| Opeth @ ArtMania | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
auslander Fish
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 40 Data de inscriere : 17/01/2008
| Subiect: Opeth @ ArtMania Joi Ian 29, 2009 10:33 pm | |
| - www.artmania.ro a scris:
- 17-19 iulie 2009
FESTIVALUL ARTMANIA
Opeth va sustine primul concert din Romania in cadrul festivalului ARTmania de la Sibiu ce va avea loc in perioada 17 – 19 iulie 2009. Trupa invitata special va urca pe scena ARTmania in prima zi a festivalului, vineri, 17 iulie.
Ajuns la cea de a patra editie, Festivalul Artmania 2009 este organizat in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu. Primele trupe care au confirmat participarea in cadrul fesivalului sunt Tristania (Norvegia) si Opeth (Suedia).
In ultimii trei ani pe scena festivalului au fost prezente nume de rezonanța printre care HIM, Amorphis, Anathema, Lacrimosa, Tiamat, My Dying Bride sau Within Temptation.
Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament, vor fi puse in vanzare miercuri, 28 ianuarie, in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.bilete.ro , www.blt.ro , www.ticketpoint.ro si www.myticket.ro . In perioada 28 ianuarie – 1 mai, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonamente.
Opeth canta metal progresiv din 1990. In cei 19 ani de existenta trupa a trecut prin multe schimbari si a produs noua albume. Opeth nu ar fi ajuns pe culmile succesului de astazi fara aportul lui Mikael Akerfeldt, membru din 1992, solist si chitarist, compozitor principal, este artistul care si-a dedicat intreaga cariera acestui proiect. Influentat in tinerete de trupe heavy metal precum Slayer, Black Sabbath, King Diamond si Morbid Angel, Akerfeldt s-a lasat impresionat de rockul progresiv al anilor '70 si de stilurile fusion, acustic, metal. Aceste influente se regasesc in muzica trupei.
Mixul sonor format din parti de heavy metal si pasaje acustice, combinat cu elemente din progressive metal si progressive rock confera indentitate marcii Opeth.
In 2006, Akerfeldt vorbea despre abordarea sa deschisa asupra genurilor muzicale in Metal Hammer Magazine: "Nu are sens sa canti intro trupa si sa mergi intro singura directie cand le poti aborda pe toate. Ar fi imposibil pentru noi sa cantam numai hard metal; el este radacina noastra ... si va ramane mereu in esenta muzicii noastre.”
Primul album marca Opeth, Orchid, a fost inregistrat in 1994 testand limitele stilului prin sunete de chitari acustice, pian si voci curate. Albumul a primit calificative promitatoare din partea presei, au fost apreciate proportiile secventelor grele cantarite in raport cu partile acustice lejere.
In 1996, Morningrise este lansat in Europa. Al doilea album contine cinci piese ample, intrun total de 66 de minute, piese interpretate in turneul din Marea Britanie si Scandinavia. Urmarea acestui turneu a fost lansarea internationala a primelor albume prin casa de discuri Century Media.
My Arms, Your Hearse a fost lansat in 1998 si a marcat o tranzitie ireversibila in muzica trupei prin accentuarea rifurilor genului progressive metal si diminuarea prezentei armoniilor de chitara.
A urmat Still Life lansat in 1999 in Europa si 2001 in SUA. Un album conceptual, spunea Akerfeldt, o poveste traspunsa printrun album integrat in stilul progresiv.
Blackwater Park, albumul lansat in 2001 alaturi de Steven Wilson de la Procupine Tree a fost catalogat de Allmusic ca fiind impresionant si foarte inspirat, zdruncinand conventiile compozitionale ale stilului. Opeth pleaca pentru prima data intrun turneu mondial de promovare si apare la Wacken Open Air in 2001 in fata unui public de peste 60.000 de ascultatori.
Deliverance si Damnation au aparut la un an diferenta, in 2002 si 2003, albume concepute pentru a fi lansate impreuna, la sugestia lui Jonas Renkse de la Katatonia, vechi prieten cu Akerfeldt, care i-a propus sa scrie un album heavy si altul soft. Albumele au generat prima intrare in topurile americane si aproape 200 de concerte in 2003 si 2004. Opeth lanseaza primul lor DVD, Lamentations (Live at Shepherd's Bush Empire 2003), care contine un concert de doua ore si un documentar despre inregistrarile albumelor Deliverance si Damnation.
In 2005, trupa semneaza contractul cu Roadrunner Records si lanseaza in iunie Ghost Reveries, album pentru care trupa a repetat trei saptamani inainte de a intra in studio, ceva nou pentru Opeth, trupa care nu mai repetase inainte de inregistrari din vreme productiei My Arms, Your Hearse, in 1998. Chiar de la lansare, Ghost Reveries ocupa locul 64 in topul din SUA si numarul noua in Suedia, un nou record pentru Opeth. In 2006 apare al doilea DVD si o relansare a albumului cu o piesa bonus, un cover dupa Soldier of Fortune, Deep Purple.
Anul trecut a fost lansat Watershed, albumul cu sapte piese remarcabile. Chiar de la lansare Watershed o intrat pe numarul 23 in topul Billboard 200 si pe prima pozitie in topul albumelor din Finlanda.
Ultima editare efectuata de catre auslander in Vin Ian 30, 2009 9:43 pm, editata de 2 ori | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Joi Ian 29, 2009 11:30 pm | |
| Vestea e grozava! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
Numarul mesajelor : 5354 Varsta : 42 Data de inscriere : 17/01/2007
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Vin Ian 30, 2009 2:49 am | |
| fantastic! maine imi iau bilet! ne vedem acolo! | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
Numarul mesajelor : 4389 Varsta : 35 Localisation : La capătul lumii Data de inscriere : 02/09/2007
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Vin Ian 30, 2009 2:30 pm | |
| - andu a scris:
- fantastic! maine imi iau bilet! ne vedem acolo!
A, nu, asta nu. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Vin Ian 30, 2009 8:10 pm | |
| vin cu 2 condiții: 1. să pice după admitere 2. să se țină în Piața Mare | |
|
| |
Ricochet Keith Jarrett
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Vin Ian 30, 2009 8:23 pm | |
| Ce, admiterea pica imediat dupa bacalaureat?
Prima conditie, 99% sanse, indeplinita. | |
|
| |
auslander Fish
Numarul mesajelor : 147 Varsta : 40 Data de inscriere : 17/01/2008
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Vin Ian 30, 2009 9:41 pm | |
| - andu a scris:
- fantastic! maine imi iau bilet! ne vedem acolo!
Aha... de unde? | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Sam Ian 31, 2009 12:33 am | |
| "maine" era o metafora pentru "as soon as possible". ca sa stiu cate bilete iau va trebui sa stiu cu cine mai vin. bilete o sa iau de pe bilete.ro | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Lun Feb 09, 2009 1:48 pm | |
| - Zarec a scris:
- vin cu 2 condiții:
1. să pice după admitere 2. să se țină în Piața Mare 1. cand ai admiterea? 2. ticketpoint confirma locatia concertului ca fiind Piata Mare. cred ca deja se pot cumpara bilete la diverta. Zarec, crezi ca in afara de Opeth m-ar mai putea interesa si Tristania? ca alte trupe inca nu s-au confirmat. intreb ca sa stiu pentru ce zile cumpar bilete. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
Numarul mesajelor : 1563 Varsta : 34 Localisation : Valenii de Munte Data de inscriere : 26/12/2006
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Lun Feb 09, 2009 5:47 pm | |
| nu știu când am admitere, prin iulie s-a dat anul trecut. Tristania urmează să reascult dar îți spun atât. Piesa Equilibrium de pe Ashes | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Mar Feb 24, 2009 11:53 pm | |
| deah 20-25 iulie admitere = NO ARTMANIA | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Mier Feb 25, 2009 10:19 am | |
| fuck | |
|
| |
vidor acord
Numarul mesajelor : 50 Varsta : 41 Localisation : Timisoara Data de inscriere : 21/11/2007
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Mier Mar 04, 2009 4:18 pm | |
| - Zarec a scris:
- deah
20-25 iulie admitere = NO ARTMANIA Pai pune-te cu burta pe carte mai repede ca festivalul e inintea admiterii si poti sa il prinzi. Oricum e ca o gura de oxigen ininte de admitere... deci iti va spori capacitatea de concentrare la admitere. Opeth e pe 17. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Mar Iul 07, 2009 9:05 pm | |
| mai e putin! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Sam Iul 18, 2009 3:15 pm | |
| Asteptam cu maxim interes impresii de la reporterul incognito al Progressive Forum! | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Dum Iul 19, 2009 7:53 pm | |
| | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Lun Iul 20, 2009 3:13 pm | |
| Deci da! Opeth au fost magistrali, cum de altfel ma asteptam, au cantat cu lejeritate si buna dispozitie, in ciuda unui setlist in cea mai mare parte brutal, care a aratat cam asa: Heir Apparent Ghost of Perdition The Leper Affinity Godhead's Lament Closure The Lotus Eater Deliverance *bis: Demon of the Fall Dupa cum se observa, au trecut prin aproape toate discografia (cate o piesa de pe fiecare album din '98 incoace plus doua piese de pe cel nou). Finete, eleganta in executie, n-am observat greseli, iar alegerile de piese au fost de mare adevar. Un mare bonus point pentru Closure, pe care au intins-o ca untul pe paine peste zece minute, intr-un crescendo cam ad hoc (judecand dupa cum se uitau unii la altii cu grija sa nu o dea naspa) de mare efect, practic un semi-jam psihedelic ca in epoca de aur a ciupercilor fermecate. In orice caz, "an evening of heavy metal music", asa cum a promis Mikael pe la inceput, sub semnul profesionalismului si originalitatii. A, si au cantat Deliverance, care - daca nu stiati - este una dintre cele mai tari piese ever, si are cel mai bestial final din cate au existat vreodata. Apropo, se pare ca nimeni n-a filmat Deliverance (probabil ca erau prea hipnotizati), dar sunt cateva clipuri pe Youtube, dintre care recomand un moment cu Closure: https://www.youtube.com/watch?v=yCmq_2xRvFAsi unul cu Ghost of Perdition: https://www.youtube.com/watch?v=OTFQu3qYuLMMi-au placut My Dying Bride, mai mult decat ma asteptam - mai simpli, fara ornamente, trupa de incalzire pentru dezmatul opethian, dar interesanti si originali la randul lor. Ascultandu-i, n-am putut sa nu remarc cat de influenti au fost MDB pentru una dintre trupele mele preferate, In the Woods... si totodata n-am putut sa nu ma gandesc ca mi-ar fi placut sa-i aud pe ei in deschidere mai degraba (daca ar mai exista, desigur). Sunet excelent la ambele trupe (mai putin la Tristania, care mi s-au parut din alt film, mai exact un film mai slaban), organizare ca in orice tara civilizata, nici o intarziere, nu pot numi vreun cusur. Dar ideea de fond ramane faptul ca Opeth sunt niste mari golani ai acestor vremuri in care traim. Sper sa-i vad din nou in toamna asta in alt context si ori de cate ori se iveste vreo ocazie, ceea ce le recomand tutulor. | |
|
| |
andu Dan Andrei Aldea
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Lun Iul 20, 2009 3:25 pm | |
| congratz mate, you just got yourself some nice memories | |
|
| |
Uroboros capodopera
Numarul mesajelor : 689 Varsta : 39 Localisation : Oxford Data de inscriere : 10/12/2008
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Lun Iul 20, 2009 4:45 pm | |
| Las' ca ai si tu cateva la activ. | |
|
| |
Zarec Trent Reznor
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania Mar Iul 21, 2009 7:30 am | |
| - Uroboros a scris:
- A, si au cantat Deliverance, care - daca nu stiati - este una dintre cele mai tari piese ever, si are cel mai bestial final din cate au existat vreodata.
trupele de rock industrial se joacă de mult cu trucurile cu care este încheiată piesa Deliverance, doar că la opeth au o nuanță puțin mai psihedelică. | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Opeth @ ArtMania | |
| |
|
| |
| Opeth @ ArtMania | |
|