|
| Frank Zappa | |
|
+14bibi Khron Aaromtaar andu whiterune Zarec ae GentleG romanbun Aldi Kraut Negru Voda Ricochet Piotr Buendia 18 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Ian 05, 2010 5:59 pm | |
| | |
| | | Biodegradabil nota
Numarul mesajelor : 7 Data de inscriere : 25/02/2009
| Subiect: Re: Frank Zappa Lun Ian 11, 2010 7:41 pm | |
| Salut! Multa vreme m-am considerat cel mai cel fan Zappa din Romania, poate chiar am fost, poate doar printre primii 3, 5 10, cine stie. Am ascultat aproape tot ce s-a publicat oficial si neoficial din creatia lui vasta si eterogena si acum am in playlist radioul zappa de pe net unde surpriza are locul ei. A fost dragoste la prima ascultare, prin 94, un bun prieten mi-a dat cele 2 casete cu Guitar, varianta prescurtata din ce aveam mai tarziu sa aflu ca erau peste 120 de minute de muzica, m-au cucerit atat solourile alambicate si nemaiauzite vreodata, cat si ritmurile mai prietenoase de reggae pe care se povesteau epopei intregi, (dar si varianta mai soft din concert de la Watermelon... in care publicul canta acordurile si ele, ceva nemaiauzit pana atunci sa cante publicul o melodie instrumentala!!!). In completare veneau inceputurile a doua albume mai melodioase, Sheik Yerbouti (primele 20 de minute absolut fascinante) si Overnite sensation (Camarillo Brillo...) care au consolidat definitiv sentimentele abia incoltite. Printre ultimele albume pe care le-am ascultat au fost Lumpy Gravy si We're only in it for money. Intr-un asa zis clasament as include intre primele One size fits all, Joe's Garage, Hot Rats, Sheik Yerbouti, The Grand wazoo, Apostrophe, Overnite sensation, Zoot allures, Waka Jawaka, You are what you is si Broadway the hardway, dar mai sunt si celelalte de ascultat, Roxy and elswhere, Chunga's revenge, The Man From Utopia (fara solo de chitara!!!) Sleep Dirt, Burt Wenny sandwitch, Them Or Us si mai sunt. | |
| | | romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Mar Ian 12, 2010 10:26 am | |
| Numai atatea !? One size fits all, Joe's Garage, Hot Rats, Sheik Yerbouti, The Grand wazoo, Apostrophe, Overnite sensation, Zoot allures, Waka Jawaka, You are what you is , Broadway the hardway, Roxy and elswhere, Chunga's revenge, The Man From Utopia (fara solo de chitara!!!) Sleep Dirt, Burt Wenny sandwitch, Them Or Us ... Cam putin... Da , din cate albume s-au scos cu numele sau... Imi pare bine ca exista ZAPPA-tisti bine documentati si "injectati" pe aici. Repet: FZ este UNICAT si ne...biodegradabil. | |
| | | iordan7 nota
Numarul mesajelor : 4 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 25/06/2010
| Subiect: Re: Frank Zappa Vin Iun 25, 2010 3:45 pm | |
| E primul meu post aici asa ca va transmit salutari tuturor Am inceput de anul acesta sa ascult si eu Zappa intr-un mod mai "serios" sa zic asa, de cand am primit in martie albumul "L(e)ather", iar piesele instrumentale de aici m-au impresionat foarte mult, adica "Duke Of Orchestral Prunes" (varianta instr. de la Duke Of Prunes), "Purple Lagoon" in mod special, "Re-gyptian Strut", "RDNZL" etc. Sigur, piesele de pe "Leather" le gasim imprastiate si pe alte albume, de la sfarsitul anilor '70, dar intotdeauna ramane o auditie placut In carticica ce insoteste albumul Gail Zappa scrie despre controversa lui FZ cu Warner Bros. legata de materialul albumului si celebra difuzare integrala la radio din iarna lu' '77. Este inclusa si o lista cu asezarea pieselor in album asa cum a gandit-o Frank Zappa. Ma duc acum sa ma uit la niste inregistrari cu el si Steve Vai | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Vin Iun 25, 2010 11:26 pm | |
| Un album pe care l-am ascultat recent de la Zappa si care mi s-a parut extrem de fain e Broadway the Hard Way. Am impresia ca nu e printre cele mai populare, ceea ce pentru mine il face o bijuterie ascunsa. E din '88, are piese si mai vechi, si mai noi, e compilat din inregistrari live si e cantat de o formula extinsa, cu tot felul de suflatori si vocalisti si chitaristi. Contine o versiune ultrazemoasa de "Outside Now", o parodie Michael Jackson si un cover dupa The Police ("Murder by Numbers") pe care canta la voce Sting, iesit la intamplare din public. Good stuff. | |
| | | romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Frank Zappa Sam Iun 26, 2010 6:50 am | |
| Bine ai venit iordan7 si spor la...Forum! | |
| | | iordan7 nota
Numarul mesajelor : 4 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 25/06/2010
| Subiect: Re: Frank Zappa Mier Iul 07, 2010 8:37 pm | |
| Va multumesc pentru primite | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Iul 08, 2010 12:34 pm | |
| | |
| | | spitf1r3 nota
Numarul mesajelor : 8 Varsta : 44 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Frank Zappa Joi Dec 16, 2010 2:04 am | |
| - Negru Voda a scris:
- Frank Zappa... un adevarat geniu al muzicii. In general ma feresc sa folosesc acest termen, insa nu cred ca e mare exagerare daca l-am pune pe Zappa impreuna cu de-al de Mozart sau Beethoven. Practic acest om a compus cam toate stilurile cunoscute de muzica pana la acea vreme: rock, jazz, pop, clasica etc. Un compozitor complet ca sa zic asa.
Si eu consider We're Only In It For The MOney cel mai bun al sau. Mi-a luat ceva timp sa il pot aprecia la adevarata sa valoare insa imi pare bine ca am perseverat. Piesele sunt foarte reusite, majoritatea fiind doar niste "simple" acorduri de pop, insa cu mult peste medie. Practic este o satira adusa societatii americane de la acea vreme iar versurile te pot face fie sa razi (Flower Punk, Who Needs The Peace Corps?) fie sa plangi (Mom & Dad). Deasemenea efectele de sunet folosite erau nemaiauzite pana la acea vreme. Recomand tuturor celor care vor sa asculte muzica lui Zappa sa dea o sansa acestui album fiindca se merita. era sa te cred pana la 'se merita'. Nici de mine nu s-a prins deloc zappa. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Frank Zappa | |
| |
| | | | Frank Zappa | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |