
| |
Piotr Buendia Robert Fripp
Numarul mesajelor : 674 Data de inscriere : 13/09/2006
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Sam Noi 03, 2007 7:47 pm | |
| am dat o dubla ascultare atenta lui Sete Cidades al celor de la Bacamarte. nu se ridica la nivelul lui Depois De Film care e magic, dar e neasteptat de bun. de ce neasteptat? pentru ca am intalnit destul de multe recenzii negatice, in mare parte primand compararea celor doua albume ale brazilienilor. nu mi se pare verosimila comparatia. sunt doua lucruri diferite, fiecare fiind special in directia in care merge. si e clar, winampul meu nu va scapa cu una cu doua de Sete Cidades | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Joi Mar 27, 2008 8:59 pm | |
| Stie cineva sa explice de unde alunecarea asta incredibila in topul PA a albumului "Depois Do Fim" a lui Bacamarte? In octombrie erau pe 7, azi au ajuns pe 40! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Joi Mar 27, 2008 9:42 pm | |
| - Aldi a scris:
- Stie cineva sa explice de unde alunecarea asta incredibila in topul PA a albumului "Depois Do Fim" a lui Bacamarte? In octombrie erau pe 7, azi au ajuns pe 40!
mai nou, cred, administratorul a instalat un mecanism de reglare, prin care poti sa-ti faci un top pe baza unui minim de recenzii care au influentat ratingul, asadar pozitia albumului in top. ma gandesc ca administratorul a pus, in cazul top 100, un "default" de minim 25 de recenzii/rate-uri, cum a anuntat, dar asta tot n-ar explica de ce a cazut Bacamarte, care are destule recenzii. o sa raportez cazul, daca chiar pare "fishy". | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Vin Mar 28, 2008 12:33 am | |
| Aha,deci PA-ul e un site cu topuri de recenzii ,nu de albume | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Vin Mar 28, 2008 12:47 am | |
| cred ca te-ai exprimat putin gresit, de unde top de recenzii, discutam de "cele mai bune recenzii"? este un top de albumele, al carei ordine e data de rate, printr-un algoritm special (rate-ul/recenzia colaboratorilor contand mai mult decat rate-ul/recenzia membrului "simplu"). chiar si vorbind de un top "dat de recenzii", e vorba de rate-ul acelor recenzii, oricat de mult, din pacate, ne-ar placea sa consideram ca un review e mai valoros decat o simpla stea de rate. ce mentionam eu este ca, mai nou, ai posibilitatea sa selectez un numar minim de recenzii care sa formeze un top de albume. toate albumele ce nu indeplinesc minimul nu-s luate in considerare. "default", desi poate fi acum reglat, a fost la inceput de 25 de recenzii, ceea ce, tin si eu parte, e cam drastic, avand in vedere cand de "cunoscute" sunt cele mai bune, speciale sau rare proiecte, realizari, etc. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Vin Mar 28, 2008 9:18 am | |
| am uitat sa pun " ? " ,era retorica intrebarea | |
|
| |
Velkan acord
Numarul mesajelor : 52 Varsta : 38 Data de inscriere : 10/02/2008
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Vin Apr 04, 2008 1:44 pm | |
| Eu recomand Flor de Loto (Peru) cu Madre Tierra - prog folk instrumental d-ăla mişto. A, da, şi Bacamarte. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Sam Apr 05, 2008 10:43 am | |
| Am mai ascultat cate ceva, din zona sud americana, in ultima vreme. Argentinienii de la Arco Iris fac pe albumul, “Inti Raimi” (1973), o muzica foarte buna orientata spre jazz-rock dar si cu elemente de simfonic. Tot argentinieni sunt si cei de la Crucis. Pe cele doua excelente albume scoase de ei: “Crucis” (1975) si “Los Delirios Del Mariscal” (1976) se simt puternice influente Focus. O promitatoare trupa noua este Arion. Brazilienii au scos, pana acum, un singur album “Arion” in 2005, cu muzica de foarte buna calitate. Trupa, ce are in componenta si o solista vocala, este una dintre cele care merita urmarite. A mai fost si excelentul album unicat “Anabelas” (1978) al celor de la Bubu, alti argentinieni. Eclectic si foarte crimsonian. Mare pacat ca trupa s-a stins dupa un singur album. | |
|
| |
anastasia nota
Numarul mesajelor : 26 Data de inscriere : 04/05/2011
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Mar Mai 17, 2011 10:26 pm | |
| Si mie mi-a placut Anabelas de la Bubu
As adauga si Lula Cortes & Ze Ramalho - Paebiru. Nu e tocmai prog, destul de ciudat si fascinant ca sa nu se incadreze in vreun gen anume cred (ceva psihedelic cu siguranta). Bine, mie-mi place cam tot ce vine din Brazilia, asa ca normal ca nici albumul asta nu face exceptie:D. O sa incerc neaparat cate ceva din formatiile despre care s-a scris pana acum. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana Mier Mai 18, 2011 1:26 am | |
| - Cristi a scris:
- Zarec a scris:
- Si cum ti se par Angra?
imi plac. in special albumele Temple of the Shadows si Fireworks. oricum prefer sa ascult Angra decat Symphony X de exemplu care dupa cateva ascultari devin obositori. Cu Angra nu m-am plictisit niciodata. Cristi, ai ascultat Holy Land? Ma mir ca nu-l vad mentionat aici, pentru mine e de departe cel mai interesant album al lor. Sau in orice caz, cel mai progresiv (ca asa, si Temple of Shadows e grozav, dar abordarea e relativ conventionala). Holy Land e complex, intortocheat, conceptual, experimenteaza cu influente "etnice", ma rog - treaba ambitioasa. Albumele de dupa Temple of Shadows as vrea sa zic ca m-au lasat rece, dar adevarul e ca m-au oripilat de-a binelea. Nu stiu exact daca mai am vreo asteptare de la ei, cu sau fara Andre Matos la voce, si in ciuda faptului ca albumele instrumentale ale lui Kiko sunt consistent delicioase. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Scena Sud-Americana | |
| |
|
| |
| Scena Sud-Americana | |
|