Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Carti cumparate

In jos 
+6
whiterune
Aldi
romanbun
andu
Zarec
Ricochet
10 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 11:09 am

(era sa scriu cumpatate...)

Pai, daca la muzica putem face o lista de cumparaturi, hai si la carti.

As spune chiar ca e un thread unde pot spune mai multe decat la muzica, dat fiind ca de 5 ani deja economisesc constant pentru carti, pe cand muzica mi-am mai procurat-o si prin alte metode decat prin shop. Surprised Wink

De vreti, puteti mentiona si editura, de unde ati luat-o (librarie, anticariat, stand de carti de pe Magheru...Laughing, underground, Amazon)...si...cat v-a costat? Laughing Neutral Wink

Incep eu, cu ceva carti ce le-am cumparat in vacanta, cred toate de la Carturesti:

Hermann Hesse - Lupul de stepa (editura Rao) - 28 RON
Cartea Cu Bunici (ed. Humanitas)
(nu mai stiu pretul, oricum a trebuit sa mi-o fac mie cadou Rolling Eyes)
Ian McEwan - Ispasire (ed. Polirom) - 27 RON
Jose Saramago - Pluta de piatra (ed. Polirom) - 22 RON
John Steinbeck - Nopti fara luna (ed. Rao) - 32 RON

(scump e Hesse, Faulkner, Steinbeck, Marquez si Llosa pe lumea asta...scump!! nici nu conteaza ca-i 80 de pagini cartea, daca-s autorii astia, minim 30 RONi dai pe ele Rolling Eyes )

R.M.Rilke - Ingerul pazitor (ed. Humanitas) - 15 RON
Cinghiz Aitmatov - O zi mai lunga decat veacut (ed. Leda) - 25 RON

your turn. Smile
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 11:49 am

prin septembrie stiu ca am avut o incursiune prin anticarele din Ploiesti, insa recent nu cred ca am achizitionat decat "Justine" - Marquis de Sade si un Eugene Ionesco (nu imi amintesc titlul, de fapt nici nu m-am interesat de el cand l-am vazut la promotie 5 RON - hopa)
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 3:28 pm

thread-ul de "lista de cumparaturi" e cu de toate, nu numai cu muzica Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 3:32 pm

(f******************************.................!)

pai imi pare rau, dar dupa ce deschizi thread-ul si se face putina conversatie, vad numai muzica... de aici gandul sa facem ceva separat pentru carti... Wink
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 4:09 pm

io ce sa fac daca proggerii cumpara doar muzica Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 4:51 pm

de ce nu spui tu mai bine ce ai pe lista ta, ca esti cumparatorul lunii in toate anticariatele din oras? Wink
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 4:58 pm

sunt la zi Wink
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Ian 12, 2008 5:13 pm

nimic in minte, ca si carte urmatoare?
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyMar Ian 22, 2008 9:21 am

zile de cumparaturi si cadouri la Bucuresti, de mi-au facut traista/valiza sa-mi explodeze:

incep cu cadouri de la o anumita buna prietena Iulia (andu stie):

M.J.Hyland - Declinul (editura Polirom) - 28.95 RON (da, pretul a ramas lipit pe carte, nu conteaza...prea mult...)
Jonathan Safran Foer - Extrem de tare si incredibil de aproape (ed. Humanitas)
James Frey - O Mie De Farame (ed. Humanitas) - 39.00 RON
Mitch Albom - Cei Cinci Oameni Pe Care Ii Intalnesti In Rai (ed. Humanitas) - 14 RON
Mitch Albom - Marti cu Morrie (ed. Humanitas) - 15 RON

Sincer, in afara de Safran Foer si Frey, nu stiam cartile, nu le aveam in minte, deci e foarte bine, e o mica deschidere de orizont.

Din micul belsug al Anticariatelor Underground:

W. Faulkner - Absalom Absalom (ed. Polirom) - 4 RON

da, 4 RONi. 4!!! Nu stiu ce credeti voi, dar eu, cand am vazut cartea atat de ieftina, pe cand in rafturi de librarii e, ca tot Faulknerul, la cel putin 30 de Jo-Jo, nici n-am stat pe ganduri. Va recomand acelasi lucru, dar, sigur, aveti grija sa nu luati o copie care chiar merita doar 4 lei, caci e indoita, improscata cu cafea sau pe paginile ei scrie "ce draq vrea autorul sa scrie aici?!?". Wink

Paul Auster - Cartea Iluziilor (ed. Polirom) - 5 RON

pt. colectia Auster ce o am deja.
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyMar Ian 22, 2008 10:08 am

cumpar carti polirom la oferta de 1 euro bucata de nici nu-mi amintesc cati ani, hihi...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyMar Ian 22, 2008 10:17 am

bine faci. Smile
Sus In jos
romanbun
capodopera
romanbun

Numarul mesajelor : 766
Varsta : 62
Data de inscriere : 16/01/2008

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyMar Ian 22, 2008 10:32 am

Tocmai am luat
Daniel Goleman-Inteligenta Emotionala.
Zice-se ca EMOTIILE ar avea o importanta covarsitoare asupra omului , mai mare ca gandirea.silent
si apoi Laughing
Sunt curios ce a descoperit Occidentul in materie de emotii...
la mii de ani dupa Orient...
Nu vreau sa fiu soda caustica , ca nu se stie de unde sare... EMOTIA NOUA.
flower =emotie MUZICALA a la Genesis vazuta prin PETALELE lui PETALE Gabriel scratch rabbit
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyMar Ian 22, 2008 10:44 am

ow, am uitat de un cadou, si anume Mica Enciclopedie de arta universala - ed. RS Mundi. Ma voi uita si dupa o istorie a artelor, in curand.
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptySam Feb 09, 2008 9:22 pm

Edouard Schure - Evolutia divina. De la Sfinx la Christos. (editura Antet)
O carte pretentioasa. Din pacate nu stiu cand voi avea vreme de ea.
Sus In jos
whiterune
nota
whiterune

Numarul mesajelor : 23
Varsta : 37
Data de inscriere : 10/02/2008

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:09 am

Eu cumparaturi de carti noi fac doar cand e vorba de cadouri sau carti pe care vreau sa le am impecabile in biblioteca. Si atunci aleg invariabil Carturestiul... Desi e putin sadic : preturi de te doare mintea la chestiile f bune si prea multe titluri care imbie pe metru patrat.

In rest, pentru "desfraul" personal, am o pata sa umblu prin toate anticariatele din Iasi, mai ales daca e o zi de aia de sa te tot plimbi.

Ultimele achizitii [de anticariat] sunt :
G. G. Marquez - Toamna Patriarhului - Univers, 10 RON
Elias Canetti - Orbirea - Univers, 20 RON

Iar vanzatorii ambulanti de carti sunt niste sarlatani. Pe o carte Polirom ff rufoasa si subtire nu vor sa auda de o suma sub 20.
Sus In jos
blackest_eyes
Steven Wilson
blackest_eyes

Numarul mesajelor : 122
Varsta : 39
Data de inscriere : 12/04/2007

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:20 am

felicitari pentru achizitii Smile
Sus In jos
whiterune
nota
whiterune

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:32 am

Multam frumos. Acum de as dispune de putin mai mult timp si stare pentru lectura ar fi excelent.
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:40 am

Toamna Patriarhului face parte din ceea ce numesc eu o lectura frumoasa, in antiteza cu romanele colegului sau de clasa, Llosa. de exemplu Razboiul sfarsitului lumii.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
whiterune
nota
whiterune

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:46 am

Colegul de clasa ? lol!

Well, singura mea experienta cu domnul Llosa a constat in Orasul & cainii, roman pe care il recomand la orice ora. Pe bune. Mi-ar placea sa-l citesti, candva, sa-mi lasi o parere...

Toamna Patriarhului
e o lectura pe care mi-am propus-o de mult. Sanse minime sa ma dezamageasca Very Happy Timp, domne, timp de-ar fi...
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 1:50 am

am citit Orasul si cainii. frumos nu e, duce spre naturalism si existentialism. insa e emotionant. o lupta sociala inutila, dar care ascunde figuri umane, care dezbracate de barierele sociale sunt pure, deci egale. scena finala e definitorie in acest sens.
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
whiterune
nota
whiterune

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 2:03 am

Mie mi s-a parut o lectura f placuta. Genul de carte care iti tensioneaza un crescendo interior cu fiecare pagina, si care pe final te recompenseaza total... Stilul e fluid, deloc greoi, insa f dens. Pentru mine, asta e o lectura frumoasa.

Daca prin "lectura frumoasa" te referi la lipsa naturalismului unor scene, atunci poate exemplul meu nu e dintre cele mai reusite. Dar, pe de alta parte, nici Marquez nu are stilul cabotin al scrierii. Ma faci cu atat mai curioasa asupra romanului de care ziceam mai sus. Astia sunt sud-americanii, se pare...
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 9:20 am

na ca tocmai te-am intrebat de Toamna Patriarhului in cealalta parte. Laughing

e editura Romanul Secolului XX, nu?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 10:24 am

^ aia e colectia, editura e univers
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 11:33 am

ah da.
Sus In jos
whiterune
nota
whiterune

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate EmptyLun Feb 11, 2008 2:13 pm

Uhuum. Cred ca am pus si editura in post. Ricochet, termin Orbirea lui Canetti si revin la Marquez. Va impartasesc in ceva timp o parere Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat

Carti cumparate Empty
MesajSubiect: Re: Carti cumparate   Carti cumparate Empty

Sus In jos

Carti cumparate
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Carti despre rock

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum