Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Top 2008 din muzica

In jos 
5 participan?i
AutorMesaj
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

Top 2008 din muzica Empty
MesajSubiect: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyLun Dec 29, 2008 8:46 pm

1. Cyanotic - Prehab 25-mg EP
2. Ladytron - Velocifero
3. Nine Inch Nails - The Slip
4. Meshuggah - obzen

Cyanitic au rupt tot ce au putut rupe cu noul lor EP. Un amalgam de industrial, metal și digital hardcore de mai toată frumusețea, 5 piese fiecare cu un sound aparte abrazive cum nu se poate. Este acel gen de muzică ce mișcă mișto urechea cu ea, se simte pe timpan, umple aerul cu sunet, e o senzație foarte tare.

Pe locul doi un album pop (electropop mai exact) din partea unei formații englezești foarte bune în această arie a muzicii. Consider că e cel mai reușit disc al lor cu texturi interesante, melodii incitante și nesiropoase. O parte vocală bună după cum se știe acompaniază muzica pe care, de altfel, cred că se poate și dansa. Nu mă așteptam la așa ceva dar acuata criză de inspirație din heavy metal are efecte și asupra mea, adică mă îndrept către acusticități mai "exotice". Cred că Velocifero e opusul lui Prehab 25-mg, căci dacă primul e tortură muzicală pentru o bună parte din populația lumii ăsteia, Ladytron place și bunică-mi. lol!

Nine Inch Nails sunt, paradoxal, unici dar nu tocmai originali. De pe la With Teeth încoace influențe din rock-ul alternativ (vezi Radiohead) și breakcore sunt prezente și poate puțin exagerate. The Slip e net inferior lui Year Zero și oarecum pe aceeași poziție cu Ghosts deși aici s-a căutat cu totul altceva. The Slip e consolidarea unui nou sound Nine Inch Nails care poate fi regăsit pe tot ce au scos după With Teeth. Acest nou sound constă în riffuri grave și disonante, beaturi (de altă natură), influențe rap la partea vocală, multă gâjâială breakcore și apariția mult mai rară a ambianței industriale old school.

4. Meshuggah sunt o fabrică de zgomot într-o mai mare măsură decât o formație de industrial. Probabil de aceea obZen mi-a plăcut (într-un final) atât de mult. Deși e greu de crezut, e un album divers și își are și picanteriile sale nu-metal cu care Meshuggah ne-au obișnuit încă de prin 94, vocea este aceeași hardcore - death orăcăială, chitara cu 8 corzi își face prezența de asemenea. Am mai tot pălăvrăgit despre obZen și aici și pe Progarchives, fără îndoială cel mai bun album heavy metal al anului. (Slipknot ar fi putut să-l detroneze dar All Hope Is Gone își justifică titlul cu brio în ceea ce privește o trupă ce obișnuia să fie nesimțit de originală)
Sus In jos
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyLun Ian 05, 2009 7:26 pm

Un foarte interesant top 2008 al rock-ului romanesc (Muzici si Faze)

http://www.muzicisifaze.com/alt_articol.php?id=36

Apar acolo Yesterdays, Phoenix, Celelalte Cuvinte, FFN, Voices of Silence.
A ascultat cineva albumul de pe primul loc (Grimus - "Panikon")?
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyLun Ian 05, 2009 10:20 pm

Din putinele albume 2008 care le-am ascultat mentionez si eu cateva care mi-au placut mult:

Magenta - Metamorphosis - cel mai fain album 2008 care l-am auzit (dupa parerea mea), elegant, complex, melodic.

Radiohead - In Rainbows - un album reusit, de la o trupa de la care eu unul nu mai asteptam mare lucru.

Pineapple Thief - Tightly Unwound - un album recomandat de un prieten, mi-a placut mult, nu-s f originali, amintind pe alocuri de Porcupine Tree.

Marillion - Happiness Is the Road - mi-a placut mult, desi se putea chiar si mai bine, cum am mai spus, uneori muzica pare facuta in graba, si eu unul as fi vrut sa aud mai multa chitara din partea lui Steve Rothery.

Presto Ballet - The Lost Art of Time Travel - proiectul unui chitarist care a trecut prin Metal Church care s-a apucat de muzici serioase Smile

Pendragon - Pure - un album reusit - se experimenteaza nitzel, fapt care face albumul interesant.

The Tangent - Not As Good As the Book - desi sunt satul de trupe a la The Flower Kings, Neal Morse si Spock's Beard, albumul mi-a placut mult, unul din cele mai bune albume ale anului trecut (pt mine).

Celelalte Cuvinte - Stem - bine au revenit, mi-a placut mult, bine ca si-au revenit dupa (oarecum) dezamagitorul NOS.

Steven Wilson - Insurgentes - un album interesant, un "teaser" pana la albumul Porcupine Tree care cica tre' sa vina in 2009.

Uriah Heep - Wake the Sleeper - un alt come back reusit si binevenit.

Alte surprize placute au venit din partea Whitesnake, Metallica, Testament si King's X. Tre' sa ascult si ultimul AC/DC de care am auzit numa lucruri bune. Shocked Laughing
Sus In jos
Zarec
Trent Reznor
Zarec

Numarul mesajelor : 1563
Varsta : 34
Data de inscriere : 26/12/2006

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyMar Ian 06, 2009 11:14 am

Radiohead e din 2007 Embarassed
Sus In jos
Cristi
Steve Rothery
Cristi

Numarul mesajelor : 1697
Data de inscriere : 04/09/2007

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyMar Ian 06, 2009 5:13 pm

Zarec a scris:
Radiohead e din 2007 Embarassed

Am pus albumul Radiohead in lista 2008 pt ca pe cd-ul cumparat de mine scrie 2008; pe PA, albumul e datat 2007. Poate am gresit - nothing to be embarrassed about. Very Happy
Sus In jos
Piotr Buendia
Robert Fripp
Piotr Buendia

Numarul mesajelor : 674
Data de inscriere : 13/09/2006

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyMar Ian 06, 2009 5:15 pm

In Rainbows a fost lansat pe siteul Radiohead in 2007, dar a iesit pe cd de-abia in 2008
Sus In jos
https://progressiveforum.forumgratuit.ro
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica EmptyMar Ian 06, 2009 7:28 pm

Ah, Radiohead...

I-am ascultat de revelion 2007. Andu mai tine minte, cred... Smile
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Top 2008 din muzica   Top 2008 din muzica Empty

Sus In jos

Top 2008 din muzica
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-