Din putinele albume 2008 care le-am ascultat mentionez si eu cateva care mi-au placut mult:
Magenta - Metamorphosis - cel mai fain album 2008 care l-am auzit (dupa parerea mea), elegant, complex, melodic.
Radiohead - In Rainbows - un album reusit, de la o trupa de la care eu unul nu mai asteptam mare lucru.
Pineapple Thief - Tightly Unwound - un album recomandat de un prieten, mi-a placut mult, nu-s f originali, amintind pe alocuri de Porcupine Tree.
Marillion - Happiness Is the Road - mi-a placut mult, desi se putea chiar si mai bine, cum am mai spus, uneori muzica pare facuta in graba, si eu unul as fi vrut sa aud mai multa chitara din partea lui Steve Rothery.
Presto Ballet - The Lost Art of Time Travel - proiectul unui chitarist care a trecut prin Metal Church care s-a apucat de muzici serioase
Pendragon - Pure - un album reusit - se experimenteaza nitzel, fapt care face albumul interesant.
The Tangent - Not As Good As the Book - desi sunt satul de trupe a la The Flower Kings, Neal Morse si Spock's Beard, albumul mi-a placut mult, unul din cele mai bune albume ale anului trecut (pt mine).
Celelalte Cuvinte - Stem - bine au revenit, mi-a placut mult, bine ca si-au revenit dupa (oarecum) dezamagitorul NOS.
Steven Wilson - Insurgentes - un album interesant, un "teaser" pana la albumul Porcupine Tree care cica tre' sa vina in 2009.
Uriah Heep - Wake the Sleeper - un alt come back reusit si binevenit.
Alte surprize placute au venit din partea Whitesnake, Metallica, Testament si King's X. Tre' sa ascult si ultimul AC/DC de care am auzit numa lucruri bune.