| Frank Zappa | |
|
+14bibi Khron Aaromtaar andu whiterune Zarec ae GentleG romanbun Aldi Kraut Negru Voda Ricochet Piotr Buendia 18 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Mier Sept 24, 2008 12:11 pm | |
| no kiddin'! cred ca-s mai multi care nu-l vad la Avant, ca mailboxul meu de Eclectic a fost plin de "move requests" la un moment dat. | |
|
| |
Kraut ritm
Numarul mesajelor : 130 Varsta : 43 Data de inscriere : 10/10/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 9:32 am | |
| Pai nu stiti ca are categoria lui, Zappamusic? Apropo de o discutie anterioara legata de lipsa umorului in progresiv, o fi gasit raspunsul la intrebarea "Does humor belong in music?" | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 10:38 am | |
| Zappa l-a găsit, cu siguranță ... întrebarea e dacă l-a găsit în progresiv off-topic ... eu tot nu am înțeles exact care sînt criteriile prin care o muzică e etichetată drept progresivă. În mintea mea, rock progresiv era Yes, VanDerGraaf, King Crimson, Rush, Genesis, Gentle Giant, etc ... chestii de-astea, mai din anii '70, cu ceva epigoni gen Marillion. Nu știu ce au astea cu Zappa, care are chestii de la hip-hop la reggae și de la rock la muzică contemporană, totul ambalat într-un soi de operetă satirică. | |
|
| |
Kraut ritm
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 11:25 am | |
| Am vazut "The yellow shark" cu Frank dirijand uvertura, "Food gathering in post-industrial America, 1992"si "G-Spot tornado". Un geniu ce nu si-a limitat muzica si nici muzica nu i-a limitat viziunile | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 11:29 am | |
| - bibi a scris:
- Zappa l-a găsit, cu siguranță ... întrebarea e dacă l-a găsit în progresiv
off-topic ... eu tot nu am înțeles exact care sînt criteriile prin care o muzică e etichetată drept progresivă. În mintea mea, rock progresiv era Yes, VanDerGraaf, King Crimson, Rush, Genesis, Gentle Giant, etc ... chestii de-astea, mai din anii '70, cu ceva epigoni gen Marillion. Nu știu ce au astea cu Zappa, care are chestii de la hip-hop la reggae și de la rock la muzică contemporană, totul ambalat într-un soi de operetă satirică. Pe ce am ascultat eu, "Hot Rats" si inca doua albume ale caror nume nu mi le amintesc, exista foarte mult prog 100%, de cea mai buna calitate. Nu stiu cat la suta inseamna progul in cadrul operei lui, dar in cadrul general al progului contributia lui mi se pare importanta. Parerea mea | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 11:38 am | |
| Draga bibi , tin sa te salut si eu ca vaz ca te "mananca " progul. Ce cauta Frank Zappa la prog? Pai daca pui problema asa: Muzica progresiva e o reflectare a unei stari interioare care te duce in lumi nemaivazute iti creeaza stari nemaitraite pe un fond de nonconformism si o dorinta arzatoare de a bate drumuri ... nemaibatute , atunci cred ca poti sa-l pui pe FZ la prog. (mai da' filozof is azi ). Daca mai pui si sarea numita UMOR.. atunci ai toate ingredientele sa servesti o supa progresiva A LA ZAPPA. | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 6:21 pm | |
| off topic romanbun = DeepPurple ? (după porumbel ) on topic nu dați cu paru, că n-a fost o critică ci doar o întrebare. Zappa are multe faze care seamănă a progresiv sau sînt de-a dreptul jazz-rock. Dacă voi îl vreți progresiv, atunci progresiv să fie | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 6:33 pm | |
| | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 7:19 pm | |
| - Citat :
- romanbun = DeepPurple
Yes Sir. Nu am dat cu parul , ar putea un porumbel sa faca asta? A vrut sa fie o dizertatie de ce cred eu ca FZ e la loc bun in PROG , zatz ol! Eu cred ca umorul in muzica ar fi un topic de deschis desi e greu sa gasesti multe exemple muzicale. Ca in particular artistii sunt "glumeti" ( cu si fara ghilimele! ), a, asta e partea a 2-a | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 7:59 pm | |
| Ascult chiar in zilele astea Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa. Chiar evaluez (concomitent) daca pop-rock-prog-ul Belewian nu-si are locul mai bine in Crossover, cu toata relatia Crimson (si chiar compatibilitatea cu albumele Crimson din anii 80)... | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 8:01 pm | |
| - Ricochet a scris:
- Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa.
cred că asta și-a propus, dar evoluția sa pe albumele Zappa sau Laurie Anderson este extraordinară | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 8:07 pm | |
| - bibi a scris:
- Ricochet a scris:
- Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa.
cred că asta și-a propus, dar evoluția sa pe albumele Zappa sau Laurie Anderson este extraordinară @L. Anderson: L-am vazut pe Home Of The Brave DVD | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 8:15 pm | |
| a apărut oficial pe DVD ? eu am niște transferuri de pe LaserDisc ... filmul (concertul) este excelent ! Belew folosește chitara cu gîtul flexibil asta chiar trebuie văzut | |
|
| |
Kraut ritm
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 8:21 pm | |
| Daca nu ma insel, majoritatea artistilor care au trecut prim Mothers of Inventions si-au pastrat o parte din doza de umor si in cariera ulterioara | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Sept 30, 2008 8:49 pm | |
| | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Dum Dec 21, 2008 10:00 pm | |
| Azi ar fi implinit 68 de ani | |
|
| |
bibi capodopera
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Feb 19, 2009 1:30 am | |
| Mi-am amintit o chestie. A murit cu o zi înainte să mă însor. (așa țin minte mai ușor aniversarea căsniciei LOL). Pe vremea aia eram fan 100% Nu prea ascultam altceva.
Am căzut iar în balta cu Zappa, după vreo zece ani. Cred că săptămînile astea nu mai ascult altceva. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Feb 19, 2009 8:15 pm | |
| va trebui sa "prizez" si eu ceva Zappa ...in curand | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Feb 19, 2009 8:32 pm | |
| Eu ascult de cateva saptamani deja...ii dau o sansa. | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Frank Zappa Dum Mar 29, 2009 7:53 pm | |
| O notare seaca a albumelor lui Zappa, 1967-1984, la request-ul lui Aldi. Album Freak Out - 2 Absolutely Free - 2 Lumpy Gravy - 1 We're Only In it For... - 4 (!!) Cruising With Ruben & - 1 Uncle Meat - 2 Hot Rats - 4 Burnt Weeny Sandwich - 2 Chunga's Revenge - 1 Weasels Ripped My Flesh - 3 200 Motels - 3 Fillmore East, June 1971 - 4 Just Another Band From LA - 2 The Grand Wazoo - 3 Waka/Jawaka - 3 Over-nite Sensation - 2 Roxy & Elsewhere - 4 Bongo Fury - 2 Zoot Allures - 4 Studio Tan - 2 Live In New York - 3 Joe's Garage - 4 Orchestral Favourites - 2 Sheik Yerbouti - 3 Sleep Dirt - 3 Shut Up & Play Your Guitar - 3 Tinsel Town Rebellion - 2 You Know What You Is - 2 Too Late To Save... - 2 Baby Snakes - 3 Stiu ca lista nu exprima nimic in sine, dar voi reveni cu impresii abia la o reascultare. Totusi, cred ca voi putea comenta asupra eventualelor comentarii. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Dum Mar 29, 2009 11:20 pm | |
| consistenta lista. eu nu am ascultat asa multe. | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| |
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Frank Zappa Lun Mar 30, 2009 9:05 am | |
| Lumpy Gravy a fost punctul in care tot "dislike"-ul meu originar pentru Zappa si-a gasit deplina justificare (bine ca eram la inceput). Stilistic interesant, dar muzical ... nu mi-a placut deloc.
Paradoxul e ca We're In It For The Money, bazat pe aceeasi reteta, mi s-a parut perfect, si e unul din preferatele mele.
Chunga, dupa Lumpy, Money, Uncle Meat, nu mi-a prezentat absolut nimic nou. Super-lackluster. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Mai 14, 2009 10:14 am | |
| Cine e tipul de la Zappa Plays Zappa? E cumva fiul lui Frank? N-am prea inteles. O sa fie concert prin zona si sunt curios daca merita. | |
|
| |
GentleG Kerry Minnear
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Mai 14, 2009 10:41 am | |
| de pe http://www.zappaplayszappa.com/players.htmlDweezil Zappa Guitar Guitarist Dweezil Zappa has cocooned himself away in the studio this past year engineering his own metamorphosis. "In order for me to play my father's music correctly I needed to understand the fundamentals of his music....." | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Frank Zappa | |
| |
|
| |
| Frank Zappa | |
|