|
| Albume 2008 | |
|
+6tornado Zarec P.Matei Ricochet GentleG Piotr Buendia 10 participan?i | |
Autor | Mesaj |
---|
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2008 Mar Dec 30, 2008 10:41 pm | |
| | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albume 2008 Mar Dec 30, 2008 11:32 pm | |
| | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 1:14 am | |
| | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 2:27 am | |
| Cateva ganduri vizavi de topul de pe PA...
Opeth era de asteptat sa fie acolo. Albumul e bine lucrat si probabil ca i-a multumit pe multi. Mie mi se pare putin enervant prin faptul ca deja au ajuns la faza in care isi recita propriile poezii/formule, dar asta nu inseamna ca nu e un album placut (cel putin). Oarecum pe la acelasi nivel din punctul meu de vedere s-au prezentat si Cynic, pe care ma bucur sa-i vad in top - un album excelent, dar cu nimic surprinzator si mi-ar fi placut sa aud de la ei ceva mult mai putin prudent in continuarea lui Focus. Asa cum stau lucrurile, totusi cred ca ambele trupe isi merita prezenta in top, indiferent de locuri.
Preferatele mele (la distanta de rest in zona asta, prog rock sa zicem) sunt, spre bucuria mea, si ele in top: The Mars Volta si Kayo Dot. TMV-ul e demential pentru cei carora le plac si se asteptau la inca o aventura nebuna - epuizant, dar proaspat si variat, cu un plus de incoerenta care pe mine ma incanta. Kayo Dot-ul e tulburator, un soi de Messiaen intr-un aranjament instrumental dubios - diferit de cele dinainte, deja intrat mult in zona in care nu mai conteaza daca il poti sau nu compara cu altceva; o lucrare care sta singura pe raftul ei intre albumele roc aparute anul asta.
La mine in top ar urma probabil Qualia, albumul francezilor de la Syrinx, un soi de ipostaza instrumentala a unor oameni de la Nil. Un album de mare eleganta (thanks GG), care pe mine m-a facut pilaf. Nu cred ca a aparut prin lista cuiva dintre "redactorii" PA (ma abtin de la comentarii in privinta usurintei cu care au fost unii "promovati"), sau oricum nu cred ca a iesit in top 100, la vedere. Ar fi frumos daca lumea ar afla de el si l-ar asculta cu atentie, lucru valabil si pentru trupa de baza Nil si (in mai mica masura) proiectul Thork - toate bucurandu-se de o aparenta lipsa de promovare injusta.
N-am ascultat pupatura Meduzei, dar banuiesc ca e a suta copie dupa PFM sau BDMS... poate ca ma insel. Daca numai italienii au pus albumul ala pe locul doi, e cam clara treaba. Cel putin trei trupe italiene cu personalitate si prestanta au scos albume in 2008: Deus ex Machina, D.F.A. si Universal Totem Orchestra - si din nou, lipsa de promovare si natura ceva mai aventuroasa a muzicii lor cred ca i-au facut sa nu se arate intr-un top pe care, cred eu, ar fi meritat sa-l domine.
In fine, am mai zarit printre alegerile unora-altora Guapo, Birds & Buildings si excelentii Virus, care ar fi fost dragut sa apara mai sus poate (sau cel putin mai sus decat trupe obosite de genul Pendragon sau Barba lui Peste partea a doua). In rest, in afara catorva chestii care mi-au placut mie dar in general bat spre alte zone decat "prog", nu cred ca mai am ceva de comentat. Ne ramane sa asteptam topurile de pe Jazz Archives, Noise Archives, Electro-acoustic Archives, Musique Concrete Archives, Hip Hop Archives si alte cateva, pentru o imagine completa.
Mai are cineva alte sugestii care le-au scapat alora? | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 8:33 am | |
| ^ "N-am ascultat pupatura Meduzei, dar banuiesc ca e a suta copie dupa PFM sau BDMS... poate ca ma insel" putine asemanari cu PFM si BDMS (spre norocul nostru dulcegaria italiana a celor doua este mult diluata in cazul Meduzei) .Recunosc ca va trebui sa le reascult dar cu siguranta primul album e heavyprog cu influente ala Deep Purple,Uriah Heep.Al doilea lea album un pic mai "soft" dar si mult mai elaborat(Anglagard ?) ca anteriorul .In general asemanarea ar merge spre Museo Rosenbach,Il Baletto di Bronzo,Osanna,De De Lind.E doar o parere de moment formata din memorie (am o memorie excelenta pacat ca e scurta) asa ca va trebui sa le reascult ....si ma intorc | |
| | | Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 12:08 pm | |
| Chiar nu mi se pare o "copie PFM sau BDMS" noul Medusa. Si la capitolul trupe italiene anul asta, sa nu uitam de J'accuse..!, Coral Caves sau Senza Nome. Albumul celor de la CC l-am clasat chiar mai sus decat Medusa in preferintele mele. | |
| | | Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 4:22 pm | |
| Eu mă dau de 7 ori peste cap spunând Tatăl Nostru care nu mai ești în ceruri: deși inițial am lăudat Watershed după o serie de ascultări mi-am dat seama că e , în fapt, un pas înapoi, o trecere la niște structuri heavy metal complexe dar aburite datorită utilizării în exces. Opeth nu mai sunt O P E T H pe Watershed ci încă o trupă foarte bună care încetează să impresioneze ca pe vremuri. Am văzut că nu sunt singurul care constată că heavy metal-ul se duce de râpă serios și obZen, în acest context de lipsă de inspirație și criză de noutate, e o minune, repet M I N U N E. Opeth au ieșit în fața celor de la Meshuggah fiindcă sunt mai accesibili, nu mai inspirați. și când mă gândesc că eu sunt autorul a: http://www.progarchives.com/Review.asp?id=169562http://www.progarchives.com/Review.asp?id=173081 | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 5:13 pm | |
| poti sa le rescrii si sa rogi un admin sa ti le modifice | |
| | | Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Albume 2008 Mier Dec 31, 2008 10:33 pm | |
| Hmm, ok, ii dam o sansa Meduzei. Am fost prea des surprins placut de trupe italiene iesite de nicaieri ca sa-mi mai permit sa le ignor. Lipsa dulcegariilor, daca e asa, nu poate fi decat un plus.
Nu vad o diferenta mare intre Opeth si Meshuggah. If anything, mi se pare ca Meshuggah bat si mai mult pasul pe loc. Nu aud nimic nou pe obZen, doar niste piese bine facute, oarecum mai oldscul, tragand spre Destroy Erase Improve, dar in general foarte prudente.
A, si am inteles ca Rational Diet au scos un album superb. Acuma daca l-as si gasi pe undeva sa-l ascult ar fi si mai bine. | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Albume 2008 | |
| |
| | | | Albume 2008 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |