|
| Iron Maiden in Romania | |
| | Autor | Mesaj |
---|
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Iron Maiden in Romania Joi Dec 13, 2007 1:34 pm | |
| ♣ Iron Maiden in Romania Potrivit site-ului oficial al trupei engleze Iron Maiden, aceasta va sustine un concert in Romania in data de 4 august 2008. Iron Maiden va demara un nou turneu mondial, Somewhere Back in Time, care va cuprinde si Romania, pe 4 august 2008. Turneul va oferi fanilor Iron Maiden sansa de a vedea cel mai elaborat si spectaculos show al trupei, ce se va concentra asupra albumelor lansate in anii ‘80 si va beneficia de legendara scena egipteana din Powerslave Tour. Organizat de Emag!c Entertainment, concertul face parte din turneul Somewhere Back in Time si va avea loc pe Stadionul Cotroceni (Progresul). Steve Harris, membru fondator Iron Maiden: Am mai spus de nenumarate ori, este o senzatie minunata sa canti in locuri noi. Desi am mai vizitat Bucurestiul in octombrie 1995, pe 4 august anul viitor va fi prima data cand fanii nostri din Romania vor avea ocazia sa-l vada pe Bruce interpretand live melodii clasice Iron Maiden. Asa ca, practic, pentru noi va fi ca si cum am canta aici pentru prima oara si sunt convins ca si fanii nostri vor fi la fel de incantati ca noi! Mi se pare formidabil sa poti folosi profilul DVD-ului Life After Death pentru a pune in scena un show ca in anii \'80. Va fi incredibil de distractiv, iar abordarea diferita a melodiilor pe care le cantam in fiecare turneu va mentine spectacolul mereu fresh si interesant, atat pentru formatie cat si pentru fanii ei. Cred ca Powerslave a fost un show incredibil cu acea tema egipteana si abia astept sa vad toate astea din nou! Pentru a oferi fanilor din Romania sansa de a fi cat mai aproape de membrii trupei, fan clubul Iron Maiden organizeaza un concurs in urma caruia vor fi alesi 60 de castigatori. Castigatorii, insotiti de cate un prieten, vor putea intra primii in incinta stadionului si vor acces chiar in fata scenei, la doar cativa pasi distanta de idolii lor. Pentru mai multe detalii: www.ironmaiden.comBilete: Exista cinci categorii de bilete, avand preturile de 50, 75, 130, 180 respectiv 240 lei. Biletele au fost puse deja in vanzare pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta. | |
| | | vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 6:52 am | |
| - Zarec a scris:
- ♣ Iron Maiden in Romania
Potrivit site-ului oficial al trupei engleze Iron Maiden, aceasta va sustine un concert in Romania in data de 4 august 2008. Iron Maiden va demara un nou turneu mondial, Somewhere Back in Time, care va cuprinde si Romania, pe 4 august 2008. Turneul va oferi fanilor Iron Maiden sansa de a vedea cel mai elaborat si spectaculos show al trupei, ce se va concentra asupra albumelor lansate in anii ‘80 si va beneficia de legendara scena egipteana din Powerslave Tour. Organizat de Emag!c Entertainment, concertul face parte din turneul Somewhere Back in Time si va avea loc pe Stadionul Cotroceni (Progresul). Steve Harris, membru fondator Iron Maiden: Am mai spus de nenumarate ori, este o senzatie minunata sa canti in locuri noi. Desi am mai vizitat Bucurestiul in octombrie 1995, pe 4 august anul viitor va fi prima data cand fanii nostri din Romania vor avea ocazia sa-l vada pe Bruce interpretand live melodii clasice Iron Maiden. Asa ca, practic, pentru noi va fi ca si cum am canta aici pentru prima oara si sunt convins ca si fanii nostri vor fi la fel de incantati ca noi! Mi se pare formidabil sa poti folosi profilul DVD-ului Life After Death pentru a pune in scena un show ca in anii \'80. Va fi incredibil de distractiv, iar abordarea diferita a melodiilor pe care le cantam in fiecare turneu va mentine spectacolul mereu fresh si interesant, atat pentru formatie cat si pentru fanii ei. Cred ca Powerslave a fost un show incredibil cu acea tema egipteana si abia astept sa vad toate astea din nou! Pentru a oferi fanilor din Romania sansa de a fi cat mai aproape de membrii trupei, fan clubul Iron Maiden organizeaza un concurs in urma caruia vor fi alesi 60 de castigatori. Castigatorii, insotiti de cate un prieten, vor putea intra primii in incinta stadionului si vor acces chiar in fata scenei, la doar cativa pasi distanta de idolii lor. Pentru mai multe detalii: www.ironmaiden.com Bilete: Exista cinci categorii de bilete, avand preturile de 50, 75, 130, 180 respectiv 240 lei. Biletele au fost puse deja in vanzare pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta. Hmmm.... cum se face ca toate trupele astea care oricum umplu stadioanele au preturile astea la bilete si altele canta pe mult mai putin??? Sau asta o fi numa la noi in tara ca si-asa la noi tot e mai scump ca in oricare tara din UE.... Cam mari preturile la bilete (vezi Deep Purple sau The Rolling Stones). Am fost la Stuttgart la Porcupine tree anul acesta cu 30 euro pret unic, si totusi e Germania. Hai ca totusi la Iron mi se par preturi mai mici ca la Deep Purple sau la The Rolling Stones. Ultimii sa fim sinceri trebuia sa se lase de vreo 10 ani de muzica. Totusi mi se pare prea multa avaritie la unele trupe care nu prea mai au cu ce sa incante... Eu am fost la Dream Theater si Porcupine tree cu 30 de euro si in tari cu pretentii... si daca ar fi sa ne gandim la Porcupine Tree aia oricum nu ar strange un stadion plin oriunde... poate doar in Anglia... Si sincer trupele astea si-ar permite sa aiba preturi mari la bilete pentru ca au un grup de fani care ar merge pe oricat ceea ce nu pot sa spun de celelate trupe de mai sus... in ziua de azi orice metalist/blacker a ascultat la viata lui intre cele 10 sticle de bere si cateva melodii de la Iron Maiden si ar merge la price concert de metal | |
| | | P.Matei Devin Townsend
Numarul mesajelor : 66 Varsta : 32 Data de inscriere : 17/12/2006
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 3:22 pm | |
| Mi-am facut rezervare la 130 Ron. | |
| | | oaspetele Keith Emerson
Numarul mesajelor : 179 Varsta : 50 Localisation : Bistrita Data de inscriere : 23/12/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 3:50 pm | |
| esti rezervat. sincer, daca as sta in Bucuresti, m-as duce la trupe de calibru asta, chiar si pentru 200 de roni. daca stai sa te gandesti, cu 200 de roni poti sa iei o masa in 2 la un restaurant mai de fite. si-asa sint nitel supraponderal. | |
| | | andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 5:53 pm | |
| eu calculez altfel: concert trupa X in clubul Y intrare 15 lei pt mine si 15 lei pt domnisoara doua beri rapide, de incalzire, 12 lei o cuba libre sau o bloody mare pt domnisoara, 9 lei incepe concertul veselia prea mare, trebuie racorita cu o votca tonica, doua, trei 30 lei domnisoara accepta inca o cinste, deci inca doua cani de vin fiert cu scortisoara, 20 lei concertul s-a terminat, incepe zbantuaiala cum salele mele nu mai sunt ce-au fost, trebuie sa ma racoresc rapid cu una doua votci tonice, 20 lei domnisoara accepta si ea un pepsi, 5 lei ... inca o votca tonica, o apa minerala pt domnisoara la insistentele mele 14 lei taxi, dus domnisoara acasa, apoi dristor, plus bacsis 25 lei sa vedem, deci, calcul total: 175 lei paritate destul de buna, acu depinde ce-ti place mai mult, domnisoara sau iron maiden | |
| | | vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 8:47 pm | |
| Eu ma refeream doar la faptul ca alte trupe canta pe mult mai putin si totusi nu sunt trupe de lepadat... Si intrebam in substratul postului meu daca numa in romania sunt preturile astea idioate pentru ca e puti cam ciudat ca in alte tari mult mai dezvoltate sa se ceara chiar mai putini bani pe bilet... SI am o banuiala ca poate asa e la noi si cu cuncertele cum e cu tot. Firmele care ii aduc percep niste comisioane astronomiece. In fine nu e faza de bani ca pe mine m-a ajutat Dumnezeu si am un job bun. De ce nu o sa merg e pentru ca e in Bucuresti, iar e in groapa aia de gunoi am sa intru numai cand voi fi nevoit. (recunosc ca sunt si persoane ok acolo, dar ma refer la alte chestii). Si din alt motiv nu as maerge in "capitala".... pentru ca e prea departe de Timisoara si eu iubesc CFR-ul de nu mai pot (altii care au niste preturi astronomice pentru conditiile pe care le ofera - aici nu ma refer la Rapid si la InterCity)... Asa ca prefer sa merg la Budapesta care e mai aproape, transport mai ieftin cazare la un Hostel ok cu 12 Euro pe noapte, vezi si un oras calumea plus ca la concert ai atmosfera (lumea stie versurile) nu cum e in concertele din romania cand te simti ca la teatru... | |
| | | vidor acord
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 8:49 pm | |
| - andu a scris:
paritate destul de buna, acu depinde ce-ti place mai mult, domnisoara sau iron maiden Eu nu cheltuiesc atat cat tine cand ies in oras poate si pentru ca nu erg in cluburi tot timpul... Cat despre "Domnisoara" astea vin si pleaca (altele se gasesc) dar trupele poate le prinzi doar odata in viata. Sorry pentru fetele care se simt ofensate. | |
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 9:40 pm | |
| - vidor a scris:
- intrebam in substratul postului meu daca numa in romania sunt preturile astea idioate pentru ca e puti cam ciudat ca in alte tari mult mai dezvoltate sa se ceara chiar mai putini bani pe bilet...
nu neaparat, se intampla si dincolo sa fie preturi foarte mari si la noi sa se vina pt bani putini (ca de ex robert plant, 45 roni, sau muse, 60 roni). genesis de ex. au avut niste preturi ingrozitori de mari, 100 si ceva de lire sterline minimum, iar cel mai ieftin pret la roger waters pleca de pe la 200 de dolari. ce-i drept, oferea "dark side of the moon" integral in cea mai apropiata de original posibila interpretare. imo, worth it... - vidor a scris:
- De ce nu o sa merg e pentru ca e in Bucuresti, iar e in groapa aia de gunoi am sa intru numai cand voi fi nevoit. (recunosc ca sunt si persoane ok acolo, dar ma refer la alte chestii).
Intr-adevar e jignitor ce spui tu acolo si astept o retractare. Asta avand in vedere ca "groapa asta de gunoi" contine macar 90% din lucrurile din tara asta care conteaza pt oricine e mai descuiat. - vidor a scris:
- Asa ca prefer sa merg la Budapesta care e mai aproape, transport mai ieftin cazare la un Hostel ok cu 12 Euro pe noapte, vezi si un oras calumea plus ca la concert ai atmosfera (lumea stie versurile) nu cum e in concertele din romania cand te simti ca la teatru...
super! aplaud conceptia asta. cu corectia ca budapesta e totusi un oras scump (zic din experienta proaspata), dar se poate rezolva si in bani putini, cu minimum de activitati si cheltuieli. - vidor a scris:
- Eu nu cheltuiesc atat cat tine cand ies in oras poate si pentru ca nu erg in cluburi tot timpul...
nici eu nu merg, cred ca am avut doua asemenea experiente, pana acum eram eu cel caruia i se face cinste, dar daca le-am avut si-s proaspete, de ce sa nu le cuantific oleaca - vidor a scris:
- Cat despre "Domnisoara" astea vin si pleaca (altele se gasesc) dar trupele poate le prinzi doar odata in viata.
eu cred invers, ca "domnisoara" care merita se gaseste tare greu dar ca odata alegerea facuta, e pe viata. ( e bine insa sa fii incercat de destule ori, ca sa fii sigur ca ai ales bine). cu muzicile se mai poate rezolva si in alte feluri, exista si substitute. ps - si apropo, chestia respectiva n-am facut-o decat in cazuri unor cantari care chiar meritau asistate. pps: - de 7 ani de cand frec eu bucurestiul n-au venit decat doar doua chestii din afara pe care chiar imi doream din tot sufletul sa le vad: depeche mode si robert plant. carevasazica, spun eu, n-are inca rost sa punem muzicile si cantarile in balanta cu altceva ca inca nu prea avem ce muzici si cantari sa punem. | |
| | | vidor acord
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Dum Dec 30, 2007 10:53 pm | |
| - andu a scris:
nu neaparat, se intampla si dincolo sa fie preturi foarte mari si la noi sa se vina pt bani putini (ca de ex robert plant, 45 roni, sau muse, 60 roni). genesis de ex. au avut niste preturi ingrozitori de mari, 100 si ceva de lire sterline minimum, iar cel mai ieftin pret la roger waters pleca de pe la 200 de dolari. ce-i drept, oferea "dark side of the moon" integral in cea mai apropiata de original posibila interpretare. imo, worth it...
Ma refer aici la preturile mari mai ales la The Rolling Stones care sincer nu merita atatia bani mai ales ca au o muzica ieftina plus ca de vreo 10 ani cel putin trebuia sa se lase de mesrie ca au devenit penibili... Intr-adevar vin Trupe si pe bani putini si tocmai asta ziceam ca unii au bunul simt sa evalueze putin si tara in care concerteaza... asa am am fost si eu la Goran Bregovic de 2 ori si de fiecare data a fost 20 RON. Precum si ultimile concerte stil chitara clasica de la TImisoara cum ar fi de exemplu Paco de Lucia, la fel preturi acceptabile.... - andu a scris:
- Intr-adevar e jignitor ce spui tu acolo si astept o retractare. Asta avand in vedere ca "groapa asta de gunoi" contine macar 90% din lucrurile din tara asta care conteaza pt oricine e mai descuiat.
Eu sincer am fost de cateva ori pe acolo si am ramas toal dezamagit... Am vazut multe locuri din tara asta si crede-ma ca avem o tara plina de tarani si lipsa de cultura si acum nu stiu cum sa iti zic dar in Bucuresti astea predomina cel mai mult, intr-adevar si pentru ca este capitala si toti tind spre acolo. Nu stiu de unde esti tu dar daca zicica 90% din lucrurile ce onteaza sunt acolo inseamna ca nu ai vazut restul tarii, si anume orase ca Timisoara, Cluj, Sibiu de ex care credema (am avut ocazia sa vad tara asta) nu sunt deloc mai prejos decat capitala. Ce zici tu acolo e gandire tipic bucuresteana ca a celora care nu au iesit din Bucuresti decat sa mearga la Predeal. Cat despre "descuiat" procentajul de locuitori "descuiati" emult mai mare in orasele mai sus amintite decat in Bucuresti. Am mai zis-o si in celalalt post... nu ma refer la oamenii "descuiaiti" ci ma refer la ce a ajuns Bucurestiul din cauza comunismului in comparateie cu bijuteria de oras care a fost pana la al doilea Razboi Mondial. - andu a scris:
- super! aplaud conceptia asta. cu corectia ca budapesta e totusi un oras scump (zic din experienta proaspata), dar se poate rezolva si in bani putini, cu minimum de activitati si cheltuieli.
Eu am fost pana acu de 3 ori in Budapesta si nu mi se pare mult mai scump ca Bucurestiul.... sigur in fiecare oras exista diferite variante dar in mare e mult mai ieftin. In iunie cand am fost la Dream Theater multi m-au sfatuit sa imi schimb in forinti cel putin 100 de euro dar de siguranta 150 (desia urma sa stau numai doua zile). Ei uite ca am cheltuit 150 de euro dar nu singur ci impreuna cu sora-mea. Si chiar ne-am facut toate voile, am fost in cluburi. Am mancat la un restaurant ok, am vizitat cat am putut vizita de la muzee la biserici... - andu a scris:
- eu cred invers, ca "domnisoara" care merita se gaseste tare greu dar ca odata alegerea facuta, e pe viata
De acord cu tine, doar ca acea fata e greu sa o gasesti si si aia daca ii oferi tot te trezesti ca i se urca la cap PS: Nu am nimic cu bucurestenii de treaba, am multi prieteni e care viata i-a dus acolo. Doar ca mi se pare (in comparatie cu orice capitala din UE exceptand poate aici Sofia) ca e sub ori ce critica. Cat depsre cat de tare e Bucurestiul asta ma deranjeaza enorm la oamenii de acolo... ca gandesc asa desi nu au vazut restul tarii... | |
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 12:44 am | |
| - vidor a scris:
- Ma refer aici la preturile mari mai ales la The Rolling Stones care sincer nu merita atatia bani mai ales ca au o muzica ieftina plus ca de vreo 10 ani cel putin trebuia sa se lase de mesrie ca au devenit penibili...
Corect. Nici eu nu cred ca muzical vorbind Stones mai inseamna ceva, de mult timp incoace. Pe de alta parte, preturile nu asa se fac, presupun ca stii, nu esti naiv. Se vinde brand-ul, nu se vinde muzica. Ori brand-ul Rolling Stones e unul aflat la o distanta astronomica de brand-ul Porcupine Tree sau Dream Theater (desi muzical e posibil sa cam fie invers). Cand iti iei un bilet la Rolling Stones, nu investesti in experienta a doua ore de muzica, ci investesti in putinta a a-ti aminti ca i-ai vazut pe Rolling Stones, restul vietii. Daca merita?... raspunsul e individual. Eu n-am vrut sa ma duc desi mi s-a facut cinste, doar sa vin. Voiam sa mi-i amintesc asa cum ii stiu eu din inregistrarile vechi... cand dinozaurii dominau planeta. Cred ca in ce ma priveste am raspuns intrebarii. Iata insa ca sunt in Romania alti 45 de mii de oameni care cred ca merita. Inseamna ca pretul a fost corect stabilit. Un pret prost e unul care nu vinde produsul. - vidor a scris:
- Eu sincer am fost de cateva ori pe acolo si am ramas toal dezamagit... Am vazut multe locuri din tara asta si crede-ma ca avem o tara plina de tarani si lipsa de cultura si acum nu stiu cum sa iti zic dar in Bucuresti astea predomina cel mai mult, intr-adevar si pentru ca este capitala si toti tind spre acolo.
Nu stiu de unde esti tu dar daca zicica 90% din lucrurile ce onteaza sunt acolo inseamna ca nu ai vazut restul tarii, si anume orase ca Timisoara, Cluj, Sibiu de ex care credema (am avut ocazia sa vad tara asta) nu sunt deloc mai prejos decat capitala. Ce zici tu acolo e gandire tipic bucuresteana ca a celora care nu au iesit din Bucuresti decat sa mearga la Predeal. Cat despre "descuiat" procentajul de locuitori "descuiati" emult mai mare in orasele mai sus amintite decat in Bucuresti. Am mai zis-o si in celalalt post... nu ma refer la oamenii "descuiaiti" ci ma refer la ce a ajuns Bucurestiul din cauza comunismului in comparateie cu bijuteria de oras care a fost pana la al doilea Razboi Mondial. "Gandire tipic bucuresteana?", nu am vazut restul tarii? Crede-ma, ar fi cazul sa nu mai gandesti in clisee, pentru ca nu te ajuta cu nimic, dupa cum se vede. Afla ca sunt ardelean si cunosc temeinic Clujul, Timisoara, Targu-Muresul, Oradea, Brasovul si ma pronunt in cunostinta de cauza. Stiu ce inseamna cultura si lume aleasa in orasele astea; putem verifica pe Timisoara daca nu crezi, ma tem ca il stiu - din punctul asta de vedere - mai bine ca tine. Si, n-am inteles... Cultura si spiritul locului se masoara de pe strada? Ajunge o plimbare superficiala printr-un loc ca sa putem emite judecati critice? In cazul asta, mai are rost sa te intreb in care galerii de arta bucurestene ai pasit, ce muzee ai frecventat, ce biblioteci ai folosit, ce institute de cercetare ai folosit, ce conferinte ai audiat, la ce spectacole ai fost, ce profesori, pictori, poeti, curatori ai frecventat, ce semnifica pentru tine locurile-simbol ale bucurestiului? Dar probabil ca tu te poti chiar lipsi foarte bine de lucrurile astea... Eu nu, si nici nu pot accepta judecati in domeniu decat de la cine stie ce vorbeste. Mai astept deci o retractare. Sau poate ar trebui sa lasam nivelele separate, anume cum se vad cultura si spiritul unui loc de pe strada pentru tine si cum se vad ele din interior pentru mine? Hai ca m-am enervat, dar mi-a trecut. - vidor a scris:
- Eu am fost pana acu de 3 ori in Budapesta si nu mi se pare mult mai scump ca Bucurestiul
Cateva repere simple pe care mi le pot aduce aminte pe loc: un bilet la metrou costa echivalentul a 4,5 lei cred (225 forinti), insa poti face o singura calatorie cu el, cand schimbi linia iei altul; la bucuresti un bilet de metrou costa 2 lei, pt doua calatorii; o data intrat la subsol, poti face oricate drumuri in retea in contul unei calatorii. O apa minerala de jumatate de litri costa la muzeu echivalentul a 6 lei. Astea tin minte ca m-au chiar frapat. In general preturile din magazine is mai mari ca la noi, si asa mi-am explicat de ce in lunile care au urmat integrarii lor in UE, in 2004, maghiarii treceau granita cu masina si isi faceau aprovizionarea in supermarket-urile de la noi. - vidor a scris:
- De acord cu tine, doar ca acea fata e greu sa o gasesti si si aia daca ii oferi tot te trezesti ca i se urca la cap
Inseamna ca n-ai ales bine from the first place si trebuie sa o iei la inceput, sau ca ai avut un ghinion incredibil. - vidor a scris:
- PS: Nu am nimic cu bucurestenii de treaba, am multi prieteni e care viata i-a dus acolo. Doar ca mi se pare (in comparatie cu orice capitala din UE exceptand poate aici Sofia) ca e sub ori ce critica.
Cat despre cat de tare e Bucurestiul asta ma deranjeaza enorm la oamenii de acolo... ca gandesc asa desi nu au vazut restul tarii... Zau daca inteleg ce inseamna Bucurestiul pentru tine. Nu seamana DELOC cu al meu (si, reamintesc, eu traiesc in el). Nu ca ce spui tu n-ar fi, doar ca te-ai oprit inainte de inceput, inainte de lucrurile cu adevarat importante si care nu sunt de gasit in alte parti, adica de ceea ce inseamna el cu adevarat. As prefera daca ai lasa o impresie mai buna despre provincie si provinciali (fiind ardelean ma deranjeaza cand ardelenii dau motive pentru cliseele care li se aplica) si n-ai gandi in clisee si n-ai vorbi in numele unor experiente care sunt departe de a fi... integrale, relevante, etc. Ca, dupa cum vezi, nu pica bine la discutie... | |
| | | vidor acord
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 1:04 am | |
| - andu a scris:
- maghiarii treceau granita cu masina si isi faceau aprovizionarea in supermarket-urile de la noi
Curios... eu stiu multa lume din Banat si Ardeal care merg la Szeged sa faca cumparaturile (pana si mancare cand iau salariul). Si eu am fost acolo de doua ori si crede-ma ca sunt preturi mai mici ca la noi. La haine si ancare nu se compara. Plus ca stiu unii cae s-au ibogatit aducand componente de calculatoare din Ungaria pe care le luau acolo la umatte de preti si aici le vindeau mai ieftin decat se vand la noi. Cat despre discutia cu Bucurestiul cred ca trebuie creata ca suntem putin off topic Oricum Bucurestiul este intr-adevar ceva la lucrurile pe care le-ai amintit dar asta doar datorita politiciii comuniste de centralizare... cand absolut tot a fost mutat fortat acolo. Dar asta nu inseamana ca in Timisoara de ex nu exista biblioteci calumea, cofetarii sau evenimente culturale importante etc... Si daca o luam dpdv muzical pot zice ca Timisoara a fost mult peste Bucuresti (Phoenix, Prrogresiv TM, Promusica si si altele care din cauza comunismului nu au reust sa se afirme). | |
| | | GentleG Kerry Minnear
Numarul mesajelor : 2383 Varsta : 67 Localisation : Pantagruel's Land Data de inscriere : 18/10/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 1:08 am | |
| Interesant threat-ul despre Iron Maiden.Taica-meu era(D-zeu sa-l odihneasca) din Timisoara iar maica-mea e din Cluj iar o bunica din Sibiu Eu m-am nascut la Colțea....si btw primul Maiden nu are egal | |
| | | vidor acord
| | | | andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 1:39 am | |
| - vidor a scris:
- andu a scris:
- maghiarii treceau granita cu masina si isi faceau aprovizionarea in supermarket-urile de la noi
Curios... eu stiu multa lume din Banat si Ardeal care merg la Szeged sa faca cumparaturile (pana si mancare cand iau salariul). Si eu am fost acolo de doua ori si crede-ma ca sunt preturi mai mici ca la noi. La haine si ancare nu se compara. Plus ca stiu unii cae s-au ibogatit aducand componente de calculatoare din Ungaria pe care le luau acolo la umatte de preti si aici le vindeau mai ieftin decat se vand la noi. Cred. Cel mai probabil ca lucrurile s-au schimbat de acum 4 ani incoace. - vidor a scris:
- Cat despre discutia cu Bucurestiul cred ca trebuie creata ca suntem putin off topic
Imi plac offtopicurile, ele sunt substanta forumurilor. Ce e pacat e cand se incing spiritele; imi pare rau pt tonul emisiunilor mele, dar totul a pornit de la o ... sa-i zicem ineleganta care inca nu a fost reparata. Cat despre ce e bun in Timisoara... foarte de acord. Timisoara ia macar 6-7% din cei 10% pe care Bucurestiul ii lasa provinciei, Timisoara e singurul centru cultural real al provinciei. (Stii ca presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania e decan la facultatea de arte din Timisoara? Ca Paul Neagu, unul din cei mai mari sculptori britanici ai secolului 20, e timisorean? Ca cel mai important eseist roman ramas dupa ce a murit Alexandru Paleologu e un timisorean? Stii cine e Radu Mihailescu, ce a cosntruit el in Timisoara si ce inseamna in arhitectura romaneasca? Dar cine e Serban Foarta, dincolo de faptul ca a fost textierul Cantafabulelor in anii 70? Sau cine sunt Stefan Bertalan si Constantin Flondor, ce premii in arta plastica internationala au ei? etc etc ) Nu sunt de acord cu chestia cu centralismul comunist... a existat, dar e insa responsabil pentru lucrurile rele; pentru cei un milion de bucuresteni care nu-s bucuresteni ci tarani dezradacinati, spalati pe creier si transformati in blocatari, intru propasirea santierelor care construiau socialismul... Bucurestiul a fost dintotdeauna centrul cultural dominant, daca avea comunismul vreo politica fortata in sensul asta, apoi a fost cea de indepartare a elitelor si infundare a lor prin provincii pe la diferite fabrici si scoli... Crezi ca tatal meu, sef de promotie la Filosofie, alegea el de bunavoie sa se intoarca in fundul provinciei, de unde a plecat, si sa fie invatator la Scoala Ajutatoare, si eu ma mai nasteam ardelean? Halal centralism... Cat despre rock-ul timisoarean... ce-i al lui i-al lui, dar sa nu uitam ca meritul de baza a fost strict geografic, nu cultural... Radio-urile sarbesti si unguresti care dadeau rochenrol imperialist se prindeau la Timisoara dar nu si la Bucuresti, unde singurul mod de a asculta rock pana ce a pornit Cornel Chiriac era sa ai prieteni copii de nomenclaturisti, care aveau acces la discuri straine... si cu toate neajunsurile astea, prog-ul romanesc la Bucuresti s-a inventat, odata cu conservatoristii care au intrat in anii 68-69 in trupele rock deja existente, vezi Rosu Si Negru, Sideral, Sfinx, Sideral Quartet, Olimpic 64 (intr-o anumita masura) . Ma rog, "progul romanesc", atata cat a fost el... | |
| | | vidor acord
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 1:59 am | |
| Da, in mare parte din ce ai scris mai sus stiam. Iubesc Timisoara si sunt mandru ca sunt banatean si ca am reusit sa ajung sa traiesc aici, Dealtfel acum un an jumate am refuzat o bursa la Berlin tocmai pentru ca nu vreau sa ajung sa ma stabilesc in alta parte pentru ca iubesc viata de aici. Plus ca in Germania nu as locui niciodata - andu a scris:
- Nu sunt de acord cu chestia cu centralismul comunist... a existat, dar e insa responsabil pentru lucrurile rele; pentru cei un milion de bucuresteni care nu-s bucuresteni ci tarani dezradacinati, spalati pe creier si transformati in blocatari, intru propasirea santierelor care construiau socialismul...
Aici ai dreptate... Intr-un fel mi-ai adus aminte de orasul meu natal, Resita, care trage banatul in jos cu industrializarea fortata care a facut-o Ceausescu cand a adus mai bine de 25.000 de persoane de la sate si i-a intergrat oarecum fortat intr-un orasel care atunci era de vreo 50.000 de locuitori. A ajusn ca inainte de 1990 sa aiba polulatie de 120.000 dintre care 40.000 lucrau in combinat iar din acestia foarte multi au fost pompati din satele din judet... - andu a scris:
- Cat despre rock-ul timisoarean... ce-i al lui i-al lui, dar sa nu uitam ca meritul de baza a fost strict geografic, nu cultural... Radio-urile sarbesti si unguresti care dadeau rochenrol imperialist se prindeau la Timisoara dar nu si la Bucuresti
Aici ai dreptate dar si aici zic ca e de vina Ceausescu - andu a scris:
- Ma rog, "progul romanesc", atata cat a fost el...
Parerea mea personala , e ca se poate vorbi cu greu de prog romanesc. Si asta tot din cauza comunismului cu restrictionarea de la informare... - andu a scris:
- sa-i zicem ineleganta care inca nu a fost reparata.
Si ca sa imi repar ineleganta im cer scuze pentru jignirea care ti-am adus-o ca si locuitor al Bucurestiului. Se accepta? | |
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Lun Dec 31, 2007 2:57 am | |
| | |
| | | okt31 nota
Numarul mesajelor : 38 Data de inscriere : 17/08/2007
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania Vin Ian 25, 2008 6:46 pm | |
| Am cumparat bilet la gazonul A, poate voi sta in acelasi loc ca la Purple. Vad una din cele 2 trupe ale copilariei (cealalta am vazut-o de 2x deja) !! Cine a crescut cu Maiden, intelege anvergura acestui concert. Iar e si mai simpatic turneul Somewhere Back in Tour adica '80-'88. Cel mai bine posibil e asa! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Iron Maiden in Romania | |
| |
| | | | Iron Maiden in Romania | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |