Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Frank Zappa

In jos 
+14
bibi
Khron
Aaromtaar
andu
whiterune
Zarec
ae
GentleG
romanbun
Aldi
Kraut
Negru Voda
Ricochet
Piotr Buendia
18 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Frank Zappa - Pagina 2 Empty
MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMier Sept 24, 2008 12:11 pm

no kiddin'! cred ca-s mai multi care nu-l vad la Avant, ca mailboxul meu de Eclectic a fost plin de "move requests" la un moment dat. Laughing
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

Numarul mesajelor : 130
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/10/2007

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 9:32 am

Pai nu stiti ca are categoria lui, Zappamusic? Very Happy

Apropo de o discutie anterioara legata de lipsa umorului in progresiv, o fi gasit raspunsul la intrebarea "Does humor belong in music?"
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 10:38 am

Zappa l-a găsit, cu siguranță ... întrebarea e dacă l-a găsit în progresiv Laughing

off-topic ... eu tot nu am înțeles exact care sînt criteriile prin care o muzică e etichetată drept progresivă. În mintea mea, rock progresiv era Yes, VanDerGraaf, King Crimson, Rush, Genesis, Gentle Giant, etc ... chestii de-astea, mai din anii '70, cu ceva epigoni gen Marillion. Nu știu ce au astea cu Zappa, care are chestii de la hip-hop la reggae și de la rock la muzică contemporană, totul ambalat într-un soi de operetă satirică.
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 11:25 am

Am vazut "The yellow shark" cu Frank dirijand uvertura, "Food gathering in post-industrial America, 1992"si "G-Spot tornado". Un geniu ce nu si-a limitat muzica si nici muzica nu i-a limitat viziunile
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 11:29 am

bibi a scris:
Zappa l-a găsit, cu siguranță ... întrebarea e dacă l-a găsit în progresiv Laughing

off-topic ... eu tot nu am înțeles exact care sînt criteriile prin care o muzică e etichetată drept progresivă. În mintea mea, rock progresiv era Yes, VanDerGraaf, King Crimson, Rush, Genesis, Gentle Giant, etc ... chestii de-astea, mai din anii '70, cu ceva epigoni gen Marillion. Nu știu ce au astea cu Zappa, care are chestii de la hip-hop la reggae și de la rock la muzică contemporană, totul ambalat într-un soi de operetă satirică.

Pe ce am ascultat eu, "Hot Rats" si inca doua albume ale caror nume nu mi le amintesc, exista foarte mult prog 100%, de cea mai buna calitate. Nu stiu cat la suta inseamna progul in cadrul operei lui, dar in cadrul general al progului contributia lui mi se pare importanta. Parerea mea drunken
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 11:38 am

Draga bibi , tin sa te salut si eu ca vaz ca te "mananca " progul.
Ce cauta Frank Zappa la prog? Pai daca pui problema asa:
Muzica progresiva e o reflectare a unei stari interioare care te duce in lumi nemaivazute alien iti creeaza stari nemaitraite drunken pe un fond de nonconformism bom si o dorinta arzatoare de a bate drumuri ... nemaibatute bounce ,
atunci cred ca poti sa-l pui pe FZ la prog.
(mai da' filozof is azi scratch Razz ).
Daca mai pui si sarea numita UMOR.. atunci ai toate ingredientele sa servesti o supa progresiva A LA ZAPPA.Razz
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 6:21 pm

off topic romanbun = DeepPurple ? (după porumbel ) Very Happy

on topic nu dați cu paru, că n-a fost o critică ci doar o întrebare. Zappa are multe faze care seamănă a progresiv sau sînt de-a dreptul jazz-rock. Dacă voi îl vreți progresiv, atunci progresiv să fie Very Happy
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 6:33 pm

Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 7:19 pm

Citat :
romanbun = DeepPurple
Yes Sir.
Nu am dat cu parul , ar putea un porumbel sa faca asta? Shocked
A vrut sa fie o dizertatie de ce cred eu ca FZ e la loc bun in PROG , zatz ol!
Eu cred ca umorul in muzica ar fi un topic de deschis desi e greu sa gasesti multe exemple muzicale. Ca in particular artistii sunt "glumeti" ( cu si fara ghilimele! Razz ), a, asta e partea a 2-a
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 7:59 pm

Ascult chiar in zilele astea Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa. Chiar evaluez (concomitent) daca pop-rock-prog-ul Belewian nu-si are locul mai bine in Crossover, cu toata relatia Crimson (si chiar compatibilitatea cu albumele Crimson din anii 80)...
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 8:01 pm

Ricochet a scris:
Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa.

cred că asta și-a propus, dar evoluția sa pe albumele Zappa sau Laurie Anderson este extraordinară Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 8:07 pm

bibi a scris:
Ricochet a scris:
Belew: are umor si spontaneitate "80s pop", dar cred ca muzica lui solo e mult mai lejera decat cea a lui Zappa.

cred că asta și-a propus, dar evoluția sa pe albumele Zappa sau Laurie Anderson este extraordinară Smile

@L. Anderson: L-am vazut pe Home Of The Brave DVD
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 8:15 pm

a apărut oficial pe DVD ? eu am niște transferuri de pe LaserDisc ... filmul (concertul) este excelent ! Belew folosește chitara cu gîtul flexibil cyclops asta chiar trebuie văzut Laughing
Sus In jos
Kraut
ritm
Kraut

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 8:21 pm

Daca nu ma insel, majoritatea artistilor care au trecut prim Mothers of Inventions si-au pastrat o parte din doza de umor si in cariera ulterioara
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyMar Sept 30, 2008 8:49 pm

bibi a scris:
a apărut oficial pe DVD ? eu am niște transferuri de pe LaserDisc ... filmul (concertul) este excelent ! Belew folosește chitara cu gîtul flexibil cyclops asta chiar trebuie văzut Laughing

Frank Zappa - Pagina 2 Hotb_150dpi

ups, sorry de marime.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyDum Dec 21, 2008 10:00 pm

Azi ar fi implinit 68 de ani Sad
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
bibi
capodopera
bibi

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyJoi Feb 19, 2009 1:30 am

Mi-am amintit o chestie. A murit cu o zi înainte să mă însor. (așa țin minte mai ușor aniversarea căsniciei LOL). Pe vremea aia eram fan 100% Nu prea ascultam altceva.

Am căzut iar în balta cu Zappa, după vreo zece ani. Cred că săptămînile astea nu mai ascult altceva.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyJoi Feb 19, 2009 8:15 pm

va trebui sa "prizez" si eu ceva Zappa ...in curand
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyJoi Feb 19, 2009 8:32 pm

Eu ascult de cateva saptamani deja...ii dau o sansa. Wink
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyDum Mar 29, 2009 7:53 pm

O notare seaca a albumelor lui Zappa, 1967-1984, la request-ul lui Aldi.

Album

Freak Out - 2
Absolutely Free - 2
Lumpy Gravy - 1
We're Only In it For... - 4 (!!)
Cruising With Ruben & - 1
Uncle Meat - 2
Hot Rats - 4
Burnt Weeny Sandwich - 2
Chunga's Revenge - 1
Weasels Ripped My Flesh - 3
200 Motels - 3
Fillmore East, June 1971 - 4
Just Another Band From LA - 2
The Grand Wazoo - 3
Waka/Jawaka - 3
Over-nite Sensation - 2
Roxy & Elsewhere - 4
Bongo Fury - 2
Zoot Allures - 4
Studio Tan - 2
Live In New York - 3
Joe's Garage - 4
Orchestral Favourites - 2
Sheik Yerbouti - 3
Sleep Dirt - 3
Shut Up & Play Your Guitar - 3
Tinsel Town Rebellion - 2
You Know What You Is - 2
Too Late To Save... - 2
Baby Snakes - 3

Stiu ca lista nu exprima nimic in sine, dar voi reveni cu impresii abia la o reascultare. Totusi, cred ca voi putea comenta asupra eventualelor comentarii. bom
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyDum Mar 29, 2009 11:20 pm

consistenta lista. eu nu am ascultat asa multe.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyLun Mar 30, 2009 4:01 am

Ricochet a scris:
O notare seaca a albumelor lui Zappa, 1967-1984, la request-ul lui Aldi.

Album

Freak Out - 2
Absolutely Free - 2
Lumpy Gravy - 1
We're Only In it For... - 4 (!!)
Cruising With Ruben & - 1
Uncle Meat - 2
Hot Rats - 4
Burnt Weeny Sandwich - 2
Chunga's Revenge - 1
Weasels Ripped My Flesh - 3
200 Motels - 3
Fillmore East, June 1971 - 4
Just Another Band From LA - 2
The Grand Wazoo - 3
Waka/Jawaka - 3
Over-nite Sensation - 2
Roxy & Elsewhere - 4
Bongo Fury - 2
Zoot Allures - 4
Studio Tan - 2
Live In New York - 3
Joe's Garage - 4
Orchestral Favourites - 2
Sheik Yerbouti - 3
Sleep Dirt - 3
Shut Up & Play Your Guitar - 3
Tinsel Town Rebellion - 2
You Know What You Is - 2
Too Late To Save... - 2
Baby Snakes - 3

Stiu ca lista nu exprima nimic in sine, dar voi reveni cu impresii abia la o reascultare. Totusi, cred ca voi putea comenta asupra eventualelor comentarii. bom

Dude, Lumpy Gravy e genial. Sigur n-ai ascultat altceva? Si Chunga 1? Si Bongo Fury doar 2? Nici nu vreau sa stiu cum ar arata lista cu note pentru albumele lui Beefheart. Smile
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyLun Mar 30, 2009 9:05 am

Lumpy Gravy a fost punctul in care tot "dislike"-ul meu originar pentru Zappa si-a gasit deplina justificare (bine ca eram la inceput). Stilistic interesant, dar muzical ... nu mi-a placut deloc.

Paradoxul e ca We're In It For The Money, bazat pe aceeasi reteta, mi s-a parut perfect, si e unul din preferatele mele.

Chunga, dupa Lumpy, Money, Uncle Meat, nu mi-a prezentat absolut nimic nou. Super-lackluster.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyJoi Mai 14, 2009 10:14 am

Cine e tipul de la Zappa Plays Zappa? E cumva fiul lui Frank? N-am prea inteles. O sa fie concert prin zona si sunt curios daca merita.
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 EmptyJoi Mai 14, 2009 10:41 am

de pe http://www.zappaplayszappa.com/players.html
Dweezil Zappa
Guitar

Guitarist Dweezil Zappa has cocooned himself away in the studio this past year engineering his own metamorphosis. "In order for me to play my father's music correctly I needed to understand the fundamentals of his music....."
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Frank Zappa   Frank Zappa - Pagina 2 Empty

Sus In jos

Frank Zappa
Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Progressive Forum :: PROG MUSIC :: TRUPE-
Mergi direct la: