| Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Lun Oct 15, 2007 9:05 pm | |
| Riverside este o trupă de progressive metal din Polonia care a lăsat o impresie foarte bună în lumea progresivă prin albumul "Second Life Syndrome". În 2007 trupa revine în centrul atenției printr-un nou disc intitulat "Rapid Eye Movement". Albumul tratează o latură profundă a muzicii dintr-o perspectivă psihedelică caracteristică și albumului precedent. Debutul este unul fulminant prin piesa "Beyond The Eyelids" care dovedește o atitudine susceptibilă evocând treptat momente lugubre, gotice dar și agresive în stil thrash. Totuși albumul nu continuă pe această linie excepțională, următoarele piese degradându-se în creativitate. Desigur, fiecare este specială în modul ei, numai că exceptând momentele geniale, care nu sunt tocmai puține, melodiile sunt banale. Cu toate acestea, remarc "02 Panic Room" pe care o consider de top și reprezentativă pentru disc. În general albumul este realizat inteligent cu o producție subtilă axată mult pe atmosferă. Reproșabil este tocmai finalul, "Ultimate Trip": în cele 13 minute de muzică nu se aduce nimic nou materialului. În concluzie, un disc bun, dar se putea mai bine.
NOTA 7.5 | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Lun Oct 15, 2007 10:00 pm | |
| Am pus albumul la cantare; prima auditie.
Am sa revin... | |
|
| |
Cristi Steve Rothery
Numarul mesajelor : 1697 Data de inscriere : 04/09/2007
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Mar Oct 16, 2007 12:47 am | |
| Am ascultat albumul o singura data; mi se pare un album reusit, bun. problema lui este ca nu aduce nimic nou soundului Riverside, e un fel de SLS part 2. Pana acum, prima si ultima piesa mi se par cele mai reusite. dar cum am spus, am ascultat albumul o singura data. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Mar Oct 16, 2007 12:33 pm | |
| Eu de mai multe ori si , in ciuda soundului BUN, compozitiilor care mai rar se practica in metal-ul progresiv (daca pot fi incadrati aci), din exces de zel par sa isi piarda esenta pe acest ultim disc dupa cum am amintit si mai sus. Out of Myself,spre exemplu, e mult mia bine organizat si cu un tracklist mult mai eficient | |
|
| |
amadeus Tommy Baron
Numarul mesajelor : 168 Localisation : caracal Data de inscriere : 24/01/2007
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Mar Oct 16, 2007 10:54 pm | |
| - Cristi a scris:
- Am ascultat albumul o singura data; mi se pare un album reusit, bun. problema lui este ca nu aduce nimic nou soundului Riverside, e un fel de SLS part 2. Pana acum, prima si ultima piesa mi se par cele mai reusite. dar cum am spus, am ascultat albumul o singura data.
si eu tot azi l-am ascultat!!!!!si subscriu celor de mai sus!!!!...insa Riverside mi se par un pic prea liniari,...monotoni(in afara de momentele de improvizatie)..insa buni ,...cu un efect psihic tonic!!!..au ceva profund, insa nu-mi dau seama ce, deocamdata!!! | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Lun Mar 03, 2008 10:07 am | |
| RIVERSIDE-"Schizophrenic Prayer" to be released on 17th March 2008! pentru cei interesati | |
|
| |
auslander Fish
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 40 Data de inscriere : 17/01/2008
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement Vin Mar 21, 2008 8:55 pm | |
| Peste vreo ora ma pun sa ascult Schizophrenic Prayer.
LE: Suna superb. Pe langa single-ul extras de pe REM [alegerea fiind foarte inspirata, apropos], au mai adaugat 3 melodii ale caror titluri pot crea confuzie cu melodiile de pe album [Rainbow Trip vs Rainbow Box/ Behind the Eyelids vs Beyond the Eyelids si Rapid Eye Movement care nu are echivalent pe album]. Sunetul e psihedelic, ceea ce-mi place extraordinar de mult. Daca pentru REM au fost acuzati ca nu si-au schimbat cu nimic stilul, Schizophrenic Prayer cred ca reprezinta un "mic" pas inainte. Astept si alte pareri. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement | |
| |
|
| |
| Riverside - 2007 - Rapid Eye Movement | |
|