| Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Vin Oct 17, 2008 6:20 pm | |
| “stingher oricum, eram de cand, nechibzuit, mi-am pus in gand umbra de jos sa mi-o vand…”
Celelalte Cuvinte – “.STEM” (2008)
Un album clasic CC si usor dreamtheater-ian. Piesa Noptile, care deschide albumul este una mai linistita si aduce cu sound-ul de la inceputuri. Ritmul cu care incepe Intre vise este unul lent si, chiar daca se fac simtite usoare influente doom, piesa este tot una clasica. Zmeie alterneaza pasajele in care chitara este in primplan cu cele mai lente (vocal, claviaturi). Probabil ca cea mai soft/pop piesa de pe album este Stele, despre care se poate spune, poate putin fortat, ca este dupa modelul Compact. Cu Stem se revine la rock, la unul mai metalic si progresiv. Este o excelenta piesa instrumentala. Versurile triste din Sfarsit sunt urmate de Se inchid, probabil cea mai complexa bucata de pe acest album, in care se alterneaza muzica in stilul de la inceputuri cu cel din perioada metal, pasajele acustice cu cele electrice, ritmul apasat si lent al doom-ului fiind intrerupt o singura data de un pasaj realizat pe clape. Vocala este o foarte frumoasa balada clasica Celelalte Cuvinte unde in fata sunt chitara acustica si vocea lui Calin Pop, cu un fundal realizat pe clape. Transit ne aduce sonoritati rock clasice mai simple si este urmata de Umbra mea, o superba piesa, o bijuterie muzicala care incepe acustic si se sfarseste electric. Albumul se incheie cu o foarte frumoasa piesa instrumentala, Ultima in memoriam Florian Pittis. CD-ul mai contine doua piese bonus, variantele radio edit la Intre Vise si la Vocala.
Ca o concluzie se poate spune ca intreg albumul este dominat de un ritm lent si de versuri triste dar de o mare frumusete. Nu stiu inca unde sa asez “.STEM” in discografia Celelalte Cuvinte, dar cu siguranta este mult peste “NOS”.
"amicii mei, ce mi-au facut: n-au vrut sa-mi dea, cand le-am cerut umbrele cu imprumut..."
Ultima editare efectuata de catre Aldi in Sam Noi 08, 2008 9:37 am, editata de 2 ori | |
|
| |
cozmik_bluez ritm
Numarul mesajelor : 100 Varsta : 36 Localisation : on an island Data de inscriere : 20/02/2008
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Lun Oct 20, 2008 12:04 pm | |
| Din pacate, am pierdut concertul de lansare de duminica trecuta, dar si eu auzisem de bine despre noul album. Ramane de vazut / ascultat | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
Numarul mesajelor : 1928 Localisation : Baia Mare Data de inscriere : 05/06/2007
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Sam Ian 03, 2009 7:38 pm | |
| | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mar Iul 07, 2009 9:00 pm | |
| Abia acum observ ca titlul thread-ului nu e gresit, asa se cheama albumul, .STEM cu punct inainte. Si, v-am zis ca-mi place albumul? E chiar neasteptat de bun, i-as da 7 (foarte bun). Daca era produs bine ii dadeam poate chiar 8 (excelent). Inteleg ca trupa si-a amenajat un studio propriu si ca se ocupa ei de tot. Laudabil ca intentie si sunt sigur ca fara solutia asta erau mult mai putine sanse ca albuml sa apara. Totusi, produsul final a avut de suferit din cauza asta. Aldi, ca audiofil, nu te zgarie pe urechi? | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 7:13 pm | |
| Sunt multe inregistrari care nu-mi plac cum suna dar muzica ma face sa le tolerez. In cazul albumelor Celelalte Cuvinte necazul este ca nu exista un reper de inregistrare buna (".STEM" e chiar acceptabil daca il comparam cu primele lor albume).
Savoarea muzicii este data si de calitatea inregistrarii. Eu am avut adevarate revelatii dupa ce am ascultat inregistrarile de calitate ale unor albume arhicunoscute de mine (ex: "Islands" - HDCD - e incredibil cate sunete/armonici suplimentare scoate la iveala). E adevarat ca trebuie sa le asculti pe scule bune.
Din pacate in cazul Celelalte Cuvinte nu cred ca vom avea posibilitatea sa ascultam CD-uri de calitate ale primelor albume deoarece nici benzile/matritele din studio nu sunt deloc la inaltime. Cu remasterizarile mai scoti ceva dar ele nu pot face prea mult daca nu au o baza de calitate. | |
|
| |
Aldi Bill Bruford
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 7:24 pm | |
| Ma zgarie pe urechi mai ales situatia in care am ascultat ceva si suna excelent dar ulterior nu mai aveam aceeasi senzatie. Este cazul albumelor Gentle Giant pe care le-am avut si pe casete si pe CD dar ele nu erau nici macar pe aproape de o inregistrare pe banda de mag pe care o ascultasem de nenumarate ori intr-o camera din Regie in vremea studentiei. In mintea mea persista ideea ca ceva nu e in regula si ca memoria nu imi joaca feste. Abia CD-urile Repertoire mi-au readus cu adevarat vechea placere. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 7:25 pm | |
| ^ de acord. apropo, planuiesc sa cumpar primele mele discuri de king crimson cand apar pe piata remasterurile 5.1 facute de steven wilson. nu ca as avea ceva ca lumea la care sa le pot si asculta cum merita | |
|
| |
bibi capodopera
Numarul mesajelor : 594 Localisation : Bucuresti Data de inscriere : 23/09/2008
| |
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 9:13 pm | |
| Subscriu la calitate pt. 30th anniversary | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 9:29 pm | |
| De ce sa am ce are toata lumea? Pfuai! Serios acuma, Fripp insusi zice ca e mult mai bine. In plus, o sa fie "liner notes" noi, care m-au facut foarte curios. | |
|
| |
romanbun capodopera
Numarul mesajelor : 766 Varsta : 62 Localisation : nascut in Baia Mare Data de inscriere : 16/01/2008
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) Mier Iul 08, 2009 9:41 pm | |
| Apai fratele-meu ia-ti vinyluri ca din astea nu are toata lumea! INCA!!! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) | |
| |
|
| |
| Celelalte Cuvinte - .STEM (2008) | |
|