Progressive Forum
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Progressive Forum

Un forum care se vrea progresiv

AcasaAcasa  PortalPortal  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

Albume 2010

In jos 
+10
Cristi
Aldi
idle_ro
Uroboros
bibi
H to He
GentleG
Zarec
Ricochet
andu
14 participan?i
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul
AutorMesaj
andu
Dan Andrei Aldea
andu

Numarul mesajelor : 5354
Varsta : 42
Data de inscriere : 17/01/2007

Albume 2010 - Pagina 9 Empty
MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Dec 24, 2010 11:20 pm

^ culeanu! Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

Numarul mesajelor : 4389
Varsta : 35
Data de inscriere : 02/09/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyDum Dec 26, 2010 4:33 pm

Albume 2010 - Pagina 9 Under-Cover-shop

There was a bet between TD´s American promoter and the band in a small Sushi restaurant in Los Angeles during TD´s performance on the West Coast end of 2008. The Promoter just joked around by asking how it would sound like if TD would record all time top 40 stuff. After a big laugh (si 20 de paharele de whiskey), everybody thought about the´impossible´project. What a surreal idea if TD could do a most modern cover version of songs lots of people know, love and would have chosen as their own soundtrack for various parts of their life. ´If you do it I´ve got a good offer, if you fail, all of you have to ride the distance LA - Las Vegas by bike – so it´s a bet…´The rest will become history – here it is, TD´s ´just-for-fun´ project.

Vai de capul lor si de viata mea de fan portocaliu. Laughing
Sus In jos
idle_ro
capodopera

Numarul mesajelor : 531
Data de inscriere : 23/01/2010

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMar Dec 28, 2010 4:26 pm

Ricochet a scris:
Change of heart . In ianuarie, mai ascult o data si fac topul. Asta e ciorna, cu sansele albumelor.

Ar merge o a treia sansa cu Pisaro (albumul cu Sugimoto) si chestia dintre Lambkin si Lescaleet. Daca mai sunt fri geaz, indi, electronic si manele ce merita ascultat, precum si daca exista miracole in sectiunea prog anul acesta, dati-mi de veste.

daca n-ai ascultat deja, incearca:
Decoy & Joe McPhee-Oto
Sus In jos
H to He
capodopera
H to He

Numarul mesajelor : 599
Data de inscriere : 16/01/2009

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 12:09 am

http://muzicisifaze.com/alt_articol.php?id=39
se pare ca nu e mort de tot site-ul. placut surprins de locul 1, nu prea placut surprins de alte albume care mie mi-au placut sau macar le-am gasit interesante.
din pacate se simte ca cineva lipseste din redactie, glumele de la albumele din categoria "alte gaze" n-au farmecul de altadata.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 1:28 am

H to He a scris:
se pare ca nu e mort de tot site-ul. placut surprins de locul 1, nu prea placut surprins de alte albume care mie mi-au placut sau macar le-am gasit interesante.
din pacate se simte ca cineva lipseste din redactie, glumele de la albumele din categoria "alte gaze" n-au farmecul de altadata.

A mentionat si Andu topul azi, dar intr-o alta sectiune.
Eu sunt consternat. Credeam si eu ca e mort, pa. Nu faci nimic tot anul, apoi vii cu "traditionale de final". Huh? Reportaje, recenzii, interviuri, daca tot au fost receptivi, nu se putée?

Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

Numarul mesajelor : 689
Varsta : 39
Data de inscriere : 10/12/2008

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 2:33 am

H to He a scris:

Sa reformulez eu pentru tine: ce kkt sinistru de top. Maiestrit album de nota 5? Unde e Kazi Ploae, expertilor? lolofuckingzauri

(ma scuzati, ma contaminez de vocabularul de pe Metalhead, o sa fiu cuminte de acuma)
Sus In jos
http://searaploaieparc.blogspot.com/
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 1:39 pm

un site prafuit , anacronic cu aspect al anilor 60 ,top non-prog cu muzica de doi bani Cool
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 1:57 pm

GentleG a scris:
un site prafuit , anacronic cu aspect al anilor 60 ,top non-prog cu muzica de doi bani Cool

e vorba de muzica romaneasca. si sunt pe acolo 4-5 trupe cu pretentii progresive/experimentale.
probabil s-au trezit 2-3 colaboratori sa asculte la repezeala albume scoase anul acesta sa faca totusi un top, de dragul traditiei. la fel cum ascult si eu albume de metal de metalhead.ro si le dau note. daca coperta e in stilul death/black/grind nu ma obosesc cu ascultatul si dau direct 4 sau 3. chiar 2 daca chiar e oribila. daca arata ceva mai bine, ascult 2-3 piese rapid pe you-tube si dau 5 sau 6.
la power-metal si alte chestii asemanatoare cu coperti specifice stilului, dau 5 sau 6 direct.
la progressive metal incep de la 7 notare. si am ramas placut surprins de vre-o 5 albume pana acum.

[fiecare om cu gusturile lui, e cam periculoasa treaba cu topurile. totusi sunt de acord cu locul 1 al topului. si trebuie sa ascult si eu The Mono Jacks, are coperta faina albumul]
Sus In jos
GentleG
Kerry Minnear
GentleG

Numarul mesajelor : 2383
Varsta : 67
Data de inscriere : 18/10/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 2:41 pm

H to He a scris:
e vorba de muzica romaneasca. si sunt pe acolo 4-5 trupe cu pretentii progresive/experimentale.
[/quote]
bine zis muzica romaneasca ca romanii nu prea au (avut) tangente cu rockul progresiv in ultimii 40 de ani, desi sursa de inspiratie autohtona era destula dar materialul genetic mioritic ......
Sus In jos
http://rateyourmusic.com/~GentleG
Aldi
Bill Bruford
Aldi

Numarul mesajelor : 1928
Data de inscriere : 05/06/2007

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 2:54 pm

Eu sunt intr-o faza de dezinteres aproape total fata de topuri (si cand ma gandesc ca aveam candva un top 5 pentru aproape orice...). Nici noutatile nu ma prea atrag, fiind mult mai dispus pentru sapaturi istorice si pentru ascultatul de discografii de trupe/muzicieni. Ca sa nu raman complet de caruta, mai incerc cand si cand si albume noi (adica recente), dar nu le aleg din topuri ci din recomandari. Oare o sa-mi treaca starea asta (tine de cativa ani)? Laughing
Sus In jos
bibi
capodopera
bibi

Numarul mesajelor : 594
Data de inscriere : 23/09/2008

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 3:27 pm

GentleG a scris:

mişto Smile

Poate e un top personal, ghidat de gusturi personale. Idea

De exemplu şi eu, dacă aş face un top personal, m-aş ţine la mare distanţă de tot ce înseamnă progresivul şi aş include doar muzică de doi bani pe el. E o chestiune de gusturi.
Sus In jos
https://www.youtube.com/user/BibilicaCriminalul
H to He
capodopera
H to He

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 3:49 pm

GentleG a scris:
H to He a scris:
bine zis muzica romaneasca ca romanii nu prea au (avut) tangente cu rockul progresiv in ultimii 40 de ani, desi sursa de inspiratie autohtona era destula dar materialul genetic mioritic ......[/quote]

sunt prea modesti probabil si nu indraznesc sa se atinga de mostenirea folklorica romaneasca. asa ca prefera sa imite pe altii care sunt la moda in vest, acei altii care la randul lor imita pe altii care nu erau la moda acum ceva vreme, insa au facut ceva impact in vremea lor, si care s-au inspirat dupa altii si mai vechi care au luat multe droguri si nu aveau probleme cu inspiratia.
tine de post-modernism si secatuirea inspiratiei la generatia de astazi care-si duc existenta in fata calculatorului (eu sunt unul dintre ei).
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptySam Ian 08, 2011 6:03 pm

bibi a scris:

De exemplu şi eu, dacă aş face un top personal, m-aş ţine la mare distanţă de tot ce înseamnă progresivul şi aş include doar muzică de doi bani pe el. E o chestiune de gusturi.

Laughing
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMar Ian 25, 2011 1:57 pm

Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMar Ian 25, 2011 3:04 pm

Bravos! Nu prea avem multe in comun, se vede ca anul asta ai luat-o puternic pe alaturi inspre alte zone. High Violet e aproape pe acelasi loc la amandoi (la mine e pe 9). Pe de alta parte nu stiu ce sa cred despre lista asta, pentru ca are metal in ea Smile A innebunit lupul. Laughing

Si eu am conturat top 40-ul, ceea ce insa inseamna ca inca nici n-am ajuns la un sfert din total.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMar Ian 25, 2011 4:05 pm

Andu: pai las-o asa, sau oricum fa o lista numai cu alea faine, chiar daca-s mai putin de 300. Smile

Rico: imi place lista, hehe. Totusi tin minte ca ziceai de curand ca ai ramas "underwhelmed" de reauditia lui Gonjasufi - sa inteleg ca il consideri totusi cel mai bun dintr-un an mediocru?

P.S. A Wave and Waves ftw
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMar Ian 25, 2011 4:19 pm

In primul rand, mi-am propus un top 50. A iesit asa deoarece mai aveam nevoie de inca 5 sau 6 albume si nimic din reascultari sau neauzite (luate din alte best-offs) nu mai stralucea. Daca nu acceptam clasicul (Rothenberg, Pisaro) si includeam metalu' si hoppity-hip-hop (le-ati observat macar? Laughing), chiar ca era un svaiter.

Bufeul cu Gonjasufi mi-a mai trecut si doar n-aveam sa-l notez numai dupa toane.
Il reasezasem chiar si asa undeva in primele locuri, pana mi-am dat seama ca e ridicol sa mai sper ca o sa aud un album fantastic, caruia nu i-a dus nimeni vorba un an intreg, si care sa spulbere pozitiile. Poate ca exista totusi unul. Too late now.

Joanna Newsom ar fi fost pe patru, daca Have One On Me ar fi fost doar primul disc.

Anul a fost ok, primele mele 10-12 alegeri merg mai departe.

Anul a fost si mai ok in albume oribile: Sleigh Bells, Lindstrom & Christabelle, Buckethead x 20!, iar referinta suprema, unul din albumele cele mai proaste din toate veacurile, Freiland Klaviermusik al lui Wolfgang Voigt.
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyMier Ian 26, 2011 2:39 am

Dada, am vazut ca ai pus The Roots - si Heron, ma rog. Asteptam reviziurea cu Kanye West si Big Boi. Very Happy
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyJoi Ian 27, 2011 2:36 pm

Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 9:45 pm

Da, deci fiind luna februarie ma declar si eu relativ multumit de actuala-mi varianta de top pe 2010: http://rateyourmusic.com/list/Uroboros221/great_music_from_2010/

Cateva scurte mentiuni.

Am ascultat cam 280 de albume deocamdata, dintre care 197 am considerat ca mi-au placut, drept pentru care le-am si pus in top. Cam jumate din astea imi plac grozav si as vrea sa le pot acorda mai multe auditii decat o sa-mi fie cu putinta fizic. Dintre ele, cam primele 30-40 din top sunt albumele de nota 100 ca sa zic asa, masterpissurile, five star dishes, rare exotic fishes. Cecherap.

Un an fantastic din punctul meu de vedere, si intr-un fel primul an cand am fost si eu destupat la creer de la un capat la altul. Ce-i drept, cred ca meritul e mai degraba al lui Michael Pisaro decat al meu, lolozauri. Cateva mici premii speciale pentru cei care merita:

compozitorul anului/omul anului: Michael Pisaro, doh (nimeni pana la el nu a stiut intr-un mod mai gratios sa se joace cu felul in care lucreaza mintea mea in fata muzicii; descoperirea muzicala a vietii mele I guess, alaturi de Prince :p)

muzicianul anului (intamplator? percutionist): Greg Stuart (dintr-o data ideea de baterist intr-o trupa roc pare o chestie extrem de penala, this is the real deal)

albumul jazz al anului: Steve Coleman and Five Elements - Harvesting Semblances and Affinities

albumul improv al anului: Annette Krebs & Taku Unami - Motubachii

debutul anului: Gonjasufi - A Sufi and a Killer

albumul hiphap al anului: Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy

cel mai bun titlu al anului: "Less Action, Less Excitement, Less Everything" (de la The International Nothing)

bateristul anului: Hamid Drake, the fucking master

premiul special "Masina de tocat" (inspirat de andu) pentru cel mai energizat baterist: James Read de la Blood Revolt

albumul satanist al anului: Deathspell Omega - Paracletus

trupa anului: Zeitkratzer

albumul drone al anului: Zeitkratzer - Old School: James Tenney, cam la egalitate cu Do-Undo (in G Maze) al duetului M. Holterbach/Julia Eckhardt

albumul noise al anului: Joe Colley - Disasters of Self (epic shit)

albumul de coveruri al anului: Mike Patton - Mondo Caine

premiul "Ma doare-n pix" pentru nonsalanta: Swans pentru albumul ala ciudat al lor

ALBUMUL PROG AL ANULUI (ONTOPIC!): Spock's Beard - X

premiul "Maria Tanase" pentru cel mai tare album de muzica populara: Marika Papagika - The Further the Flame, The Worse It Burns Me

premiul special "No, that is NOT a blues song" pentru interpretare gresita a muzicii traditionale: Marc Ribot pentru prestatia de pe albumul Mariei Raducanu

premiul pentru cel mai psihedelic moment chitaristic se acorda partii finale din Ephemere II de Luc Ferrari si consta intr-un joint simbolic

albumul romanesc al anului: Kazi Ploae si Specii - Imperiul lianelor (nu exista pe Rate Your Music, si mi-e lene sa il pun)

vocalistul anului: Jose James

albumul cu cele mai faine versuri pe anul asta: probabil Have One on Me, desi Paracletus e ceva cu totul special din punct de vedere liric, iar Baalstorm, Sing Omega nu dezamageste in nici un caz asteptarile

chitaristul anului: tipu ala de la Deathspell Omega, dracu stie cum il cheama, ptiu

cel mai bun John Zorn al anului: Mycale: Book of Angels Volume 13

cea mai atroce coperta a anului:

Albume 2010 - Pagina 9 Prince-20ten-cover

copertele mele preferate pe 2010 sunt trei la numar:

Albume 2010 - Pagina 9 Mineral%2Bfront

Albume 2010 - Pagina 9 Deathspell-Omega-Paracletus-e1287092483215

Albume 2010 - Pagina 9 July+mountain+front

Da. Cam asa ceva.
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 10:08 pm

Bine ma! Clap, clap.

Uroboros a scris:

premiul special "No, that is NOT a blues song" pentru interpretare gresita a muzicii traditionale: Marc Ribot pentru prestatia de pe albumul Mariei Raducanu

Parol! Laughing

Uroboros a scris:
albumul cu cele mai faine versuri pe anul asta: probabil Have One on Me, desi Paracletus e ceva cu totul special din punct de vedere liric

Vrei sa zici ca versurile de pe Paracletus pot fi intelese? Neutral
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 10:17 pm

Bravos. Dar asta trebuia sa fie postare pe blog, ca s-o pot da mai departe!

Uroboros a scris:

Am ascultat cam 280 de albume deocamdata, dintre care 197 am considerat ca mi-au placut, drept pentru care le-am si pus in top. Cam jumate din astea imi plac grozav si as vrea sa le pot acorda mai multe auditii decat o sa-mi fie cu putinta fizic. Dintre ele, cam primele 30-40 din top sunt albumele de nota 100 ca sa zic asa, masterpissurile, five star dishes, rare exotic fishes. Cecherap.
Da. Cam asa ceva.

Nush cum poti sa asculti atata muzica, puii mei. Laughing Probabil ca ai o perceptie foarte acuta si te lamuresti din max. doua auditii. Timp liber mai mult ca mine nu ai cum sa ai.

Uroboros a scris:

premiul "Ma doare-n pix" pentru nonsalanta: Swans pentru albumul ala ciudat al lor

LOL, daca le asculti pe alea din anii '80, o sa vezi ca asta a fost de fapt un album de romantze pentru ei Laughing Un fel de mizantropi dati pe brazda.

Uroboros a scris:

Gizas, as fi zis ca e clar ca Ribot nu si-a propus sa cante altceva decat ce voia el sa cante acolo, cum naiba sa raportezi ce face el acolo la ce ar face taraful original Rolling Eyes

Eu am ajuns cu lista pe la #84, am lasat-o mai moale. Smile
Sus In jos
Ricochet
Keith Jarrett
Ricochet

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 10:32 pm

andu a scris:

Uroboros a scris:

Da. Cam asa ceva.

Nush cum poti sa asculti atata muzica, puii mei. Laughing Probabil ca ai o perceptie foarte acuta si te lamuresti din max. doua auditii. Timp liber mai mult ca mine nu ai cum sa ai.

Eu mi-am sters lista provizorie, in care mi-am notat toate albumele pe care le-am ascultat, dar cred ca am atins si eu vreo 300 - un fel de "norma intreaga", cu toate ca mi-am propus ca in 2010 sa nu mai inghit atatea. Na...

...macar n-au fost 300 de albume prog, ca in anii precedenti. pale
Sus In jos
Uroboros
capodopera
Uroboros

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 11:17 pm

andu a scris:

Ugh, poate o s-o fac si postare pe blog, sa vad ce hotarasc weekendul asta, ca ma gandeam sa sterg blogul. E clar ca nu mai am chef de stat si uploadat albume, deja faptul ca m-a tinut vreo doua luni e o performanta pentru mine. Smile

andu a scris:

Perceptie acuta din parti. Ascult o data - de doua ori si ma amagesc ca o sa ascult si a treia, si a patra, si a zecea oara, si rareori se intampla. Cred ca Rico asculta mai serios ca mine, iar Doru de la Cookshop ajunsese cu lista pe 2010 pe la 666 de albume acum vreo doua saptamani, toate ascultate si notate pe RYM. Tu probabil ca asculti ceva mai putin pentru ca in viata ta se mai intampla si alte chestii, haha.

andu a scris:
LOL, daca le asculti pe alea din anii '80, o sa vezi ca asta a fost de fapt un album de romantze pentru ei Laughing Un fel de mizantropi dati pe brazda.

Aha, ce-i corect e drept, nu am ascultat decat din perioada The Burning World - Soundtracks for the Blind. Pe perioada optzecista inca ii confund cu Sonic Youth, pe care de asemenea nu i-am ascultat deloc. Astept sa vii tu cu recomandari dupa ce te initiezi in experimentalismele epocii.

andu a scris:
Gizas, as fi zis ca e clar ca Ribot nu si-a propus sa cante altceva decat ce voia el sa cante acolo, cum naiba sa raportezi ce face el acolo la ce ar face taraful original Rolling Eyes

Poti privi si asa lucrurile. De fapt, cred ca asa am ajuns si eu sa le privesc dupa cateva auditii - iau interpretarea ca atare si e ok; am avut o oarecare neplacere insa prima data, mi s-a parut ca se pierd niste nuante necesare din muzica aia. Ma gandesc ca daca ideea seriei respective Tzadik e sa promoveze muzica autentica din niste zone, ar fi putut sa o lase sa cante cu taraf sau singura - sau cu Maxim Belciug sau acar cu Romanescu, care probabil ca ar fi fost mai sensibili la transpunerea nuantelor respective, micilor acorduri de finete. Dar am impresia ca ideea seriei nu e asta de care zic eu, caz in care n-are rost sa ma plang. Smile

andu a scris:
Eu am ajuns cu lista pe la #84, am lasat-o mai moale. Smile

Eu inca astept varianta finala. Vad ca a disparut de pe pagina ta de RYM?
Sus In jos
andu
Dan Andrei Aldea
andu

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 EmptyVin Feb 04, 2011 11:37 pm

^ Am ascuns-o pana o termin de periat.

And also, get this album NAO

Cea mai feroce si mai mizantroapa chestie auzita de mine vreodata. Baietii erau negri in ceru' gurii.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Albume 2010   Albume 2010 - Pagina 9 Empty

Sus In jos

Albume 2010
Sus 
Pagina 9 din 11Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Albume 2009
» EGG